Gönderen Konu: avensis aşırı yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 8057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis aşırı yakıt tüketimi
« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2014, 09:18:30 »
sağolun

sait ustayı duymuştum siz söyleyince aklıma geldi ona giderim büyük ihtimal ..

beni o bahsettiğim ustaya yönlendirdiler mühendis falan dediler bende o yüzden gittim belki de dediğiniz gibi başından savmak için öyle dedi ben araçta büyük bi sorun olduğunu düşünüyordum genelde forumda ki kullanıcılar 280-290 krs yakarken bizim 320-330 ..

bende tam sizin dediğiniz gibi bi ayar istiyordum ustaya da belirttim ama nafile öyle bişey yok dedi tekrardan çok sağolun ...

maalesef gunumuzde her isimizi sanayide yalakalik ile yapabiliyoruz ustanin biraz suyuna gidin cok ovduler sizi tavsiyeettiler halledebilceginizi solediler vs vs birazcik performans kalsin tabikide bu model bir araba icin ama birazcik gaz ayarini kisalim hafifte tasarruflu olsun orta ayar siz bilirsiniz isinizi deyin hafif onu ovucek sohbetler edin halledicektir diye düşünüyorum. Gene burdam paylasirsaniz takip ederim

ben damla otogazda takiliyorum olmadi onlardan bi yardm isterim yonlendirme alirim senelerdir icli disli olduk
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 10, 2014, 09:18:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 10, 2014, 09:20:47 »
Süpersin Ogün yaaa  :rofl: :rofl: :rofl: Aynen sanayide yalakalık iyidir candır :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 10, 2014, 20:18:37 »
sağolun

sait ustayı duymuştum siz söyleyince aklıma geldi ona giderim büyük ihtimal ..

beni o bahsettiğim ustaya yönlendirdiler mühendis falan dediler bende o yüzden gittim belki de dediğiniz gibi başından savmak için öyle dedi ben araçta büyük bi sorun olduğunu düşünüyordum genelde forumda ki kullanıcılar 280-290 krs yakarken bizim 320-330 ..

bende tam sizin dediğiniz gibi bi ayar istiyordum ustaya da belirttim ama nafile öyle bişey yok dedi tekrardan çok sağolun ...
Hocam ne diyorsunuz[emoji33]
Lpg' de mi 330 kuruş yakıyorsunuz?
Ne gerek var o zaman lpg takmaya?
Benimki birazcık dikkat ettiğimde şehir içi 7.2lt ortalama yakaladım. Ve aracım  henüz rodaj döneminde. "rodajdan sonra yakıt düşer" tezi doğru ise belki de şehiriçi 7 lt'nin altına düşerim. Şu anda  benim şehiriçi yaktığım (7.2lt×4.83tl=) 34,7 tl imiş. LpG 30 tl civarı yakıyorsa gerek yokmuş takmaya. Tamam sizinkinde bir sıkıntı olduğu ileri sürülebilir ise de 25 kuruştan fazla yakiyorsa bence lpg takmaya gerek yok. Bence:::

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Kasım 10, 2014, 22:04:55 »
Süpersin Ogün yaaa  :rofl: :rofl: :rofl: Aynen sanayide yalakalık iyidir candır :)

abi sanayide isler böle yürüyor  :D suyuna gidip övup sabit musteri havasi verdinmi kimse beceremedi yaa dileyin benden ne dilerseniz vs yapip isini gorunce pazarligini yapican cikican.benim dusuncem tabi :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 10, 2014, 22:19:54 »
az çok yakma işi sürücüde değişiyor. ogün gerçekten arabayı güzel kullanıyor. bunun sonucu olarak yakıtı az. ama avensis gibi bir arabanın şehir içinde durup kalkması çok yaktırıyor olabilir.
basit bir bakım eksikliği olabilir.
veya yeni arabaya yeniden alışmak gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 10, 2014, 22:39:54 »
Tesekkur ederim anıl.elimden geldikce severek isteyerek titiz kullaniyorum.dedigin gibide o da odullendiriyor.ama avensisde sehir icinde evet biraz fazla yakmasi soz konusu illaki olur katiliyorum.ama ne kadar daha hic tecrube etmesemde 30krsun ustunu gormemeli diye dusunuyorum ben sakin kullanimla.ama senin dedigin kosullar uyhunsa aracin bakimi eksik degilse aracta sikinti yoksa uckagitci ustalar hafif daha fazla emekle birazcik ayar verelebiliyolar diye düşünüyorum ben.ama yapmakdan kaciyolar ugrasmamak icin.

