0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Nokian Weatherproof kullanan var mı?
Evet Mehmet Bey, ekonomik oldu, bir önceki aracımın 15'lik lastiklerini de malum siteden 350 liraya satmıştım iki hafta önce Tavsiye ederim kışlıkta bir boy jant düşürmeyi, yanak arttığı için daha fazla tutunacaktır. Bir de lastik tabanını da bir boy düşürebilirsiniz. 17 inç sadece lastik almaktansa 16'lık jant lastik alıp sürekli sök tak, balans yap zorunda kalmamak daha mantıklıdır.
bende merak ediyorum, Michelin Cross Climate ve Nokian Weatherproof gibi yeni nesil 4 mevsim lastikler kışın fazla soğuk geçmediği yerlerde nasıl performans gösterecekler.
Merhaba arkadaşlarGeçen sene çalıştığım kurumda Reno Fuluans araca kışlık lastik almak için araştırmaya başladık.17 '' lastik Fiyatları yüksek olduğundan cantla birlikte 16'' lastik almaya karar verdik.Servise gidip bilgi aldığımızda ise izin verilmedi. Sebebi ise ABS firen sisteminde sorun çıkabileceğini söylediler.Tabiki bizde almadık.Aynı konu geçen hafta toyota servise gitmiştim konuyu açtım. Ordaki ustada lastik ebatının aynı olmasını söyledi.Lastik ebatından kasıt ise cantın daha küçük takılmamasıdır.Tabiki şuan bende kışlık lastik alamadım.Şuan araştırıyoru daha uygun lastik bulabilmek için....
CrossClimate ile Weatherproof karşılaştırmalarında Nokian açık ara zirveye oynuyor, ne gariptir ki ebat/fiyat endeksinde de ülkemizde daha makul."fazla soğuk geçmediği" derken 7 derecenin altında "kış lastiği" ibaresi alıyor zaten, benim incelediğim testlerde -10'da bile performanslı olduğunu söylüyorlar.
Arkadaşlar merhaba, Havalar soğumaya başladı. Kış lastiği almak için en uygun zaman şimdi mi yoksa hava biraz daha soğuyunca kampanyalar falan olur mu?Daha önemlisi hangi lastiği tercih ediyorsunuz? Kayseri'de yaşıyorum ve kış sert geçiyor. Bir de bizim lastik ölçülerimiz 195/60/15, birkaç kişiden 60 yanaklı lastik 65 olana göre daha az bulunur, 65 de takabilirsin diye duydum. Katılıyor musunuz?
Katılıyor musunuz?
çalıştığım şirkette ki aracın yazlık lastikleri bitti diyebilirim 73 bin km yol yaptılar ( yazlıklar sadece ) kışlıkları taktırsam mı yok sa daha erken midir, yağışlı havalar da tedirgin oluyorum
Akşamları özellikle serin Fatih, yazlıkların durumu çok kötü ise geçilebilir kışlıklara.
Havalar şuan da fena değil abi ama lastikler böyle