Gönderen Konu: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR  (Okunma sayısı 156024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan İlk Yerli SUV C-HR
« Yanıtla #500 : Kasım 16, 2016, 13:53:30 »
kapora mı verdim ben alıyorum.

hayırlı olsun. yorumlarınızı bekliyoruz.
born to ride

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #500 : Kasım 16, 2016, 13:53:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #501 : Kasım 16, 2016, 15:31:38 »
CHR de gözlük saklama kabını düzeltmişler mi?

Yok ki :)

Solda düğmeler altınca cepte yok
Torpidonun açma yerini karanlıkta zor buldum. İlk aklıma gelen torpido yok mu artık acaba oldu :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #502 : Kasım 16, 2016, 22:30:18 »

İlk bakışta arka kapı kolunun bulunduğu bölüm çok garip geldi.Kol siyah bölüme alınıp gizlenseydi iyiymiş.Bagaj benim için olmazsa olmaz.
Corolla aracımdaki arka diz mesafesine ve bagaj  hacmini bulsaydım, hiç düşünmeyecektim.Ama şimdi ferah sedan corolla dan buna geçilir mi, bilemedim.
Uzun zamandır takipteydim, hayal kırıklığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #503 : Kasım 17, 2016, 00:32:32 »
hayırlı olsun. yorumlarınızı bekliyoruz.
teşekkürler. Cuma teslim alacağım.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 17, 2016, 00:34:56
Hayırlı uğurlu olsun. Hangi donanım hangi eklentiler?
teşekkürler başlangıç donanım yani advance elmas gümüş gri cvt şanzıman. Paramız buna yetti :) cuma günü teslim alacağım.
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #504 : Kasım 17, 2016, 00:48:51 »
O muhteşem dijital saate sahip olmak için alınır  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #505 : Kasım 17, 2016, 01:18:23 »
bence tam bir fiyasko...serviste incelemiştim.ertesi  günkü sunum için hazırlıyorlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #506 : Kasım 17, 2016, 08:48:35 »
Güzel güzel maşallah. Parası olana ve heyecanla bekleyene hayırlı olsun. HB bir araç almaktan daha mantıklı. Ama iç tavan döşemesinin siyah olduğundan bahsetmiş Kaan. Siyah iç tavan döşemesinde bir citröene binmiştim arka koltukta yol aldım(3km) Hiç bir aracın içinde bu kadar bunaldığımı hatırlamıyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 73000
  • 69 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #507 : Kasım 17, 2016, 09:17:13 »
Benimde anlamadığım bir opsiyon sorunu var;

Diamond dediğin en dolu modeli.

Hem Diamond Deri Koltuk opsiyonu 1100 TL yazmış,
Diamond Premium Paket  5600 TL yazmış,

Zaten bunları vermiyormusun Diamond modelinde ?

+ JBL müzik sistemi standar değil mi Diamondda 3250 TL yazıyor.

1,8 Hybrid Diamond  CVT 106,500 TL
1,2 Turbo Diamond  4x4  113,650 TL

Bu modellere ne eklenebilir opsiyon olarak zaten koltuk deri ve premium pakettekiler olması lazım içinde.
Arabayı yapmışlar fiyatı az göstermek için en dolu modeli bile dolu değil sanırım, plazadaki diamondlara dikkat eden yok mu?
Ben de fark ettim. Ve anlam veremedim. Çelik jant için bile opsiyon vardı

E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.33 Auris Life 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #508 : Kasım 17, 2016, 09:26:08 »
4x4 te LED farlar standart gözüküyor, hibritlerde yok mesela

Ayrıca Diamond paketlerde metalik mavi yok gözüküyor :(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 11
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #509 : Kasım 17, 2016, 09:30:06 »
https://www.youtube.com/watch?v=lMWGovQn0kY

Fahri Beyler incelemiş arabayı. Carviser

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #510 : Kasım 17, 2016, 21:04:42 »
https://www.youtube.com/watch?v=lMWGovQn0kY

Fahri Beyler incelemiş arabayı. Carviser

C-hryi bilmem de ben yaris hibrit ile sollamalarda hiç zorlanmıyorum. Fahir Bey'in geç hızlanıyor dediği durumu çok merak ettim doğrusu. Kasa ağır olsada tek kişi yüksüz 1.8 lt motorla çok rahat ivmelenmesi lazım. Torku da bence 1.2 turbo kadar olmasa da gayet iyi kağıt ustunde. Çift salıncaklı suspansiyon sebebiyle de yana yatMAMA konusunda oldukça iddialı olduğunu söylüyor bazı test edenler. Imkanım olsa test etmeyi çok isterdim.