Tabi sunuda solerim hep yakit isi pedal isidir benim gozumde çoğunlukla o da dedigin gibi araca isinmaktan gecer alismaktan
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 11, 2014, 00:10:12 »
Ogün hocam en kısa zamanda bahsettiğiniz ustalardan birine gideceğim Anıl bey de haklı lakin oldukça sakin ve ekonomi üzerine kullanırım ama son ayardan sonra böyle oldu ama daha önceden de belirtmiştim şehir dışı yakıtı gayet iyi .. bende sizin görüşünüze katılıyorum ince ayar yapan ustalar vardır elbet
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Kasım 13, 2014, 01:09:03 »
Ogün hocam en kısa zamanda bahsettiğiniz ustalardan birine gideceğim Anıl bey de haklı lakin oldukça sakin ve ekonomi üzerine kullanırım ama son ayardan sonra böyle oldu ama daha önceden de belirtmiştim şehir dışı yakıtı gayet iyi .. bende sizin görüşünüze katılıyorum ince ayar yapan ustalar vardır elbet

en çok bu isimler geçiyor ramazan bey benim aldıgım duyumlar ve prins hakkındaki usta bilgilerim dogrultusunda tabi.ikiside ankarada adını duyurmuş kişiler.sanayide ankarada dedigim olay önemlidir ama sabit bir müşteri olcak gibi davranıp suyuna gidip biraz yagcılık iyidir herzaman.sonuçları gene paylaşırsanız sevinirim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Kasım 13, 2014, 17:23:07 »
en çok bu isimler geçiyor ramazan bey benim aldıgım duyumlar ve prins hakkındaki usta bilgilerim dogrultusunda tabi.ikiside ankarada adını duyurmuş kişiler.sanayide ankarada dedigim olay önemlidir ama sabit bir müşteri olcak gibi davranıp suyuna gidip biraz yagcılık iyidir herzaman.sonuçları gene paylaşırsanız sevinirim.

hocam bugün memduh ustanın yanına gittim kendisi yoktu elemanı ilgilendi pekte ilgilendi denemez ama lafın gelişi neyse sonuca gelim "prinslere müdahale etmeye gerek yok atiker falan olsa tamam da prinsler ilk yapıldığı ayarı kaybetmez ben şimdi tamam derim 50 tl ni alırım ama boşa vermiş olursun dedi " 50 km yol yaptım buraya gelmek için dedim ki cidden yaptım :D sonra sizin suyuna gitme taktiklerini kullandım şöyle övdüler böyle duydum falan sonuç gene aynı bende kolay gelsin dedim çıktım :D .....kazım karabekir'de eskiden uğradığım gazcı vardı ona gittim durumu belirttim "memduh usta büyük işinin ehli usta"falan dedi sonra bilgisayara taktı ufak 1-2 ayar yaptı "yakıtını biraz açmışlar"dedi biraz performans kaybı olabilir 1-2 kullan beğenmezsen gel dedi şimdilik çok az bi kayıp var ama psikolojik de olabilir yakıtı fulledim artık sonuca bitince bakacaz : )

bide gittiğim 2 yerde benzinde ne yakıyor dedi adamlar haklı ona göre bi durum değerlendirmesi yapacaklar da bilmiyorum dedim bilen varsa bu araçlar şehir için kaç yakıyor benzinde ? : ) saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Kasım 13, 2014, 20:50:48 »
Olemiymis prinsler  :) dedigim gibi kimisi hic ugrasmiyor ve fiyati 50tl de degil ayrica memduh usta kendisi iyi ilgileniyor diyorlar ama adaminda dedigi gibi buyuk bi usta oldugunu duydum.ama maalesef iste bizdeki usta anlayisi bu kimisi ekmegim diyor yapiyor kimisi alcagi ucreti begenmeyip yapmiyor.performans kaybina gelince illaki olur ama sizi kisitlicak duzeyde olmamali yani cok abarti hizlara cikmasin ama keyifli hizlara ciksin yeter bence.cunku lpg de araci zorlamakda dogru degil.size bi tavsiyemde hafif yokuslar disinda dik yokuslari orta diklikde yokuslari lpg yi kapatarak cikmabiz yada bi vites kucultmeniz.ozellikle dik yokuslar duruma gore 2vites kucultmek iyidir.eee ben ne anladim bu durumdan diyebilirsiniz belki ama 78tl ye 470km ve ustunu gorunce o keyfi anliyorsunuz

