Gönderen Konu: Kış Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 253735 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '10
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Kış Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #580 : Kasım 29, 2016, 09:21:58 »
teşekkürler... michelin ile yola devam

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Kasım 29, 2016, 09:21:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #581 : Kasım 29, 2016, 12:13:12 »
Adam 6 yıldır kullanıyorum demiş biride dememiş ki 6 yılda kaç km yaptı lastikler ona göre yorum yapalım.
Lastik bu, iyi muhafaza edildikten sonra 10 yıl olsa nolur km yapmadıktan sonra ?
Ama 6 yılda belki 100 bin km yapıldı bu lastiklerle nasıl yola devam diyebilirsiniz :)

Yarın ya da ertesi gün giyiyoruz bizde kışlıklarımızı.
WR D4 aldık, bu aralar hava yağışlı bol bol ıslak zemin performansını yazarım size buradan bende merak ediyorum :)
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Kasım 29, 2016, 12:39:51 »
Ben şimdiye kadar çok memnun kaldım WR-D4 lerimden. Islak performansını beğendim.  Bugün biraz zorlayıp yanal kayması nasıl göreceğim. Michelin Energy Saver'a göre ıslak zeminde çok başarılı buldum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • Model Yılı: '13
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Kasım 29, 2016, 12:51:11 »
Adam 6 yıldır kullanıyorum demiş biride dememiş ki 6 yılda kaç km yaptı lastikler ona göre yorum yapalım.
Lastik bu, iyi muhafaza edildikten sonra 10 yıl olsa nolur km yapmadıktan sonra ?
Ama 6 yılda belki 100 bin km yapıldı bu lastiklerle nasıl yola devam diyebilirsiniz :)

Yarın ya da ertesi gün giyiyoruz bizde kışlıklarımızı.
WR D4 aldık, bu aralar hava yağışlı bol bol ıslak zemin performansını yazarım size buradan bende merak ediyorum :)
6 ayda bir düzenli yazlık kışlık takan biri için 6 yıl normal bence

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #584 : Kasım 29, 2016, 15:12:45 »
6 ayda bir düzenli yazlık kışlık takan biri için 6 yıl normal bence

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

neye göre normal hocam, bunu sorguluyorum ???
Kullanan adam buradan normal dediler diyip çıksa ön tekeri patlayıp takla atsa ???

7 yaşındaki corolla aracımız 105 bin km ye geldi.
Bunun 6 ayı yaz 6 ayı kış kullandıysak.
Yaz lastikleri 55 bin km
Kış lastikleri 50 bin km yapmış demektir.

Ortalama bir lastik ömrü 40-60 bin km aralığında değişiyor.

Kaç km yaptıysa ona göre değişmekte fayda olacağını anlatmaya çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #585 : Kasım 29, 2016, 15:38:46 »
Bu testleri ne şartlarda yapıyorlar acaba. Çok zıt sonuçlar çıkabiliyor.

Autoexpress 2016 ve burada çoğumuzun kullandığı 205 55 16 ölçüdeki sonuçlarında da Ts860 ve Wr D4 ilk iki sırada. Nokian için ıslak yol puanı da zayıf değil.

http://www.tyretests.co.uk/winter-autoexpress-205-55-R16

Nokian için ; Negatif ne yazıyor,bakınız

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2016, 15:40:53
Nokian wr d4 bir sezon kullandim ve her türlü zeminde fazlasıyla memnun kaldım. Wr d4un ıslak zemin performansı A, bu kışlık lastiklerde pek rastlanilmayan bir performans. Hatta yanlis hatirlamiyorsam islak zemin performansi A olan ilk kislik lastik olabilir. Hal böyleyken wr d4un ıslak zeminde kayma yaptığını söylemek biraz abes. Wr dr un kayma yaptığı ıslak zeminde diğer lastikler ayakta duramaz sanırım.

