Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 152406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #540 : Kasım 20, 2016, 18:14:11 »
Serviste haberdar değildir. Eğer cam modülü fabrikasyon ise techstreamle bağlanıp aktif pasif hale gelebilir
aracın kitapçığında okudum da servise gidin diyor. Toyota com tr de özellikler kısmında zaten yazıyor, otomatik cam indirme kaldırma olduğunu. Türkiye de satılan toyotalar için bir ilk yanlış bilmiyorsam.
C-HR  (Cupe High Rider )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Kasım 20, 2016, 18:14:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #541 : Kasım 20, 2016, 18:28:21 »
aracın kitapçığında okudum da servise gidin diyor. Toyota com tr de özellikler kısmında zaten yazıyor, otomatik cam indirme kaldırma olduğunu. Türkiye de satılan toyotalar için bir ilk yanlış bilmiyorsam.

Olabilir. Servise gidince far sensörü hassasiyetini artırabilir, konfor sinyali 3-5-7 artırabilir. Klimada autoya basınca ac yi açmayı kapatabilirsiniz. Bunu servise söylerseniz o ne diye bakarlar :D

Bu kablodan alın bence evde dursun illa işe yarar :)
AliExpress'te ne buldum, inanamazsın
http://www.aliexpress.com/item/672381461/672381461.html
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Kasım 20, 2016, 19:35:41 »
Otomatik cam indirme kaldırma zaten çoğu arabada yok mu  ::)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #543 : Kasım 20, 2016, 20:14:55 »
Otomatik cam indirme kaldırma zaten çoğu arabada yok mu  ::)
. Anahtardan açma tuşuna basılı tutarak cam indirme, kaldırma vag gurubu bütün araçlarda var nerdeyse. Almanlarda standart gibi bir şey.. toyota da yeni avensis in en üst donanımında bile Yok  :rofl:
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #544 : Kasım 20, 2016, 20:42:16 »
. Anahtardan açma tuşuna basılı tutarak cam indirme, kaldırma vag gurubu bütün araçlarda var nerdeyse. Almanlarda standart gibi bir şey.. toyota da yeni avensis in en üst donanımında bile Yok  :rofl:

Siz yine standart demeyin. Kodlama yapıyorlar. Sunroof ve cam kapama açma kodlanıyor. Ayrıca yağmurda camları ve sunroofu kapatma kodlanıyor :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #545 : Kasım 20, 2016, 20:51:46 »
Siz yine standart demeyin. Kodlama yapıyorlar. Sunroof ve cam kapama açma kodlanıyor. Ayrıca yağmurda camları ve sunroofu kapatma kodlanıyor :)
MQB platform da gizli özellikleri bir firma 50 TL gibi bir fiyata açıyor, garanti dışı kalmıyor araç.... bu da bunun gibi bir şey olacak sanırım.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #546 : Kasım 20, 2016, 21:37:29 »
MQB platform da gizli özellikleri bir firma 50 TL gibi bir fiyata açıyor, garanti dışı kalmıyor araç.... bu da bunun gibi bir şey olacak sanırım.

Keşke böyle olsa :)
Sizde belli özellikler var onlar üzerinde sadece değişiklik yapılabiliyor
Eğer toyotada böyle şeyler olsaydı 50 tl ye bu işlemleri yapanlar olurdu illa
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #547 : Kasım 20, 2016, 21:52:00 »

Katalogta nasıl yazıyor bilmiyorum ama sizin yazdığınız gibi ise forumda bir ara muhabbeti olmuştu.  otomatik kapanan aynalar mı ne yazıyordu bir Toyota modelinde, otomatik kapanandan kasıt düğmeye basarak kapanma gibi birşeydi.  Sizde de otomatik kapanan açılan camlar diye yazıyorsa AUTO düğmeli camlar olabilir demek istemiştim.  Yani kumandadan değil içerden tuşa basarak  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #548 : Kasım 20, 2016, 22:00:38 »
Katalogta nasıl yazıyor bilmiyorum ama sizin yazdığınız gibi ise forumda bir ara muhabbeti olmuştu.  otomatik kapanan aynalar mı ne yazıyordu bir Toyota modelinde, otomatik kapanandan kasıt düğmeye basarak kapanma gibi birşeydi.  Sizde de otomatik kapanan açılan camlar diye yazıyorsa AUTO düğmeli camlar olabilir demek istemiştim.  Yani kumandadan değil içerden tuşa basarak  :rofl:
. Kitapçıkta aynen şöyle yazıyor... Anahtar fotoğrafı var...Akıllı giriş ve çalıştırma sistemine sahip olmayan araçlar. 1)Tüm kapıları kilitler. Kapının güvenli bir şekilde kilitlendi yine kontrol ediniz. Camları kapatmak için düğmeye basılı tutunuz. 2)  tüm kapıların kilidini açar. Camları açmak için düğmeye basılı tutunuz. Bu ayarların herhangi bir yetkili Toyota bayi si veya başka bir yetkili ve donanımlı profesyonel de uygulanması gerekir.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #549 : Kasım 20, 2016, 22:08:58 »
. Kitapçıkta aynen şöyle yazıyor... Anahtar fotoğrafı var...Akıllı giriş ve çalıştırma sistemine sahip olmayan araçlar. 1)Tüm kapıları kilitler. Kapının güvenli bir şekilde kilitlendi yine kontrol ediniz. Camları kapatmak için düğmeye basılı tutunuz. 2)  tüm kapıların kilidini açar. Camları açmak için düğmeye basılı tutunuz. Bu ayarların herhangi bir yetkili Toyota bayi si veya başka bir yetkili ve donanımlı profesyonel de uygulanması gerekir.
O zaman dediğiniz gibi olma ihtimali yüksek, hayret böyle bir özellik Toyota koymuş ama gizlemiş. Demek ki Vw grubu gibi gizli özellikler var hesabı yapacak  :lol:

