Anket

Hangi Yaz Lastiği?

Bridgestone Turanza T005
Continental Eco Contact
Continental Premium Contact 6
Falken Ziex ze310
Goodyear Efficientgrip Performance 2
Hankook ventus prime 3
Michelin Primacy 4
Pirelli Cinturato P7
Nokian Wetproof

Gönderen Konu: Yaz Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 330401 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaz Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #420 : Mart 05, 2016, 18:37:40 »
Ku31 var mı bu boyutta?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Mart 05, 2016, 18:37:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Mart 05, 2016, 19:15:56 »
Ben kışlık nokian aldım. Muş'un karında kışında kullandım. Performansı süperdi. Daha önce kışlıkta hep continental kullanmıştım ama nokian bariz önde bir lastik. Yazlık şimdiye kadar hep Michelin kullandım. Artık yazlıkta da gözüm kapalı nokian tercih ederim. Refersnasım şu olacaktır: kışlığı bu kadar kaliteli olan lastiğin yazlığı da çok kalitelidir diye düşünüyorum. Kışlık nokianlarla  test amaçlı tamamen buz zeminde yaptığım frenleme ve kalkışta en ufak bir kayma ya da patinaj hissetmedim. Çok çok beğendim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Yazlık Michelin den daha yumuşak geldi bana. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Mart 05, 2016, 20:06:58 »

-Yazlık şimdiye kadar hep Michelin kullandım. Artık yazlıkta da gözüm kapalı nokian tercih ederim. Refersnasım şu olacaktır: kışlığı bu kadar kaliteli olan lastiğin yazlığı da çok kalitelidir diye düşünüyorum.

-Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Yazlık Michelin den daha yumuşak geldi bana.

Şunu belirtmek istiyorum. Yaz lastiğinin dayanımı daha düşük olabilir. Çünkü daha yumuşak hamurlu diye okudum hep. Ama bazı testlerde alan tekrar almak istiyor. Merak ettiğim bir ürün :)

Kış lastiğinin yapısı yaz lastiğinden çok farklı. Bu yüzden karşılaştırmayı kış lastikleri arasında yapabilirsiniz bence
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Mart 05, 2016, 20:31:19 »
Ben kışlık nokian aldım. Muş'un karında kışında kullandım. Performansı süperdi. Daha önce kışlıkta hep continental kullanmıştım ama nokian bariz önde bir lastik. Yazlık şimdiye kadar hep Michelin kullandım. Artık yazlıkta da gözüm kapalı nokian tercih ederim. Refersnasım şu olacaktır: kışlığı bu kadar kaliteli olan lastiğin yazlığı da çok kalitelidir diye düşünüyorum. Kışlık nokianlarla  test amaçlı tamamen buz zeminde yaptığım frenleme ve kalkışta en ufak bir kayma ya da patinaj hissetmedim. Çok çok beğendim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Yazlık Michelin den daha yumuşak geldi bana. 

Nizam Bey,
Kışlık bende Nokian kullanıyorum.Hakkaten iyi lastik.yalnız yazlıkta durum düşündüğünüz gibi değil.

Size Goodyear Efficentgrip performance lastiklerini şiddetle tavsiye ederim.Ödüülü bir lastikdir ve Türkiye yolları için çok uygundur.Önceki aracımda da kullandım.
Bilginiz olması açısından;
Adac'ın 2015 -205/55 R16 H  ebat Yaz lastikleri testinde Goodyear 2.ci sırada.Nokian 12.ci

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2015_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=228381&SourcePageId=31821

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #424 : Mart 05, 2016, 20:31:33 »
Yumuşaklık konusunds size katılıyorum Kaan bey. Lastiği internetten almıştım. Bir kampanyadan dolayı her gün bir tane sipariş etmiştim. Dolayısıyla ilk lastik ile son lastik arasında en az 4 günlük bir zaman geçmişti ve ben son lastik gelinceye kadar diğer lastikleri araba taşımıştım en 3 gün boyunca arabada kalmıştı lastikler en ufak bir kimsayal  koku olmamıştı arabada. Dedikleri gibi hakikaten lastikleri tamamen doğal maddeden üretilmiş. Yumuşaklık yüzünden erken yıpranılacağı ileri sürülebilir ise de ben sert lastiğin daha çabuk yıpranacağını düşünüyorum. Açıkçası ben lastiğe bayıldım. Gözüm kapalı alırım. 

