0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuyu sanki başka bir başlıkta konuştuk ve en son kışın kış,yazın yaz lastikleri ile kullanmanın daha sonuç verici ve randımanlı olduğunu,hatta lastik basınç sensörüne zarara gelmesin,sök tak sırasında diye alaşım jant ve sonradan alınacak saç jant ile lastikleri kullanmanın daha faydalı olduğunu tartışmıştık diye hatırlıyorum.
Kuru zeminde sıfır dereceye kadar yaz lastikleri en güvenlisidir. 6-8 derece altında ıslak ve karlı zeminde kış lastiği daha güvenlidir. Dört mevsim iki lastiğin ortasından kışlık olana yakındır. Eğer senenin birkaç günü kar yağan yerde yaşıyorsanız crossclimate alıp üstün teknoloji ile dört mevsim gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Oturduğumuz binanın altında sğınakta bir bölümü lastikler için ayırdık, jantlı olarak dikine olarak bekliyordu. Hem yazlık hem kışlıkları 25 yıl aynı şekilde muhafaza ediyoruz.
Poşet içinde, mümkünse silika jelle saklanması hamur için bir avanta bence Muhittin Bey, Cavit Bey bu konuya hakimdir.Hayırlı olsun Cavit Bey, fiyatlar gerçekten ilginç yerlere gelmiş.
Poşet içerisinde saklıyoruz ancak slika jeli ilk kez duydum. Artık yeni kışlık lastiğe nasip olur. İlginize çok teşekkür ederim
Arkadaşlar bu saklama işini biraz abartmıyor musunuz? Bu lastik kullanılırken üstünde 1.5 ton ağırlık, içinde 35 psi basınçla yağmurda çamurda sıcakta asfalta basıyor. Silika jelle falan nem almaya, yatık/dik koyma şekline dikkat etmeye falan bu kadar gerek var mı? Taşırken üstümüz pislenmesin diye poşete sarıp balkona atsak ne olacak ki? Nem aldı güneş gördü diye bozulan otomobil lastiği mi olur?
2014 tarihli kışlık goodyear UG8 performanslarla toplamda 21 bin km yapmışım.Lastiklerde hiç bir problem olmamasına rağmen eylül ayında yeni kışlık lastik alıp eskileri uyğun yollu ikinci ele verdim.Yeni taktığım lastiklerde farkettimki arabanın motor sesi içeriye geliyormuş. Bu arada 215/55R17 lastikler çok pahalı olduğundan ve fazla kilometre yapmadığımdan tercihimi goodyear yan ürünü savadan yana kullandım.