Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330225 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 105
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #580 : Nisan 15, 2016, 17:19:49 »
Merhaba

Topiğin hepsini okudum. Goodyear EGP Performance almaya karar verdim. Van'da aradım taradım lastiği satan bayi yok. Goodyear merkezle irtibata geçtim evet bulunduğunuz ilde lastik satışımız yok dediler, şaka gibi. :blink:

Ben de gittim diğer bayilere CP5 2016 üretim 800 TL  Michelin Primacy3 2016 Almanya üretim 900 TL fiyat aldım bayiden. Ama gel gör ki  Goodyear 175 TL internette. Nasıl aklımda yer edinmişse hala kararsızlık yaşatıyor bana. Tak çıkar derken Goodyear'da 750'ye gelecek. Değer mi değmez mi bilemedin  :olu:

Bu arada Michelin üretim yeri konusunda bazı efsaneler okumuştum, İspanya üretimin çabuk balon yaptığı konusunda. Bugün bayiye sordum lastikler Almanya üretimi diye. En son giderken İspanya üretimi olanları 850'ye veririm dedi. Demek ki dedim üretim yerinin önemi varmış. Bunu da bilgilendirme amaçlı yazayım dedim  :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Nisan 15, 2016, 17:19:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Nisan 15, 2016, 17:28:45 »
Merhaba

Topiğin hepsini okudum. Goodyear EGP Performance almaya karar verdim. Van'da aradım taradım lastiği satan bayi yok. Goodyear merkezle irtibata geçtim evet bulunduğunuz ilde lastik satışımız yok dediler, şaka gibi. :blink:

Ben de gittim diğer bayilere CP5 2016 üretim 800 TL  Michelin Primacy3 2016 Almanya üretim 900 TL fiyat aldım bayiden. Ama gel gör ki  Goodyear 175 TL internette. Nasıl aklımda yer edinmişse hala kararsızlık yaşatıyor bana. Tak çıkar derken Goodyear'da 750'ye gelecek. Değer mi değmez mi bilemedin  :olu:

Bu arada Michelin üretim yeri konusunda bazı efsaneler okumuştum, İspanya üretimin çabuk balon yaptığı konusunda. Bugün bayiye sordum lastikler Almanya üretimi diye. En son giderken İspanya üretimi olanları 850'ye veririm dedi. Demek ki dedim üretim yerinin önemi varmış. Bunu da bilgilendirme amaçlı yazayım dedim  :)

ben paylaştığım fotoğrafı gördükten sonra bütün fikrim değişti. Ankara gibi bir metropolde 6000 km de balon yapan lastik Vanda malesef ki bu kadar bile dayanmayabilir
CPC5 bence ideal bir lastik :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Nisan 15, 2016, 17:32:57 »
Merhaba

CP5'ler için fena fiyat almamışsınız.

Ben CP5'in 195/60/15 ebatını kullandım ve memnun kaldım, tavsiye ederim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 105
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Nisan 15, 2016, 17:40:43 »
ben paylaştığım fotoğrafı gördükten sonra bütün fikrim değişti. Ankara gibi bir metropolde 6000 km de balon yapan lastik Vanda malesef ki bu kadar bile dayanmayabilir

Aslına bakarsanız beni düşündüren de oydu. Yollar çok iyi sayılmaz. Hergün girip çıktığım otoparkın girişi bile çok sıkıntılı.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2016, 17:41:23
CP5'ler için fena fiyat almamışsınız.

Ben CP5'in 195/60/15 ebatını kullandım ve memnun kaldım, tavsiye ederim.

Cont CP5 91H vardı elinde ben 91V istiyorum dedim bayiye. Adam fark yok dese de benim içime sinmedi. H ile V arasında acaba bir fark var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #584 : Nisan 15, 2016, 18:16:55 »
6000 km nin En az 4000 km'si şehirlerarası kullanıldı onuda belirtiyim
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Nisan 15, 2016, 19:22:17 »
Bende Kaan'in  tavsiyesi üzerine contipremiumcontact 5 aldım yol tutuşu mükemmel kuru zeminde fren mesafeside çok iyi ıslak da deneyemedim daha lastik sesi de kesildi
2007 corolla 1.4 d4d elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Nisan 15, 2016, 19:24:33 »
Hayırlı olsun ve şimdiden geçmiş olsun
6000 km yapmış EGP

Ben de Egp takalı 2000 km kadar oldu. Tedirginim...  :blink:
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #587 : Nisan 15, 2016, 20:41:34 »
H ile V arasinda fark yok diyen buna gercekten inanarak mi soyluyor acaba. Illa satis yapmak icin kimse olandan farkli bir sey soylememeli.

