Gönderen Konu: lovato kit taktırdım  (Okunma sayısı 14242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: lovato kit taktırdım
« Yanıtla #80 : Mayıs 09, 2015, 12:45:16 »
Ahmet abi işin içinde olan bir insansın BRC - Lovato gibi markalar dururken neden tomasetto tercih ettin atikerin ruh ikizi gibi bir marka bizim akraba audi araca taktırmış sorunları bitmeyince söktürdü geri bu lpg olayın taktırırken paradan kaçmaya can ben onu gördüm Prins - Brc - Lovato şahsen ben taktırmış olsam bu 3 ünden birini taktıracağım .Eğer satıp dizel almaz isem .Bu arada bu ciddi hızlanma kaybı için abi bu nozul dedikleri parça var büyük hacimli motorlar için 1,8-2,0 nozul kullanılıyor birde regülatör basıncı olayı var  bunlara bakmanı tavsiye ederim ama şu da var bu işlemlerden sonra yakıtın artabilir ama gazlama ve toparlama hissi farklı olur
Yücel hocam ben de seninle aynı çelişkiler içindeyim. Acaba satıp bir dizel mi alsam diye düşünüyorum sürekli. Geçen bmw 1 serisini araştırırken bir de baktım bu araçlarda da yağmurlu havalarda şu birikintisinden geçince motora şu kaçıyormuş ve bu yüzden 2. el piyasasındaki araçların çoğu sel hasarlı diye geçiyor. Çok şaşırdım. Açıkçası passata 100 milyar vermek istemem. Yani dizel olarak da hangi aracı almam gerektiğini bilmiyorum. Malum toyota dizeller yağ eksiltiyor.
Yeni nesil dizel araçlar gelecekmiş toyotaya onu mu beklesek acaba. Çünkü dizeller bmw motoruymuş.
sen de bu ikilemleri de yaşıyormusun?
Yoksa lpg ye geçip ne olacaksa olsun mu desek. Çok iyi bir usta bulmak lazım bu seferde. Ama olduğum şehirde aman aman bir usta olduğunu da sanmıyorum.
o yüzden kafamda duman altı....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 09, 2015, 12:45:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 09, 2015, 12:53:40 »
Nizam Hocam, bizim gibi adamlar için hepimizde bu pimpiriklenme var malesef :)

Beni cesaretlendiren kısım Ahmet Güve hocanın arabasının da LPG li olması :) ve LPG ye karşı gelmemesi  :islik: Geçen yazmıştım, LPG monte eden bir bayiye gittim adam liste gösterdi sabıkalı arabalar diye, ATİKER göndermiş,bu arabalara LPG takmayın diye, bir sürü marka model vardı ama hiç bir TOYOTA modeli yoktu. Sistem eskisi gibi değilmiş zaten.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 09, 2015, 13:08:50 »
Valla hocam ne yalan söyliyeyim bende kendim ATİKER bile taksam memnun olurum, sonuçta kendi taktığım ve özenerek her ayarını her montajını yaptığım birşey olur.

Ben gittim işte geçenlerde montaj yapan yere, dedim manifoltu sökerek mi deliyorsunuz, hayır sökmüyoruz dedi, peki o zaman içine çapak vb maddeler kaçmıyormu delerken dedim adamın cevabı şu oldu, biz araba çalışırken delme işlemi yapıyoruz dedi. Araba çalışırken deliği deliyorlarmış, sonra o deliği kapatıp diğerini deliyorlarmış vs vs delerken çıkan pislikler eksozdan atılıyormuş bu şekilde, Ne diyorsun hocam bu yönteme mantıklı vede sağlıklı mı?

Adam emme manifoldunu çalışırken deliyor ve pisliklerin Egzoz manifoldundan atılmasını bekliyor yanlış anlamadıysam?? öyle mi?

Eğer bunu yapıyorsa çapakların ki kendileri metal olur önce emme supapını ve supapın silindir kapağındaki oturma yüzeyini geçmesi oradan pistonun ve yanma odasının olduğu silindir içerisinde çevrimi tamamlaması ve egzoz supap/supaplarını ve  oturma yüzeyini geçmesi gerekiyor.Tabi bu geçiş esnasında hiç bir yüzeye sürtünmemesi özellikle supap/supap yüzeyleri piston/silindir arasında sıkışmaması silindir içindeki yağlama yağına yapışmaması gerekiyor...

Kusuruma bakmasınlar ama manifoldu sökmemek için bulunabilecek en saçma sapan mazereti ve yolu bulmuşlar.Eğer o çapaklar bir yerleri çizmeye başlarlarsa (artık şansınıza kalmış) ileride verecekleri hasar LPG sistemi ve montaj parasını bulur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #83 : Mayıs 09, 2015, 13:18:17 »
Adam emme manifoldunu çalışırken deliyor ve pisliklerin Egzoz manifoldundan atılmasını bekliyor yanlış anlamadıysam?? öyle mi?

