Gönderen Konu: Kış Lastiği Tavsiye.  (Okunma sayısı 253726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
Ynt: Kış Lastiği Tavsiye.
« Yanıtla #360 : Ekim 31, 2015, 18:10:48 »
Lastiklerin diş derinlikleri fena değil aslında.. lastiklerinizin üretim zamanı nedir?
2012 ama lastikler 73 bin km yol yaptılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #360 : Ekim 31, 2015, 18:10:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #361 : Ekim 31, 2015, 18:57:44 »
Son fotoğrafınızda derin çatlaklar görünüyor dişler arasında. Artık kullanmasanız iyi olur.

@fatih ayran (9260)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #362 : Kasım 01, 2015, 10:25:16 »
Diş derinliği çok kötü durmuyor bence de Fatih. Ama nispeten derin sularda dikkat etmek gerekir. Çatlaklar var ise, soğukta ve özellikle karda tutuşu daha da zayıf olur normal haline göre. Gerçi bunları zaten kar ve aşırı soğukta kullanmazsın. Çatlak var ise, aşırı yüksek hızlara çıkmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #363 : Kasım 01, 2015, 13:18:39 »
Diş derinliği çok kötü durmuyor bence de Fatih. Ama nispeten derin sularda dikkat etmek gerekir. Çatlaklar var ise, soğukta ve özellikle karda tutuşu daha da zayıf olur normal haline göre. Gerçi bunları zaten kar ve aşırı soğukta kullanmazsın. Çatlak var ise, aşırı yüksek hızlara çıkmamak lazım.

Kışlıklarım çok güzel abi ve sessiz lastikler, maksimum 2 hafta sonra geçerim diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #364 : Kasım 01, 2015, 18:10:58 »
Hakan abi lastikler Turanza. Normal zamanda tutmuyolar yolu. Yağmur kar hiç düşünemiyorum :D Dün akşam arabayla dışarı çıktım. Bi an ön takımlarda falan problem var sandım. Sonra aklıma lastiklerin Turanza olduğu geldi :rofl:

Fatih abi bence acilen kışlıklara geç. Havalar yağmurlu gidiyor. Bu lastikler fazlasıyla risk olur. Elinde de lastik varken risk almaya gerek yok bence.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #365 : Kasım 01, 2015, 23:52:35 »
Hakan abi lastikler Turanza. Normal zamanda tutmuyolar yolu. Yağmur kar hiç düşünemiyorum :D Dün akşam arabayla dışarı çıktım. Bi an ön takımlarda falan problem var sandım. Sonra aklıma lastiklerin Turanza olduğu geldi :rofl:

Fatih abi bence acilen kışlıklara geç. Havalar yağmurlu gidiyor. Bu lastikler fazlasıyla risk olur. Elinde de lastik varken risk almaya gerek yok bence.

Yarın ben kışlıklarıma geçiş yapayım nokian wr d3 modeli, 225/50/17 XL 4. Kışı olacaklar, lastiklerden çok memnunum tabanları geniş olmasına rağmen performansı çok başarılı idi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #366 : Kasım 02, 2015, 00:55:22 »

Yasincim Turanzalara haksızlık ediyorsun. Bakınız: Uludağ dönüşünce Goodyear EGP lastikler park yerinden çıkarken tutunacak yer ararken, ben Turanzalarla sakin sakin çıktım :)

Yalnız girerken baya heyecanlıydık seninle, öndeki araçla bayaaaa mesafe bıraktık korkudan :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #367 : Kasım 02, 2015, 12:08:40 »
Arkadaşlar, Goodyear Ultragrip 9 195 60 15 88T aldım. Tanesi 180 TL 'ye geldi. Yalnız arka lastiklere balans ayarı yapmadı, arkalara gerek yok dediler. Benimde kafama takıldı. Böyle bir şey var mı?
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #368 : Kasım 02, 2015, 13:06:29 »
arkadaşlar sava marka lastik kullananınız oldu mu. tecrübesi olan var mıdır aramızda. fiyatları çok uygun geldi. 205 55 16 lastik 125 tl. bildiğin bedava. sava eskimo s3 diye geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #369 : Kasım 02, 2015, 15:18:01 »
arkadaşlar sava marka lastik kullananınız oldu mu. tecrübesi olan var mıdır aramızda. fiyatları çok uygun geldi. 205 55 16 lastik 125 tl. bildiğin bedava. sava eskimo s3 diye geçiyor.

Nankang düşünüyor musunuz? kış lastiği için yorumlar iyi duruyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #370 : Kasım 02, 2015, 15:34:18 »
Arkadaşlar, Goodyear Ultragrip 9 195 60 15 88T aldım. Tanesi 180 TL 'ye geldi. Yalnız arka lastiklere balans ayarı yapmadı, arkalara gerek yok dediler. Benimde kafama takıldı. Böyle bir şey var mı?
Yok, yani tüm jantların balans ayarı olması gerekir. Sonuçta üstünde yeni lastik var ve janta yapşan zift ya da lastikteki taş bile balansı etkiler. Yalnız kullanıma da bağlı olarak, yanal eksende arka jantın balansı nispeten daha dayanıklı olur öne göre. Fakat yine de balans bozulabilir. Ayrıca sadece yanal değil, dikey olarak da bozulmalar olabilir.

