0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet abi işin içinde olan bir insansın BRC - Lovato gibi markalar dururken neden tomasetto tercih ettin atikerin ruh ikizi gibi bir marka bizim akraba audi araca taktırmış sorunları bitmeyince söktürdü geri bu lpg olayın taktırırken paradan kaçmaya can ben onu gördüm Prins - Brc - Lovato şahsen ben taktırmış olsam bu 3 ünden birini taktıracağım .Eğer satıp dizel almaz isem .Bu arada bu ciddi hızlanma kaybı için abi bu nozul dedikleri parça var büyük hacimli motorlar için 1,8-2,0 nozul kullanılıyor birde regülatör basıncı olayı var bunlara bakmanı tavsiye ederim ama şu da var bu işlemlerden sonra yakıtın artabilir ama gazlama ve toparlama hissi farklı olur
Valla hocam ne yalan söyliyeyim bende kendim ATİKER bile taksam memnun olurum, sonuçta kendi taktığım ve özenerek her ayarını her montajını yaptığım birşey olur.Ben gittim işte geçenlerde montaj yapan yere, dedim manifoltu sökerek mi deliyorsunuz, hayır sökmüyoruz dedi, peki o zaman içine çapak vb maddeler kaçmıyormu delerken dedim adamın cevabı şu oldu, biz araba çalışırken delme işlemi yapıyoruz dedi. Araba çalışırken deliği deliyorlarmış, sonra o deliği kapatıp diğerini deliyorlarmış vs vs delerken çıkan pislikler eksozdan atılıyormuş bu şekilde, Ne diyorsun hocam bu yönteme mantıklı vede sağlıklı mı?
Adam emme manifoldunu çalışırken deliyor ve pisliklerin Egzoz manifoldundan atılmasını bekliyor yanlış anlamadıysam?? öyle mi?
Bende bu şekilde anladım, bu arada bizim manifold plastik herhalde. MAnifold iç yapısını bilmediğimden dolayı çapakların gideceği yolu bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibiyse benim de işte bu konuda tereddütüm var. Piyasada bu işlemler nasıl yapılıyor ve de nasıl yapılmalı. Adamların videoda gösterdikleri manifoldun sökülerek delinmesi ve gördüğüm kadarı ile de pislikli bir iş
Trafik'e kapalı bir alanda benim arabanın 0-100 hızlanma testini yaptım.Benzin ile 12.4 snLPG ile 14 snTesti aynı alanda iki yönlü yaparak karşılaştırma yaptım, sonuç olarak LPG'de bekledigimden fazla kayıp var.
Plastik manifoltta bu durum çok sorun degil.Ama çalıştırılması ile çalıştırılmaması arasında fark yok.Çapaklar motor çalışırsa x noktasına, çalışmaz ise y noktasına gider diye bir durum yok.Manifold metal olur ise ben sökerim.Plastik ise sökmem.
Plastik o ısı ve basınç'a dayanamaz erir, yanar gider.
LPG'yi ne kadar çok inceledin be Murat abi.Ben son 1 yılda 3 arabamıza LPG taktırdım tasarruf tasarruf tasarruf asıl felsefemiz bu
LPG filtresi de mi değişiyomuş?? Şu an LPG'nin 60 bini olacak neredeyse filtre falan değiştirmedim. Önceki arabamda da 80 bin km hiç filtre değiştirmemiştim. İkisi de BRC. Bir sıkıntısını da görmedim. Gözle görülür fark yok ama yakıtı mı artırır acaba?Murat hocam nerede LPG konusu görsem son yorum sana ait. Yakında" Sadece LPG'li" yazacak gibi profilinde.. LPG, bagajda yer kaplaması haricinde hiç bir sıkıntı oluşturmadı şimdiye kadar. Oluşturacağını da sanmıyorum. Ekleme : Yazın arabayı çalıştırır çalıştırmaz LPG'ye geçiyor. Kışın -15-20 derecede ise LPG'ye geçmesi 2 km'yi buluyor.
Yunus motor sıcaklığını kaça ayarlayalım. Ben genelde çok kısa mesafelerde kullanıyorum . ev iş arası 2 km bile yok. Bende cumartesi günü BRC taktırdım. dış hava sıcaklığı 16-17 dereceyken yaklaşık 700 mt sonra falan LPG ye geçiyor. Birde ortalama nasıl 17 kr yakıyorsun orda LPG ne kadar. Burda 2.51 TL