Muhammed hocam kullanma kılavuzu sayfa 776dan itibaren tüm yapabilecekleriniz yazıyor  :tamam:bunlardan başka da gizli özellikler yok. 
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #550 : Kasım 21, 2016, 14:07:27 »
Bugün ben de Ankara efe de aracı inceledim. Test sürüşü yapamadım işim vardı.
Benim de izlenimlerim benzer.
Bir aile arabası değil.
Auris, Golf gibi araçlar kullananlar tercih etmez bence.  Nissan Juke kullananlara hitap edebilir. Ama Juketan da küçük geldi bana.
Dış tasarımı ve kokpit tasarımlarını çok beğendim. Ama aracı genel olarak beğenmedim. Daha doğrusu benim beklentilerime, ihtiyaçlarıma cevap vermiyor.
Bu aracı sanırım genç bayanlar , veya genel olarak bayanlar daha çok tercih eder. Erkekler için de 25-35 yaş aralığına hitap eder gibi.
Yine de 1.2 TSI Golf almaya giden birini yoldan çeviremez bence.
Sürünce belki fikrim değişir .

Güzel yorum..
Bir auris kullanıcısı olarak bana hitap etmiyor mesela, otomobilden SUV segmentine geçeceğimi düşünürsüm +30-40 bin TL para çıkacak cebimden sanki model yeniliyormuşum gibi hatta bizim Aurisin arkası daha ferah cam tavandan dolayı.
Coluk cocuk camdan bakması için ayağa kalkması lazım arka koltuktan.
30-40 bin TL üste verip SUV'a geçeceksem Tiguan Higline bakarım kendime Suv gibi suv en azından.
Toyota RAV4 düşünülebilir, CRV düşünülebilir ya da toyota getirse harrier o bile düşünülebilir fakat bu paralı adamların karısına al karıcım sana jip diyeceği juke üstü bir araçtır :)
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #551 : Kasım 21, 2016, 15:55:41 »
Güzel yorum..
Bir auris kullanıcısı olarak bana hitap etmiyor mesela, otomobilden SUV segmentine geçeceğimi düşünürsüm +30-40 bin TL para çıkacak cebimden sanki model yeniliyormuşum gibi hatta bizim Aurisin arkası daha ferah cam tavandan dolayı.
30-40 bin TL üste verip SUV'a geçeceksem Tiguan Higline bakarım kendime Suv gibi suv en azından.
Toyota RAV4 düşünülebilir, CRV düşünülebilir ya da toyota getirse harrier o bile düşünülebilir fakat bu paralı adamların karısına al karıcım sana jip diyeceği juke üstü bir araçtır :)
CHR şu aralar yeni olmasının ve sıradışı tasarımının da etkisiyle range rover evoque alacakların bile aklını çeliyor. Ben CHR da şunu anladım. Örnekle anlatacağım ... Nasıl ki Apple güzel telefondu stabilitesi çok iyiydi fakat büyük ekran yapmamak konusunda ısrarcı idi ve bir sürü müşteri kaybediyordu...... İphone 6 ve 6s ile  büyük bir dalga yakaladı... Satışları 2 ye 3 e katladı.... İnsanlar Toyota markasını seviyordu almak istiyordu fakat şeklini şemalini sevmiyorlardı atmosferik motor bayıyordu. Şimdi tip var, özellik var, turbo motor var haliyle acayip bir yoğunluk var... Tabiki eksikler var... Cam tavan seçeneği erken gelebilir......2017 Mayıs Haziran gibi aracın ne derece başarılı olacağı anlaşılır... Bence CHR 2017 de en çok satılan suv olacaktır tabi fabrika talepleri karşılayabilirse...
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '12
  • 60 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #552 : Kasım 21, 2016, 22:51:19 »
Bakım için gittiğimde test sürüşü yaptım, 1.2 motor ve Cvt çok başarılı olmuş, ivmelenme süper, ön konsoldaki ekran çok büyük tablet koyulmuş gibi, lakin hitap edeceği  kesim için beklentileri fazlasıyla karşılar, aile arabası olarak pek düşünülmez bence,bagaj,arka diz mesafesi,arka cam durumu sebebiyle..
2011   1.4d-4d   Corolla   52bin km.
2004   1.3          Yaris      60bin km.
2006    1.6         Corolla   35bin km.
2012    1.6         Corolla   ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Kasım 22, 2016, 00:25:02 »