1.2 lt turboyu test eden bir video da var https://youtu.be/8k_JOv8jljw
 Baya etkileyici görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #511 : Kasım 17, 2016, 21:26:13 »
Motoru 1.8lt olarak düşünmemek lazım. Sıkıştırmada 1.8lt değil, egzozda öyle Atkinson çevrimde. Farazi bir şey söylemek istemem, supap kapanma anındaki piston konumuna bakmak lazım ama kabaca tahminim 1.4-1.6 arasıdır, dediğim gibi net ölçü değil, bakmak daha sağlıklı olur. Elektrikli motor zaten bu kaybı takviye yapmak için kullanılıyor gerekli olduğu zamanlarda.
Motor hacmine göre vergi çok adil değil Atkinson ya da Miller çevrim kullananlar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #512 : Kasım 17, 2016, 21:46:23 »
Motoru 1.8lt olarak düşünmemek lazım. Sıkıştırmada 1.8lt değil, egzozda öyle Atkinson çevrimde. Farazi bir şey söylemek istemem, supap kapanma anındaki piston konumuna bakmak lazım ama kabaca tahminim 1.4-1.6 arasıdır, dediğim gibi net ölçü değil, bakmak daha sağlıklı olur. Elektrikli motor zaten bu kaybı takviye yapmak için kullanılıyor gerekli olduğu zamanlarda.
Motor hacmine göre vergi çok adil değil Atkinson ya da Miller çevrim kullananlar için.

Emme işlemi sırasında sıkıştırma başladıgında 1/3 oranında emilen hava/yakıt karışımını emme portuna geri gönderiyor.
Bu gözle bakıldıgında motor 1.2 litre olarak algılanabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #513 : Kasım 18, 2016, 08:00:51 »
Egzoz zamanında 1.8lt, sıkıştırmada 1/3 gecikme yapıyorsa, silindir başına 450ccx1/3=300 cc. 4 silindir 1200cc dediğin gibi Ahmet. Diğer açıdan hep buji gerekecek, buji değerleri nasıl acaba?
Artık benzinlilerde de sıkıştırma ile ateşlemenin yolları aranıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #514 : Kasım 18, 2016, 09:34:01 »
O açıdan bakılırsa Yaristeki 1.5 motorun da 1 lt den daha az efektif sıkıştırması olması gerekir ki, o kasayı taşıyamaz, ve o kağıt üstündeki gücü üretemez.
Ben güç ihtiyacına göre emme subabının zamanının ayarlandığını düşünüyorum. 13 sıkıştırma oranı yüksek değil, Mazda 14'ü gördü. Toyota'nın yüksek güç üreten motorlarının sıkıştırma oranı 10-12 arasında. Atkinsonda yakıt tasarrufu yapılmasının temel mantığı emme zamanında oluşan vakum etkisinin subaplar açık bırakılarak ortadan kaldırılması sonuçta.

Bujisiz çakma için de en azından 18'i görmeliler. Mazda'nın önümüzdeki 2-3 yıl içinde bir sürpriz yapmasını bekleyebiliriz bu konuda SkyActiv II ile.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #515 : Kasım 18, 2016, 20:05:53 »
Zaten orijinal atkinson supap açık bırakılarak uyarlanıyor, çalışmaları farklı, mantık aynı. Piston yukarı çıkmaya başlayınca direk supap kapandığında artan oranda karşı etki oluşuyor ve güç zamanındaki silindirin ortaya koyduğu enerjinin bir kısmı heba oluyor Otto ile. Atkinson'da, bahsi geçen pistonun bağlı olduğu noktada krank belli açıya gelene kadar supap açık kalıyor ve böylece karşı etki oluşmuyor (sürtünme dışında), ama bu sırada sıkıştırma ve hacim azalıyor, oluşacak güçten bir miktar feragat ediliyor. Güç ihtiyacının geri kalanı ya aşırı besleme ile sağlanıyor (Miller), ya da ayrı bir elektrik motoru ile (Hybrid).

