0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba. Izmirde oturuyorum. Hanım bilecikli ve sömestr de 1 haftalığına gideceğiz. Normalde yaz lastiği ile giderdim. Sadece bir kere corolla varken emanet kış lastikleri ile gitmiştim. Bu sene dedim kış lastiği alayım. Astra nin lastikleri 215 50 17 ve bu ölçüler zor bulunan pahalı ölçüler. 1 hafta içinde sıfır o kadar para vermeyeyim dedim. 2 alternatif var. Biri 2 si kormoran 2 si windforce 2017 üretimi lastikler ki 2500 tl diyor, diğeri sadece 2 tane önleme nokian 2017 üretimi lastikler 2000 tl diyor. 3250 tl ye 4 tane petlas ta var. Kafam karışık ne yapayım.
Tabiki bahane değil ama şöyle 1-2 ay bile kullanacak olsam en iyisinden sıfır alırım. Ama 1 hafta icin bana sıfır almak ozellikle ara ölçülerde çok anlamsız geliyor. Yaması patlağı çatlağı olmayan bir lastik ile düzgün kullanımda sorun olmayacağını düşünüyorum. Aracım 2020 model ve kendi lastiklerinde en ufak deforme yok. Ve 60.000 km deyim balataları hala orjinali. Çünkü ışığa az kalmışsa ve kırmızı ise aracı salarım, tam gaz gidip frene asilmam. 110 km ustune çıkmam. Neden bunu anlatıyorum çünkü çoğu kişi bunları yapmiyor. Ben 2. El lastik ile yola çıkarsam 90 km hızı geçmem. Amacım kar yağarsa yolda kalmamak içindi. Ama gideceğim günlerde kar olmayacak ve ben yaz lastiği ile gitmeye karar verdim.
Tek seferlik için kullanmak için almayı düşünüyorsanız, kar çorabı öneririm. Bagajda dursun araç değiştirseniz bile belli ölçülere kadar uyumlu bir şey, kar yağdığında da işinizi görecek bir çözüm olur. Eğer gideceğiniz tarihlerde kar yağışı görünmüyorsa dediğiniz mantıklı elbet. Buzlanmaya karşı dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmaz inşallah, buzlanmaya zaten kış lastiğinin de faydası olmaz.
Gittim nokianlara baktım yama yok balon yok diş derinliği iyi, sök tak balans dahil önlere 2 lastiği 2000 TL ye aldım. Eve gelinceye kadar 30 km yağışlı havada sürdüm yaz lastiklerinden farkı yok. Hatta kontrollü olarak su birikintisinde fren yaptım kaymadı. İnşallah sorun çıkarmaz 1 hafta için.
Herkese merhaba. Emektar 2005 Corolla Terra'mız için 4 adet kışlık lastik bakıyoruz. Biraz daha fiyat performans ürünü bir şey arıyorum açıkçası. Lastik başına ortalama 1800-2000 TL gibi bir bütçe düşünüyorum. Ankara'dayız ve aracı günlük ihtiyaçlarda kullanıyoruz. Öyle arazi, köy vb. pek çıkmayız, sadece bazen Bolu tarafına gitme durumumuz olabiliyor. Kısa bir araştırma yaptım, aşağıdaki markalar hakkında bu saydığım türden kullanımlar için yorumunuzu öğrenmek isterim. Elbette varsa başka alternatiflerinizi de alabilirim. Yok "bunlar kaliteli olmaz, riskli olur" diyorsanız, bütçeyi bizi yormayacak şekilde kaça çıkarmak gerekir sizce?Petlas SnowmasterSava Eskimo S3+ Dayton Dw51e Milestone 91H Carmile Winter Debica 91T Fringo 2 Matador 91T Mp93Şimdiden teşekkürler.Bu arada forumda açtığım ilk konu, o yüzden konuyu yanlış yere açtıysam veya konuda bir hata vb. varsa kusuruma bakmayın lütfen.
Lastik fiyatlarına biraz önce baktım,belli markalar ortalama 4000-6000 tl aralığında..bütçeyi zorluyor,başka öneri olmaz ise eğer bu saydığınız lastiklerden herhangi biri fiyat olarak uygunsa onu alın,biz bu markaları hiç kullanmadığımız için şunu alın diyemem,ancak yeni tarihli olan yerli markayı tercih edebilirsiniz.
Hiçbiri güzel değil. Ankara'dasınız, 2. el 1 senelik çok ucuza lastik satıyorlar. Onlardan alın.