Gönderen Konu: avensis aşırı yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 8056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis aşırı yakıt tüketimi
« Yanıtla #40 : Kasım 26, 2014, 22:03:26 »
Sürüş şeklide yakıtı değiştiriyor 7.9 ortalama ile hanıma veriyorum 8.5 - 9 ortalama ile geri getiriyor ben araç gitmiyor diyorum kendisi gidiyor sen basmasını bilmiyorsun diyor.Ben gaz pedalına basmam ayagımı sabit tutarım araç kendi devirlendikçe vites yükseltirim ayağımın altında hep yumurta varmış gibi davranırım.Gerçi bu arabanın karakterine göre daha sürüş tekniğimi belirleyemedim t25 kasa ile bayağı fark var alışınca yakıt dahada düşecektir. ;) :D

Şehir içi yakıt hergün 5 km rampa çıkıp üniversite hastanesine gidiyorum oradan şehir içi dur kalk, geçen onbeş dakika şehiriçinde konvoydan çıkamadım.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 26, 2014, 22:03:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 26, 2014, 22:04:11 »
Ankara inişli çıkışlı ana yollara çıkmaya pek fırsatınız olmuyorsa cok yakması heleki bu sğuklarda normal
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 26, 2014, 22:09:11 »
Sürüş şeklide yakıtı değiştiriyor 7.9 ortalama ile hanıma veriyorum 8.5 - 9 ortalama ile geri getiriyor ben araç gitmiyor diyorum kendisi gidiyor sen basmasını bilmiyorsun diyor.Ben gaz pedalına basmam ayagımı sabit tutarım araç kendi devirlendikçe vites yükseltirim ayağımın altında hep yumurta varmış gibi davranırım.Gerçi bu arabanın karakterine göre daha sürüş tekniğimi belirleyemedim t25 kasa ile bayağı fark var alışınca yakıt dahada düşecektir. ;) :D

Aynı durum bizde de babamda geçerli o kullanıyor 15 lt de alıyorum 9 lt de geri veriyorum :D

Ankara inişli çıkışlı ana yollara çıkmaya pek fırsatınız olmuyorsa cok yakması heleki bu sğuklarda normal

ana yola çok nadir aylık en fazla 60 km falan çıkıyorum gerisi hep şehir içi trafik

