Gönderen Konu: Kış Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 265970 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 32493
  • Model Yılı: '14
  • 26 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #380 : Kasım 07, 2015, 20:19:50 »
[attach=1][attach=2][attach=3][attach=4]Arkadaşlar merhaba,

Bugün yaşadığım bir tecribeyi aktarmak isterim. Kışlık lastiklerimi life paket orjinal jantlarına taktırmış ve bekletiyordum. Bugün artık havalarda iyice soğudu diye aracın krikosu ile yaklaşık 25 dakkaya 4 lastiği de değiştirdim. Hatta değiştirirken balatlara ve diğer aksamlara da şöyle bi göz atmış oldum. Normalde aracımda CMS 822 jant ve orjinal Bridgestone lastik var. Takığım jantlar saç ve lastik markalarıda continental. Yeminle araba rahatladı. Bu bridgestone ne kadar kötü bir lastik. Bildiğiniz takoz. araba kasislerde pamuk gibi oldu. Trim sesleri gitti ve asfalt sesi almıyor artık ( Kış lastiği olmasına rağmen.)

Bu arada 2013 ve üzeri corolla kullanıcıları için önemli uyarı. Basınç uyarı ışığı yanmadı. Sanırım resetlersem yanacak. Bu sebepten ellemiyorum ve göstergede fazlalık bir ışıktan kurtarmış oldum.

Tavisye,

Ortalıkta bir sürü saç jant satılıyor. Millet alaşım aldığı için 250 TL civarı kullanılmamış jantlar var. Bence onlardan alıp her sene (60+60) sökme takma parasından kurtarın. Yani iki senede kendini amorti eder. Gösterge ışığını da kafanıza takmayın. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Kasım 07, 2015, 20:19:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #381 : Kasım 10, 2015, 10:41:20 »
Merhaba arkadaşlar.

Aracımda kar lastiği olarak eski sahibinin vermiş olduğu 2009 yılı üretim tarihli KUMHO kar lastiği mevcut. Tahmin edebileceğiniz gibi ömrünü doldurmuş ama kışı çıkarır diye düşünüyorum.

Kurumda çalıştığım bir arkadaşımızda da LASSA ICEWAYS 2013 tarihli lastik var(205-60-16) satmayı düşünüyor fiyat olarak ne kadar eder bu ikinci el lastikler. Benim aracım 55 yanak uygun fiyata verirse almam mantıklı olur mu sizce?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #382 : Kasım 10, 2015, 12:51:31 »
Merhabalar, ilk defa kış lastiği alacağım. iyi birşey olsun istiyorum. continental ts850 düşünüyorum. lastik h.buradada 2015 üretim 252tl 91t olan. Tekirdağ bayi 300tl dedi. 4 adet alınca 200tl fark çıkıyor. internetten alıp taktırsam tabi daha hesaplıya geliyor. bayii farklı bir işlem yapar mı acaba? internetten alıp herhangi bir lastikçiye taktırsam teknik olarak bir sıkıntı olur mu? Birde bu lastiği kullananınız varsa nasıldır? tavsiye eder misiniz?
Eger lastikleri henüz almadiysaniz kliksada t850 91t modeli 219 lira ve 2015 üretimi.  Tavsiye ederim.
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15000
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #383 : Kasım 10, 2015, 14:12:22 »
Merhaba.  Arabayı alalı bir yıl oldu, geçen yıl şubat itibariyle Ankara da turanzayla idare ettik. Kar yağdığında araba kullanmadık. Bu yıl araba eşimde. Öğretmen olduğu için çok kar yağdığında zaten tatil oluyor ama kar olmasada yolda buzlanma olabiliyor.  Sizce kış lastiği mi almalıyım, yoksa nokian weatherproof veya michelin crossclimate den birisini alsam yeterli olur mu? Bu lastikler daha kış geçirmedi biliyorum ama tecrübeleri ile yorum yapabilecek olanların yorumlarını bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Kasım 10, 2015, 15:36:57 »
Merhaba.  Arabayı alalı bir yıl oldu, geçen yıl şubat itibariyle Ankara da turanzayla idare ettik. Kar yağdığında araba kullanmadık. Bu yıl araba eşimde. Öğretmen olduğu için çok kar yağdığında zaten tatil oluyor ama kar olmasada yolda buzlanma olabiliyor.  Sizce kış lastiği mi almalıyım, yoksa nokian weatherproof veya michelin crossclimate den birisini alsam yeterli olur mu? Bu lastikler daha kış geçirmedi biliyorum ama tecrübeleri ile yorum yapabilecek olanların yorumlarını bekliyorum

