Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330279 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #460 : Mart 17, 2016, 10:06:45 »
benim goodyear efficentgrip lastiklerimi 35.000 km de bitti ve üzeri tırtıklanmış pürüzlü bir yapısı oluşmuştu. bunu sadece lastiğe mal edemem bunda kullandığım yolun etkisi de var. uzun ve dik bir rampa çıkıyorum ve rampadaki berbat işçilikli  mazgal boşlukları sanırım lastiği kesiyor. nokian ve michelin yumuşak lastikler olduğu için tercihimi bunlardan yana kullanıp kullanmama konusunda kararsızım. önerebileceğiniz bir marka var mı acaba?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #460 : Mart 17, 2016, 10:06:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #461 : Mart 17, 2016, 10:12:47 »
Saygın bey profil bilgileriniz güncellerseniz daha rahat yardımcı olur arkadaşlar..
Hangi ebatlarda lastik arıyorsunuz..?

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-lastik-kumho-lastik-185-65-r14-yeni-ecowing-kh27-es01-274275966/detay

Linkteki lastiği aldım ancak henüz aracıma taktırmadım.. Etiket değerleri gayet iyi.. Fiyatı da uygun..
Değerlendirebilirsiniz.
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '96
  • 17 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #462 : Mart 17, 2016, 12:11:09 »

Bu fotolar yardımcı olacaktır arkadaşlar bende değiştirmeyi düşünüyorum bunların fiyatı işçilik de dahil 240₺
kullananlar çok memnun bu lastikten. bende bu aralar turanzaları satabilirsem lastik alcağım goodyear efficient grip performance düşünüyorum. fiyatı da uygun internette 180 lira civarı. yorumları da çok olumlu. etiket değerleri B-A. desibel 68 di sanırım. değerler olarak conti den iyi gibi görünüyor. onuda düşünebilirsiniz bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #463 : Mart 17, 2016, 13:10:18 »
Kesinlikle Goodyear Efficient Grip derim, eski corollama sıfır almıştım, 3 bin km kullanmak nasip oldu, çok güzel bir lastikti, tanesini 169TL ye almıştım.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kaptan...
  • Kilometre: 36640
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #464 : Mart 17, 2016, 13:29:39 »
Şu an yeni kasa corolla aracimda fabrika çıkışı turanza var
Kışlık lastik petlas yaz geldi soktum
Turanzalari taktım çok farkediyor hakikaten sert lastik konfor farkını lastik degisince farkettim.

Fakat sadece konfor farkı
Yol tutus uzun ömür abs sık devreye girme sorunu yok önceki aracimda da turanza almıştım gayet memnundum konfor hariç.
Islak yol performansında sorun yaşamadım.

Goodyear ve Michelin tavsiye ediyorlar yumuşak hamur diye
Sizce Goodyear mı alayım Michelin mi
Ayrıca yumuşak hamur çabuk biter diyorlar dogrumudur
Avustralya'da bir söz vardır,
Yola gideceksen istediğin araçla gidebilirsin,

Gidip geri dönmek istiyorsan TOYOTA kullanmalısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #465 : Mart 17, 2016, 13:39:03 »
Kesinlikle Goodyear Efficient Grip derim, eski corollama sıfır almıştım, 3 bin km kullanmak nasip oldu, çok güzel bir lastikti, tanesini 169TL ye almıştım.
hocam yorum yapmışsınız ama lastiğin mahareti kullanıldıkça ortaya çıkar. 24 aydan sonra nasıl acaba, yine yola yapışıyor mu, ıslakta ilk günki gibi mi, abs eski lastiklerde ki gibi sık mı devreye girmeye başladı yoksa  :blink: :wacko: :wacko:
her üründe olduğu gibi egp'de de olumsuz yorumları okudum. yol şartları ve kullanım tarzına göre tercih yapılmalı.
gözlemlere göre 3 lastik öne çıkıyor. cpc5, egp ve mp3  :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #466 : Mart 17, 2016, 15:02:03 »
CPC5 i genelde kullanmayanlar tavsiye ediyor. Kullananlar çok memnun değil. Dediğiniz gibi ilk başta çok güzel geliyor ama kullandıkça çok çabuk eskidiğini söylüyor sahipleri. Dayanımı çok düşükmüş
Bende michelin enery saver düşünmeye başladım ilerisi için
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #467 : Mart 17, 2016, 15:08:44 »
Şu an yeni kasa corolla aracimda fabrika çıkışı turanza var
Kışlık lastik petlas yaz geldi soktum
Turanzalari taktım çok farkediyor hakikaten sert lastik konfor farkını lastik degisince farkettim.

