0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Murat Köse (28015) Kite vereceğin 2Bin TL ile benzini al doya doya gez hocam.
Temiz hesap. 3 yıldan daha fazla bineceksen bu araca oluyor yoksa gerek yok.
Yahu Aytaç arabayı alalı baksana 2 yıl olmuş, daha dün gibi girdiğim günü hatırlıyorum bu foruma Yıllar çabuk geçiyor. Hem ben öyle kolay kolay birşey satıp alamam. Bu son olur herhalde diye düşünüyorum ama nasip hayırlısı olsun. Kaza bela vermesin Allahu teala cümlemize
Mehmet sende mi benzinli kullanıyorsun Yaaa aklıma yatmıyor değil, bir yandan da tırsıyorum. Araştırıyorum konulara bakıyorum işte böyle. Aklımda LOVATO var neden bilmiyorum ama sempatim oluştu
bu lpg konularını okudukça git taktır bir daha mı gelecez dünya ya diyorum, öbür taraftan da sorunlar ile karşılaşılır mı diye soruyorum kendime, yıl da 7 bin km yol yapıyorum, birde lpg ye babam da razı değil.
Valla hesabı uzun yola göre yaparsak 24000 km de kendini amorti ediyor lakin ben istanbulda 100 km de ortalama 9-10 litre harcadığımı baz alırsam 10.000 km de kendini amorti ediyor. Şehir içi şehir dışı yapılan yolu yarı yarıya hesaplarsak 100 km de ortalama 7.5 lt tükettiğimle 13.000 km kendini amorti eder. Tabi benzinin her geçen gün arttığını göz önüne dahi almıyorum.
Ne yapalım şimdi Mehmet, ne diyorsun ? Sen BRC yemi odaklandın?
Bu siteye dadanalı hemen hemen her şey hakkında bilgi aldım. Umarım bu konuda da fikirlerinizden istifade edeceğim. Geçen hafta sonu akraba ziyaretine gidelim dedik. Erzurum'dan çıktık, Çat-Dörtyol-Karlıova-Ilıcalar-Bingöl-Karakoçan-Tunceli gidiş yolumuz oldu.Geri gelirken Tunceli-Pülümür-Tercan-Aşkale-Erzurum.Yolu belki bileniniz vardır giderken çoğu inişli virajlı yol, gelirken yokuş. Toplamda 565km yapmışım. Hesapladım, ortalama 100km hızla 4 saatte gitmişim 3 saatte gelmişim ve kilometrede 27 kuruş yakmış.Şimdi bu yakıt değeri lpg taktırmayı gerektirecek kadar yüksek mi? Eğer yüksek ise izne gittiğimde Çorum'da BRC taktırmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?
Bence Avensis için simit tüp değilde normal silindir tüp olur, 500 küsür litre bagajı var, bagajda küçülme olmaz depoda büyük olur rahat edersiniz Murat abi Bide simitte yedek lastik koy düşüncesi olur
Kaan,Peki benim gibi arka koltukların katlanmasına ihtiyaç duyan birisi için?Bende 55 Ltlik simit tank var.50 Lt LPG alıyor. Uzun yolda 600 Km tek dolum ile gidiyor. (Rekotum 650 Km)
aynen bizde 3 kişilik aile olmamıza rağmen bagajı bu haliyle full dolduruyoruz malesef Yer önemli. Taktıracak olursak kaç LT taktırmak iyi olur gerçi adam projeye göre tank seçiliyor her tank olmaz dedi.
Evet simit tankta o lastik yerini ful kapatacak şekilde olmazmış kenarlarında falan boşluklar bırakmak lazımmış falan filan projeye göreymiş o kaç lt olacağı