Siz yakit verisini paylasin degerlendirirz herzaman sıkıntı yok :) umarim memnun kalirsiniz.bi ayari bikere begenirseniz bakinlarda tekrsr ayarlatmak zorunda degilsiniz bu ayari kalsin ben ayarindan memnunum dedinizmi dokunmazlar.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 17, 2014, 23:26:45 »
:)) burdaki verileri görünce kendime acıdım valla.    Ortalama yakıt tüketimim  100km/13 lt Benzin  :))

2005 ex.el. AT d2.0     

Çok sakin kullanıyorum. Pedala dokunaraktan Araç 2500 devri geçmiyor.    Ne varki Evim İst/bahçelievlerde ve dolaştığım yerlerde buralar. Dur kalk çok fazla. Kıyamıyorum da LPG olayına girmeye.

Gerçi benim çözümüm de var çok olumlu sonuçlar alıyorum.   Bu çözüm sayesinde dizelleri kıskandıracak yakıt tüketim verilerine ulaştım.

Aracı haftasonu gezmeleri dışında kullanmıyorum. :D Tek başıma Gideceğim çoğu yere toplu taşıma ile gidiyorum. Özellikle anadolu yakası yada beşiktaş taksim civarına.   Aylık toplama vurduğumda tükettiğim bütün benzin 1 depoyu geçmiyor.  Bunun bakım, otopark ve aşınma masraflarına olan  katkısınıda unutmamak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 18, 2014, 14:21:43 »
:)) burdaki verileri görünce kendime acıdım valla.    Ortalama yakıt tüketimim  100km/13 lt Benzin  :))

2005 ex.el. AT d2.0     

Çok sakin kullanıyorum. Pedala dokunaraktan Araç 2500 devri geçmiyor.    Ne varki Evim İst/bahçelievlerde ve dolaştığım yerlerde buralar. Dur kalk çok fazla. Kıyamıyorum da LPG olayına girmeye.

Gerçi benim çözümüm de var çok olumlu sonuçlar alıyorum.   Bu çözüm sayesinde dizelleri kıskandıracak yakıt tüketim verilerine ulaştım.

Aracı haftasonu gezmeleri dışında kullanmıyorum. :D Tek başıma Gideceğim çoğu yere toplu taşıma ile gidiyorum. Özellikle anadolu yakası yada beşiktaş taksim civarına.   Aylık toplama vurduğumda tükettiğim bütün benzin 1 depoyu geçmiyor.  Bunun bakım, otopark ve aşınma masraflarına olan  katkısınıda unutmamak gerek.

aslında "Tek başıma Gideceğim çoğu yere toplu taşıma ile gidiyorum." bu kısmı hepimiz yapmalıyız güzel bi mesaj vermişsiniz : ) LPG konusuna gelince şu aracı arada benzinli kullanıyorum da haklısınız ..tamam yakıt düşüyor ama bunla doğru orantılı sürüş zevkide düşüyor (şahsi görüşüm ) gönül isterdi ki benzinli kullanabilelim :D

bu arada @Ogün Cetinkaya (29657)  hocam depo daha bitmedi ama pozitif yönde bulgularım var :D önceden ilk led 43 de falan sönüyo du dün baktım 53 de sönmüş her dişten böyle 10-15 km kar sağlarsak gayet güzel bi sonuç çıkacak gibi performans kaybı konusuna gelirsek yok sanırım : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Kasım 18, 2014, 20:18:10 »
Arabanin bir ihtiyac bazen (surekli degil) keyif aracı oldugunu unutmadan otobusede binilmeliyada arabayada.bunu ozellikle lpg taktirdiktan sonra unutmamak lazım.

