Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #860 : Şubat 26, 2017, 17:53:52 »
Cavit Bey, hayırlı olsun. Neden XL aldınız? XL olanlar hafif ticariler için, ekstra yük kapasiteli, yan duvarlar daha sert. Bu etiketle aynı mı XL olanın etiketi? Ben de ze914 kullanıyorum ama XL değil diye hatırlıyorum.
XL'in ticari ile alakası yok. Daha ağır D ve E sınıflarında da tercih ediliyor. "Balon yapma" muhabbetini ortadan kaldırıyor diyebiliriz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #860 : Şubat 26, 2017, 17:53:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #861 : Şubat 26, 2017, 19:19:47 »
Mehmet Bey'in kastettiği "C" sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #862 : Şubat 26, 2017, 20:29:26 »
OPONEO kullanıcılarına göre 205/55 R16 ebadında en iyi yaz lastikleri:

lastik  model                                          Skor
Dunlop SP Sport Bluresponse                        4.4
Goodyear Efficientgrip Performance                4.4
Continental ContiPremiumContact 5                4.4
Uniroyal Rainsport 3                                       4.2

Dunlop SP Sport Bluresponse (average score 4.4)

Dunlop SP Sport Bluresponse, hem kuru hem de ıslak yüzeylerde güvenli ve konforlu sürüş sağlayan asimetrik taban yüzü desenini içeren üstün bir lastiktir. Ek bir avantaj olarak, bu lastikler daha düşük yakıt tüketimi oranları sunmalarını sağlayarak düşük yuvarlanma direnci sağlar. ADAC, ACE / GTU, Otomobil, Motor ve Spor gibi önde gelen motorlu araç dergileri ve organizasyonlarının yaptığı çeşitli testleri de içeren çeşitli testlerle kanıtlanmış olan piyasadaki en iyi yaz lastiklerinden biridir. Auto Bild Auto ve Zeitung.

Bu lastik aynı zamanda müşterilerimizden eşit derecede yüksek puan almaktadır. Şu anda, ortalamanın ortalaması 4.4'tür ve derecelendirmeyle ilgili olarak A + ya yakın olarak kabul edilebilir. Bireysel kullanıcı görüşlerine gelince Damian, "bu lastiklerde arabanın raylar üzerinde olduğu gibi sürdüğünü, bunu yaparken tutuş kaybetmemek için bir dönüş daha hızlı kışkırttığınızı" yazıyor.

Jackmondeo, bu modelin olasılıklarının kesin bir özetini sunuyor: "Lastik beklentileri karşılıyor, düz, dönüş sürerken ve fren yaparken rahat ama kararlı ve öngörülebilir. Emniyet hissi verir. "

Dunlop SP Sport Bluresponse ile ilgili olarak, kullanıcılarımızın güvenlik, konfor, yakıt tüketimi ve aşınma direnci hakkındaki endişelerini de geçti. Christopher'a göre: "Yüksek kilometrelerde yakıt tüketiminde hafif bir düşüş var. Dayanıklılık açısından böyle bir mesafeden sonra söylemek zor ama aşırı ya da düzensiz aşınma belirtileri yok. "Başka bir şoför Peter D," Seçimimi, tarafından belirlenen çok iyi parametrelere dayanılarak yaptım. Üreticisi, özellikle yuvarlanma direnci ve gürültü açısından. Bütün bunlar pratikte doğrulandı. Bununla birlikte, bu lastikle ilgili en iyi şey, darbeleri nasıl emdiği. "Bu görüşlerden, Dunlop SP Sport Bluresponse'un tavsiye için çok değerli bir lastik olduğu açıktır.

Goodyear Efficientgrip Performance (average score 4.4)

Goodyear Efficientgrip Performance, asimetrik sırt desenine sahip üstün bir lastiktir. Islak yüzeylerde iyi bir şekilde başa çıkabilen, kısa fren mesafelerine sahip güçlü bir kavrama sağlayan bir modeldir. Üretici, bunun sonucunda düşük yakıt sarfiyatı ile düşük yuvarlanma direnciyle birleştirmeyi başardı. Bu lastik, ADAC, ACE / GTU, Auto Bild, Auto Zeitung, Auto ve Motor und Sport gibi çeşitli testlerde çok beğenildi.

