Gönderen Konu: avensis aşırı yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 8055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
avensis aşırı yakıt tüketimi
« : Kasım 05, 2014, 00:32:59 »
 sinyal konusuna yazacaktım ama konu farklı diye buraya yazmak istedim hatalıysam affola konuma geleyim

azda olsa bu araçla yaşadığım çekiş problemi sitede meşhurdur :d hem okuduğum yorumlar hemde zamanın verdiği tesir ile buna alıştım ve şu sıralar oldukça memnunum diyebilirim ama bu seferde yakıt sarfiyatı oldukça çoğaldı LPG nin 2:54 olduğu zamanlar (2 gün önce ) km de 315 kuruş yakıyor şehir içi ama şehir dışı tüketim oldukça iyi 210 krs falan bugün Prins servisine gittim ayarlatmak için bunun ayarı iyi dediler 3 ay önce başka servise performans az diye gittim ayarlayıp verdiler performans arttı ama yakıtta baya arttı bugün gittiğim serviste mi sıkıntı var yoksa araçta mı anlamadım saygılar ..
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

avensis aşırı yakıt tüketimi
« : Kasım 05, 2014, 00:32:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis aşırı yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Kasım 05, 2014, 00:38:38 »
azda olsa bu araçla yaşadığım çekiş problemi sitede meşhurdur :d

Azda olsa mı :) Avensisi olupta sizin konuyu okumayan yoktur hocam :) Baya meşhursunuz yani :)

Hocam havalar soğudu ya ondandır yakıt miktarındaki artma...Benimkisi benzinli , kafama takmıyorum çünkü neredeyse hiç kullanmıyorum arabayı şehir içinde, ayağıma sağlık :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 05, 2014, 00:42:49 »
Azda olsa mı :) Avensisi olupta sizin konuyu okumayan yoktur hocam :) Baya meşhursunuz yani :)

Hocam havalar soğudu ya ondandır yakıt miktarındaki artma...Benimkisi benzinli , kafama takmıyorum çünkü neredeyse hiç kullanmıyorum arabayı şehir içinde, ayağıma sağlık :)

:D:D o kadar vahim mi durum ya ama haklısınız ya sitedeki çoğunluk bu araçların performansından memnun benim tezimi savunan kesimde varda hiç siteye girmiyorlar yalnız kalıyorum :D

yeni başlayan bi durum olsa size katılacaktım ama 2 aydır var bu durum LPG nin hava akışını kontrol eden parça (ismini unuttum) onu değiştirdiler ondan sonra böyle oldu ama şehir dışı gayet iyi hala anlamadım kullanıma gelince makas atma vb huyum değil oldukça sakin kullanırım : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2014, 00:45:45 »
Valla hocam ben şu kadar yakıyorum şu kadar az yakıyor uçuyor kaçıyor , rampalarda müthiş vb şeyleri diyenleri borsadaki küçük yatırımcılara benzetiyorum :)

Borsa il ealakanız varsa yada çevrenizde alakalı olanlar varsa sanırsınız ki hep deli gibi kazanıyorlar, ama inanın sadece kazandıklarında konuşuyorlar :) Yoksa şemsiye açılmıyor  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 05, 2014, 00:49:43 »
Valla hocam ben şu kadar yakıyorum şu kadar az yakıyor uçuyor kaçıyor , rampalarda müthiş vb şeyleri diyenleri borsadaki küçük yatırımcılara benzetiyorum :)

Borsa il ealakanız varsa yada çevrenizde alakalı olanlar varsa sanırsınız ki hep deli gibi kazanıyorlar, ama inanın sadece kazandıklarında konuşuyorlar :) Yoksa şemsiye açılmıyor  :rofl: :rofl: :rofl:

borsayla ilgilenmiyorum herhangi bir yakınımda yok ama mesajı aldım : )

sitede okuduğum bu araçla şehir içi 230 yakan var 260 yakan var mesaj attım ama cevap alamadım bi yol gösterseler güzel olacak ama beklemedeyim : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 05, 2014, 00:56:57 »
Şehiriçinden şehiriçine fark var hocam. Hangi şehirde ve o şehrin hangi yollarında kullandığınıza bakar. Biri Konyanın düz ovasında kullanıyordur, diğeri Artvinin dağ yollarında...İstanbulda mesela merkez ilçeler arası gidip gelmek bizim buralarda otoyolda şehirler arası yolculuk yapmak gibi birşeydir herhalde. Bizim şehirler arası onların şehiriçi oluyor.