Ancak şu olabilir; hava koşulları eşit olmayabilir belki, sıcaklık farkli olabilir, birisinde gizli buzlanma olabilir, birisinde gaza daha fazla yüklenilmiş olabilir. Diger türlü ben gecen sene wr d4 yerine baska lastik kullandim herhalde diye supheye düşerim :)

Nokian negatifi- ıslak yol.İkinci olan teste bakınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #586 : Kasım 30, 2016, 21:04:33 »
Merhaba,

Bende uzun araştırmalarım sonucunda bugün, hilux aracıma petlas explero w671 marka 4 ad. lastik aldım. zaten aracı alalı yarın 2 hafta olacak daha. orjinal ölçülerden vazgeçmek istemedim. 265x60xr18. biraz sıkıntılı ölçü, michelin 725 tl dediler. bende ya çok iyi bi şey alacaktım ya da petlas. çünkü düşüncem ortalama bir ithal marka alacağıma petlas alırım dedim. cuma günü lastikler gelecek sanırım. tecrübe ettikçe yazarım  :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #587 : Aralık 01, 2016, 14:44:33 »
01.12.16 | Kışlıklarımızı giydik. nokianWR D4 - Fiyat 240 TL ye almıştım, şuanda 285 TL(güncel) Derince - MAR Oto
Lastiği ilk defa kullanıyorum, onun için yorum belirtmeyeceğim totalde 5-6 km yol yaptım sessizliği hoşuma gitti ama hafta sonu uzun yolda daha detaylı bilgi sahibi olurum.

Bu arada resimlerde toyota protech'e dikkat edebilirsiniz aracı en son 45-50 gün önce dış yıkattım :)
Yağmur suyuyla doğal olarak yıkanıyor araç.
18 Ağustosta aldım  2 sefer dış yıkattım henüz.
Aracın içini kimseye elletmedim, devamlı ben temizliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #588 : Aralık 01, 2016, 16:03:48 »
01.12.16 | Kışlıklarımızı giydik. nokianWR D4 - Fiyat 240 TL ye almıştım, şuanda 285 TL(güncel) Derince - MAR Oto
Lastiği ilk defa kullanıyorum, onun için yorum belirtmeyeceğim totalde 5-6 km yol yaptım sessizliği hoşuma gitti ama hafta sonu uzun yolda daha detaylı bilgi sahibi olurum.

Merhaba Musatafa bey,

Orjinal jantlarınıza taktırdınız sanırım kışlıklarınızı? bir de balans sorunu falan olmadı dimi lastik değişiminden sonra ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #589 : Aralık 01, 2016, 16:16:22 »
Kışlık LASSA SNOWAYS3 lerimle yaklaşık 300 km yol yaptım. Yazlık petlaslarla kıyasladığımda olumlu olarak;

araç çok daha sessizleşti, bir o kadar setlerden geçişlerde daha sessiz ve konforlu oldu en önemlisi güvenliği aşırı arttı. Lastiği değiştirmeden önce en ufak ani frenlemede abs devreye giriyordu değişimden sonra hiç abs devreye girmedi ve viraj kabiliyeti arttı.

Olumsuz olarak;
Yakıtı arttı. Eskiden 1 depo lpg ile 250-260 km yol giderken şimdi 240 km'ye düştü.
Lastik yapısı itibariyle olsa gerek biraz vınlama var ama genel olarak lastikten şimdilik memnunum.

Birde kar yağsın o zaman değerlendirelim. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #590 : Aralık 01, 2016, 16:21:05 »
Merhaba Musatafa bey,

Orjinal jantlarınıza taktırdınız sanırım kışlıklarınızı? bir de balans sorunu falan olmadı dimi lastik değişiminden sonra ?

