Gönderen Konu: Kış Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 265963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #400 : Aralık 08, 2015, 22:14:20 »
Benim geçen sene aldığım kış lastikleri.Çok memnunum, sitede de incelemiştim sonuçları fena değil..
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #400 : Aralık 08, 2015, 22:14:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #401 : Aralık 08, 2015, 22:26:12 »
http://www.lastikgelsin.com/auto-express-2014-2015-kis-lastikleri-test-sonuclari,S136_1.html

bu sitede verilen verilerden faydalanarak PIRELLI Winter 190 Snowcontrol Serie 3 ü benim için  en uygun olduğunu düşünüyorum ,bu lastik hakkında bilgisi olan kullanıp da tavsiyesi olan  varmıdır acaba

Cahilliğin gözü kör olsun , e tabi 45 yaşından sonra araba kullanmaya başlarsan :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #402 : Aralık 08, 2015, 22:34:26 »
Ben memnunum Pirelli'den.. Babamın arabada  Bridgestone Blizzak var, kardeşimde Good year UG9.. Bu sınıftaki lastiklerin çoğundan iyi sonuç alırsınız gibi.
Kullanan arkadaşlar da yorum yapacaktır..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 7700
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #403 : Aralık 11, 2015, 17:37:05 »
Geçen hafta 2015 Corolla için Nokian WR D4 taktırdım. 205/55/R16 91T

Kar yağmadı fakat ıslak zeminde yol tutuşu çok çok iyi.
Lastikler epey yumuşak ve sessiz.
Yazlık lastik ile savuran virajlar bu lastik ile hissedilir bir şekilde güvenli (Islak-Kuru fark etmeden)

Benzin 0,7 LT / 100km kadar arttı.

Test verilerinde,
Islak zemin fren mesafesi : A
Yakıt : C

Öneririm.
Korkut Şenderin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #404 : Aralık 11, 2015, 19:13:28 »
Dün Continental TS 850P aldım Kış Lastiği olarak.

Toplamda 2200 tl'ye geldi.

Dünden bu yana toplam 42 km yol yaptım.Hava düne göre belirgin daha soğuk.

Araba belirgin şekilde trim sesleri ve yol sesi azaldı.

Kasislerden geçen veya logar kapaklarından geçen araba sanki benim arabam değil.İnanılmaz bir yumuşama oldu arabada.

Üzerindeki Michelin Primacy Hp'leri gerçekten sertmiş bunu anladım.

Yakıt Tüketimi 9.0 lt iken bu akşam aracı park ederken 8.5 lt yi gösteriyordu.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #405 : Aralık 21, 2015, 13:53:51 »
Ben de yeni aldım, yumuşak ve sessiz evet ama daha anca yağmur yağıyor, siz ne ara kar gördünüz de test ettiniz ?

Bu mesajımda nokian lastiklerin genel anlamda karlı yollarda iyi yol tuttuğunu belirtmiştim. Geçen sene de nokian kullandım çok iyiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #406 : Aralık 22, 2015, 15:41:32 »
Arkadaşlar sadece 500 KM kullandığım (Bursa-Muğla), Pirelli SnowControl 205/55/16 lastik var 4 adet, isteyen arkadaşım olursa satabilirim ; 590TL
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #407 : Aralık 28, 2015, 17:13:11 »
herkese merhaba,

istanbul için kar yağacak dediler ve beni bir telaş aldı. bir senesi olmayan auris aracım var. lastikler şu an energy saver. kış lastiğine geçsem mi geçmesem mi bilemedim. bir de bu lastikleri nataş'ta mı değiştirmeliyim yoksa herhangi bir lastikçi de olur mu? burada ki korkum fiyatlar bakımdan fazla para ödemek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #408 : Aralık 28, 2015, 17:38:12 »
herkese merhaba,

istanbul için kar yağacak dediler ve beni bir telaş aldı. bir senesi olmayan auris aracım var. lastikler şu an energy saver. kış lastiğine geçsem mi geçmesem mi bilemedim. bir de bu lastikleri nataş'ta mı değiştirmeliyim yoksa herhangi bir lastikçi de olur mu? burada ki korkum fiyatlar bakımdan fazla para ödemek.