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2016, 18:01:43
Nizam Bey,
Kışlık bende Nokian kullanıyorum.Hakkaten iyi lastik.yalnız yazlıkta durum düşündüğünüz gibi değil.

Size Goodyear Efficentgrip performance lastiklerini şiddetle tavsiye ederim.Ödüülü bir lastikdir ve Türkiye yolları için çok uygundur.Önceki aracımda da kullandım.
Adac'ın 2015 -205/55 R16 H  ebat Yaz lastikleri testinde Goodyear 2.ci sırada.Nokian 12.ci

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2015_Sommerreifen_Test_205_55_R16.aspx?ComponentId=228381&SourcePageId=31821
Özdem beyin bu mesajı beni Acabaya sevk etti şimdi. Good Year hiç kullanmadım. Şimdiye kadar yazlık hep Michelin kışlık ise Conti kullanmıştım. İlk kez kışlık nokian kullandım. Ben böyle birşey görmedim. Ama yazlıkta da bir denemek isterim açıkçası. Ama benim ebatları 215 55 17 olduğu için tabi pahalı lastikler oluyor ve sırf deneyeceğim diye bu kadar parayı gözden çıkarır miyim bilemeyecegim ama benim böyle değişik markalara çok meylim oluyor. Bakalım yazlık Michelin ler daha yeni şimdilik.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #425 : Mart 05, 2016, 20:38:27 »
Şunu belirtmek istiyorum. Yaz lastiğinin dayanımı daha düşük olabilir. Çünkü daha yumuşak hamurlu diye okudum hep. Ama bazı testlerde alan tekrar almak istiyor. Merak ettiğim bir ürün :)

Kış lastiğinin yapısı yaz lastiğinden çok farklı. Bu yüzden karşılaştırmayı kış lastikleri arasında yapabilirsiniz bence

Bende tam tersini biliyorum.Yani kışlık lastik daha yumuşak oluyor.Yazlık lastik kışın sertleştiği için kışlık lastikte daha yumuşak hamur kullanıyorlar ve haliyle kışın sertleşmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2016, 20:43:12
Nizam Bey,
 Goodyear Efficentgrip performance diğer ebatlarda da Adac'ın testlerinde hep üst sıralarda ve Adac'ın bilgi notunda" tavsiye edilir"şeklindedir.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2016, 20:45:25
Kışlıktada Nokian dışında Goodyear ultragip 9 çok iyidir.İkiside birbirine denktir.Ben ultragrip 7 kullandım.Nokian ile karşılaştırdığımda çok fark görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #426 : Mart 05, 2016, 21:08:12 »
özdem özdemir bey;

Keşke fotoğrafını çekseydim, benim kışlıkları takmadan önce attığım goodyear efficentgrip lastiklerinin. bu kadar dayanıksız ve belli bir kilometreden sonra sonra taş kesilen lastik görmedim. lastik dayanıksız olabilir yumuşaklık vs sebepeler ile ama kullandıktan sonra betona dönen lastiği anlayamam.

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2016, 21:10:34
bu arada yaz lastiğinden memnun olan var ise, tavsiyelerini dikkate almaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #427 : Mart 05, 2016, 21:26:09 »
2010 da sıfır aldığım corollada dunlop lastikler vardı.Fazla sesliydi,tümseklerde zıplatırdı.Hiç memnun değildim.1.5 sene kullandım ve goodyear aldım.Ses kesildi,tümseklerde zıplamalar azaldı.Özelliklede dunloptan farkını yüksek süratlerde çok daha fazla farkettim.Lastiği 2011 de aldım ve yeni corollaya kadar kullandım.Yani 4.5 sene . Benim kullandığım lastikler bende hiç bir sorun yaşatmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #428 : Mart 05, 2016, 23:57:58 »
195/60/15 good year egp aldım, 1000 km kadar kullandım.

Bir sorun var; lastikler çok sessiz olduğu için motor sesini duymaya başladım. :D
Yol tutuş ve yağmurda fren de deneme şansım oldu, şimdilik çok başarılı.