Aracınızda sıkıntı olsa dediğiniz gibi her iki durumda da yakıtınızın çok artması lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 05, 2014, 01:02:12 »
Şehiriçinden şehiriçine fark var hocam. Hangi şehirde ve o şehrin hangi yollarında kullandığınıza bakar. Biri Konyanın düz ovasında kullanıyordur, diğeri Artvinin dağ yollarında...İstanbulda mesela merkez ilçeler arası gidip gelmek bizim buralarda otoyolda şehirler arası yolculuk yapmak gibi birşeydir herhalde. Bizim şehirler arası onların şehiriçi oluyor.

Aracınızda sıkıntı olsa dediğiniz gibi her iki durumda da yakıtınızın çok artması lazım

haklısınız gazı ayarlatmadan önce bende 270 kuruşu görmüştüm : ) Ankara'dayım ben önceleri şehir içi 400-410  km yapıyordum şimdilerde 360 anca umarım bi çözüm bulunur : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 05, 2014, 01:05:43 »
Ankaradaysanız vede LPG li aracınız varsa forumdan Ogün Çetinkaya ile bir görüşün hocam, oda LPG de az tüketim konusunda efsanelerdendir :) Genelde LPG konularında kokusunu alıp gelirdi ama Avensis diye bakmamıştır yada işi vardır. Durun sinayl çakayım @Ogün Cetinkaya (29657)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 05, 2014, 01:08:06 »
Ankaradaysanız vede LPG li aracınız varsa forumdan Ogün Çetinkaya ile bir görüşün hocam, oda LPG de az tüketim konusunda efsanelerdendir :) Genelde LPG konularında kokusunu alıp gelirdi ama Avensis diye bakmamıştır yada işi vardır. Durun sinayl çakayım @Ogün Cetinkaya (29657)

kendisinin  mesajlarını çok okudum ama sanırım ona mesaj atmadım yardımcı olursa çok sevinirim : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2014, 03:31:31 »
arkadaşlar bu aracı 5 senedir aralıksız kullandım şu anda 75.000 km de :)

bu araçtan düz yol haricinde performans beklemeyin. biraz rampa gördüğü zaman idare etmesi için ya yüksek devirde gitmelisiniz yada küçük viteste rampaya girmelisiniz.

bu araç istanbulda yüzde 50 yoğun trafiğin olduğu dur kalk tabiri ile ve yüzde 50 trafiğin açık olduğu 100km yi geçmemek kaydi ile kullanıldığında ben 9 litre civarı tutturmaktayım. ayrıca kısa mesafede kullanımıda çoktur. 

bu araba uzun yolda araçta 2-3 kişi varken ve sakin kullanımda 100km yi geçmemek kaydi ile çok ekeonomik bir araçtır.

Ben tek kişi kullandığım için uzun yolda 5.1 ortalamaya kadar yakaladığım oldu.