Peki müşterilerimiz bu model hakkında ne söylemeliler? Lucas şöyle diyor: "Bence en büyük avantajı ıslak bir yüzeyde sürüyor. Bir su birikintisi veya daha büyük bir su birikimi bu lastiğe engel teşkil etmez. Aracı ıslak bir yüzeye mükemmel bir şekilde tutar, ayrıca dönüşler ve fren yaparken de. Islak yollar söz konusu olduğunda muhteşem bir lastik. Araba sürerken konfor seviyem kesinlikle gelişti "dedi.

Peter A, aynı yorumları şöyle dile getiriyor: "Sürüş konforunun çok yüksek olduğunu itiraf etmeliyim, zira başta lastikler çok sessiz (hem kentte hem de otoyolda giderken). Başka bir avantaj da güvenliktir - viraj alırken, ıslak bir yüzey de dahil mükemmel performans gösterirler. Frenleme konusunda yine eleştiri yapmam - lastikler daha yüksek hızda özelliklerini korur ".

Mike göre diğer bir önemli seçenek de : "Düşük yakıt tüketimi ve şimdiye kadar hiç sorun olmamıştır Benim görüşüme göre bu, birinci sınıf lastikte rakipsiz bir lastiktir "Kısacası, Goodyear Efficientgrip Performance lastikleri şüphesiz satın alınmaya değer bir model. Ortalama 4.4 puanları bunu doğruluyor.

Continental ContiPremiumContact 5 (average score 4.4)

Continental ContiPremiumContact 5, asimetrik sırt özellikli üstün bir lastiktir. Üreticiye göre, bu model, yolda karşılaşılan her durumda aracın kontrolünü sağlar. Hem ıslak hem de kuru yüzeylerde emniyetin yanı sıra, bu lastik düşük yuvarlanma direnci sunar. Her alanda başarılı olmak için geliştirilmiş bir üründür. Sonuç olarak ADAC, ACE / GTU, Auto, Motor und Sport, Auto Bild ve Auto Zeitung gibi testlerle kullanıcılarımızın görüşleri alındı.

Bu yorumlardan çok sayıda olumlu rapor okuyabiliriz. Rick şöyle yazıyor: "Bu lastikler mükemmel bir şekilde çalışıyor, duruyorlar ve dönüşler üzerinde iyi tutuyorlar, bu da oldukça dinamik bir moda almak istiyor. Darbeleri emme konusunda gerçekten çok iyiler. "Liam de benzer duyguları ifade ediyor:" Çok sıkı ve zorlayıcı köşelerde bile, lastikler yola sanki yüzeye yapışmış gibi kaldı. Nemli, ıslak hatta sele yollarda da aynı "dedi.

Daha önce de belirtildiği gibi, Continental ContiPremiumContact 5, aynı zamanda rahat ve ekonomik bir seçenek olduğu için sadece güvenlikle ilgili olmayan bir lastiktir. Tom'un da belirttiği gibi: Araba artan bir tüketim göstermiyor, herhangi bir hasar belirtisi yok ve yeni gibi görünüyor "Andrew, benzer şekilde," Çok mil sürdüklerini göz önüne alırsak, görünen herhangi bir belirti yok. Aşınma ve esasen uzun mesafe yolları kullanıyorum. "

Continental ContiPremiumContact 5, herkese tavsiye edilebilecek bir lastiktir. Diğer kullanıcı özetlerinde, "sahip olduğum en iyi lastikler", "açık bir vicdanla tavsiye ediyorum", "ihtişamlı performans gösteriyorlar", "tatmin edici bir fiyata yüksek kalite" ve daha pek çok şeyi ifade edebiliyoruz. Continental, güvenilir Alman teknolojisini temsil eder ve müşterilerimizden ortalama 4.4 puan almaktadır.