Toyota C-HR'yi test etmedim ama youtube'deki yayınlanan tüm test videolarını izledim ve ayrıca burada aracı test edenlerin yorumları ile daha test etmeyip kendi düşüncelerini söyleyen herkesin yorumlarını özenle okudum. Bazı noktalarda fazla yüklenildiğini düşünüyorum.

*Özellikle motor olarak TSI ve Hibrit seçeneklerini Türkiye'de Toyota tarafından sunulması Türk müşterilerinin her zaman istedikleri bir durumdu. TSI güç olarak test eden ve otomotiv yorumcularında beğenisi kazanan bir motor ayrıca Hibrit motorunda hem tasarruf noktasında çok iyi olması da dizel motorlara göre hem yakıt avantajı hemde sessizlik avantajını birlikte sunuyor.

* Fiyat donanım dengesinde ise beklenenden daha iyi geldiğini açıkça söyleyebilirim. Advance paketi başlangıç paketi olmasına rağmen birçok özellik standart. Rakip bazı SUV'lar da opsiyon olarak gösterilen birkaç özellik standart olarak veriliyor. Hibritin dizellere göre fiyat ve yakıt avantajı da önemli bir avantaj ve Toyota'nın Türkiye'ye hibriti en rahat ve keyifle anlatacağı modeli.

*Modelin farklı tasarımı yolda ben burdayım dedirtiyor ve herkesin ilgisini açık ve net bir biçimde çekiyor. Son yıllarda bir markanın modeline daha model piyasaya çıkmadan bu kadar talep ve başvuru yapılan sayılı modellerden birisidir.  Özellikle lüks Suv'larla hem şekilsel olarak hemde iç dizayn olarak birebir rekabet içine sokabilirsiniz. Önceden hangi Toyota modelini hem iç tasarımda hemde dış tasarımda ortalamanın çok üstünde olduğunu söyleyebiliriz yada söyledik ? İç tasarım ve kullanılan malzeme kalitesi ise Toyota standartlarının üstünde olduğunu test eden herkes söylüyor. Bence Toyota'nın ezber bozanı C-HR.

* Dezavantajı ise arka camın Coupe tarzının yansıtılmak istenmesinden dolayı oluşan bir durum var. İç tasarım tamamen sürücü odaklı yapıldığı için arkada oturan kişilere yeterli düzeyde bir diz aralığı rahatça sunuyor. İzlediğim videoda 1.90 boyundaki sürücüye göre konumlanan sürücü koltuğu ve arkasındaki diz mesafesi gayet rahat yolculuk edecek düzeyde olduğunu gördüm. Bu araba sonuçta ticari taksi değil ki sürekli arka koltukta yolcu oturduğunu varsayalım düşüncesindeyim. Aynı zamanda eksiklik olarak arka kolçağın ve havalandırmanın olması gerekir düşüncesindeyim. Bagaj hacmi olarak ise modelin şekline göre küçük olduğu aşikar fakat bu model tasarlanırken hitap ettiği yaş aralığını ve bu yaş aralığında olan kişilerin bagajdan beklentilerini  dikkate alırsak eğer ideale yakın bir ortalamada olduğunu söyleyebiliriz. Tabiki bir Corolla'da yada Auris'te sunulan bagaj hacmini yada iç dizayn ferahlığını beklemek olmaz.

* En önemli diğer nokta ise satış rakamları olarak düşünüyorum işin ticari başarı açısından. Şuan için Avrupa'dan 100 bin adet sipariş Türkiye'den 10 bin, Amerika ve Kanada 40 bin geri kalan ise diğer ülkelere paylaşılmış durumda. Bu açıdan da işlerin gayet iyi gittiğini söylüyorlar. Benim beklentim bu model bu yıl oturursa istenildiği gibi Adapazarının kapasitesinde fazla mesailerle ve üretim hızlandırılması ile 300 bin adetin üstünü zorlaması olacaktır. Japonya şimdiden satışlar iyi giderse Japonya'da da üretimin olacağını söylemiş. Japonya yerine Adapazarı'nı 400 bin adete çıkarsa müthiş olur.