Evet yeniden jant almayı düşündüm fakat vazgeçtim, maddiyattan dolayı.
Janta vereceğim parayla kauçuk paspas + bagaj havuzu + krom yan çıtalarını alırım dedim açıkcası :)
Balans sorunu yok bütün kontrollerini yaptılar sağolsunlar, herhangi bir değişiklik yok araçta.
İlk dikkat ettiğim ses oldu, Turanzadan inip Nokiana bindim ses farkı yok derecede diyebilirim.
Dediğim gibi hafta sonu uzun yola gidip geleyim daha detaylı yazacağım.
Islak zemin performansını merak ediyorum, nokian kendi kataloğunda A vermiş ıslak zemin performansına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #591 : Aralık 01, 2016, 16:57:22 »
Evet yeniden jant almayı düşündüm fakat vazgeçtim, maddiyattan dolayı.
Janta vereceğim parayla kauçuk paspas + bagaj havuzu + krom yan çıtalarını alırım dedim açıkcası :)
Balans sorunu yok bütün kontrollerini yaptılar sağolsunlar, herhangi bir değişiklik yok araçta.
İlk dikkat ettiğim ses oldu, Turanzadan inip Nokiana bindim ses farkı yok derecede diyebilirim.
Dediğim gibi hafta sonu uzun yola gidip geleyim daha detaylı yazacağım.
Islak zemin performansını merak ediyorum, nokian kendi kataloğunda A vermiş ıslak zemin performansına.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Bende 2 hafta önce 0 km hilux aldım. Yazlıkları bridstone, yani bir yorum yapamayacağım  :)

Ben eski aracımda çok fazla balans sorunu yaşadım 2 takım lastik değiştirmeme rağmen. böyle olunca yoğurdu üfleyerek yer oldum  :D balanstan korktuğum için lastik&jant takım yapayım dedim ama çok tuzlu çıktı. bende vazgeçmek zorunda kaldım. her sene sök tak yapmayayım diye ama ne biliyim bir kere olsun tam olsunda diyorum bazen ne yapayım karar veremedim. replika jantlar var takımı 1500 tl gibi.

Bende petlas aldım 4x4ler için üretilmiş. explore w 671 model. 265x60xr18. tanesi 500 tl.

Bursa ve ilçelerinde 16 aralık diyor kış lastikleri son günü için. önümüzdeki hafta içinde halletmem gerek. Siz ne dersiniz bir de jant takım mı alsam ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #592 : Aralık 01, 2016, 17:35:40 »
Replika için çok iyi düşünmek gerek, temiz orijinal çıkma daha mantıklı. Jant konumuz vardı, gözden geçirebilirsiniz, çok faydalı bilgiler mevcut.
265-60-18 bir arkadaşım için de bakıyordum, gerçekten nadir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #593 : Aralık 04, 2016, 13:49:17 »
bi yerde satilik gormustum 235/60/18 goodyaer ultragrip 1500 km kullanmis 1700 tl istiyordu
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #594 : Aralık 05, 2016, 16:44:34 »
Nokian için ; Negatif ne yazıyor,bakınız

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2016, 15:40:53
Nokian negatifi- ıslak yol.İkinci olan teste bakınız.

Verdiğim linkte 205/55/16 ölçüde Nokian wr d4 söylediğinizin tam aksine, ıslak yol tutuşunda (wet grip) tüm lastikler içinde en yüksek puanı almış. (Autoexpress testi)

http://www.tyretests.co.uk/winter-autoexpress-205-55-R16

Sizin dediğiniz başka ölçüde veya başka testte sanırım.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #595 : Aralık 05, 2016, 18:11:12 »
arkadaşlar 6 yıldır kullandığım gayet iyi durumdaki michelin alpin kış lastiklerimi bu senede kullanmaya devam etmelimiyim? yoksa bu lastikleri emekliye ayırıp bu yaz aldığım goodyear
EfficientGrip Performance lastiklerimle kışı geçirmelimiyim hangisi daaha mantıklı sizce (yeni kış lastiği alacak durumda değilim)

Lastiğin raf ömrü çoğu üreticilere göre 6 sene civarında olsada , uygun koşullarda saklanmak şartı ile üretim tarihinden itibaren 10 yıl olduğu söyleniyor. diş derinliği iyi ve çatlaklar yoksa bence kış lastiklerini takın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 69 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #596 : Aralık 05, 2016, 18:35:18 »
Nokian WR Suv3 bu hafta sonu Sapanca Soğucak Yaylası yollarında denendi. Yollarda belli bir yükseklikten sonra çamur bitiyor kar başlıyor. Yoldaki karları kürenmiş ama yine üzerine yağmış ve fena buz olmuş; adeta birer mermer kaya. Yolun ortasında kalan kar yığınları sürekli aracın altına sürttü. Yol kenarlarında yığılmış yaklaşık 50-70 cm arası kar vardı. Dönüşlerde bu karlara da girildi. Tek bir sorun yaşanmadı. Lastiklerin etkisi de kuşkusuz çok belirgindi.