Uniroyal Rainsport 3 (average score 4.2)

Uniroyal Rainsport 3 mükemmel orta sınıf yaz lastiği. Yönelimli bir asimetrik taban yüzüne sahiptir. Rainsport 3, adlarına "Yağmur" öneki ile diğer Uniroyal lastiklerinde olduğu gibi, ıslak yüzeylerde mükemmel performansı ile ünlüdür. Aynı zamanda büyük elleçleme, kendine güvenen manevra ve suyun etkili bir şekilde çıkarılmasını sağlarlar. Bu lastiklerin üzerinde sürüş, hava aniden bozulsa veya güçlü, dinamik bir sürüş stiliniz olsa bile bir güvenlik hissi uyandırır.

Bir kullanıcı Ron, Uniroyal Rainsport 3'ün sunduğu imkânları mükemmel bir şekilde açıkladı: "Bu lastikleri seçerken esas olarak yolda karşılaşabileceğim kritik durumları düşünüyordum ve bunlar kesinlikle acil frenleme ya da yön değiştirme ihtiyacı içeriyordu. Aniden ıslak olarak. Hayal kırıklığına uğramadım, benim için şimdiye kadar yağmurda sürdüğüm en iyi lastik bu. Kuru bir yüzey üzerinde mükemmel performans gösterir; Hafif bir ses çıkarıyor, ancak beni bir defadan fazla nasıl kurtardığını hatırladığımda bunu affediyorum. "

Diğer sürücüler de benzer bir damarda yorum yaptı. Tom, "Yüksek hızlarda sorun yok. Yağmur yağdığı zaman yavaşlamam gerekmiyor. Bart ıslak bir yüzeye mükemmel bir şekilde kavuşuyorlar "diye ekliyor Chris'in iddia ettiği gibi" Bartın yavaşlamasını istemeyen herkese yağmur yağması istemeyen herkese tavsiye etmesini "sağlayabileceğini belirtiyor:" Uzun yıllar boyunca ben sadece Uniroyal yağmurlukları seçtim."

Uniroyal'ın Continental grubuna ait bir markası olduğunu da hatırlamak gerekir. Bu nedenle, Rainsport 3 modeli, güvenilir, Alman teknolojisi ve uygun fiyatın ideal kombinasyonunu sunar. Micheal incelemesinde yazdığı gibi, bu lastikler "özellikle yağmur yağtığı iklimimizde" iyi performans gösteriyor. Kullanıcılarımız tarafından paylaşılan olumlu görüşler bu lastiğe ortalama 4.2 puan verdi. Uniroyal Rainsport 3'ün sizi hayal kırıklığına uğratmayacağı açık.

Kaynak:
http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/user-tests-of-205-55-r16-summer-tyres-for-2016

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #863 : Şubat 28, 2017, 19:29:28 »
Merhabalar,
Bugün ContiPremiumContact 5 205/65/15 H satın aldım. V alacaktım fakat yeni tarihli yoktu. Üretim tarihi 3. hafta 2017
Her yeni lastikte olduğu kadar fark oldu fakat çok aşırı bir değişim hissetmedim. İlk 1000 km'yi sakince kullandıktan sonra belli olacaktır nasıl olduğu.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #864 : Şubat 28, 2017, 20:05:25 »
Merhaba arkadaşlar.
Ben de yaz lastiği arayışındayım. 215 55 17 ebatlarında. Fakat çok pahalı. Anladığım kadarıyla uygun fiyattan dolayı arkadaşlar falken tercih ediyor gibi... açıkcası ben de nokiana bakıyordum. Nokian da ucuz değil. Ama falken çok uygun geldi bana. Bir de araştırma yaparken Kumho çok uygun fiyata vardı. Ama kumho için hiç olumlu tavsiye okuyamadım. Benim için hızdan ziyade güvenlik ve yakıtta tasarruflu olması tercih nedenidir. Kısaca falken tavsiye eder misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #865 : Şubat 28, 2017, 20:15:03 »
Merhaba arkadaşlar.
Ben de yaz lastiği arayışındayım. 215 55 17 ebatlarında. Fakat çok pahalı. Anladığım kadarıyla uygun fiyattan dolayı arkadaşlar falken tercih ediyor gibi... açıkcası ben de nokiana bakıyordum. Nokian da ucuz değil. Ama falken çok uygun geldi bana. Bir de araştırma yaparken Kumho çok uygun fiyata vardı. Ama kumho için hiç olumlu tavsiye okuyamadım. Benim için hızdan ziyade güvenlik ve yakıtta tasarruflu olması tercih nedenidir. Kısaca falken tavsiye eder misiniz ?
Ben ucuz lastik alacak olsam ilk aklıma gelen marka KUMHO. Ucuz demek haksızlık olabilir uygun diyelim.  195/45/16 ebat Kumho ECSTA kullanmıştım ford fiesteda. Yol tutuş sorunu yaşamadım hatta iyiydiler. Fakat ebadın cinsliğinden üçü balon yapmıştı. Falken'i hiç bilemiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2017, 20:57:06
ContiPremiumContact 5 çoğu görselde ve örneğin 205/55/16 ebatta sırt kısmı 4 oluklu iken benim aldıklarım 3 oluklu.  Neden acaba ? Bütün o güzel yorumlar benim aldığım lastik için geçerli değilmi yani ?  :(
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #866 : Şubat 28, 2017, 21:29:17 »
Merhaba arkadaşlar.