Çarşamba kar gelecek deniyor, aracı kullanmak zorundaysanız ve bulunduğunuz bölge fazla kar alıyorsa kış lastiğine geçin. Servis şart değil lastikçide halledersiniz. Kış mevsiminde olduğumuzdan kış lastiği fiyatları fazladır, en iyisi kışlıkları yazın almak. Önce alacağınız lastiğe karar verin daha sonra netten araştırın lastik bayilerinden de fiyat alın. Profil bilgilerinizi de güncellerseniz iyi olur.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #409 : Aralık 30, 2015, 13:13:03 »
Arac kullanilacaksa kis lastigine gecilmeli. Ayrica uygun baslikta energy saver yorumlarinizi paylasabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #410 : Aralık 30, 2015, 13:47:32 »
Piyasada satılan kış lastiklerinin % 90 ı işinizi görecek sizi yolda bırakmayacaktır ,hesabınıza bakın derim ,Lastik testlerini inceleyin You tube tan .Kararınızı verin ama kesinliklle yazın yaz kışın kış lastiği kullanın ,güvenli fren mesafesi için trafiği aksatmamak için hepimiz ve en önemlisi sevdiklerimiz ve kendiniz için.Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #411 : Ocak 01, 2016, 12:52:30 »
8 yıldır kış sezonlarinda kışlık lastik kullaniyorum. 3 sezon pejo 206da sava eskimo kullanmıştım. Fiyatına göre kabul edilebilir bir performansi vardı, elbette kışın yazlik lastiğe gore güven veriyordu ama zaman zaman patinaja düştüğü, tedirgin ettiği de oluyordu. Sonrasinda 5 sezon şu anki corollamda dunlop wintersport 3d kullandim. Savadan daha iyi gibiydi ama trcnin devreye girdigi, ufak tedirginlikler yasattigi oldu.

2 ay kadar önce nokian wr d4 aldim. Hepsiburadadan tanesi 153 tl, 195 65 15 2015 Finlandiya üretimi. 2 gün öncesine kadar da kar görmemişti, ama islak yolda da kuru yolda da gayet iyiydi. Zaten islak performansi en iyi kışlık lastiklerden biriymiş. Kuru zeminde tutunmasi cok iyi. Kar yagmadan önceki gece 55 civari bir hizla esp testlerindeki gibi bir engelden kaçmak zorunda kaldim ve esp devreye girmedi bile, cok iyi bir tutunmasi var.

Evvelsi gün ve dün karli zeminde test etme imkanim oldu. Tokat'tan Kayseri'ye geldim dün. Yorumum; Nokian başkaymış, hic bir lastikte bu kadar güvende hissetmemiştim, ne bir tedirginlik, ne bir trc ışığı. Kışlık lastik düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '06
  • 65 kere teşekkür etti
  • 89 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #412 : Ocak 01, 2016, 15:29:46 »
Merhaba Değerli forum üyeleri Düzcede yaşamaktayım aracıma nokian 3d kar lastiği aldım.
bu kar yağışında denedim performansından çok memnunum. Lastik alacak arkadaşların değerlendirmelerini isterim.
1-Fiat Marea Liberty 1,6  2004
2-Opel Corsa Essentia 1,2 2011
3-Tofaş Şahin 1,6  2000  :)
4-Corolla 1,4 D-4D MMT 2006

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 4d4 elegance mmt
  • Kilometre: 220
  • Model Yılı: '07
  • 92 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #413 : Ocak 02, 2016, 13:34:48 »
Bastıran İstanbul kışı sonucu kısa bir araştırmadan sonra internetten 2 adet Nokian WR D4 205/55R16 91H'yi 413 TL'ye  sipariş ettim. henüz elime geçmedi ama sanal ortamdan edindiğim izlenim iyi olunca aldım. Finlandiya iklimine göre iyi bir performans ve piyasayı göz önünde bulundurursak parasal açıdan orta sınıf olduğu kanısındayım.
Lastiğiniz yerden kesilmesin. Keyifli, kazasız sürüşler...
Sen seni bil,sen seni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #414 : Ocak 02, 2016, 13:49:49 »
Nokian alan arkadaslar lastiklerin uretim yerini(Finlandiya, Rusya) ve aldiklari yeri de yazarsa faydali olur.
 Dun yollarda, kis lastigi olup(ozellikler burada on plana cikiyor) kalkis yapamayan cok arac gordum. Hareket edip cok patinaj ceken de. Bu yuzden buradaki yorumlarin cok faydasi olacaktir herkese.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #415 : Ocak 03, 2016, 00:52:49 »
Lassa snoways era taktirdim. Dun test ettim. Sokaklar genel olarak kar kapli ve buzluydu. Basarili buldum.
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #416 : Ocak 03, 2016, 12:08:03 »
205 55 R16 91T nokian wr d4
209 tl den hepsiburada.com aldım
Rusya üretimi.

Cam gibi buz üzerinde ve rampada çivili olmayan hiç bir kışlık lastik dur kalk yapamıyor. Ben önceden gy ug extreme çivili kullandım o yüzden ikisini kıyas yapabilirim.
Ug aşırı sesli - d4 aşırı sessiz
Ug yağışta zayıf - d4 yağışta iyi
Ug buzda çok iyi - d4 buzda iyi
Ug sulu karda iyi - d4 sulu karda iyi+
Ug kuruda zayıf - d4 kuruda çok iyi
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #417 : Ocak 04, 2016, 17:44:07 »
nokian wheatherproof veya michelin crossclimate karda kullanan oldu mu?, tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #418 : Ocak 05, 2016, 15:00:44 »
Farklı bir konuya yazdıklarımdır:   

Erken öten horoz olmamak adına İstanbul'da kar yağışını bekledim. Haziran ayında aldığım Petlas PT535 4 Mevsim lastiklerimle alakalı görüşlerimi yazayım.

