0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mahmut'um ben süspansiyon konusuna maalesef katılamıyorum. Neden dersen bu yeni kasa Astra'yı güzelce bir kullan ne demek istediğimi anlarsın mükemmel bir süspansiyon var ve Passat'ı bile kıskandıran mükemmel bir yol tutuşu var, çivi gibi... Gelelim 3.20 dizel konusuna. Konunun başından beri yorum yapmak istemedim ama şimdi yapıyorum. 45 gün önce Ankara'dan 2, el 2011 model 3,20d aldım ucuz bulunca. Noter'de işlemleri bitirdikten sonra aracın eski sahibiyle vedalaştım ve yeni aracımı aldım ufaktan yola koyulmaya başladım tabi çaktırmadan kendi kendime gülüyorum tüm paramı bağlamışım ve bir Bmw'm olmuş neredeyse son model ve Premium. Geçtim petrole aldım yakıtımı tabi aracı da göz ucuyla inceliyor ve ince ince gülüyorum (millet görgüsüz demesin diye) Çıktım geldim memlekete o yol bu yol derken doydum araca başladım + ve - aramaya ki derken ilk lafım (Ankara'dan çıktıktan sonra) La bunun hız sabitleyicisi nerde ?? Arka diz mesafesi nerde ?? Benim koltuk yapışmış arka koltuğa.Süspansiyon tatlı sert ama tatlıdan çok sert şehir içinde hoş değil ve hatta şüphelendim bile sayılır (Ankara'dan memlekete kadar yollar kaymak. Memlekete bir geldim başladık langır lungurlara.)Şöyle bir artısına baktım 184 bg'in verdiği keyif, şahane bir yol tutuşu ve inanılmaz şekilde güzel yakıt tasarrufu ama gel gelelim o aracın yarı parasına da o keyiflere ulaşmak mümkün sayılır. Ben o kadar parayı neyine verdim bilmemekle beraber sadece memlekette istemeden de olsa az havam oldu Oğuz Bmw almış diye. Allahtan müşterisi hazırdı da 5 gün içinde güzel bir karla sattım aracımı. Yani anlayacağınız ben Passat'ı Bmw'ye değişmem arkadaş. Deli divane Bmw hayali kuran arkadaşlar varsa da yavaş yavaş söndürmeye çalışsınlar o hayali lakin beklenti olayı da farklı bir durum tabi ki tercih sizin. Bu yorumların hepsi C180 içinde geçerli... Audi A4'ü tek geçerim...
Oğuz astra ayrı ben corollayı daha yumuşak bir süspansiyonla düşünemiyorum . Neyse konu bu değil bunu geçelim çünkü konunun sonu iyi olmaz .
Haklisiniz c180 amg de surdum 320d bu iki aracta tipa tip ayni koltuk asagida kaliyo gogus icerde arka diz mesafesi yok yani bi nevi spor arac hissi veriyo ikiside kaymak gibi uzuyo arkadan itisin vermis oldugu guclede yanlamak mumkun dtc off ikide yerde gidiyomus gibi hissetiriyor bana , suspansiyonlari sert yol tutusu icin sanirim koy icin hic idaal degil , benim surdugum onceki kasa 2007 model 320d indivudal serisiydi elektirikli direksiyon istimasi flan fismani vardi c180 amg daha cok hosuma gitsede 320d bmw her zaman
2006-2012 arası kasalar 3 serisinde bence de hem itici hem de sürüş dinamiği ve ekonomi/teknoloji dışında vasat bir araç. yalnız 3 serisi bmw alan adam da zaten superb diz mesafesi, fantastik donanımlar ve konforlu süspansiyon beklemez. sürüş keyfi ve performansı, iri yarı biri değilseniz diğer eksileri unutturur.yeni kasasında daha derli toplu ve iç mekân daha ferah. ne yazık ki manuel seçeneği sunulmadığı için hayâlini kuramıyorum. bu da audi-bmw-mercedes ortak saçmalığı.
