0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaz lastiği ile 4 mevsim yada Kış lastiğini sadece Yaz şartlarında karşılaştırırsak..4 mevsim ve Kışlık lastiklerinin viraj, frenaj ve ses seviyesi bakımından geri kaldığı görülecektir,Yalnız bunlar test koşullarında geçerlidir ve limitler zorlanmadıkça bu tip riskler oluşmaz. Ses seviyesi için yapılacak bir şey yok, ben duyabilirim ama belki siz duymazsınız.Ben de hızlı ama yumuşak araç kullanırım, virajlara yumuşak girerim, riskler karşısında önceden yavaşlarım, söz konusu eksiklikleri 4 mevsimlik kullanırken Yaz mevsiminde yaşamadım.Sizin durumunuzda yapılacak çok fazla seçenek yok. Tek çeşit lastik almak istiyorsunuz ama sessiz, frenajda ve virajda Yazlık gibi tutunacak ve Kışın kaydırmayacak... Umarım böyle bir lastiği hemen üretirler zira yılda 2 defa söktak hiç kolay olmuyor.Unutmayın ki bazı ülkeler sadece İlkbahar, Sonbahar ve Kış yaşadığı için sürekli Kışlık kullanıyorlar ve onlarda sıcak mevsimlerde yüksek sürat kullanıp, frenaj yapıp ve virajlara giriyorlar.Sürüş alışkanlıklarımızı şartlara uygun olarak değiştirmeliyiz.
Bende 2 lastik arasında kaldım nokian wr d4 ve goodyear ultragrip 9 ebat 205/55/16 . Birde bu t ve h hız endeksleri dışında bi farkı var mı? Millet h ye yığılma yapmış şu anda h yokmuş t varmış. Ne farkı var hız endeksi dışında?