0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
azda olsa bu araçla yaşadığım çekiş problemi sitede meşhurdur :d
Azda olsa mı Avensisi olupta sizin konuyu okumayan yoktur hocam Baya meşhursunuz yani Hocam havalar soğudu ya ondandır yakıt miktarındaki artma...Benimkisi benzinli , kafama takmıyorum çünkü neredeyse hiç kullanmıyorum arabayı şehir içinde, ayağıma sağlık
Valla hocam ben şu kadar yakıyorum şu kadar az yakıyor uçuyor kaçıyor , rampalarda müthiş vb şeyleri diyenleri borsadaki küçük yatırımcılara benzetiyorum Borsa il ealakanız varsa yada çevrenizde alakalı olanlar varsa sanırsınız ki hep deli gibi kazanıyorlar, ama inanın sadece kazandıklarında konuşuyorlar Yoksa şemsiye açılmıyor
Şehiriçinden şehiriçine fark var hocam. Hangi şehirde ve o şehrin hangi yollarında kullandığınıza bakar. Biri Konyanın düz ovasında kullanıyordur, diğeri Artvinin dağ yollarında...İstanbulda mesela merkez ilçeler arası gidip gelmek bizim buralarda otoyolda şehirler arası yolculuk yapmak gibi birşeydir herhalde. Bizim şehirler arası onların şehiriçi oluyor.Aracınızda sıkıntı olsa dediğiniz gibi her iki durumda da yakıtınızın çok artması lazım
Ankaradaysanız vede LPG li aracınız varsa forumdan Ogün Çetinkaya ile bir görüşün hocam, oda LPG de az tüketim konusunda efsanelerdendir Genelde LPG konularında kokusunu alıp gelirdi ama Avensis diye bakmamıştır yada işi vardır. Durun sinayl çakayım @Ogün Cetinkaya (29657)
Ben de yeni aldım aracı. Benimkisi daha değişik [emoji2] ilk bin km'nin 700 kmsini şehirlerarası yolda yaptım ve yakıt ortlamam 7.4 lt 300 kmsini ise şehir içinde yaptım toplam ortalamam 7.3 lt'e indi. Demek ben şehir içinde daha économic kullanıyorum [emoji56]
Arkadaşlar bende 2012 kasım ayında sıfır olarak almıştım arabamı, 2012 E.Extra.O günden beri arabanın diğer özelliklerinin yanında öğündüğüm ve bir çok platformda dile getirdiğim bir özelliği vardı o da yakıtı idi.Ankara'nın en soğuk kış günlerinde dahi bilgisayar 8,8'in üzerine çıkmamıştı bu rakam yazın sıcak günlerinde 8,4 civarında oluyordu.Kullandığım güzergah yerine göre sıkışık,yerine göre sakin diyebilirim(çevre yollarına hiç çıkmam) ama nasıl olduysa arabanın 1,5 aydan beri bilgisayarı 9,4'leri gösteriyor.Aynı güzergahta kullanıyorum değişen hiç bir şey yok.Bakıma girmeden önce artmıştı.Belki bakımda düzelir diye üstüne gitmedim.Araba 15 gün önce bakımdan çıktı değişen hiç bir şey yok bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.Bu neden olabilir ? bu rakam bana çok geliyor.Saygılarımla...
sinyal konusuna yazacaktım ama konu farklı diye buraya yazmak istedim hatalıysam affola konuma geleyim azda olsa bu araçla yaşadığım çekiş problemi sitede meşhurdur :d hem okuduğum yorumlar hemde zamanın verdiği tesir ile buna alıştım ve şu sıralar oldukça memnunum diyebilirim ama bu seferde yakıt sarfiyatı oldukça çoğaldı LPG nin 2:54 olduğu zamanlar (2 gün önce ) km de 315 kuruş yakıyor şehir içi ama şehir dışı tüketim oldukça iyi 210 krs falan bugün Prins servisine gittim ayarlatmak için bunun ayarı iyi dediler 3 ay önce başka servise performans az diye gittim ayarlayıp verdiler performans arttı ama yakıtta baya arttı bugün gittiğim serviste mi sıkıntı var yoksa araçta mı anlamadım saygılar ..
Is degisikligi yaptigimdan dolayi buaralar yoğun tempomdan ilgilenemedim ama suan burdayim evet lpg denmis nedir durum okucam hemen Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2014, 23:51:07gaz ayarinizi biraz daha acmislar.dolayisi ile performansiniz artmis ama yakit tuketimiz artmis.bunlarda cok dogal sonuclar.Size suan birazcik performans birazcik daha fazla tasarruf lazim.hangi yerlere yaptirdiniz gaz ayarlarini.ortada sorun yok ama onu soliyim.siz performans az demissiniz size performans vermisler.diger serviste biraz ekonomik davranmis kisik ayarlamislar.size tam orta bi ayar lazim.
çok sağolun ilgilendiğiniz için benim ustadan isteğim anlayış tam olarak sizin ki işte adama dedim "abi performans iyide çok yakıyor böyle de" bilgisayara taktı karşım oranı normal ayarı düzgün dedi "dediğin gibi öyle bu çok yakıyo az yaksın diye bi ayar yok" dedi bende tam anlamadım.. dediğim gibi bu hava akışını sağlayan parçayı değiştirdikten sonra böyle oldu bende tam orta ayar olsun abi dedim ama sanırım ustayla anlaşamadık şaşmazda bi yer ama ismini tam bilmiyorum sizin önerdiğiniz biyer var mı
kimisi ugraşmak istemediği için öle bir ayar yok şöle bir ayar yok deyip geçiyor.ben çok çok dik yokuş olmadıkça(%80 yokuşlarda zaten tüpü kapatırım zorlamam)tüpde dilediğim gibi çıkıyorum çok dik yokuşlarda da 1 vites küçültüyorum.düz yolda zaten canım nekadar isterse okadar basıyorum sıkıntı yaratmıyor ama 90km yi geçmiyorum zevk için kullandıgım için ve ekonomik kısmına gelince oldukça ekonomik diyip geçiyim yani.avensis olmasada böle bir ayarlama yapılabiliyor.sadece işini severek yapana gitmek lazım.ankarada adını en çok duyduğum prinsciler1-memduh usta(prinsin ankarada ki ilklerinden diye biliyorum)2-sait usta lpgÖzellikle bi memduh ustayı araştırmanızı tavsiyeederim.kendim lovato kullanıyorum ama prins için adını epey işittim.