Şimdi burada iki durum söz konusu. Ankara şartları ve Nokian Waterproof

biz Bursada yaşıyoruz. şuan lastik alacak olsam Waterproof alırım. Crossclimate testlerde biraz geri kalıyor (Waterproofa göre)

ama 4 mevsimde işimi görsün derseniz Nokian derim
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #385 : Kasım 10, 2015, 16:47:42 »

benim de eşim öğretmen ama bizde iki araç var ve eşimdeki araçta sadece kış lastiği var,tatil olunca Corolla'yı bırakıp onu kullanıyorum.
Ankara için hiçbir dört mevsim lastiğini tavsiye etmiyorum,kış lastiği gibi olamaz.İstanbul olsaydı Nokian derdim, bende Nokian almayı planlıyorum.
ben olsam kış lastiği alırdım,maliyeti var ama yaz lastiği ile arasında çok fark var, tatil olmayan , kar olmayan soğuk havalarda aklınız eşinizde kalır.kış lastiği alıp rahat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '10
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #386 : Kasım 16, 2015, 00:15:20 »
arkadaşlar merhabalar; foruma pek girme fırsatım olmuyor yinede takip etmeye çalışıyorum ben samsunda yaşıyorum malum buralarda kış pek sert geçmiyor bunun için bende 205 55 16 91v ölçülerinde 4 adet dört mevsim lastik almayı düşünüyorum herkesin bildiği gibi 2 seçenek var nokian weatherproof ve michelin crossclimate bu lastiklerden kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını ve önerilerini almak isterim.
herkese şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Kasım 16, 2015, 11:50:05 »
Gectigimiz hafta corsa araciniza kislik lastik ihtiyacindan oturu lastik aldim.

Tercihim nokian oldu. Piyasayi ve yorumlari arastirdigimda ulkemiz kosullarina en uyumlu lastiklerden biri oldugunu duydum. D3 modeli cok tutulmus ve 2014 de baya ragbet gormus lastik ufak capta yenilenip d4 olarak satisa sunulmus. Wr d4 siparisim 2 gunde geldi.

Kliksa firmasindan 4 adet 175 65 14 82T icin 500tl odedim. Kara jantlarla beraber araca taktirdim. Rot balans dahil 40tl de o tuttu. Eski lastikler kullanilmaz haldeydi onlari attik. Yazlik lastikleri de celik jantla komurluge tasidik.

Lastigi 1 hafta test ettim. Tabi havalar daha sicak ve lastik yeni. Aurisle esp nin devreye girdigi hiz ve acida corsa esp olmamasina ragmen titremedi bile.

Kar ve buz ustundeki performansini da 4 gozle bekliyorum ankara da bazen kislar cok cetin gecebiliyor.