Her lastik balon yapabilir, ancak uretim ozelliklerine gore kimileri daha hassas.

Continental kullanirken, ozellikle cakilli vs yollarda ozenli olmak lazim, yumusak hamur nispeten cabuk soyulur.

EGP ise daha once yazdigim gibi, tam duz asfalt lastigi, yanaklar 3 unu kiyasladigimda en yumusak olandi.

Kullandigim Energy saverlar Ispanya uretimi idi, yaklasik 7 sene bir zayiflik gostermedi. Yalniz uretim yerine gore kucuk farklar olabilir (Avrupa).

Lastik secerken, kendi kullanim tarziniz ve genel guzergahin yapisini dikkate alin bence.

Bir uk sitesi var, degerlendirmeleri oldukca faydali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Nisan 15, 2016, 23:51:58 »
Hımm aslında düşünülebilir demek :)

Ufuk abi ve @Ogün Cetinkaya (29657)  abi, NANKANG markaya baktınız mı? Drift araçlarında yaygın bir şekilde kullanıyorlar. benim dikkatimi çekmişti bayaaaa
Kaan selam

Hic o markayı bilmiyorum acıkcası ilk defa adını simdi duydum. Ancak sunu hep soyluyorum lastik demek goodyear michelin lassa vs demek degil. Kesinlikle bu lastikere sans verilmeli. Hatta bu falkeni buldugum icin kendimi sansli bile hissediyorum :) hangisi hangisinin alt grubu bilmiyorum ama bu falken ve onceki kumho kh27 lastigim bircok lastigi fazlasiyla gecer heleki bu falken. Lastigin limitleri bir hayli yukarda

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 16, 2016, 09:37:46
Falken kışlık  aldım Ogünün tavsiyesi üzerine.Sağolsun çok faydası oldu Ogünün...Memnunda kaldım güzel lastik. Aldığım yerde Dunlopla beraber satılıyordu. Genelde alt markalarla beraber satılıyor. Kalite olarak da Dunlopun alt markası olacak bir lastiğe benzemiyor.. Zaten etiket değerleri ve fiyatı aynı Alt markada fiyat  farkı oluyor. Bu gidişle Dunloop alt marka olabilir...
Bu arada jantlara bayıldım  Ufuk bey, Uzun zamandır budur dediğim bir jant  olmamıştı. Çok güzel duruyor. Araba üzerinde de görmek isteriz.
Barıs abi selam

Bazi telaslarim yuzunden epey bir uzak kaliyorum ama memnun kalmana cok sevindim :) guzel gunlerle binin insallah hep :)

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #589 : Nisan 16, 2016, 09:29:40 »

Bence Van'ın yolları Ankara'dan daha güzeldir. Ben GOP-Birlik mahallesi arası gidip geliyorum hergün, bu yollar yüzünden bu fosur fosur lastiklerden kullanmıyorum. Ankara koşullarından KUMHO,Bridgestone,Lassa gibi sağlam lastikler en iyisi.
Kumho Ecsta Spt KU31 ileri şehir içinde 29 bar basınçta kullanıyorum, şehir dışında 35(dolu) 33 (boş). 3. sezona girdim bugün kışlıkları çıkardım. Ucuz ve sağlam lastik isteyenlere tavsiye ediyorum.
Şimdi fiyatlara baktım Kumhoların da fiyatı artmış, EGP 190 TL iken, 125 TL ye kumhoları almıştım.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #590 : Nisan 16, 2016, 09:48:10 »
Falken oldukca eski ve bilinen bir lastikdi Ogun.

