0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski kışlar maalesef şimdilerde yok, eskiden bu mevsimde kar üstüne kar yağardı, şimdi senede 1-2 kar yağdı mı çok şükür diyoruz. Ben de bu yüzden geçen ay teki 950 tl'den 4 mevsim Michelin cross climate 2 aldım ( ben aldıktan sonra zamlar art arda geldi, Allah'tan çok şükür zamanında almışız) gerçekten bu kadarını beklemiyordum, arabanın sürüş ruhu değişti, şimdilik çok memnunum inşAllah bir aksilik çıkmaz, sonuna kadar böyle devam ederiz.
Kuay bey lastiklerinizi iyi günlerde kullanın, ancak ilk yıllarda konforlu olan lastikler sonradaki 3.yıldan itibaren sertleşmeye başlıyor. Kayseri şartlarında 4 mevsim lastik kullanmak maalesef mümkün değil. Galiba michelin veya continental tercih edeceğim.
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum ve kış lastiği almayı planlıyorum. Hangi markayı ve hangi mağazayı önerirsiniz?Corolla 2022 MDS Dream
selamlar, bridgestone blizzak lm005 lastik 2,3 kıştan sonra nasıl performans sergiliyor deneyimlemiş olanlar var mıdır? lastiğin test verileri çok iyi hem de yerli üretim almayı düşünüyorum.
Ankara için Goodyear ultra grip perf. 8 düşünüyorum fiyatları emsallerine göre uygun (güncel fiyat 1118 TL) daha önce kullananlar tavsiye eder mi memnun kalır mıyız
Rica ederim,Nokian WR,Nokian Snowproff,Nokian Snowproff P ve Nokian Hakkapelııtta markanın farklı türdeki ürünlerinin adları.Kendi içinde de D3,D4,A4,R3,8 ve 9 alt ürünleri var.Siz aracınızın modeline göre veya tercih ettiğiniz ürünlerini alabilirsiniz.Snowproff serileri ise bildiğim kadarıyla en son çıkardıkları ürün gamı.Ben geçen sene daha önce 6 yıl kullandığım A4 serisini snowproff modeli ile değiştirdim.205/55R/16 91 H olanı ile.91 rakamının yanındaki harfler ise hız endeksini belirtiyor yani lastiğin dayanabileceği hız oranını ifade ediyor.Şöyleki;T : 190 km'ye kadarH : 210 km'ye kadarW :240 km'ye kadar gibi...Bu rakamlar muhtemelen yazılan süratlerde gidilirse lastiğin dayanımını ifade ediyor.Yani diyor ki T endeksine sahip lastik ile güvenli bir şekilde maksimum 190 km süratlere kadar çıkılabilir,sonrası tehlikeli olur.Zaten kış şartlarında bu süratler ne kadar mantıklı orası da tartışılır.Yasal hız sınırlarında gitmekte her zaman fayda var.
Merhaba, aracım 2020 Corolla mds, üzerinde Dunlop 205/55/R16 91V lastikler var, kışlık lastik almak istiyorum, hız olarak uzun yolda 130km hızı pek geçmem, kaldı ki daha ziyade kışın şehiriçi kullanılacağından 90kmyi bile bazen görürüm diye düşünüyorum, bu durumda 91T işimi görür gibi ama yasal olarak trafik cezası açısından bir sorun olur mu bilmiyorum çünkü araç kataloğunda 91V yazıyor ?