Esas mesele yoğun trafiğe girdiğiniz zaman başlıyor ve 9 litreleri görmeye başlıyorsunuz. Eğer durmadan sürekli gittiğiniz zaman ise kasa gerçekten ağır olmasına rağmen ekonomik bir araç olmayı başarıyor.

performans konusu şöyle,  araç düz yolda 2-3 kişi fark etmeksezin sizi 3000 devir sonrası memnun eder. ama hafif rampa bile olsa 3000 devir altında kesinlikle bu araç neden gitmiyor neden isteksiz demeyin çünkü motor atmosferik. hele uzun yolda sollamalarda sürekli 3000 devir üstünü kullanmanız gerekmektedir ki sizi sıkıntıya sokmasın. bu araç bence performans haricinde yol tutuş ve konfor odaklı olması ile ön plandadır. bağımsız süspansiyon olması nedeni ile aracın arkadan kopmasını engellediği için güvenliğinizi kat kat artırmaktadır. yük ne olursa olsun eğer hızınıza göre devir 3000 devir üstünde ise sizi hiç bir şekilde üzmez ama buda yakıt ekonomisini arttıracağı için 10 litreleri görmenizi sağlayacaktır. (uzun yolda 7.5 litre civarı) performans derdiniz yoksa ve geniş bir aileniz varsa avensis tam size göre. tabiki alışma süreci vaktiniz alabilir. hafif dizel araç kullananlar kesinlikle yaklaşmasın çünkü araca yaklaşımınız ilk kullanımınızdan sonra haklı olarak ön yargılı olacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 05, 2014, 03:40:37
Ben en son full istanbul içi trafiğin olduğu yada olmadığı uzun ve kısa mesafelerde günlük kullanım sonucu 9.2 lite civarını yakaladım. ( aracımda orjinal jant ve lastik yok, ölçüler 235/45/18 replica bbs ve orjinal jantlara göre ağır ) bir depo benzin ile yani 57.5 litre benzin ile 610 km yapmış bulunmaktayım. bakkala çakkala, sağa sola yani kısa mesafe kullanmazsanız eğer istanbul içi 8.5 litreyi yakalayabileceğine inanmaktayım. (orjinal ölçülerle)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 05, 2014, 07:50:51 »
Ben de yeni aldım aracı.  Benimkisi daha değişik [emoji2]

ilk bin km'nin 700 kmsini şehirlerarası yolda yaptım ve yakıt ortlamam 7.4 lt

300 kmsini ise şehir içinde yaptım toplam ortalamam 7.3 lt'e indi. Demek ben şehir içinde daha économic kullanıyorum [emoji56] 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 05, 2014, 09:11:29 »
Ben de yeni aldım aracı.  Benimkisi daha değişik [emoji2]

ilk bin km'nin 700 kmsini şehirlerarası yolda yaptım ve yakıt ortlamam 7.4 lt

300 kmsini ise şehir içinde yaptım toplam ortalamam 7.3 lt'e indi. Demek ben şehir içinde daha économic kullanıyorum [emoji56]

Ş.arası ve ş.içi tüketimleri ayrı ayrı görmek istiyorsanız her ikisinde de yola çıkmadan önce ortalama tüketim göstergesini sıfırlayın, kümülatifteki artış ve düşüşlerden iyi anlaşılmıyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 05, 2014, 10:06:34 »
Arkadaşlar bende 2012 kasım ayında sıfır olarak almıştım arabamı, 2012 E.Extra.O günden beri arabanın diğer özelliklerinin yanında öğündüğüm ve bir çok platformda dile getirdiğim bir özelliği vardı o da yakıtı idi.Ankara'nın en soğuk kış günlerinde dahi bilgisayar 8,8'in üzerine çıkmamıştı bu rakam yazın sıcak günlerinde 8,4 civarında oluyordu.Kullandığım güzergah yerine göre sıkışık,yerine göre sakin diyebilirim(çevre yollarına hiç çıkmam) ama nasıl olduysa arabanın  1,5 aydan beri bilgisayarı  9,4'leri gösteriyor.Aynı güzergahta kullanıyorum değişen hiç bir şey yok.Bakıma girmeden önce artmıştı.Belki bakımda düzelir diye üstüne gitmedim.Araba 15 gün önce bakımdan çıktı değişen hiç bir şey yok bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.Bu neden olabilir ?  bu rakam bana çok geliyor.Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 05, 2014, 10:14:55 »
Arkadaşlar bende 2012 kasım ayında sıfır olarak almıştım arabamı, 2012 E.Extra.O günden beri arabanın diğer özelliklerinin yanında öğündüğüm ve bir çok platformda dile getirdiğim bir özelliği vardı o da yakıtı idi.Ankara'nın en soğuk kış günlerinde dahi bilgisayar 8,8'in üzerine çıkmamıştı bu rakam yazın sıcak günlerinde 8,4 civarında oluyordu.Kullandığım güzergah yerine göre sıkışık,yerine göre sakin diyebilirim(çevre yollarına hiç çıkmam) ama nasıl olduysa arabanın  1,5 aydan beri bilgisayarı  9,4'leri gösteriyor.Aynı güzergahta kullanıyorum değişen hiç bir şey yok.Bakıma girmeden önce artmıştı.Belki bakımda düzelir diye üstüne gitmedim.Araba 15 gün önce bakımdan çıktı değişen hiç bir şey yok bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum.Bu neden olabilir ?  bu rakam bana çok geliyor.Saygılarımla...