yazın da şehir içi tüketim aynıydı malesef
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 26, 2014, 22:10:38 »
2 hafta önce izmir istanbul arası 100 km ortalamam 6.3 litre idi.araçta ben dahil 3 kişi ve bagaj ile arka koltuğun Yarısı dahil full doluydu.istanbul trafiğinde dur kalk bol malumunuz ama 10,4 litreyi geçtiğini görmedim.günümüz benzinli Araçların ortalaması kadar yaktığını düşünüyorum.honda Civic araştırmalarımda gördüğüm sorunlardan biride yakıttı çünkü.lpg kiti tattırmayı düşünüyorum ve tahminimce şehirler arası 7,5 şehir içi 12 litre gazı Geçmez gibi geliyor bana.istanbul Avrupa yakası sağlam bildiğiniz usta varsa paylaşırsanız yada özeldende Msj yazabilirsiniz.görüşlerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Kasım 26, 2014, 22:16:53 »
Bu arada fabrika şehir içi benzin verisi 8.5 litre benzin olan bir araca lpg de 8.5 9.5 yaktıranların kesinlikle hesaplarında bir hata olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 27, 2014, 08:52:34 »
Bu arada fabrika şehir içi benzin verisi 8.5 litre benzin olan bir araca lpg de 8.5 9.5 yaktıranların kesinlikle hesaplarında bir hata olduğunu düşünüyorum.
Zeki bey verdiğimiz 8.5 - 9 lt değerler şehirler arası yollarda elde edilmiş değerlerdir.Şehiriçi 10.5 - 11lt arası hatta yogunluğa göre 12 lt.lere çıktığımızda oluyor.Yinede bu cüsseye göre yakıt değerleri tatminkar.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 27, 2014, 10:29:56 »
Aracımı sıfır almıştım.2012 E.Extra Ankara'da şehir içinde kullanıyorum.Yerine göre sıkışık yerine göre sakin.Geçen aya kadar kışın en soğuk günlerinde
100 km'de 8,8 Lt yi geçmedi.Geçen ay 9,4 Lt'yi görmüştüm.Hatta bu durumu bu platformda dile getirmiştim.Arkadaşlar  bu çok yakma esnasında sabahları çocuğa okula 1 ay ben götürdüm güzergah aynı,sürat aynı ama araba ısınmadan kaloriferi açtım.Bunun yakıtı etkiliyeceğini biliyorum ama nerdeyse 1 lt kadar etkiledi.Şimdi yine aynı güzergahta kullanıyorum.Çocuk yok kaloriferi ısınmadan açmıyorum.Bilgisayar şu an 8,5 Lt gösteriyor.Araba ısınmadan kaloriferi açmak yakıtı 1 lt kadar fazla yaktırır mı ? Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 28, 2014, 01:32:42 »
Ramazan bey oncelikle sunu hesaplayin derim.lpg benzibe gore lt de daha cok yakar ama fiyat bazinda daha ucuz oldugu icin benzinde 310km yapmak icin odediginiz fiyati lpg de odemezsiniz bence hesabinizi bole yapin derim.310km ankaranin neresnde oturuyorsunuz bilmiyorum ama fena bir rakam degil zamanla ama gercktn zamanla iyice tanidikca bu km artar.aracin agir kaldiginida goz onunde bulundurursak benim dusuncem 350km yi bulmali. Cavit abide demis benim ayagimda cc yi aratmaz sabitlemis gibi giderim sehir ici 78tl ye 480km e12 ile yapiyorum sizdede zamanla 350km olcagini düşünüyorum. Bence bekleyn biraz
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Kasım 28, 2014, 04:16:05 »
Ramazan bey oncelikle sunu hesaplayin derim.lpg benzibe gore lt de daha cok yakar ama fiyat bazinda daha ucuz oldugu icin benzinde 310km yapmak icin odediginiz fiyati lpg de odemezsiniz bence hesabinizi bole yapin derim.310km ankaranin neresnde oturuyorsunuz bilmiyorum ama fena bir rakam degil zamanla ama gercktn zamanla iyice tanidikca bu km artar.aracin agir kaldiginida goz onunde bulundurursak benim dusuncem 350km yi bulmali. Cavit abide demis benim ayagimda cc yi aratmaz sabitlemis gibi giderim sehir ici 78tl ye 480km e12 ile yapiyorum sizdede zamanla 350km olcagini düşünüyorum. Bence bekleyn biraz
sağ olun değerli fikirleriniz için 350km yi önceden yapıyordum ama son 2-3 depodur oda hayal oldu :) Çankaya'da oturuyoruz sürekli o güzergah cinnah caddesi kızılay dikmen vb ana yollara nadir çıkıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Kasım 28, 2014, 21:49:40 »
sağ olun değerli fikirleriniz için 350km yi önceden yapıyordum ama son 2-3 depodur oda hayal oldu :) Çankaya'da oturuyoruz sürekli o güzergah cinnah caddesi kızılay dikmen vb ana yollara nadir çıkıyorum

Cankaya cinnah dikmen vs direk kmyi etkiliyor ztn.bemce gayet iyi 310 km ve sanirim kış ayininda etkisi oluyor.bence hedefiniz 330km olsun once.daha yumusak basin  takip mesafenizi uzun tutmaya calisin derim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 28, 2014, 23:12:10 »
Benzin - Lpg hesabı yaparken TL üzerinden gidiliyor.    Gerçekte daha fazla yakıt tüketiriz.

Yuvarlak rakamlarla örnek vereceğim.

10 litre Benzin tüketen bir araç 12 ila 14 lt Lpg tüketir. Benzinin litre fiyatı çok yüksek olduğu için "Lpg de az yakıyor" düşüncesi oluşmaktadır.

Lpg de litre olarak fazla yakıt tüketilmesinin nedeni güç değerlerinden kaynaklanmaktadır.