İnşallah kısa sürede bozulma sertleşme olmaz.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #429 : Mart 06, 2016, 00:52:48 »
1 ay önce bende nokian bayisine nokian line almak için gittim ama ısrarla bayi sahibi good year efficient grip performancenin daha iyi olduğunu ve aynı fiyat söyleyince onu aldım. Dediği gibi etiket değerleri nokian lineden daha iyi.  şiddetle tavsiye ederim dediği kadar var benim hoşuma gitti ıslak zeminde yol tutuşu ve frenleme mesafesi çok iyi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #430 : Mart 06, 2016, 18:06:48 »
 Yakından Primacy 3, Premium Contact 5, EG Performance lastiklerini inceledim.
 Taban olarak Egp oldukça yumuşak ve diğerlerine göre ortası daha bombeli bir yapısı var. PC5 ile P3 ise daha çok birbirine benziyor bu anlamda. Egp'nin yanaklarını dışa çekince çok rahat şekilde hareket ediyor, bu konfora olumlu yansayacaktır ancak dayanım noktasında dikkatli olmak lazım. PC5 ise ondan biraz daha az esnek yanak konusunda. P yanakları ise kesinlikle daha stabil. Taban yüzeyleri açısından sırf asfaltta Egp daha mantıklı duruyor ancak orta vadede sertleşme olmaz ise. P3 ise daha dayanıklı duruyor malzeme yönünden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #431 : Mart 06, 2016, 19:06:11 »
Michelin Prime3 üde yabana atmamak lazım.Nede olsa test birincisi.Ama düzgün yollar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #432 : Mart 08, 2016, 13:57:58 »
Fd6 Civic aracımı yeni aldım sayılır. Üzerinde fabrika çıkışı lastikleri var. Dişleri fena görünmüyor ama bu yaz 5. yılını tamamlıyor lastikler. 62 bin km'de. Aracımın süspansiyonları sert olduğu için yumuşak hamurlu ve desibeli düşük lastiklere bakıyorum.
Lastik ölçülerim 205 55 16

İlgilendiğim Lastikler:

1- Goodyear Efficient Grip           

2- Michelin Energy Saver +

3- Continental CPC5

Aralarında en sessize goodyear 68 db, diğer ikisi 70 db. Yakıt tasarrufu ve ıslak zeminde michelin önde. İnternet fiyatlarına göre goodyear 180-200, conti 200-230, michelin ise 250 ve üstü gibi görünüyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #433 : Mart 08, 2016, 14:01:58 »
Ben goodyear efficientgrip performance kullanıyorum diğerleri hakkında tecrübem olmadı. 68 db, ıslak zemin A, yakıt B değerlere sahip. Ben memnunum sizede öneririm.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #434 : Mart 08, 2016, 14:19:15 »
Goodyear kullanıyorum yol sesi fren ve viraj kabiliyeti hakikaten çok iyi diyebilirim yumuşaklık konusunda da hakikaten övüldüğü kadar var . İlk taktırdığımda vay be bu kadar fark eder mi demiştim eski lastiklerim bristone idi bildiğin taşmış . Kesinlikle Goodyear tavsiye ederim zaten forumları araştırırsan namlı bir lastik olduğunu görürsünüz. Geçen yaz birde uzun yol yaptım yakıt yuvarlanma direnci en düşük lastik olduğundan mıdır bilmiyorum 90-110 km hız aralığından  1400 km yol yaptım hem pompa hesabı hem de aracın yol bilgisayarı 5,2 litre yaktım 100 km de yani şu anki benzin fiyatı ile 0,215 krş yaktı yaz boyu 8 litrenin hiç üstünü görmedim .Yani bu yönüyle de bence çok başarılı bir lastik .
 Ama diğer marka ve modellerde güzel lastikler ben kullandığım üründen memnun olduğum için detaylıca yazdım
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #435 : Mart 08, 2016, 14:29:05 »
2016 lastik test sonuçlarına öncelikli olarak kendi ölçülerinizde bir göz atmanızı tavsiye ederim. lastiğin performansı ve konforu zemine göre değişebiliyor. goodyear'ın efficient grip performance serisi genel olarak iyidir ve mâkul fiyattadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #436 : Mart 08, 2016, 17:43:06 »
Şu anda benim için Primacy 3 ağır basıyor. Nispeten bozuk yollara yukarıda saydıklarımdan daha dayanıklı gibi. Fiyatı en stabil olan da o, farklı yerlerde farklı fiyata bulmak zor, fark çok az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #437 : Mart 08, 2016, 17:56:00 »
ben tercihimi crossclimate'den yana kullanıcam gibi.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #438 : Mart 08, 2016, 18:47:23 »
energy saver değil de primacy daha iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)