Araçtaki kişi sayısı ve yük durumu da aynı mı? lastiklerinizin havasını da kontrol ediyor musunuz düşmüş olabilir. 9,4 ü görürken ortalama tüketim göstergesini arada hiç sıfırladınız mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 05, 2014, 10:20:40 »
Aytaç bey değişen hiç bir şey yok.Sadece depoyu fulledikten sonra bilgisayarı sıfırlarım.Benzincim bile 2 yıldır aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2014, 02:39:37 »

depoyu her doldurduğunuzda ortalama yakıt bilginizi sıfırlayınız.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 09, 2014, 23:45:10 »
Is degisikligi yaptigimdan dolayi buaralar yoğun tempomdan ilgilenemedim ama suan burdayim evet lpg denmis nedir durum okucam hemen  :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2014, 23:51:07
sinyal konusuna yazacaktım ama konu farklı diye buraya yazmak istedim hatalıysam affola konuma geleyim

azda olsa bu araçla yaşadığım çekiş problemi sitede meşhurdur :d hem okuduğum yorumlar hemde zamanın verdiği tesir ile buna alıştım ve şu sıralar oldukça memnunum diyebilirim ama bu seferde yakıt sarfiyatı oldukça çoğaldı LPG nin 2:54 olduğu zamanlar (2 gün önce ) km de 315 kuruş yakıyor şehir içi ama şehir dışı tüketim oldukça iyi 210 krs falan bugün Prins servisine gittim ayarlatmak için bunun ayarı iyi dediler 3 ay önce başka servise performans az diye gittim ayarlayıp verdiler performans arttı ama yakıtta baya arttı bugün gittiğim serviste mi sıkıntı var yoksa araçta mı anlamadım saygılar ..

gaz ayarinizi biraz daha acmislar.dolayisi ile performansiniz artmis ama yakit tuketimiz artmis.bunlarda cok dogal sonuclar.
Size suan birazcik performans birazcik daha fazla tasarruf lazim.hangi yerlere yaptirdiniz gaz ayarlarini.ortada sorun yok ama onu soliyim.siz performans az demissiniz size performans vermisler.diger serviste biraz ekonomik davranmis kisik ayarlamislar.size tam orta bi ayar lazim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 10, 2014, 00:02:18 »
Is degisikligi yaptigimdan dolayi buaralar yoğun tempomdan ilgilenemedim ama suan burdayim evet lpg denmis nedir durum okucam hemen  :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2014, 23:51:07
gaz ayarinizi biraz daha acmislar.dolayisi ile performansiniz artmis ama yakit tuketimiz artmis.bunlarda cok dogal sonuclar.
Size suan birazcik performans birazcik daha fazla tasarruf lazim.hangi yerlere yaptirdiniz gaz ayarlarini.ortada sorun yok ama onu soliyim.siz performans az demissiniz size performans vermisler.diger serviste biraz ekonomik davranmis kisik ayarlamislar.size tam orta bi ayar lazim.