Yazın zaten sorun yok. Çok yakma, çok gürültü falan olmuyor.
   Yağmurda oldukça güzel. Birebir kışlık lastiği bile anca bu kadar oluyor.
   Gelelim KAR-a: Bir kar lastiğinin kar üzerindeki başarısına 100 puan verelim. Normal Yaz lastiği diye tabir edilenlere de 30 puan diyelim. Petlas PT535 in puanı da 75 rahatlıkla verilebilir arkadaşlar. Karda gezdim ve hava dışarıda -2 derece idi. Ara sokaklar ve bahçemden çıkarken tampona yakın yükesklikteki karda beni üzmediler. Yaklaşık 12 km sonra durdum ve lastiklere dokunduğumda yumuşaklardı. Bu istediğimiz bir özellik. Öyle kolayca kayma olmadı. Patinaj ise birden zorlama yapılırsa oluyor fakat araç yerinde saymıyor orta karar tutunmayla ilerliyor. Bu da bence gayet yeterli.
Arkadaşlar karda kar lastiğiyle bile kabadayılık yapılamazken buna güvenip HOROZLUK da zaten yapılmaz. Ben İstanbul'da Yakacık - Pedik (Aydos yakınında), Kartal civarında kullandım aracımı. Yakacık ta kar daha yoğun. Bunu belirtmek gerekli.
  Şimdi çıkıp da;  -10 dereceden daha sıcak olmayan koşullarda bu lastiği kullanırsınız kullanamazsınız diyemem. Çünkü; ben yaşadığım bölge için ve kendi kullandığım şeklimle bu lastiği uygun gördüm ve yanılmadığımı belirteyim. Bu lastiği kullanan birisi yok şu kadar kullandım, şöyle yaptım, böyle ettim ama senin dediğinle alakası yok derse diye kendi kanaatim olduğunu belirtiyorum. Zaten neye göre kıyasladığımı da yazımın tamamını okuyan arkadaşlar muhakkak anlayacaklardır.

Özetle ben bu lastiği tavsiye ediyorum. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Farklı bir durum olunca gene yazacağım.
     Bazı meraklılara: Ben tüccar değil, kullanıcıyım. Ne bir dükkanım ne de bir tamircim var.

Aracım 1998 AE101 Corolla 1.6 114 bg.  Daha önce bu arabayı kar lastiğiyle kullanmadım.
         Ama; Albea (1,3 mjet), Linea (1,3 95 hp), Focus (109 hp), Kia Rio(110 hp) gibi farklı birkaç aracı daha kar lastiği ve yaz lastiğiyle hemen her ortamda kullandım. Bu tecrübelerin ışığındaki değerlendirmelerimi yazdım.

(Tartışma konusu olmaması için bazı yazdıklarım tekrar etti ve lütfen kabalık yada ukalalık algılamayın. Vakit ayırıp okuyana umarım faydam dokunur.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 7700
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #419 : Ocak 06, 2016, 10:54:39 »
Merhaba, Nokian WR D4 almıştım 3-4 hafta önce.
205/55/R16 91T. (Kışın 190km'nin üzerine çıkmadığım için 91H almadım)
Yapım yeri ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlar olmuş. Kısaca bilgilerini yazayım.

**Üretim haftası 43-44. Hafta olarak geldi, Rusya yapımı)
**HB sitesinden tanesi 209 TL olarak 4 adet aldım, Siparişten sonra 24 saat dolmadan kapıma geldi)
**Aracı da satın almış olduğum Toyota Ortaköy'de 60 TL ücret vererek taktırdım. 4 lastik balans yapıldı - İç-Dış süper yıkandı

Kar, sulu buz, donmuş buz, yolda gizli buzlanma.. Bunların hepsini geçtiğimiz 1 hafta içinde yaşadım.
Lastikler çok iyi arkadaşlar. Şaşkın bir şekilde aracı kar-buz demeden kullandım.
Umarım başka araçlar bu hava ve yol şartlarında kayıp bana vurmazlar gibi bir ruh hali oldu.
Kendi lastiğinden %100 emin olmak güzel bir duyguymuş.
Satış sloganları "Hava tahminlerini, hava durumlarını unutun !!"
Bence çok yerinde bir slogan olmuş..

Eğer kış lastiği arıyorsanız Nokian WR D4 öneririm.
Korkut Şenderin