Anlatmaktan ziyade yaşanılması tavsiye olunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #597 : Aralık 05, 2016, 19:22:40 »
WR D4 lerle hafta sonu 500 km yaptım.
İzmit-Zonguldak arası 250 km gece 22:00-01:20 aralığında geçti yolculuğum.
Saatin olması haliyle oldukça fazla buzlanma vardı, yollar cam gibiydi diyebilirim.
Sakarya-Hendek Otoyol geçişi,
Düzce-Boğaziçi ve sonrasındaki rampa,
Akçakoca ŞifalıSu etrafı,
Ereğli-Zonguldak arası.

Lastik test sürüşü için harika bir parkur oldu benim için. yollarda KAR hariç ne ararsan vardı.
Net belirlediğim farklılıkları yazmak isterim;
-İnanılmaz ama yakıt düştü.
-Lastik sesi azaldı.
-Yol tutuş arttı.

Kullanıma göre 244 km yi 6,1 ortalama ile gittim. daha önce 6,7 ile gitmiştim aynı yolu aynı şekilde.
Ses azda olsa azaldı bunu ilk bindiğimde de fark etmiştim.
Yol tutuş ve ıslak zeminle alakalı problemi olan arkadaşlara net olarak söyleyebilirim ki, bundan başka kış lastiği kullanmadım fakat daha iyisi var mı inanmıyorum.En üst kalitede bence ıslak zeminde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #598 : Aralık 07, 2016, 13:25:53 »
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #599 : Aralık 07, 2016, 15:28:37 »
Daha önce bende 1 kere yazlık seri kullanmıştım aytaç'cım fakat düşük sınıf idi. Eski corolla'mı aldığımda üzerinde takılı idi sonra değiştirdim ben..
Fakat bu lastiklere çok iyi dedi arkadaşım inşallah halledeceğiz bu akşam :):)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 03, 2014, 17:30:50
Evet enes öyle imiş kardeşim , elinde takım olarak 2-3 farklı model marka var dedi arkadaşım bunları bana ayırmış,
sorun yok ise alacağım :)

Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2014, 13:21:00
Arkadaşlar 4 Adet Pirelli Winter SnowControl Lastikleri  205/55/16 ebat
400 TL aldım, fotolar geliyor..

Bir önceki aracımda 185/65/14 Pirelli Snow Control'u 3 sene kullandım. Kuvvetle öneririm. Fiyat performans bakımından müthiş bir ürün.

Olumlu Yönleri:

Özellikle 25 cm taze karda çok rahatlıkla gidebilen lastiktir. Defalarca denedim.
Desenleri baklalı tabir ettiğimiz tipten olduğu için buzlu yolda 110-120 km hıza çıkıyor ve herhangi bir kayma yapmıyor.
Snowboard bağımlısı olduğum için Kartepe,Uludağ, kartalkaya gibi tüm dağlarda lastiği test ettim. Virajda, bayır inişlerinde hiç bir kayma yaşamadım.
Islak yollarda yeri çok iyi kavrar. Çok güvenli.
Özellikle düşük bg ve nmli araçlara karda ve buzda az yaktırıyor.

Olumsuz Yönleri:

Kuru yolda viraja çok sert girmeyin, yumuşak olduğu için aracınıza spin attırabilir. Deviri düşük tutun. Gaza yüklenmeyin.
Her kış lastiği gibi sesli.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 07, 2016, 15:31:33
Lastiğin raf ömrü çoğu üreticilere göre 6 sene civarında olsada , uygun koşullarda saklanmak şartı ile üretim tarihinden itibaren 10 yıl olduğu söyleniyor. diş derinliği iyi ve çatlaklar yoksa bence kış lastiklerini takın.

Kış lastikleri genelde 9 mm diş kalınlığı ile başlar. 3mm altına indiyseniz, 4 set yeni almanızda fayda vardır. İş göremeyebilir.
Auris 1.6 Advance Skypack Multidrive S