çok sağolun ilgilendiğiniz için benim ustadan isteğim anlayış tam olarak sizin ki işte adama dedim "abi  performans iyide çok yakıyor böyle de" bilgisayara taktı karşım oranı normal ayarı düzgün dedi "dediğin gibi öyle bu çok yakıyo az yaksın diye bi ayar yok" dedi bende tam anlamadım.. dediğim gibi bu hava akışını sağlayan parçayı değiştirdikten sonra böyle oldu bende tam orta ayar olsun abi  dedim ama sanırım ustayla anlaşamadık

şaşmazda bi yer ama ismini tam bilmiyorum sizin önerdiğiniz biyer var mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 10, 2014, 01:25:38 »
çok sağolun ilgilendiğiniz için benim ustadan isteğim anlayış tam olarak sizin ki işte adama dedim "abi  performans iyide çok yakıyor böyle de" bilgisayara taktı karşım oranı normal ayarı düzgün dedi "dediğin gibi öyle bu çok yakıyo az yaksın diye bi ayar yok" dedi bende tam anlamadım.. dediğim gibi bu hava akışını sağlayan parçayı değiştirdikten sonra böyle oldu bende tam orta ayar olsun abi  dedim ama sanırım ustayla anlaşamadık

şaşmazda bi yer ama ismini tam bilmiyorum sizin önerdiğiniz biyer var mı

kimisi ugraşmak istemediği için öle bir ayar yok şöle bir ayar yok deyip geçiyor.ben çok çok dik yokuş olmadıkça(%80 yokuşlarda zaten tüpü kapatırım zorlamam)tüpde dilediğim gibi çıkıyorum çok dik yokuşlarda da 1 vites küçültüyorum.düz yolda zaten canım nekadar isterse okadar basıyorum sıkıntı yaratmıyor ama 90km yi geçmiyorum zevk için kullandıgım için ve ekonomik kısmına gelince oldukça ekonomik diyip  geçiyim yani.avensis olmasada :) böle bir ayarlama yapılabiliyor.sadece işini severek yapana gitmek lazım.

ankarada adını en çok duyduğum prinsciler
1-memduh usta(prinsin ankarada ki ilklerinden diye biliyorum)
2-sait usta lpg

Özellikle bi memduh ustayı araştırmanızı tavsiyeederim.kendim lovato kullanıyorum ama prins için adını epey işittim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 10, 2014, 01:45:30 »
kimisi ugraşmak istemediği için öle bir ayar yok şöle bir ayar yok deyip geçiyor.ben çok çok dik yokuş olmadıkça(%80 yokuşlarda zaten tüpü kapatırım zorlamam)tüpde dilediğim gibi çıkıyorum çok dik yokuşlarda da 1 vites küçültüyorum.düz yolda zaten canım nekadar isterse okadar basıyorum sıkıntı yaratmıyor ama 90km yi geçmiyorum zevk için kullandıgım için ve ekonomik kısmına gelince oldukça ekonomik diyip  geçiyim yani.avensis olmasada :) böle bir ayarlama yapılabiliyor.sadece işini severek yapana gitmek lazım.

ankarada adını en çok duyduğum prinsciler
1-memduh usta(prinsin ankarada ki ilklerinden diye biliyorum)
2-sait usta lpg

Özellikle bi memduh ustayı araştırmanızı tavsiyeederim.kendim lovato kullanıyorum ama prins için adını epey işittim.

sağolun

sait ustayı duymuştum siz söyleyince aklıma geldi ona giderim büyük ihtimal ..

beni o bahsettiğim ustaya yönlendirdiler mühendis falan dediler bende o yüzden gittim belki de dediğiniz gibi başından savmak için öyle dedi ben araçta büyük bi sorun olduğunu düşünüyordum genelde forumda ki kullanıcılar 280-290 krs yakarken bizim 320-330 ..

bende tam sizin dediğiniz gibi bi ayar istiyordum ustaya da belirttim ama nafile öyle bişey yok dedi tekrardan çok sağolun ...