0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yardıma ihtiyacım var. 2 lastik arasında kaldım. biri Goodyear Eagle F1 Asymetric 3 (299₺) , diğeri Falken ziex ze914 (225₺). aranılan ölçü 225/45 R17Lastik etiketleri ektedir.
Arkadaslar Goodyear eg performans 3 ve 4 oluklu olanlar var. 4 oluk pahalı 3 oluklu olanı corollada kullanan var mı. Bide bu lastik taşrada kullanıma uygun mu acaba.
Aracımın üzerindeki fabrikasyon yazlık lastiklerin ömürleri dolduğundan bende yaz lastiği araştırmasına girdim ve tercihimi falken ZE914 xl ecorun dan yana kullandım.Aracın üzerinde şu anda kışlık lastikler olduğundan deneme şansım olmadı.Bu markayı seçmemdeki en büyük etken tam bir fp ürünü olmasından dolayı zira goodyear continental ve benzeri ürünlerin tane fiyatları 400 ile 500 tl arası seyretmekte. (lastiklerim 215/55R17) Ben lastiklerin dördünü 860 tl.ye aldım.Üretim tarihleride 2016 47 hafta türkiye üretimi.Nisan ayında taktırdığımda kalitelerinide test etmiş olacağım.
Arada 300 liraya değecek bir fark yok bence ama fiyat farkını 40-50 bin kilometreye yayınca da çok mantıksız olmaz.23 bin kilometredir ze914 kullanıyorum, iyi kötü yönlerini yazayim sana, diğer lastik için de yorum yapan olursa ona göre karar verirsin. Lastik ısınana kadar kayma eğilimi var.Virajlardaki sertliğe göre homurdanıyor, ama hiç koparamadım.Ne sert ne yumuşak, 5-6 km mermer madeni yolunda kullandım, kesin parçalanmıştır dedim ama hiç hasar yoktu lastiklerde.Suda iyi, su yastıklarına falan dalıyorum, vsc çalışıyor, hiç sapmıyor yoldan.Benim hiç ani frende ihtiyacım olmadı ama hanım bir kez ani fren yapmak zorunda kalmış, dediğine göre araba çakılmış yere.
3db ses farkı demek, GY yarı yarıya daha sessiz demektir. Alfa forumlarında Asy 3'ten çok memnun millet.
Kaan, araç, kullanım tarzı, genel yol yapısı ne?
Aracımın üzerindeki fabrikasyon yazlık lastiklerin ömürleri dolduğundan bende yaz lastiği araştırmasına girdim ve tercihimi falken ZE914 xl ecorun dan yana kullandım.
Cavit beygelen lastiklerin üzerinde XL ibaresi var mı? kontrol edebilir misiniz ya da resim yükleyebilir misiniz?Bir de nereden temin ettiniz. bazı satıcılar açıklamaları iyi yazmıyor, lastikçide de görmediğimden XL ibaresi var mı merak ettim açıkçası.
Merhaba,Toyota Camry için 205/65/15 lastik aradığımı yazmıştım buraya. Michelin Energy Saver'da karar kılmıştım fakat tarihi yeni lastik bulamıyorum. Hatta lastiği bulamıyorum. Continental Conti Premium Contact 5 lastik 2017 tarihli bulunuyor. Almayı düşünüyorum ne dersiniz ?Michelin ile çok farklı karakterde lastik midir ?
Enver bey merak edip biraz önce lastikleri kontrol ettim dediğiniz gibi lastiklerin üzerinde XL ibaresi göremedim.Aldığım yerin linkini ekliyorum ben aldığımda fiyat daha uyğundu biraz yükseltmişler.http://urun.n11.com/oto-lastik/falken-21555-r17-94w-xl-ze914-ecorun-yaz-oto-lastigi-2016-uretim-P161465162
Vatan caddesindekilere baktınız mı?