Olumlu yönde gelisme olmasina sevindim.zamanla dahada oturcaktir ayari ve ayaginiz.pedali tanıdıkça lpg ye alistikca daha yumusak ekonomik kullanmaya başlarsınız. Aracı tanimakda onemli bi unsur.verilerinizi burdan takip etmeye devam etcem.deponuz kac lt acaba.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Kasım 18, 2014, 22:02:32 »
Arabanin bir ihtiyac bazen (surekli degil) keyif aracı oldugunu unutmadan otobusede binilmeliyada arabayada.bunu ozellikle lpg taktirdiktan sonra unutmamak lazım.

Olumlu yönde gelisme olmasina sevindim.zamanla dahada oturcaktir ayari ve ayaginiz.pedali tanıdıkça lpg ye alistikca daha yumusak ekonomik kullanmaya başlarsınız. Aracı tanimakda onemli bi unsur.verilerinizi burdan takip etmeye devam etcem.deponuz kac lt acaba.

sağolun tekrardan ilginiz için depo 45 lt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Kasım 26, 2014, 19:11:30 »
@Ogün Cetinkaya (29657)  hocam bulgular pozitif dedim ama sonuç gene hüsran olacak gibi depo bittim diyor ama km 310 .. sanırım 350 yi görmez bile .. LPG yi ayarlayan ustaya sormuştum montaj hatası yada başka bi sorun mu var diye olsa ben bilgisayardan görürdüm demişti sizin ve diğer üyelerin cevaplarına ihtiyacım var saygılar ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 26, 2014, 19:52:26 »
Benim araçtada yeni brc lpg kiti takılı yakıt tankım 41 lt.lik.Tüp takılalı bin km oldu. uzun yolda 8.4 şehiriçide 11 lt lpg tüketiyor.Aracım 26.000 km.de ;)
Uzun yolda 22lt ile 261km
Şehir içi 30lt 280 km
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 26, 2014, 20:53:50 »
Benim tüketikimde Cavit ağabey ile hemen hemen aynı. Şehir içi 11 lt, şehir dışı 8.5 lt. Ancak bu değerler şehir içi bol dur kalk ve şehir dışı sabit 120 km hız ile ortaya çıkıyor. 2 lt kadar aşağısınıda görmüşlüğüm var.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Kasım 26, 2014, 21:47:19 »
benim şehir dışı değerlerde sizinkiyle aynı 8,5 lt 120 km/h sabit

ama şehir içi çok sıkıntım orda 100/13 lt

araç sürüş oldukça normal hatta arkadaşlarımın değimiyle "emekli albay" kıvamında :D makas atmak vb adetim değildir ama çözemedim sorunu

çok sağ olun tüketim değerlerinizi belirttiğiniz için .

not:ufak bi hesap yaptım şehir içi tüketim değerleriniz bence çok güzel ..ben o değerleri yakalamak için uğraşıyorum : )

hangi istasyondan alıyorsunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 26, 2014, 21:51:57 »
benim şehir dışı değerlerde sizinkiyle aynı 8,5 lt 120 km/h sabit

ama şehir içi çok sıkıntım orda 100/13 lt

araç sürüş oldukça normal hatta arkadaşlarımın değimiyle "emekli albay" kıvamında :D makas atmak vb adetim değildir ama çözemedim sorunu

çok sağ olun tüketim değerlerinizi belirttiğiniz için .
Şehir dışı hemen hemen yol şartları eşittir  tüketim diğer araçlarla aynıysa araçta herhangi bir kusur aramayın.Ya sizin sürüşünüzde ya da kullanıdığız güzergahta bir sıkıntı vardır
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Kasım 26, 2014, 21:57:42 »
Şehir dışı hemen hemen yol şartları eşittir  tüketim diğer araçlarla aynıysa araçta herhangi bir kusur aramayın.Ya sizin sürüşünüzde ya da kullanıdığız güzergahta bir sıkıntı vardır

benimde aklıma o geldi şimdi evet güzergah çok sıkıntı evimiz merkeze çok yakın (Ankara) ama aracı ilk aldığımızda o değerlere 1-2 defa ulaşmıştım ama o zamanda performansı çok kötüydü şimdi ustalara gidiyorum "prins bu öyle çok yakıyo kısim az yakıyo açim yok" diyorlar LPG ile hava karışımını ayarlayan bi sensör arızalı demişlerdi onu değiştirdim sanırım ondan olsa gerek ustaya söyledim alakası yok dedi o ayrı tabi de