Abdülkadir, Sava bir üreticinin 2. sınıf lastik üretimi diye hatırlıyorum ama hangisinindi, emin değilim. Bir araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #371 : Kasım 02, 2015, 15:39:42 »
Yok, yani tüm jantların balans ayarı olması gerekir. Sonuçta üstünde yeni lastik var ve janta yapşan zift ya da lastikteki taş bile balansı etkiler. Yalnız kullanıma da bağlı olarak, yanal eksende arka jantın balansı nispeten daha dayanıklı olur öne göre. Fakat yine de balans bozulabilir. Ayrıca sadece yanal değil, dikey olarak da bozulmalar olabilir.

Abdülkadir, Sava bir üreticinin 2. sınıf lastik üretimi diye hatırlıyorum ama hangisinindi, emin değilim. Bir araştırmak lazım.
Goodyearındı sanki. Fulda ve sava vardı yanlis hatirlamiyorsam.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #372 : Kasım 02, 2015, 18:27:17 »
Yasincim Turanzalara haksızlık ediyorsun. Bakınız: Uludağ dönüşünce Goodyear EGP lastikler park yerinden çıkarken tutunacak yer ararken, ben Turanzalarla sakin sakin çıktım :)

Yalnız girerken baya heyecanlıydık seninle, öndeki araçla bayaaaa mesafe bıraktık korkudan :)
Hem de nasıl :D Yolda egzoza ağaç dalı takıldıydı. Altına yatıp aldıydık. Birazcık gizli kapaklı iş olunca insan tabiki bir iğne üstünde oluyor
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '09
  • 41 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #373 : Kasım 02, 2015, 22:22:52 »
Teşekkürler Hakan Bey. Sava Goodyear markasının, fiyatı da oldukça uygun hakikaten.
'06 terra d4d
'09 comfort mmt d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #374 : Kasım 02, 2015, 22:30:17 »
Hem de nasıl :D Yolda egzoza ağaç dalı takıldıydı. Altına yatıp aldıydık. Birazcık gizli kapaklı iş olunca insan tabiki bir iğne üstünde oluyor

Bende uludağa çıkarken önlerde egp arkalarda turanza vardı :D Gayet eğlenceli gidiyorduk :P Dimi @fatih ayran (9260)  :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 370
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #375 : Kasım 03, 2015, 09:58:11 »
Arkadaşlar YOKOHOMA 205/55/16 “W*drive V905”, Kış lastiği kullananınız oldumu yada fikirlerinizi öğrenebilir miyim. Lastik adet fiayatı 205 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #376 : Kasım 03, 2015, 10:04:33 »
Bende uludağa çıkarken önlerde egp arkalarda turanza vardı :D Gayet eğlenceli gidiyorduk :P Dimi @fatih ayran (9260)  :D :D

aynen öyle araç devir kesice tam gaz devam :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #377 : Kasım 03, 2015, 16:33:58 »
Teşekkürler Hakan Bey. Sava Goodyear markasının, fiyatı da oldukça uygun hakikaten.
Merhaba,
Sava eskimo eski aracımda 175 65 14 ebatinda 4 lastikte kullanmıştım 8 yil önce, 3 sezon, toplamda 30.000 km kadar. 3. sezon sonunda dişler halen yeni gibiydi. O zamanlar tanesini 75 80 tlden almistim diye hatirliyorum. Fiyat performans olarak iyi bir lastik. Çok ağır kış şartlarında kullanilmayacaksa yeterli olur diye düşünüyorum.
Fakat diğer markalar 2 3 senede bir desen değiştirirken savanin deseninin 7 8 yildir aynı kalması bir soru işareti oluşturuyor.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 91000
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #378 : Kasım 06, 2015, 13:11:20 »
Merhabalar, ilk defa kış lastiği alacağım. iyi birşey olsun istiyorum. continental ts850 düşünüyorum. lastik h.buradada 2015 üretim 252tl 91t olan. Tekirdağ bayi 300tl dedi. 4 adet alınca 200tl fark çıkıyor. internetten alıp taktırsam tabi daha hesaplıya geliyor. bayii farklı bir işlem yapar mı acaba? internetten alıp herhangi bir lastikçiye taktırsam teknik olarak bir sıkıntı olur mu? Birde bu lastiği kullananınız varsa nasıldır? tavsiye eder misiniz?
2011 Toyota Corolla Elegant 1.4 d-4d M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #379 : Kasım 06, 2015, 13:43:24 »
Kış lastiği olarak iki farklı araçta sava kullandım; 2011-2013 Arası bipper da ve 2013-halen corollada kullanıyorum. Ankara Dikmende ev şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.
İlk lastikçinin ısrarı üzerine aldım bippera, sonra corllada da sava tercih ettim.
2011 Corolla D4D MMT