215/55R17 yaz lastiği ben de arıyorum.

- en ucuz falken ze914 C B 70 dB 230 TL
- dunlop fm800 C A 69 dB 300 TL
- hankook ventus prime 2 K115 B B 70 dB 400 TL (ventus prime 3'ten değerleri daha iyi)
- continental contipremiumcontact5 C A 71 dB 400 TL (hepsiburada)
- lassa impetus revo 2+ C B 66 dB 400-430 TL

falken ve dunloptan uzaklaşıyorum yanak yarılma balon muhabbetlerinden dolayı.
continental fiyatı iyi gibi ama gönlüm lassadan yana

17 lastik mecburen pahalı 400 tl ortalama bir fiyat olarak da fena değil gibi
sizlerin fikirlerini alabilir miyim

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2017, 21:34:06
Ben ucuz lastik alacak olsam ilk aklıma gelen marka KUMHO. Ucuz demek haksızlık olabilir uygun diyelim.  195/45/16 ebat Kumho ECSTA kullanmıştım ford fiesteda. Yol tutuş sorunu yaşamadım hatta iyiydiler. Fakat ebadın cinsliğinden üçü balon yapmıştı. Falken'i hiç bilemiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 28, 2017, 20:57:06
ContiPremiumContact 5 çoğu görselde ve örneğin 205/55/16 ebatta sırt kısmı 4 oluklu iken benim aldıklarım 3 oluklu.  Neden acaba ? Bütün o güzel yorumlar benim aldığım lastik için geçerli değilmi yani ?  :(
Merhabalar,
Bugün ContiPremiumContact 5 205/65/15 H satın aldım. V alacaktım fakat yeni tarihli yoktu. Üretim tarihi 3. hafta 2017
Her yeni lastikte olduğu kadar fark oldu fakat çok aşırı bir değişim hissetmedim. İlk 1000 km'yi sakince kullandıktan sonra belli olacaktır nasıl olduğu.

nereden aldınız onu da belirtir misiniz
benim de continentalden yana kafam karıştı.

hepsiburadada 215/55R17 contipremiumcontact5 400 lira iken continental PC5 var o da 480 lira.
PC5 premium contact mı oluyor

contipremiumcontact5 ile premium contact 5 aynı mı farklı mı anlayamadım desenler de aynı gözüküyor halbuki

1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #867 : Şubat 28, 2017, 22:09:20 »

nereden aldınız onu da belirtir misiniz
benim de continentalden yana kafam karıştı.

hepsiburadada 215/55R17 contipremiumcontact5 400 lira iken continental PC5 var o da 480 lira.
PC5 premium contact mı oluyor

contipremiumcontact5 ile premium contact 5 aynı mı farklı mı anlayamadım desenler de aynı gözüküyor halbuki

Adından bahsettiğiniz iki lastik aynısı zaten;