Bende bu şekilde anladım, bu arada bizim manifold plastik herhalde. :tamam:

MAnifold iç yapısını bilmediğimden  dolayı çapakların gideceği yolu bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibiyse benim de işte bu konuda tereddütüm var. Piyasada bu işlemler nasıl yapılıyor ve de nasıl yapılmalı. Adamların videoda gösterdikleri manifoldun sökülerek delinmesi ve gördüğüm kadarı ile de pislikli bir iş

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 09, 2015, 13:48:52 »

MAnifold iç yapısını bilmediğimden  dolayı çapakların gideceği yolu bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibiyse benim de işte bu konuda tereddütüm var. Piyasada bu işlemler nasıl yapılıyor ve de nasıl yapılmalı. Adamların videoda gösterdikleri manifoldun sökülerek delinmesi ve gördüğüm kadarı ile de pislikli bir iş

Manifold plasitik ise bu sefer plastik çapakların yüzeylere sıvanma riski var.Plastiğin yapısına göre yapışabilir de çizebilir de  şans yardımıyla hiç bir şey yapmadan çıkabilir de.

Manifoldun sökülerek delinmesine gelince eğer risk almadan temiz iş yapılacaksa bu şekilde olmalı.Bizim ustalarımız sağ olsun uğraşmak istemedikleri için delip geçiyorlar. Halbuki contalardan başka extra maliyeti olamayan bir işlem bu.Bu işlemdeki asıl mesele işçilik.Söküp takma montaj nispeten uzun sürdüğü için uğraşmak istemiyorlar işçilikle.

Tabi ustaya sorsanız alacağınız cevap tipiktir -Bir şey olmaz -diyeceklerdir kesinlikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Mayıs 09, 2015, 14:02:01 »
MAnfioldun çalışma prensibine bakayım bir kaç video izleyeyim. Benzin direk pistonların oraya püskürtülmüyormu? onlardamı manfolda giriyor pek bilmiyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 09, 2015, 14:23:25 »
Aracına sıralı lpg taktıracaklara uyarı kesinlikle aracın manifoltu sökülmeden yapılan montajları kabul etmeyin mutlaka sökülerek yapılmasını sağlayın
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Mayıs 09, 2015, 23:23:45 »
Trafik'e kapalı bir alanda benim arabanın 0-100 hızlanma testini yaptım.

Benzin ile 12.4 sn
LPG ile 14 sn

Testi aynı alanda iki yönlü yaparak karşılaştırma yaptım, sonuç olarak LPG'de bekledigimden fazla kayıp var.

Bugün LPG ayarına tekrar ince ayar çektim.
Maalesef günümüz araçlarında openloop dedigimiz bölgede motor bilgilerini okuyamıyoruz.
Bu nedenlede ayar maalesef düzgün yapılamıyor.
Openloop dedigimiz bölgenin tek ayar şekli deneme yanılma.

Bugün yaptigım ayar sonrasinda +2 kişi ile aynı alanda 0-100 hızlanma sonucu 12.9 Sn.
Benzinde 12.4Sn olan arabada LPGde 12.9 Sn benim için çok iyi.   :parti:

Safra olmasa idi belki dahada iyi olabilir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 09, 2015, 23:39:00

Plastik manifoltta bu durum çok sorun degil.
Ama çalıştırılması ile çalıştırılmaması arasında fark yok.

Çapaklar motor çalışırsa x noktasına, çalışmaz ise y noktasına gider diye bir durum yok.

Manifold metal olur ise ben sökerim.
Plastik ise sökmem.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #88 : Mayıs 09, 2015, 23:52:21 »
Plastik manifoltta bu durum çok sorun degil.
Ama çalıştırılması ile çalıştırılmaması arasında fark yok.

Çapaklar motor çalışırsa x noktasına, çalışmaz ise y noktasına gider diye bir durum yok.

Manifold metal olur ise ben sökerim.
Plastik ise sökmem.

Bugün LOVATO Türkiye Distribütörü Damla gazdan arayan yetkili kişide aynı şekilde demişti ama tereddütlerim vardı. Sayenizde içim biraz rahatladı. Peki Ahmet hocam yukarıda da tartıştık, bu hava girişinden giren olası plastik talaşlar silindir içine girip yanınca eriyip bir yerlere yapışabilir mi? Mesela bu valflerin ağzına yapışıp egzos ve emme valflerinin tam kapanıp açılmamasına sebep verebilirler mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mayıs 09, 2015, 23:57:44 »
Plastik o ısı ve basınç'a dayanamaz erir, yanar gider.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Mayıs 10, 2015, 00:02:41 »
Plastik o ısı ve basınç'a dayanamaz erir, yanar gider.

