0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Michelin Crossclimate kullanan arkadaşlarım var memnunlar,Uludağa bile çıkıyorlar.
Nokian W+ ile WR D3 kış lastiği arasındaki fark nedir?Biri 160 lira iken diğeri 180 lira(205 55 16 ebat için)
D3 güzeldir, otoyolda ve hızlı kullanım için iyidir, sessizdir. W+ ise abartı kış koşulu lastiği, buz, çamur, kötü koşullarda iyidir.D3'ün 225/55R17 modelini kullanıyorum, tavsiye edebileceğim bir lastiktir. Yeni D4 de çıkmıştı, bilginiz olsun.
WR-D3 ile WR-D4 arasında pek fiyat farkı yok. Geliştirmeler olduğundan d4 modelini tavsiye ederim.
Selman abi Konya'nın öyle dendiği gibi olacağını sanmıyoruım. Konya da Ankara gibi karasal iklim hakim. Kar yağdı mı kalkmak bilmez bence. Buzlanma riski de cabası.
Valla Mutlu bende öyle diyorum da bu konuda ısrarla kar durmaz diyorlar Sonuç olarak bakarsak Mutlu 4mevsim crossclimateyi önerir misin? Genel olarak yaz performansı düşündürüyor beni.
Arkadaşlar bir fikir verin. Demem o ki hem yazlık hemde kışlık lastik almak beni bayağı sarsacak gibi. Bunun yerine 4 mevsim lastikleri önerir misiniz? 1-) Yazında seçmiş olduğum lastik performansını ve konforunu verir mi?Yaz lastiği performansı vermez ama 5 dakikalık yolda ne kadar performans bekliyorsunuz? Kesinlikle daha konforludur. 2-) Kışın dediğim gibi çok bir beklentim yok ancak olur ya ihtiyaç durumunda bir kar lastiği gibi güven verir mi? Buzlanma yoksa, kar lastiği kadar güvenlidir, sebebi: genellikle yönlü desenlere sahip olduklarından.Düşündüğünüz markaların hepside iyidir.
Kış lastiği 7 derece altında neredeyse her yol koşulunda daha iyi fren mesafesi sağlar. Ben şahsen dört mevsim önermem.Ancak Nokian'ın ve Michelin'in lastikleri yazın da kullanılabilen kış lastiği gibi birşey, onlara dört mevsim demek haksızlık olur. Tercih edilebilirler ancak özellikle yazın yol sesi belirgin şekilde artar.
Kardeşim geçen sene Konyada okuyordu soğuğa dayanamadı geçiş yaptı İstanbula Kışın yaşanacak gibi değil. Sadece kar olarak olaya bakmamak lazım. Kışın ben 1 hafta arkadaşımda konakladım. 7 derece üstünü görmedim valla Sadece önlere kış lastiği almak mantıksız. Kaydığı zaman arkası kendine göre kayıp savurur önler tutunmaya çalışır işler karışır. 4 mevsim olarak bence Nokian Waterproof alınabilir. İş görecektir bence Ama burda şehir Konya. Ben olsam kış lastiği alırdım. Bu işin şakası yok. Allah korusun çocuklarınızı kreşe götürürken birşey olur ömür boyu kendinizi suçlarsınız.
@Tekin Bozbey (21136) abi asıl merak ettiğim yaz performansı, yıllık 15-20bin km yol yaparım. sonuçta yazın daha çok şehir dışına çıkıyoruz ve yer yer limitlerin üstüne çıktığım oluyor. Bu nedenle özellikle michelinin bu son çıkardığı lastiği daha çok markaja aldım ve yaz şartlarında güvenlik konfor ve sessizliği beni çok düşündürüyor. Ancak @Alper Sınav (23) bey yol sesinin artacağından bahsetmiş, ki bu hiç istemediğim şeylerden biri.
Sizin durumunuzda yapılacak çok fazla seçenek yok. Tek çeşit lastik almak istiyorsunuz ama sessiz, frenajda ve virajda Yazlık gibi tutunacak ve Kışın kaydırmayacak... Umarım böyle bir lastiği hemen üretirler zira yılda 2 defa söktak hiç kolay olmuyor.Sürüş alışkanlıklarımızı şartlara uygun olarak değiştirmeliyiz.