f30 , 3serisinin süspansiyonlarının çok sert olduğuna katılmıyorum, kullanılan runflat lastikler çok sertleştiriyor arabayı, yol tutuş , sürüş dinamiği konusunda herkesle hemfikirim, D segmenti bütün marka araçları test etme fırsatım oldu, hiçbiri bmw ile aşık atamaz. Fiyat konusunda, yeni bmw satın aldım bende, otomobillerden pek anlamayan bir kardeşime ön ayak olarak , kendisine bir 320i (ed) 1.6lt 170ps( benzinli) ve luxury paket satın aldık. Normal satış fiyatı , indirim vs. ile birlikte anahtar teslim. 137bin tl. Şunu belirtmek isterim , bmw gibi premium markada, maalesef luxury , yani en üst paketin altında araç alınca, durum içler acısı, 122.500 liraya , sport ve bir paket daha vardı aklıma adı şimdi gelmiyor. bunda ya kumaş ya deri alıyorsunuz, ama deri çok kalitesiz ve suni. Dikiş yerlerine detaylara baktığınızda kahroluyorsunuz. Runflat lastiklerden dolayı ciddi bir konforsuzluk var. Cruise control yerine, saçma sapan limitör diye bir sistem kullanılıyor. Ön paneldeki lcd nin etrafındaki plastiğin kalitesizliği bağırıyor. Dashboard senelerdir aynı , e30dan beri, bu arabanın modernliğine gölge düşürüyor. 110-120den sonra ciddi rüzgar sesi, b segmenti araçta hissettiriyor sizi. Gelgelelim, bmw benim içinde tercih edilebilecek bir marka, yukarıda çok kötülememe rağmen, benimde bir çok zaman özendiğim özelliklere sahip, bu da tamamen sürüş dinamiği, ve arkadan itiş olması(her köşede yanlamak için tutuşan bir apache değilim, arkadan itiş arabanın driftten çok , yola tutunuşuna ilgi duyuyorum). Ama şimdi baktığımda d segmenti, spor bir bmw tercih etmek istesem, 4 serisi olacak mecbure, artık 3 te coupe yok.428 veya 420d güzel bir tercih olacak, ama 2 aracında, üst paketlerini seçtiğimde, ki bu arabalar M paketiyle, normali yanyana durduğunda, normal paket Doğan slx gibi kalıyor. E bmw ya biniyorum, suni deriye katlanamam, gerçek deri olacak, ekstra müzik sistemi gibi lüksleri hakettiğimi düşünüyorum. Sonuç olarakta, 420d de, 184 ps , 428i de 245 ps , şu anki kullandığım araç tam bu 2 araba arasında bir performansa sahip. Bu aracı gönlümde oluşturup, bmw bayiine gittiğimde karşıma 280-300bin tl lik bir rakam çıkıyor. Bugün roccoyu full doldursam, 100bine bmw dan eksiksiz aksesuara binerim, üzerine 10bin daha harcasam, 428den çok daha fazla performansa sahip olurum . Sonuç olarak tabiki bmw iyi, ama fiyat/kalite de, desteksiz uçuyorlar. Tabi vag grubunda bu desteksiz uçma işini Audi ile, daha da fazla abartıyor. Audi , bmw , mercedes, 3ü içinde konuşuyorum, aksesuarsız araçları, beş para etmez. e segmentinin altında gezerken bu markaları tercih etmek bence gereksiz müsriflik.
Katiliyorum size , bazilari kabullenemiyor hala avensisin daha iyi oldugunu kabul ediyor yahu 60 bin tl verip avensis alcagima 80 verip passat alirim avensisin dolsuyla passatin dolusu bir mi hic yani diyolar ki passat pahali gereksiz e avensiste ne var sen 60 bin tl veriyonda var mi passataki ozelikler , yapsinlar guzel bir avensis alalim onada iyi diyelim ama avensisin butun herseyi degismesi lazim benim gozumde motor secenekleri dahil 1.6 yetmiyo 2.0 bu millete cok geliyor dizel yok donanim yok komple yenilenmesi lazim japonlara kolay gelsin
daha iyi daha kötü yokparaya göre köfte var!avensisin ülkemiz şartlarında passattan altta kalacağı 2 yanı var donanım eksikliği ve turbosuz benzinli motor seçeneğiallah aşkına passatı bu kadarda mercedes kıvamına sokmayın.bana 2011 passat getirim 47 bine hemen alayım en boş donanımını oysa ondan 10-15 bin ucuzuna daha dolu bir d segmenti araç alıyorsunhaliyle bu eksiklikler normal
Bmw farklı bir araba spor araç sevenlerin aradığı araç. Alper beyin dediklerine katılıyorum ama benim isteklerime uyan bir araç değilmiş 3 serisi. Bana S350 lazım )
Ne kadar ekmek okadar kofte avensis alanlar diretmesin passattan daha iyi diye ben bunu soylemeye calisiyodum sizde zaten soylemissiniz
S350 50 60 yaslarinin arabasi gibi cok agir ve klas bir arac
tamam da iyi de neye göre iyi araç dediğin onlarca bölümden oluşur.sorunsuzlukyakıt-performansdonanımvs vshepsinde passat iyi derseniz komik duruma düşersiniz
Tamam işte hissettiğim yaş... Mesaj Birleştirildi: Ekim 15, 2014, 11:40:27 Parça ve bakım uygunluğundan başka bir artısı yok maalesef Avensis'in. Bir de zevk meselesi giriyor işin içine. Adam Passat'ın tipini beğenmez Avensis beğenir onu alır...
bende 29 yaşındayım ama mercedes hastasıyım , yaş ile ilgisi yok bence
24 yasinda gorunuyosunuz profilde
Ee tamam ben sana göründüğüm ve olduğum yaşı demedim ki. Hissettiğim yaşı söyledim
Sorun yok bende kendimi 16 yasinda hissediyorum
Sorunsuzlugu cikarirsak sorun cozulur sanirim