Yani düşündüğümüz ve tahmin ettiğimiz gibi bir olayın olma ihtimali yok diyorsunuz. Benim düşüncemde, tabii normal sıcaklık ve yaşadığım tecrübelerde motor sıcaklığı ve yanması gibi değil, plastiiği yakınca erir ve sağa sola yapışırdı. Burada durum farklı oluyor demek ki  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 10, 2015, 01:25:48 »
LPG'yi ne kadar çok inceledin be Murat abi.Ben son 1 yılda 3 arabamıza LPG taktırdım  :) tasarruf tasarruf tasarruf asıl felsefemiz bu  :)

En son opele 70 liralık LPG aldım 420km de bitti ondan önce 80 liralık gaz almıştım oda 520km de bitti.Daha önce 30 liralık aldım oda 180km iken bitti.Ama ben ayda 2000km yol yapıyorum o yüzden bineceğim araba az yakacak.Öyle yok motora şumu olacak yok şunu şurası nasıl olacak bu kadar ufak hesaplara kafa yoramıyorum  :)

2014 model Auris 500km iken Teleflex GFİ takıldı.Şuanda 16.000km de problem yok. Ortalama 16 kuruş yakıyor.
2008 model Corolla 110.000km iken Teleflex GFİ takıldı.Şuanda 121.000km de problem yok. Ortalama 18,5 kuruş yakıyor.
2004 model Astra 28.500km iken Prins Silverline takıldı.Şuanda 31.000km de problem yok. Ortalama 17 kuruş yakıyor.

3 aracımda ilk çalışmadan sonra maximum 300-500 metre içinde LPG'ye geçiyorlar en kısa sürüş mesafem 10km.Yaktığım benzinin hesabını yapamıyorum çünkü  lamba yanınca 50TL lik koyuyorum 3 ay filan gidiyor neredeyse.

LPG taktırırken ucuzuna kaçmadım. Aurisinki 2400TL Corollanınki 2200TL Astranınki 2100TL.
Auris ve corollada 10.000km olduğunda LPG filtresini değiştirdik.Astrada henüz bi değişiklik olmadı.

Eğerki aracını uzun vadede satmayı düşünmüyorsan hiç bekleme yarın montaj yaptır.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Mayıs 10, 2015, 01:31:07 »
LPG'yi ne kadar çok inceledin be Murat abi.Ben son 1 yılda 3 arabamıza LPG taktırdım  :) tasarruf tasarruf tasarruf asıl felsefemiz bu  :)

Yaa benim felsefemde SORUNSUZ SORUNSUZ SORUNSUZ olması,

PAradan kaçacağız diye HUZURdan olmayalım  :tamam:

Ben çok kilometre yapmıyorum ama uzun sürede kullanacağım için taktırmak istiyorum. o yazdığın marka lpg yi bugün gördüm inceledim ama Denizlide yapan bayisi yok  :(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mayıs 10, 2015, 02:08:36 »
Abi buyur gel Konya'da sabah verelim aracı akşam alalım koy gazını bin git Denizli'ye :) İlla Lpg olması Şart değil gel çayımızı iç :)

Olaya bak ya sen LPG için o kadar araştırma yapıyorsun o kadar vakit bekliyorsun, bende arabayı montaja sabah bırakıyorum Öğlen 2 de teslim aldım diye kızıyorum :))

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 10, 2015, 02:10:19
Bi araç LPG de arıza yapacaksa bu arızayı en geç yapacak araba toyota.Ustalar toyatanın içine rastgele piknik tüpünü koy onu bile bir yolunu bulup yakar diyorlar  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 10, 2015, 02:28:31 »
LPG filtresi de mi değişiyomuş??  :o
Şu an LPG'nin 60 bini olacak neredeyse filtre falan değiştirmedim. Önceki arabamda da 80 bin km hiç filtre değiştirmemiştim. İkisi de BRC. Bir sıkıntısını da görmedim. Gözle görülür fark yok ama yakıtı mı artırır acaba?

Murat hocam nerede LPG konusu görsem son yorum sana ait. Yakında" Sadece LPG'li" yazacak gibi profilinde.. :lol:
LPG, bagajda yer kaplaması haricinde hiç bir sıkıntı oluşturmadı şimdiye kadar. Oluşturacağını da sanmıyorum.

