0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Adam 6 yıldır kullanıyorum demiş biride dememiş ki 6 yılda kaç km yaptı lastikler ona göre yorum yapalım.Lastik bu, iyi muhafaza edildikten sonra 10 yıl olsa nolur km yapmadıktan sonra ?Ama 6 yılda belki 100 bin km yapıldı bu lastiklerle nasıl yola devam diyebilirsiniz Yarın ya da ertesi gün giyiyoruz bizde kışlıklarımızı.WR D4 aldık, bu aralar hava yağışlı bol bol ıslak zemin performansını yazarım size buradan bende merak ediyorum
6 ayda bir düzenli yazlık kışlık takan biri için 6 yıl normal benceE6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu testleri ne şartlarda yapıyorlar acaba. Çok zıt sonuçlar çıkabiliyor. Autoexpress 2016 ve burada çoğumuzun kullandığı 205 55 16 ölçüdeki sonuçlarında da Ts860 ve Wr D4 ilk iki sırada. Nokian için ıslak yol puanı da zayıf değil.http://www.tyretests.co.uk/winter-autoexpress-205-55-R16
Nokian wr d4 bir sezon kullandim ve her türlü zeminde fazlasıyla memnun kaldım. Wr d4un ıslak zemin performansı A, bu kışlık lastiklerde pek rastlanilmayan bir performans. Hatta yanlis hatirlamiyorsam islak zemin performansi A olan ilk kislik lastik olabilir. Hal böyleyken wr d4un ıslak zeminde kayma yaptığını söylemek biraz abes. Wr dr un kayma yaptığı ıslak zeminde diğer lastikler ayakta duramaz sanırım. Ancak şu olabilir; hava koşulları eşit olmayabilir belki, sıcaklık farkli olabilir, birisinde gizli buzlanma olabilir, birisinde gaza daha fazla yüklenilmiş olabilir. Diger türlü ben gecen sene wr d4 yerine baska lastik kullandim herhalde diye supheye düşerim
01.12.16 | Kışlıklarımızı giydik. nokianWR D4 - Fiyat 240 TL ye almıştım, şuanda 285 TL(güncel) Derince - MAR OtoLastiği ilk defa kullanıyorum, onun için yorum belirtmeyeceğim totalde 5-6 km yol yaptım sessizliği hoşuma gitti ama hafta sonu uzun yolda daha detaylı bilgi sahibi olurum.
Merhaba Musatafa bey,Orjinal jantlarınıza taktırdınız sanırım kışlıklarınızı? bir de balans sorunu falan olmadı dimi lastik değişiminden sonra ?
Evet yeniden jant almayı düşündüm fakat vazgeçtim, maddiyattan dolayı.Janta vereceğim parayla kauçuk paspas + bagaj havuzu + krom yan çıtalarını alırım dedim açıkcası Balans sorunu yok bütün kontrollerini yaptılar sağolsunlar, herhangi bir değişiklik yok araçta.İlk dikkat ettiğim ses oldu, Turanzadan inip Nokiana bindim ses farkı yok derecede diyebilirim.Dediğim gibi hafta sonu uzun yola gidip geleyim daha detaylı yazacağım.Islak zemin performansını merak ediyorum, nokian kendi kataloğunda A vermiş ıslak zemin performansına.
Nokian için ; Negatif ne yazıyor,bakınızMesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2016, 15:40:53Nokian negatifi- ıslak yol.İkinci olan teste bakınız.
arkadaşlar 6 yıldır kullandığım gayet iyi durumdaki michelin alpin kış lastiklerimi bu senede kullanmaya devam etmelimiyim? yoksa bu lastikleri emekliye ayırıp bu yaz aldığım goodyear EfficientGrip Performance lastiklerimle kışı geçirmelimiyim hangisi daaha mantıklı sizce (yeni kış lastiği alacak durumda değilim)
Daha önce bende 1 kere yazlık seri kullanmıştım aytaç'cım fakat düşük sınıf idi. Eski corolla'mı aldığımda üzerinde takılı idi sonra değiştirdim ben..Fakat bu lastiklere çok iyi dedi arkadaşım inşallah halledeceğiz bu akşam Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2014, 17:30:50Evet enes öyle imiş kardeşim , elinde takım olarak 2-3 farklı model marka var dedi arkadaşım bunları bana ayırmış,sorun yok ise alacağım Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2014, 13:21:00Arkadaşlar 4 Adet Pirelli Winter SnowControl Lastikleri 205/55/16 ebat400 TL aldım, fotolar geliyor..
Lastiğin raf ömrü çoğu üreticilere göre 6 sene civarında olsada , uygun koşullarda saklanmak şartı ile üretim tarihinden itibaren 10 yıl olduğu söyleniyor. diş derinliği iyi ve çatlaklar yoksa bence kış lastiklerini takın.