Fakat sadece konfor farkı
Yol tutus uzun ömür abs sık devreye girme sorunu yok önceki aracimda da turanza almıştım gayet memnundum konfor hariç.
Islak yol performansında sorun yaşamadım.

Goodyear ve Michelin tavsiye ediyorlar yumuşak hamur diye
Sizce Goodyear mı alayım Michelin mi
Ayrıca yumuşak hamur çabuk biter diyorlar dogrumudur
Bahsi gecen ebat ve modeller acisindan Egp digerlerinden daha yumusak ve konforlu duruyor. Egp ve PC5 kanal genislikleri daha fazla gibi P3 e gore, buradan bir abimiz de ayni dusuncedeydi. Yipranmada yuzey alani da onemli. Islakta nispeten egp ve cpc5 daha avantajli olabilir.

Bu arada cpc5 ve o ebatlarda daha uyguna mevcut bayilerde.

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2016, 15:45:03
Energy saver + var galiba artik. Onu da incelemek lazim. Testlerde dayanimi cok yuksek, uzun omurlu. Verileri uzun sure stabil kaliyordu energy saverlarda. + da performans anlaminda daha iyi sonuclar var bildigim kadari ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #468 : Mart 17, 2016, 15:40:43 »
Kendi araştırmam goodyear efficentgrip performance veya michelin energy saver + modelleri sesizlik ve konfor açısından tercih edilebilecek lastik markalarıdır.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #469 : Mart 17, 2016, 17:17:21 »
@Besim Akagündüz (34473)
Contipremiumcontact 5 lastiği, o ölçüde 210 liraya kadar rahat bulabilirsiniz, sökme takma dahil.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #470 : Mart 17, 2016, 17:26:54 »
Yokohama AE50 yide alternatifler arasına alabilirsiniz.
Mazda 3 1.5G Skyactiv Power

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16000
  • 34 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #471 : Mart 17, 2016, 19:31:17 »
Bugün Turanzaları lastikçiye verip üzerine cüzzi sayılabilecek bir fark ödeyip 4 tane Michelin Crossclimate aldım , 1 saat kullandım henüz. İlk izlenimlerim ise direksiyon hafifleşmesi hissedilir derecede , yol tutuş da gayet güzel. Bakalım biraz daha kullanıp , (uzun yolsa , ıslak zeminde v.s. ) yine yorum yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #472 : Mart 17, 2016, 20:10:33 »
Bugün Turanzaları lastikçiye verip üzerine cüzzi sayılabilecek bir fark ödeyip 4 tane Michelin Crossclimate aldım , 1 saat kullandım henüz. İlk izlenimlerim ise direksiyon hafifleşmesi hissedilir derecede , yol tutuş da gayet güzel. Bakalım biraz daha kullanıp , (uzun yolsa , ıslak zeminde v.s. ) yine yorum yazarım

Crossclimate için ne yazlık performansı, ne kışlık performansı iyi olabilir diye olumsuz tahminler duyuyorduk. Daha önce kullanana rastlamamıştım. Tecrübeleriniz ve yorumlarınız önem arzediyor.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #473 : Mart 17, 2016, 21:52:20 »
CPC5 i genelde kullanmayanlar tavsiye ediyor. Kullananlar çok memnun değil. Dediğiniz gibi ilk başta çok güzel geliyor ama kullandıkça çok çabuk eskidiğini söylüyor sahipleri. Dayanımı çok düşükmüş
Bende michelin enery saver düşünmeye başladım ilerisi için

Yaris Hybrid'i alır almaz direkt Continental Premium Contact 5 değişimi yaptım, 40.000km'dir sorunsuz devam ediyorum, tabii kışlıklarım olduğu için yılda 4 ay kullanmamış oluyorum.

Aşınması, yaptığı menzile doğru orantılı olarak gelişirken, kullanıldığı yolun kalitesi, süratler ve aracın hacmine göre değişiklik göstermektedir.

Babamda Mondeo ve Yeni Corollada da kullanıldı, sorunsuz ve kaliteli bir lastik.

Konfor, Emniyet ve Yakıt ekonomisi sağlayan CPC5 için belirtmem gereken hiç bir eksi yön yok, bir lastik ilk starttan itibaren en soğuk havalarda dahi yere çok iyi tutunuyorsa aşınmasıda hızlı oluyor demektir, benim için önemli olan konuda budur, aksi halde 100.000km eskimeyen beton Bridgestone tavsiye ederdim..