Yani PC5 zaten premium contact 5 'in kısaltımı

Ayrıca continin lastiklerinin hepsinin başında "conti" kelimesi olur örneğin ;

Conti winter contact
Conti eco contact
Conti premium contact

gibi.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #868 : Şubat 28, 2017, 22:28:14 »
Adından bahsettiğiniz iki lastik aynısı zaten;

Yani PC5 zaten premium contact 5 'in kısaltımı

Ayrıca continin lastiklerinin hepsinin başında "conti" kelimesi olur örneğin ;

Conti winter contact
Conti eco contact
Conti premium contact

gibi.
Aynıysa hepsiburadadaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor olabilir
Bir de yeni bir lastik var mesela premium contact 6
Başında conti yok
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #869 : Şubat 28, 2017, 22:50:35 »
Aynıysa hepsiburadadaki fiyat farkı nereden kaynaklanıyor olabilir
Bir de yeni bir lastik var mesela premium contact 6
Başında conti yok

Yan sanayisinin lastiği olabilir. Yük ve hız endeksleri farklı olabilir.
Premium contact adlı lastiği kullanan Viking diye bir marka da var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #870 : Şubat 28, 2017, 23:10:07 »
Yan sanayisinin lastiği olabilir. Yük ve hız endeksleri farklı olabilir.
Premium contact adlı lastiği kullanan Viking diye bir marka da var.

1- http://www.hepsiburada.com/continental-215-55r17-94w-pc5-oto-lastik-p-HBV000003FQ39

2- http://www.hepsiburada.com/continental-215-55r17-94w-contipremiumcontact5-oto-lastik-p-OTLSTCON0356360

Satıcı hepsiburada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #871 : Mart 01, 2017, 08:02:30 »
Run flat vs olabilir.

17" in de bazı serileri, onlar yaygınlaştıkça nispeten ucuzlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #872 : Mart 01, 2017, 11:06:46 »
Merhaba,
Lastikleri Maslak Simetri Lastik'ten aldım. Adet fiyatı 285 tl.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 41 R 9776
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #873 : Mart 01, 2017, 19:32:03 »
Merhabalar bende Auris için yazlık lastik arayışındayım 205/55/16 orijinal ebatlarda olacak yumuşak olması tercihim araç zaten kütük gibi geliyor var mıdır önerileriniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #874 : Mart 01, 2017, 20:59:02 »
1- http://www.hepsiburada.com/continental-215-55r17-94w-pc5-oto-lastik-p-HBV000003FQ39

2- http://www.hepsiburada.com/continental-215-55r17-94w-contipremiumcontact5-oto-lastik-p-OTLSTCON0356360

Satıcı hepsiburada

Şimdi düşündüm bir kaç ihtimal var ;

-İlanlardan ucuz olanın yanlış yazılması
-Ucuz olan ilandaki lastiğin geçen senin üretimi olması
-Pahalı olanın runflat olması

Başka bir sitedede aynı durum var ama burada hız endeksleri farklı görünüyor ;

http://kolayoto.com/continental-conti-premium-contact-5-215-55r17-94w.html

http://kolayoto.com/continental-conti-premium-contact-5-215-55r17-94v.html

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2017, 21:00:13
Merhabalar bende Auris için yazlık lastik arayışındayım 205/55/16 orijinal ebatlarda olacak yumuşak olması tercihim araç zaten kütük gibi geliyor var mıdır önerileriniz ?

Goodyear EGP tercih edebilirsiniz.Bilinmiş markalar arasında yanakları en yumuşak olan lastiktir kendileri.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #875 : Mart 01, 2017, 21:42:10 »
Şimdi düşündüm bir kaç ihtimal var ;

-İlanlardan ucuz olanın yanlış yazılması
-Ucuz olan ilandaki lastiğin geçen senin üretimi olması
-Pahalı olanın runflat olması

Başka bir sitedede aynı durum var ama burada hız endeksleri farklı görünüyor ;

http://kolayoto.com/continental-conti-premium-contact-5-215-55r17-94w.html

http://kolayoto.com/continental-conti-premium-contact-5-215-55r17-94v.html

Mesaj Birleştirildi: Mart 01, 2017, 21:00:13
Goodyear EGP tercih edebilirsiniz.Bilinmiş markalar arasında yanakları en yumuşak olan lastiktir kendileri.