1 Litre benzinin verdiği gücü 1.2 ila 1.4 litre lpg tüketerek karşılayabiliriz. ( Lpg karışımı ve kullanılan mevsim çok önemli)

1 litre benzin fiyatı ile 1 litre lpg fiyatı arasında  Şu an 2. tl fark var.  bu da %125 fark eder.

10 litre benzin 45 tl
14 litre lpg       28 tl

LPG Kullanmak yaklaşık % 60 tasarruf sağlamaktadır.

Hesabınıza Aracınıza uygun LPG montaj ve bakım masraflarını ilave etmeyi unutmayınız.

Herkese Kazasız sürüşler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 28, 2014, 23:27:38 »
yeni nesil lpg kitlerinde araç benzinde ne yakıyorsa lpg de en fazla yarım litre fazla yakıyor defalarca depoyu doldurup denedim ve yarım litre bile fark etmedi..Bu arada denediğim araç corolla hb 1.6 A/T
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 29, 2014, 00:41:19 »
Cankaya cinnah dikmen vs direk kmyi etkiliyor ztn.bemce gayet iyi 310 km ve sanirim kış ayininda etkisi oluyor.bence hedefiniz 330km olsun once.daha yumusak basin  takip mesafenizi uzun tutmaya calisin derim

hocam 2-3 gündür kırmızının da dibindeyim (tank göstergesi  ) o yüzden size 320 anca diyordum şuan 340 dayım gaz almaya gidecektim bile bile gitmedim hesabı bozmamak için :D  sanırım hedefimiz 350 yi rahat görecek gibi saygılar ...

Benzin - Lpg hesabı yaparken TL üzerinden gidiliyor.    Gerçekte daha fazla yakıt tüketiriz.

Yuvarlak rakamlarla örnek vereceğim.

10 litre Benzin tüketen bir araç 12 ila 14 lt Lpg tüketir. Benzinin litre fiyatı çok yüksek olduğu için "Lpg de az yakıyor" düşüncesi oluşmaktadır.

Lpg de litre olarak fazla yakıt tüketilmesinin nedeni güç değerlerinden kaynaklanmaktadır.

1 Litre benzinin verdiği gücü 1.2 ila 1.4 litre lpg tüketerek karşılayabiliriz. ( Lpg karışımı ve kullanılan mevsim çok önemli)

1 litre benzin fiyatı ile 1 litre lpg fiyatı arasında  Şu an 2. tl fark var.  bu da %125 fark eder.

10 litre benzin 45 tl
14 litre lpg       28 tl

LPG Kullanmak yaklaşık % 60 tasarruf sağlamaktadır.

Hesabınıza Aracınıza uygun LPG montaj ve bakım masraflarını ilave etmeyi unutmayınız.

Herkese Kazasız sürüşler dilerim

evet LPG nin oktan değerlerinden kaynaklıymış dediğinizi 1-2 ay önce bir makalede okumuştum ama hesap konusunda aracın benzinde kaç yaktığını bilmiyorum ama  LPG tüketimi yol bilgisayarında gösteren değerin 1.5-2  lt üzerinde hep sağ olun size de kazasız belasız sürüşler ...

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2014, 12:50:47
@Ogün Cetinkaya (29657) 

ogün bey depo bitti  sonuçlar...

tank hacmi:45.5
gidilen yol:363 km
lpg birim fiyatı:2.28 tl

100 km'de yakıt:12,5 lt
     1km'ye ödenen ücret:0,286 krs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Kasım 30, 2014, 13:29:03 »
Ramazan bey merhaba,

Oturdugunuz ve arabayi kullandiginiz yere gore 30krsun altinda olmaniz cok iyi bir deger benim dusunceme gore avensis sizin oturdugunuz yerler haric duzluklerde ana hat yollari kullanan biri icin 24krs olur diye dusunuyorum o yuzden ulastiginiz deger oldulca iyi.keyifle surmeye devamedin derim.

eger oralarda yakinlarinizda varsa bi de milangazi deneyin derim 2.24 tl o da.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 30, 2014, 13:41:44 »