12/1 gibi sıkıştırma oranı bir açıdan yüksek, bir açıdan değil. Atmosferik benzinli için yüksek bir oran mesela. Tsi lar da 10/1 civarlarında olması lazım. Daha önce dizellerde 18/1 lerden bahsedilirken dci 15.3/1 olmuştu yanılmıyorsam, sonra Mazda'da geliştirdi, 14 lere indi. Tabi normal atmosfer basıncı 1atm eksi filtre vs kayıpları düşünülüp, aşırı besleme eklenince verim artıyor. Zaten bı yüzden ağır sanayi uzun yıllardır ya dizel, ya da dizel hybrid kullanıyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2016, 20:07:07
+ Bir konumuz olacaktı hybrid tekniği üzerine, linki bulan varsa bazı bölümleri onun altına taşıyalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #516 : Kasım 18, 2016, 20:34:28 »
Tam tersine atmosferik benzinliler için yüksek değil. 12 rahatlıkla ulaşılabilen bir rakam. Zorlanmış beslemeli araçlarda yüksek silindir içi sıcaklıklardan ötürü sıkıştırma oranı düşmek zorunda kalıyor.
Bu nedenle 1.2 turboda eğer sıkıştırma oranı 12 ise, bunun 10'a denk gelen hacmi efektif olarak kullanılıyor olabilir. Fakat 1.8 atmosferik olduğu için 1/3 emme zamanında kapatılarak efektif hacmin 1.2 lt ye denk gelmesini güç buldum. Ne bileyim 1/6 emme zamanına ayarlayarak 1.5 motora da denk getirmiş olabilirler demek istedim.

Atkinson ya da Miller çevriminde pistonların oluşturduğu vakum kuvvettinin yarattığı güç kaybına ek olarak boğaz kelebeğinin az açık olduğu durumlarda oluşturduğu güç kaybını da eklemek gerekir.

Hatırlatma amacıyla, Mazda dizellerde sıkıştırmayı 14'e indirerek partikül emisyonunun önüne geçti. Öyle ki dpf kullanmadan euro 6 emisyonlarını karşılayabildi, ve de ağırlığı azaltabildi. Benzinlide ise egzos manifoldunun yapısını değiştirerek ve çeşitli geliştirmelerle sıkıştırmayı 14'e yükseltebildi. Verimi artırdı, fakat kullandığı tork konvertörlü şanzımanlardan ötürü yakıt tüketimleri malesef biraz fazla.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '16
  • 29 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #517 : Kasım 18, 2016, 20:41:38 »
Bu yazılanları anlamak için mühendis olmak gerekmiyor ama biraz daha yazarken basit dil kullanır mısınız?  Toyotan chr de kullanılan 1.2 motor verimli mi....değil mi.... üst düzey teknoloji mi.... vag gurubun tsi motoruyla karşılaştırırsak üstün ya da altta kalan tarafı ne olur?   üstatlar..Hakan Bey... Mutlu Bey ve Ahmet Güve...
C-HR  (Cupe High Rider )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #518 : Kasım 18, 2016, 21:26:43 »
Amaç yakıt tüketimi ve emisyonu düşük motor üretmektir.

Tüm markalarda, üretilen modellere konan motorlar yetersiz değildir ve yüksek verimlilerdir. Verim sadece HP ve TORK ile ölçülmez.

Otomobil alırken, en çok - en az arıza çıkaran markalar, modeller yada motorlar hangileridir gibi konulara odaklanmak daha doğru olur.

Bunun ötesi profesyonel mühendisliğe gireceğinden, 100 yıldır otomobil üreten mühendisleri beğenmemek anlamına gelir ki bu bizi aşar.

Toyotada, üretilen modellerin kasa hacmine ve ağırlığına göre en uygun yeni nesil motorlar uygulanmaktadır.

Bir test videosunda 1.8 Hybrid CHR'nin hızlanmasının biraz yavaş olduğu vurgulanıyordu. e Tabii 3.20 benzinli bir BMW'ye göre daha yavaş hızlandığı doğru.

Sonuç olarak, tüm veriler kataloglarda kağıt üstünde veriliyor. Bize sadece seçmek kalıyor.

Özellikle otomatik araç seçildiğinde, kağıt üstündeki verileri yakalamak o kadar kolay oluyor.

Dün CHR'yi yakından inceledim, kaliteli, güzel bir Yüksek Kupe (tek kapılı araç gibi). Test sürüşü yapmadım ama motorunun yetersiz olacağını kesinlikle düşünmüyorum, zaten böyle düşünmek komik olurdu.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #519 : Kasım 19, 2016, 09:26:14 »
Toyota, Honda vs. 1.6 güncel atmosferik benzinli motorlarının sıkıştırma oranına bakarsan 12 :1 in aslında düşük olmadığı görülür Mutlu. Sıkıştırma oranı yükseltme sadece piston hareketi olarak algılanmamalı, blok, piston yapısı, yakıtın uyumluluğu da önemli, ateşleme buji zamanından önce olmamalı. Sıkıştırma oranı yükselirse hacimsel verim artar, yakıt kalitesine duyarlılık da öyle. Dizel motorların bloklar ile benzinlilerin de karşılaştırılabilir.

Güncel görünen motor teknolojilerinin temeli onlarca yıl öncesine dayalı. Sadece çalışma prensibi ile bitmiyor iş, enjektör özellikleri, yakıt kalitesi, emisyon normları da önemli detaylar ve motorun karakterini etkiliyor.