Yumuşak yanaktan herkes şikayet ediyor ama

Şahsi fikrim yerli üretim good year egpler iyi değil.
14000km yapmış egplerimi satmıştım lastikçi bu lastik çok yıpranmış demişti. Halbuki sadece asfalt gördü.
Üretim hatası vardı yenileri nasıl bilemiyorum
69 db ses değeri vardı ama 69db michelinden daha fazla sesliydi ve sertti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #876 : Mart 06, 2017, 08:43:19 »
215/55R17 Lassa İmpetus Revo 2+ 94w tercih ettim
yeni bir lastik
tyrereviews.co.uk sitesinde 215/55R17 ölçülerde revo var sadece. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/17-Inch-Tyres/215-55-17-Tyres.htm
revo 2+ daha iyidir diye düşündüm.
fiyat 400 TL sökme takma dahil.
hepsiburada'da contipremiumcontact 5 vardı satış fiyatı 400 idi. Bu model sonlandı galiba (CPC6 çıktı). tyrereviews'e bakıp bu ölçülerde CPC5 olumsuz geribildirimler almış. revo'dan bile kötü yani anlam verememedim.
AKO (sumitomo) üretimi lastiklere de güvenemedim.
dunlop fm800 modeli vardı 300 TL. (normalde avrupada dunlopu goodyear üretiyor, ama sumitomo ile anlaşmaları varmış bazı ülkelerde dunlopu sumitomo üretiyor. marka ismi eski sattırır mantığındalar, bizdeki fm800 model avrupada bulunmuyor ayrıca)
falken de aynı fabrikada üretiliyor. olumsuz şikayetleri görünce çekindim açıkçası. (tel atmalar, sertleşmeler filan)

yerli üretim, bulunabilirlekte sorun olmayacak düşüncesiyle Lassayı tercih ettim umarım pişman olmam. 
17 ölçüde ne ucuz ne pahalı tam ortalama fiyatta bir lastik tercih ettim (en ucuz 230 falken, en pahalı da üst markalar 700 liraya kadar çıkıyor)

normalde lastiklerin dışarı verdiği gürültü şu şekilde yapılıyor https://www.youtube.com/watch?v=u02SFvuDnqE
kontak kaptıyorlar. ben araç içindeki gürültüyü bir gösterge olarak kaydetmeye çalıştım.

lastikleri almadan önce android uygulaması Bosch iNVH ile ölçümler yaptım.
-- serviste giderken (gazlama halinde değildi sabit hızda rölantide gider gibi sabah sessizliğinde kaydettim)
-- yokohama wdrive 98v lastikler ile sabit hızda
-- ofiste kimse yokken sadece tavandaki menfezden sıcak hava sesi vardı
-- lassa ile sabit hızda (baştaki dalgalanmanın sebebi:  hız düştü sonradan aynı hıza ulaştım)
grafikte bazı noktalarda ani yükselmeler var onların da sebebi: otobanda viyadüklerdeki yol bağlantı noktalarındaki demir bağlantıların gürültüleri)
yol gürültüleri aynı güzergahta kaydedilmiştir hemen hemen aynı noktalarda (şekerpınar gebze arası otobanda)

şimdilik lastik konforlu ve sessiz diyebilirim.
avensis içeri yol sesi alıyor lastikle bir nebze ancak azaltılabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #877 : Mart 06, 2017, 13:12:33 »
hayırlı olsun yeni lastikleriniz. sessizlik konusunda ben buradayım diyor :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #878 : Mart 12, 2017, 11:31:27 »
205 55 r16 yaz lastiği tavsiye edebilir misiniz fiyat uçmamak kaydı ile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #879 : Mart 12, 2017, 14:11:04 »
205 55 r16 yaz lastiği tavsiye edebilir misiniz fiyat uçmamak kaydı ile

Nokian Line, Continental PremiumContact5...
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.