Ooooo dağ bayır geziyonuz birde neden az yakmıyor diyorsunuz :) En işlek ve en yüksek yerlerde araba kullanıyorsunuz, şu anda çok dediğiniz değerler bile bence güzel. Ogün'e katılıyorum bende :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Kasım 30, 2014, 15:44:13 »
Ramazan bey merhaba,

Oturdugunuz ve arabayi kullandiginiz yere gore 30krsun altinda olmaniz cok iyi bir deger benim dusunceme gore avensis sizin oturdugunuz yerler haric duzluklerde ana hat yollari kullanan biri icin 24krs olur diye dusunuyorum o yuzden ulastiginiz deger oldulca iyi.keyifle surmeye devamedin derim.

eger oralarda yakinlarinizda varsa bi de milangazi deneyin derim 2.24 tl o da.

özel olarak ilgilendiniz çok sağ olun ana yola çok nadir düz yolumda sadece kızılay : ) milangazı aslında alacaktım bana en yakın konya yolunda var ama performansından emin olamadığım için almadım ama bu depo bitsin denicem ... aslında ustaya tekrar gitmeyi planlıyordum 2-3 gün gez beğenmezsen gel dedi de zaten 2-3 bin sonra filitre değiştircem böyle kullanim en iyisi : ) 

Ooooo dağ bayır geziyonuz birde neden az yakmıyor diyorsunuz :) En işlek ve en yüksek yerlerde araba kullanıyorsunuz, şu anda çok dediğiniz değerler bile bence güzel. Ogün'e katılıyorum bende :tamam:

hocam gezme değilde zorunluluk diyelim :D zira bizim deponun önemli bi ksımı park yeri aramaya gidiyor zaten :d sağ olun haklısınız sanırım şartlarımı göz önünde bulundurursak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Aralık 01, 2014, 00:55:20 »
ramazan bey,

Benim şahsi düşüncem filtre degişimi ile birlikte ayarınızı değiştirmemeniz.birazcık zaman tanıyın kendinize ve aracınıza.dikmen çetin emeç ve cinnah gibi bir yerde gerçekten değerleriniz çok iyi.hep yokuş yukarı dur kalk iniş desen farklı değil.ben hep milangaz alıyorum oldukçada memnunum.hem performansından hemde yakıtından.size çok ters ama istanbul yolundan alıyorum eryamana giderken.bu arada lafı bile olmaz nekadar iş yogunlugundan bile olsa çok giremesemde tüp konusu olunca ayrı bir severek yazıyorum :D

Murat abi ankaranın en yüksek yerlerinden bazıları oralar.full yokuş ve trafiğide bir okadar sağlam yani.yollarıda dar her taraf ışık daha sayıyım mı :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 01, 2014, 01:08:05 »
ramazan bey,

Benim şahsi düşüncem filtre degişimi ile birlikte ayarınızı değiştirmemeniz.birazcık zaman tanıyın kendinize ve aracınıza.dikmen çetin emeç ve cinnah gibi bir yerde gerçekten değerleriniz çok iyi.hep yokuş yukarı dur kalk iniş desen farklı değil.ben hep milangaz alıyorum oldukçada memnunum.hem performansından hemde yakıtından.size çok ters ama istanbul yolundan alıyorum eryamana giderken.bu arada lafı bile olmaz nekadar iş yogunlugundan bile olsa çok giremesemde tüp konusu olunca ayrı bir severek yazıyorum :D

Murat abi ankaranın en yüksek yerlerinden bazıları oralar.full yokuş ve trafiğide bir okadar sağlam yani.yollarıda dar her taraf ışık daha sayıyım mı :D
Ankara da milangaz 2.05 lira :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Aralık 01, 2014, 01:14:33 »
Ankara da milangaz 2.05 lira :)

shellden bp den vs daha fazla km yapıyorum performansından da oldukça memnunum. ama o fiyata hiç almadım nerdeyse sölersen sevinirim zeki abi :D hemen gidip alıyım yani kaçmaz o fırsat enson 2.24den aldım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Aralık 01, 2014, 01:19:14 »
Bizim Ankara da lpg ucuz Aygaz bile yanılmıyorsam 2.26 civarı bir gün gel deponu doldur seni gezdireyim burda :)