* Bu model diğer sınıflardan ve markalardan müşteri fazlasıyla çekicek ve C-Hatchback sınıfından sıkılan ben farklıyım ve bunu yolda göstermek isteyen kişilerin ilk talep edeceği modellerin başında geleceğini söyleyebilirim.

2012 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #554 : Kasım 22, 2016, 06:01:06 »
Motor TSI değil D4-T
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #555 : Kasım 22, 2016, 08:49:31 »
Güzel yorum..

Evet,
CHR ye aşık olmak  lazım. :)
Ben de biraz klasiğim sanırım, evlenilecek araç var, eğlenilecek araç var!
Seat'ın tiguan eşdeğeri aracı, Ateca mesela bana daha yakın. Fiyatı chr gibi. Neyse CHR güzel araç. Severek alanlara keyifli, kazasız sürüşler diliyorum.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #556 : Kasım 22, 2016, 09:19:14 »
Motor TSI değil D4-T

Kaan aslında bu bile vw in bilinçaltına işleyen reklamlarının başarısı değil midir? Yorumsuz gerçekten...

Benim yorumum ise toyota ile ve bu ülkede ne yapsa satar. Argo ile söylemek isterdim bu cümleyi. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #557 : Kasım 22, 2016, 09:49:00 »
Evet,
CHR ye aşık olmak  lazım. :)
Ben de biraz klasiğim sanırım, evlenilecek araç var, eğlenilecek araç var!
Seat'ın tiguan eşdeğeri aracı, Ateca mesela bana daha yakın. Fiyatı chr gibi. Neyse CHR güzel araç. Severek alanlara keyifli, kazasız sürüşler diliyorum.
Tiguan ODD verilerinde D7 segment olarak sınıflandırılmış. Seat ateca ise CHR gibi C7 segment..
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #558 : Kasım 22, 2016, 09:59:42 »
CHR şu aralar yeni olmasının ve sıradışı tasarımının da etkisiyle range rover evoque alacakların bile aklını çeliyor. Ben CHR da şunu anladım. Örnekle anlatacağım ... Nasıl ki Apple güzel telefondu stabilitesi çok iyiydi fakat büyük ekran yapmamak konusunda ısrarcı idi ve bir sürü müşteri kaybediyordu...... İphone 6 ve 6s ile  büyük bir dalga yakaladı... Satışları 2 ye 3 e katladı.... İnsanlar Toyota markasını seviyordu almak istiyordu fakat şeklini şemalini sevmiyorlardı atmosferik motor bayıyordu. Şimdi tip var, özellik var, turbo motor var haliyle acayip bir yoğunluk var... Tabiki eksikler var... Cam tavan seçeneği erken gelebilir......2017 Mayıs Haziran gibi aracın ne derece başarılı olacağı anlaşılır... Bence CHR 2017 de en çok satılan suv olacaktır tabi fabrika talepleri karşılayabilirse...

Araca birşey dediğim yok hocam önceki yorumlarımda beğendiğimi turbo motorun iyi olacağını söylemiştim.
Bekar olsam alırmıyım 1,2 T Dynamic alırım bitane şimşek mavi, lakin aileye sıkıntılı bir araç bebek arabası sığmaz buna :))
Hitap ettiği genel kesim; eve alınacak 2.arabanın jip olması ve hanıma verilmesi.
Her juke'un içinden bayan çıkması gibi :)
Lakin 100 bin TL param olsa avensis,verso,rav4,tiguan,passat düşünürüm herhalde.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 29 kere teşekkür etti
« Yanıtla #559 : Kasım 22, 2016, 10:08:02 »
Araca birşey dediğim yok hocam önceki yorumlarımda beğendiğimi turbo motorun iyi olacağını söylemiştim.
Bekar olsam alırmıyım 1,2 T Dynamic alırım bitane şimşek mavi, lakin aileye sıkıntılı bir araç bebek arabası sığmaz buna :))
Hitap ettiği genel kesim; eve alınacak 2.arabanın jip olması ve hanıma verilmesi.
Her juke'un içinden bayan çıkması gibi :)
Lakin 100 bin TL param olsa avensis,verso,rav4,tiguan,passat düşünürüm herhalde.
CHR alan 10 kişi biliyorum hepsi erkek ve çoğu evli ve gariptir ki hep 35 yaş üstü ben hariç :)
C-HR  (Cupe High Rider )