0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sürüş şeklide yakıtı değiştiriyor 7.9 ortalama ile hanıma veriyorum 8.5 - 9 ortalama ile geri getiriyor ben araç gitmiyor diyorum kendisi gidiyor sen basmasını bilmiyorsun diyor.Ben gaz pedalına basmam ayagımı sabit tutarım araç kendi devirlendikçe vites yükseltirim ayağımın altında hep yumurta varmış gibi davranırım.Gerçi bu arabanın karakterine göre daha sürüş tekniğimi belirleyemedim t25 kasa ile bayağı fark var alışınca yakıt dahada düşecektir.
Ankara inişli çıkışlı ana yollara çıkmaya pek fırsatınız olmuyorsa cok yakması heleki bu sğuklarda normal
Bu arada fabrika şehir içi benzin verisi 8.5 litre benzin olan bir araca lpg de 8.5 9.5 yaktıranların kesinlikle hesaplarında bir hata olduğunu düşünüyorum.
Ramazan bey oncelikle sunu hesaplayin derim.lpg benzibe gore lt de daha cok yakar ama fiyat bazinda daha ucuz oldugu icin benzinde 310km yapmak icin odediginiz fiyati lpg de odemezsiniz bence hesabinizi bole yapin derim.310km ankaranin neresnde oturuyorsunuz bilmiyorum ama fena bir rakam degil zamanla ama gercktn zamanla iyice tanidikca bu km artar.aracin agir kaldiginida goz onunde bulundurursak benim dusuncem 350km yi bulmali. Cavit abide demis benim ayagimda cc yi aratmaz sabitlemis gibi giderim sehir ici 78tl ye 480km e12 ile yapiyorum sizdede zamanla 350km olcagini düşünüyorum. Bence bekleyn biraz
sağ olun değerli fikirleriniz için 350km yi önceden yapıyordum ama son 2-3 depodur oda hayal oldu Çankaya'da oturuyoruz sürekli o güzergah cinnah caddesi kızılay dikmen vb ana yollara nadir çıkıyorum
Cankaya cinnah dikmen vs direk kmyi etkiliyor ztn.bemce gayet iyi 310 km ve sanirim kış ayininda etkisi oluyor.bence hedefiniz 330km olsun once.daha yumusak basin takip mesafenizi uzun tutmaya calisin derim
Benzin - Lpg hesabı yaparken TL üzerinden gidiliyor. Gerçekte daha fazla yakıt tüketiriz.Yuvarlak rakamlarla örnek vereceğim.10 litre Benzin tüketen bir araç 12 ila 14 lt Lpg tüketir. Benzinin litre fiyatı çok yüksek olduğu için "Lpg de az yakıyor" düşüncesi oluşmaktadır.Lpg de litre olarak fazla yakıt tüketilmesinin nedeni güç değerlerinden kaynaklanmaktadır.1 Litre benzinin verdiği gücü 1.2 ila 1.4 litre lpg tüketerek karşılayabiliriz. ( Lpg karışımı ve kullanılan mevsim çok önemli)1 litre benzin fiyatı ile 1 litre lpg fiyatı arasında Şu an 2. tl fark var. bu da %125 fark eder.10 litre benzin 45 tl14 litre lpg 28 tlLPG Kullanmak yaklaşık % 60 tasarruf sağlamaktadır.Hesabınıza Aracınıza uygun LPG montaj ve bakım masraflarını ilave etmeyi unutmayınız.Herkese Kazasız sürüşler dilerim
Ramazan bey merhaba,Oturdugunuz ve arabayi kullandiginiz yere gore 30krsun altinda olmaniz cok iyi bir deger benim dusunceme gore avensis sizin oturdugunuz yerler haric duzluklerde ana hat yollari kullanan biri icin 24krs olur diye dusunuyorum o yuzden ulastiginiz deger oldulca iyi.keyifle surmeye devamedin derim.eger oralarda yakinlarinizda varsa bi de milangazi deneyin derim 2.24 tl o da.
Ooooo dağ bayır geziyonuz birde neden az yakmıyor diyorsunuz En işlek ve en yüksek yerlerde araba kullanıyorsunuz, şu anda çok dediğiniz değerler bile bence güzel. Ogün'e katılıyorum bende
ramazan bey,Benim şahsi düşüncem filtre degişimi ile birlikte ayarınızı değiştirmemeniz.birazcık zaman tanıyın kendinize ve aracınıza.dikmen çetin emeç ve cinnah gibi bir yerde gerçekten değerleriniz çok iyi.hep yokuş yukarı dur kalk iniş desen farklı değil.ben hep milangaz alıyorum oldukçada memnunum.hem performansından hemde yakıtından.size çok ters ama istanbul yolundan alıyorum eryamana giderken.bu arada lafı bile olmaz nekadar iş yogunlugundan bile olsa çok giremesemde tüp konusu olunca ayrı bir severek yazıyorum Murat abi ankaranın en yüksek yerlerinden bazıları oralar.full yokuş ve trafiğide bir okadar sağlam yani.yollarıda dar her taraf ışık daha sayıyım mı
Ankara da milangaz 2.05 lira