'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #388 : Kasım 20, 2015, 16:30:12 »
Eğer oturduğunuz şehirde kış ayları sürekli yağışlı değil ve yollarda kısa sürede açılıyor ise crossclimate yada nokian firmasının benzer lastigini kullanın. Hem yazlık _kışlık ayrımına gerek kalmaz.
Ben avensis 2.0 aracımda 20 gündür 4  ile 20 derece sıcaklıklarda kullandım. Kullanım sırasında test edip veri kaydetme şansımız yok ama yol sesi ,,fren mesafesi ve süspansiyon etkisi bakımından gayet başarılı.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #389 : Kasım 25, 2015, 12:15:08 »
Merhaba arkadaşlar.
Geçen sene arabamı aldığımda üzerinde kışlık lastikleri vardı ve iyi durumda görünüyordu. Ben arabayı alınca yazlıkları takıp kışlık lastiklerini depoya koymuştum. O zaman lastikler iyi görünüyor diye bakmak aklıma gelmemişti, şimdi tekrar takmak için çıkardığımda üretim tarihinin 2006 olduğunu gördüm.  :o  :blink:

Lastik diş kalınlıkları iyi, yanakları aşınmamış, çatlak yok. Görünüşte gayet iyi durumda gibi. Ama tabanları çok sert ve ufak yırtıklar var. Bu lastikler kullanılır mı sizce? :-\
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #390 : Kasım 25, 2015, 13:10:45 »
Görünümü ötesinde 9 yıllık lastikten performans beklememek gerekir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #391 : Kasım 25, 2015, 13:24:37 »
Görünümü ötesinde 9 yıllık lastikten performans beklememek gerekir

Peki tabanının sert olması normal mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #392 : Kasım 25, 2015, 15:11:27 »
normal tabi ki, lastikler bekledikçe kuruyup sertleşir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #393 : Kasım 25, 2015, 15:29:00 »
normal tabi ki, lastikler bekledikçe kuruyup sertleşir.
Şöyle sorayım: Bu şekilde sertleşmiş kışlık lastikleri kullanmak sağlıklı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Kasım 25, 2015, 16:23:56 »
Şöyle sorayım: Bu şekilde sertleşmiş kışlık lastikleri kullanmak sağlıklı olur mu?

Pek sağlıklı olmaz, belki de biraz kullanıp durumunu takip etmek gerekir. Dayanımı düşmüş ise kısa sürede kendini belli edecektir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #395 : Kasım 25, 2015, 16:30:43 »
Nokian wrd4 91h yeni taktım muhteşem sessiz yumuşak ve karlı havalarda yol tutuşu gerçekten güzel lastik. Geçen sene vw polo'da kullandım şimdi de corollada kullanıyorum tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Kasım 25, 2015, 16:45:37 »
fren mesafesi uzar, konfor düşer. Ama kullanılabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #397 : Kasım 26, 2015, 11:42:38 »
Nokian wrd4 91h yeni taktım muhteşem sessiz yumuşak ve karlı havalarda yol tutuşu gerçekten güzel lastik. Geçen sene vw polo'da kullandım şimdi de corollada kullanıyorum tavsiye ederim.
Ben de yeni aldım, yumuşak ve sessiz evet ama daha anca yağmur yağıyor, siz ne ara kar gördünüz de test ettiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #398 : Aralık 08, 2015, 21:49:27 »
selam arkadaşlar forumda neredeyse lastik konusunda butun yazıları okudum ama hala kafam çok karışık .2002 model 1,8 Coralla Versom var ve İstanbul şartlarında kullanılmak üzere bir kış lastığı lazım .Malum İstanbul senede 1  veya 2 kere kar yağıyor gerisi hep yağmur o yüzden hangi lastiği alacağımı bilemedim yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Bu arada fiyat da önemli tabi şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #399 : Aralık 08, 2015, 22:09:24 »
daha öncede yazmıştım yine yazayım.

lütfen bu siteyi adam akıllı incelemeden kış yada yaz lastiği almayın derim.

http://www.tyrereviews.co.uk/

mesela Nokian WR D4 için yanal dış destekleri yeterince tatmin ediyor denmiş test sonuçların olumsuz taraf olarak.

Michelin Alpin 5 için sonuçlar çok iç açıcı değil.

Continental TS 850P sonuçları fena değil ancak Türkiye stokları sorunlu gibi duruyo.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)