Kesinlikle tavsiye ederim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16000
  • 34 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #474 : Mart 18, 2016, 01:20:00 »
Crossclimate için ne yazlık performansı, ne kışlık performansı iyi olabilir diye olumsuz tahminler duyuyorduk. Daha önce kullanana rastlamamıştım. Tecrübeleriniz ve yorumlarınız önem arzediyor.

Almadan önce çok araştırdım ve kararsız kaldım sonra gerek yazın gerek kış aylarında kullananların birçok yorumunu üşenmeyip tek tek okudum , 2-3 lastik satan samimi olduğum arkadaşa da danıştım (yüzlerce sattık hiç şikayet almadık diyorlar)  ve ultra load yani michelin'in esneklik yumuşaklık ve sessizlik politikasının güçlendirilmiş versiyonu olarak çıkardığı lastik bu , yanakları energy saver kadar ince ve dayanıksız değil ama onun kadar sessiz ve yolda yumuşak ;)

Konforda daha ilk günden kendini belli etti zaten , ses deseniz 68 db ile en az ses yapan lastiklerden bir tanesi , fren mesafesi azaldı ,  onun dışında geriye bir tek yol tutuş kalıyor onda da ilk izlenimlerim gayet iyi (bir kaç virajda yokladım sorun çıkartmadı , güven veriyor) Zaten amacımız ralli yapmak veya spin atmak filan olmadığından sorun olacağını pek sanmıyorum.Bu sebeple bizim için öncelikle önemli olan konfor ve sessizlik (yol tutuşta zaten normal seyirlerde , gereksiz atraksyonlar ve gereksiz yüksek hızlar yapılmadığı sürece sorun çıkarmaz). Memnun kalmazsam lastikçim seneye aynı lastikleri geriye alıp 500 tl'ye sayıp yerine istediğim 4 lastiği takma sözü de verince ikna oldum :) İlerleyen zamanlarda tabi yine daha net yorumlar yapabiliriz. Umarım birçok kişi gibi ben de memnun kalırım  ;)  :tamam:

Kulananların yorum ve puanlamalarında 5 üzerinden 4.5 almış.(başka satış yapan sitelerde de öyle)

http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/michelin-crossclimate/degerlendirmeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #475 : Mart 18, 2016, 13:42:28 »
Hayirli olsun, asiri soguk ve sicak olmayan iklimler icin uygun bir lastik bence.
Yeni lastikte ilk 500km rodaja dikkat etmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #476 : Mart 25, 2016, 11:12:50 »
ne zormuş yahu lastik seçmek. kullandığım yol nedeniyle yumuşak lastik tercih edemiyrum. parkeli kasisli, köstebek yuvalı rögar boşluklu yollarda kullanıyorum aracımı, 205-55-16 lastiğim goodyear efficentgripti. forumdan okuduğum kadarıyla yumuşak bir lastikmiş ve 30.000 de bitti resmen yüzeyi parçalandı. Niyetim nokian almaktı ama akıbeti bu yönde olucak diye vazgeçtim. sert ve dayanıklı lastik olan bridgstone hakında okuduğum yorumlardan sonra alınmayacak bir lastik izlenimi oluştu. kararsız kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #477 : Mart 25, 2016, 11:16:37 »
ne zormuş yahu lastik seçmek. kullandığım yol nedeniyle yumuşak lastik tercih edemiyrum. parkeli kasisli, köstebek yuvalı rögar boşluklu yollarda kullanıyorum aracımı, 205-55-16 lastiğim goodyear efficentgripti. forumdan okuduğum kadarıyla yumuşak bir lastikmiş ve 30.000 de bitti resmen yüzeyi parçalandı. Niyetim nokian almaktı ama akıbeti bu yönde olucak diye vazgeçtim. sert ve dayanıklı lastik olan bridgstone hakında okuduğum yorumlardan sonra alınmayacak bir lastik izlenimi oluştu. kararsız kaldım.

Bozuk yollarda kullanıyorsanız dediğiniz gibi yumuşak lastiklerin dayanımı azalır, konforsuz ama dayanıklı diyorsanız Bridgestone olabilir. Michelin, Goodyear gibi lastikler daha yumuşak. Continental premium contact 5 e de bakın derim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #478 : Mart 25, 2016, 13:13:53 »
Pirelli'nin de dayanikli modelleri var, bakilabilir.
Primacy 3 ile energy serisi arasinda da fark var.
Aslinda bahsi gecen yollar icin turanza da var, bu konuda olimsuz yorum hic duymadim turanzadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #479 : Mart 25, 2016, 13:23:39 »
Lassa impetus revo2+ tavsiye ederim. Bu model yeni çıktı.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)