Ekleme : Yazın arabayı çalıştırır çalıştırmaz LPG'ye geçiyor. Kışın -15-20 derecede ise LPG'ye geçmesi 2 km'yi buluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #95 : Mayıs 10, 2015, 02:40:01 »
LPG filtresi de mi değişiyomuş??  :o
Şu an LPG'nin 60 bini olacak neredeyse filtre falan değiştirmedim. Önceki arabamda da 80 bin km hiç filtre değiştirmemiştim. İkisi de BRC. Bir sıkıntısını da görmedim. Gözle görülür fark yok ama yakıtı mı artırır acaba?

Murat hocam nerede LPG konusu görsem son yorum sana ait. Yakında" Sadece LPG'li" yazacak gibi profilinde.. :lol:
LPG, bagajda yer kaplaması haricinde hiç bir sıkıntı oluşturmadı şimdiye kadar. Oluşturacağını da sanmıyorum.

Ekleme : Yazın arabayı çalıştırır çalıştırmaz LPG'ye geçiyor. Kışın -15-20 derecede ise LPG'ye geçmesi 2 km'yi buluyor.

Burak sen simit taktırmadın mı? taktırmadınsa neden?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 10, 2015, 03:10:02 »
Önceki arabama simit taktırmıştım. Ama stepneyi koyacak yer bulamadım. Bagaj içinde stepnenin durması, LPG tankının durmasından daha fazla kullanışsız alan oluşturuyor. Bagajdaki stepnenin üzerine eşya sığmıyor, valiz desen lastik çapı büyük olduğu için sığmıyor vs.vs.. Ama avensisin bagajı nispeten büyük, stepne de büyük.  Yine de bu konuda kararını sen ver hocam.
Bir de lpg doluluk göstergesi simit tank olunca düzgün göstermiyor. Mesela tankta yarı yarıya gaz olduğunda, toplam 4 ledli göstergede normalde 2 led yanması gerekir. Ama 1 yandığı da oluyordu, 3 yandığı da. Hatta 4 led yandığını bile gördüm. Yani nerede ne zaman gaz bitecek bilemiyordum. LPG ustasına sordum, simit tankta şamandıranın ölçüm mesafesinin kısa olduğunu ve ölçmede sapma olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Söylediği mantıklı geldi ama yine de şamandırayı ve göstergeyi değiştirttim. Sonuç yine aynıydı.

Şu an avensiste arka koltuğun arkasında uzun silindir tank var. LPG gösterge sorunum yok, tanktaki gaz ne kadarsa gösterge de onu gösteriyor. Bagajın da büyük olması nedeniyle sığmayan valiz, eşya olmadı.
Düzeltme: Şimdi aklıma geldi, geçen hafta stor perdeyi camdan çıkarmak zorunda kalmıştım arka koltuklar açılamadığı için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mayıs 11, 2015, 00:20:14 »
Burak bey LPG filtresini değiştirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 11, 2015, 00:27:55 »
Yunus motor sıcaklığını kaça ayarlayalım. Ben genelde çok kısa mesafelerde kullanıyorum . ev iş arası 2 km bile yok.  Bende cumartesi günü BRC taktırdım.  dış hava sıcaklığı 16-17 dereceyken  yaklaşık 700 mt sonra falan LPG ye geçiyor. Birde ortalama nasıl 17 kr yakıyorsun orda LPG ne kadar. Burda 2.51 TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mayıs 11, 2015, 18:32:01 »
Yunus motor sıcaklığını kaça ayarlayalım. Ben genelde çok kısa mesafelerde kullanıyorum . ev iş arası 2 km bile yok.  Bende cumartesi günü BRC taktırdım.  dış hava sıcaklığı 16-17 dereceyken  yaklaşık 700 mt sonra falan LPG ye geçiyor. Birde ortalama nasıl 17 kr yakıyorsun orda LPG ne kadar. Burda 2.51 TL

LPG burda 2.09 TL şunda  :)

Benim corollada 30 derecede sıcaklık.Astramda 40 derecede.Auristede 40 derecede.Genel olarak 40'a ayarlıyorlar fakat ben corollada çabuk geçsin diye 30'a düşürttüm bi problem yok şuanda  :)
700 metre çok fazla gibi geldi bana marşa basar basmaz yürüyorsun galiba.Ben marşa basıyorum emniyet kemerini taktım radyoyu açtım diyene kadar 30 sn filan geçiyor sonra yürüyorum bizim sokaktan maksimum 2. vitesle devam ediyorum 250 metre filan bizim sokak sonra ana yola çıkmak için duruyorum çıkınca hemen yanıyor aşağı yukarı 400 metre filandır yani.

2 km çok kısa bir mesafe işin zor Konya'da en yakın yer 8km olduğu için bana  :D