Bazen firma birlesmeleri olabiliyor, ticari yapiya gore farkli siralanabiliyorlar. Unutmayin, bu tarz seylerde mutlak iyi seklinde tabir zordur, bunu bir cok sey icin de soyleyebiliriz. Birisi kisa sure, nispeten yuksek performans gosterecek lastik modeller, baskasi, nispeten daha dusuk ama islak-kuru da dengeli, uzun omurlu, birisi konforlu, digeri dayanikli, baskasi ucuz vs.
Yani iyi kisiye ve kullanim sekli, guzergaha gore degisir.
Egp birisine cok konforlu gelirken, baskasina dayaniksiz gelebilir, seneler once Conti kullandim, yol tutus ve konfor iyiydi ama bozuk zeminda soyulurdu, Conti birisine sessiz gelirken, primacy 3 ya da egp killanana sesli gelebilir. Bu boyle uzar gider. Bunlari her daim goz onunde bulundurmak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Nisan 16, 2016, 13:02:27 »
H ile V arasinda hiza dayanim gücü vsr herhalde.ve bundan dolayi fiyat farkı da var.Çok önceden bakmistim Yanlis hatirlamiyorsam örneğin V lastik ile 200 km civari 30 dk gidebiliyorsan H lastik ile 15 dakika  gidebiliyorsun.
V ye fazla para vermeye gerek yok bana göre.
Ama hakan abinin dedigi gibi fark yok diyende halt etmiştir.
Egp gecen bir arkadaş linkini paylasmisto 145 tl ye .conti ye 800 tl vermis ise iyi fiyat.
bende suan primacy 3 var
Bundan sonra bende egp mi conti mi diye düşüneceğim.ikisindede kullanicilar cok memnun.
Ama babamin aracindada kendi aracimdada kullandik fazla para vermek istemiyorsaniz kumho  eco spt ku 31 modeli de olabilir 125 tl civari aliniyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #592 : Nisan 17, 2016, 10:08:42 »
Hiz endeksleri, yuk endeksi ile beraber yorumlaniyor aslinda Tuncay. Yani sadece hiza degil, belli yuk altinda, belli hiza dayanimin ifadesi. Ayrica isinma sureleri de farkli oluyor dogal olarak. V daha gec isinir H a gore ama isindiginda daha iyi kavrama saglar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 125000
  • 50 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #593 : Nisan 17, 2016, 10:46:43 »
Benim corolla da 205/55/16 var bu 55  ne dir. Yanak ebatı düşük olunca ne oluyor. Yeni alırken bunu 65 mi almalıyım. Aile aracıdır

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aldırma söylenenlere:
Varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #594 : Nisan 17, 2016, 10:55:15 »
Benim corolla da 205/55/16 var bu 55  ne dir. Yanak ebatı düşük olunca ne oluyor. Yeni alırken bunu 65 mi almalıyım. Aile aracıdır

Yanak ebatı, konforu, yol tutuşu ve bence biraz da görüntüyü etkiliyor.
Düşük yanakta yol tutuş yüksek, konfor düşük olur. Tabi 55–65 arasında bu farklar çok büyük olmasa gerek.
Ayrıca Corolla zaten bir aile arabasıdır ve orijinal lastik ebatları normal kullanım için idealdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #595 : Nisan 17, 2016, 11:05:14 »
Bu 55 orjinal ebatımı peki. Aile aracı dememdeki sebep ince yanak, acayip acayip çelik jant, aracı pastırma Vs. Gibi değişiklikler  Yapılmamış olması.

Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #596 : Nisan 17, 2016, 14:21:56 »
Bu 55 orjinal ebatımı peki. Aile aracı dememdeki sebep ince yanak, acayip acayip çelik jant, aracı pastırma Vs. Gibi değişiklikler  Yapılmamış olması.

Evet 16 jant olanların orjinal yanak ebatı 55'dir.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #597 : Nisan 17, 2016, 16:28:05 »
55 seklinde verilen deger orandir. Lastigin taban (belli basincta ve arac yukunde yanaktan yanaga mm cinsinden genislik) ebatinin % degeridir. 205-55 de konforlu denebilicek sinifta bir ebattir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #598 : Nisan 17, 2016, 16:39:59 »
Anladım ben 60 yada. 65 daha konforlu olur diye düşünüyordum. Sanki biraz sert gibi bunlar. Tabi son dönemi lastiğin 2012 model oda etkilidir muhtemelen.

Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #599 : Nisan 17, 2016, 17:04:31 »
Anladım ben 60 yada. 65 daha konforlu olur diye düşünüyordum. Sanki biraz sert gibi bunlar. Tabi son dönemi lastiğin 2012 model oda etkilidir muhtemelen.

60–65 düşünürseniz bu defa orijinal lastik çapından uzaklaşmamak için lastik taban ya da jant ölçüsünden kısmanız gerekecek. Elhasıl, bence orijinali bozmaya hiç gerek yok. :)