0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiçbir farkı yok diye biliyorum. Aynı ebatta jettaya lastik alacağız biz de, wr d4 ile conti ts860 arasında gidip geliyoruz. Ug9 bakıyorum internette tek bir yerde satılıyor. Çok mu satıldı da bitti, tutulmadı da mı piyasada bulunmuyor anlamadım.En zor ne şartlarda kullanacağız ki arabayı, bunların herhangi biri bizi tatmin edecektir diye düşünüyorum.Merak ettiğim ve tercihi daha çok etkilemesi gereken bence birkaç yıl kullandıktan sonra hangi lastiğin hala formunu koruyor olacağı.
H, T gibi sınıflamalar sadece hız ile değil, yük ile de ilgilidir. Yük endeksi ile beraber yorumlamak gerekir.
iki lastikte 205/55/16 91t ve 91h ne gibi farkı var @Hakan Öztürk (3676) ?
91T lastik 190 km/sa hızda maksimum 615 kg yük taşıyabilir,91H lastik 210 km/sa hızda maksimum 615 kg taşıyabilir,Dört adet 91H lastiğin taşıdığı araç 615x4 kg ağırlık ile 210 km/sa hızı geçmemelidir. Gibi önermeler doğru mu?
Arkadaşlar gittigidiyor da bugüne özel anında 500 lira üstüne anında indirim var. Kar lastiği alıp alamama konusunda kararsızlığım devam ediyor, ancak uzun vadeli düşününce almam daha mantıklı gibi görünüyor. Lassa snowaysı önerir misiniz?Ve günün fırsatı olarak LASSA SNOWAYS 170 lira, bugüne özel indirimle birlikte 160 liraya gelmiş oluyor. Satıcıya tarih bilgisi ve montaj hakkında soru sordum cevap bekliyorum. Bridgestonun kışlık lastiğide günün fırsatı niteliğinde 190 liraya düşmüş. Bilginize!!!http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/lassa-205-55r-16-91h-snoways-3-oto-kis-lastigi-247670495
Güzel lastik selman'cım.. Ben seneye değiştireceğim. Lassa alırım ben ihtiyacım olsa..Benim Kışlık Pirelli'ler bu hafta takılacak, seneye değişirim kışlıkları. Bakalım o zaman gelsin duruma göre karar vereceğim...
Arkadaşlar gittigidiyor da bugüne özel anında 500 lira üstüne anında indirim var. Kar lastiği alıp alamama konusunda kararsızlığım devam ediyor, ancak uzun vadeli düşününce almam daha mantıklı gibi görünüyor. Lassa snowaysı yada Bridgestone Blizzakı önerir misiniz? Ayrıca Petlas ve Debica içinde öneri var mıdır? Ve günün fırsatı olarak LASSA SNOWAYS 170 lira, bugüne özel indirimle birlikte 160 liraya gelmiş oluyor. Satıcıya tarih bilgisi ve montaj hakkında soru sordum cevap bekliyorum. Bridgestonun kışlık lastiğide günün fırsatı niteliğinde 180 liraya düşmüş. Bilginize!!!http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/lassa-205-55r-16-91h-snoways-3-oto-kis-lastigi-247670495
Aslında Konya'da yaşayan arkadaşlara sorduğumda yollar sürekli açık oluyor, şehir dışına çıkmazsan alma bence diyenler var. Ancak ben günde en az 15 km yol yapıyorum, yeri geliyor işe geç kalacağım diye agresif kullandığım oluyor ve ani duruş olsun kavşak dönüşlerinde olsun üzerindeki lastik hiç güven vermiyor, ya kayıyor yada abs devreye giriyor. 7 derecenin altında hiç bir yaz lastiğinin tam performans sağlamayacağı söyleniyor. Bu yüzden ailemi ve çevredekileri garantiye alayım diyorum
Yorumlarınızın birazını okudum. Kış lastiği alıp almamakla kararsız kalmışsınız sanırımSizinde söylediğiniz gibi Kış lastiği sadece kar için değil 7 derecenin altındaki hava sıcaklıkları için önemlidir.O yüzden şiddetle almanızı öneririm.Lastik markasına gelince gözünüzü kapatın NOKİAN alın ve arkanıza bakmayın şiddetle tavsiye ederim.Bilenler bilir geçen sene Kütahya'da kış çok şiddetli geçti ve Her yola çıktığımda verdiğim her kuruş helal olsun diyerek çıktım Nokian için. Yolda kalmış BMW'lerin,Audilerin,Hatta Jiplerin yanından pıtır pıtır Küçücük Yaris'le geçerken insanların size bakışını tarif edemem.Karlı zemindeki performans olsun . Normal zemindeki fren mesafesi,yol tutuşu,lastik sesi kesinlikle hayranım.Herkese şiddetle tavsiye ediyorum
İlk defa bu kadar şiddet içeren bir yorum okudum SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Düşün artık ne kadar memnunum lastikten
Ben de bugün kışlıklara geçtim. Nokian WR-D4. İlk izlenimim lastik Michelin Energy Saver dan az yumuşak, yanak incelikleri aynı. Çok az sessiz hissettim Nokian'ı. İlk taktırdığım için ve lastikler rodajda olduğu için sakin kullanıyorum. Ani fren ve virajlara sert girmekten kaçınıyorum ama lastikler güven verdi bana. Ufuk beyin gönderdiği balata disk takımını da taktırdıktan sonra lastikler hakkında daha iyi bir yorum yapabilirim.
Yorumlarınızın birazını okudum. Kış lastiği alıp almamakla kararsız kalmışsınız sanırımSizinde söylediğiniz gibi Kış lastiği sadece kar için değil 7 derecenin altındaki hava sıcaklıkları için önemlidir.O yüzden şiddetle almanızı öneririm.Lastik markasına gelince gözünüzü kapatın NOKİAN alın ve arkanıza bakmayın şiddetle tavsiye ederim.Bilenler bilir geçen sene Kütahya'da kış çok şiddetli geçti ve Her yola çıktığımda verdiğim her kuruş helal olsun diyerek çıktım Nokian için. Yolda kalmış BMW'lerin,Audilerin,Hatta Jiplerin yanından pıtır pıtır Küçücük Yaris'le geçerken insanların size bakışını tarif edemem.Ve koca kış girmediğim ara sokak,çıkmadığım dik yokuş kalmadı.Bir kere bi yere saplanıp ''gençler bir el atın,kaldık '' demedim Karlı zemindeki performans olsun . Normal zemindeki fren mesafesi,yol tutuşu,lastik sesi kesinlikle hayranım.Herkese şiddetle tavsiye ediyorum Nokian'ı