Gönderen Konu: lovato kit taktırdım  (Okunma sayısı 14244 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: lovato kit taktırdım
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2014, 13:32:42 »

Hayır sistem şu;

Araç benzinle çalıştı ve motor ısındı (hareket etmeden). Normalde sistem otomatik lpgye geçer. Bu sistemde devir 1.500 ü görene kadar benzinle çalışmaya devam eder ve gördüğü ana otomatikman lpgye geçer (ister ara gazı ver ister hareket ederek farketmez). Artık kontak kapatana kadar yada benzine geçiş yapana kadar lpg ile çalışmaya devam eder. Aslında çok mantıklı ve güzel bir sistem.
İstanbul altunizade yakınlarında olan varsa kahve içmeye beklerim hazır aracda burdayken sistemi gösterme şansımda olur. İnanıyorum ki   görünce sizde hak vereceksiniz.

İlginç. Bahsettiğiniz sistem oldukça eski bir sistem. Enjeksiyonlu Uno kullandığım dönemdeki tartarini belirttiğiniz şekilde çalışmaktaydı. 2000 devir den sonra kendisi lpg ye geçerdi. Ama oldukça eski bir yöntem.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2014, 13:32:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2014, 14:28:07 »
İlginç. Bahsettiğiniz sistem oldukça eski bir sistem. Enjeksiyonlu Uno kullandığım dönemdeki tartarini belirttiğiniz şekilde çalışmaktaydı. 2000 devir den sonra kendisi lpg ye geçerdi. Ama oldukça eski bir yöntem.

zaten yeni bir sistem değil ama mantıksal açıdan güzel bir sistem. Tartaninin böyle bir yapısı olduğunu bilmiyordum. Gerçi su anda tüm sistemlere bunu yapabiliyorlar. Tercih etmemin sebebi ise araç gerçek anlamda tam ısınmadan lpgye geçiyor olması. Ayarlanabilir ama yaz aylarında çok çabuk lpgye geçiyor. Sonuç itibariyle araçlarımız benzinli motora göre dizayn edildiği için motora ne kadar katkımız olursa okadar uzun ömürlü olabileceğini düşündüğümden mantıklı geliyor. Normal sisteme göre tek farkı 1.500 devirde yada ayarlanan devirde geçmesi. Geri kalan tüm prensipleri aynı.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2014, 15:02:23 »
zaten yeni bir sistem değil ama mantıksal açıdan güzel bir sistem. Tartaninin böyle bir yapısı olduğunu bilmiyordum. Gerçi su anda tüm sistemlere bunu yapabiliyorlar. Tercih etmemin sebebi ise araç gerçek anlamda tam ısınmadan lpgye geçiyor olması. Ayarlanabilir ama yaz aylarında çok çabuk lpgye geçiyor. Sonuç itibariyle araçlarımız benzinli motora göre dizayn edildiği için motora ne kadar katkımız olursa okadar uzun ömürlü olabileceğini düşündüğümden mantıklı geliyor. Normal sisteme göre tek farkı 1.500 devirde yada ayarlanan devirde geçmesi. Geri kalan tüm prensipleri aynı.
Bahsettiğiniz arabayı çalıştırdıktan sonra belli bir devirde lpgye geçmesi olayı her lpg dönüsüm markasında
 olan tek nokta enjeksiyonlu araçlara takılabilen sistemlerde oluyor. Bizde 99 corolla vardı 2006-2007 yıllarında çift gözlü olanlardan. Sıralı sistem yerine daha ucuz olduğu için o sistemden taktırmıştık. Araba çalıştırdıktan sonra 2500 deviri geçtiği an lpgye geçiyordu. Tabi bu da sıralı sistem gibi sağlıklı olmuyor araç açısından. Motor daha soğukken lpgye geçiyordu. Sıralı sistemde zaten motor ayarlanan sıcaklığa ulaştığında lpgye geçiyor. Eğer sizin araçta sıralı sistem varsa bu 1500 devir olayının esprisi ne onu anlayamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 10, 2014, 17:01:45 »
Oguz bey bekledim baya gecsin diye ama gecmedi.gaz isigi yesil isik yanip sonuyordu.motor zaten sicak.fakat hareket edeyim dedigimde geciyor.aksam bi daha deneyip buraya aktaracam.kadir beyin dedigi gibi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2014, 17:04:13 »
Bahsettiğiniz arabayı çalıştırdıktan sonra belli bir devirde lpgye geçmesi olayı her lpg dönüsüm markasında
 olan tek nokta enjeksiyonlu araçlara takılabilen sistemlerde oluyor. Bizde 99 corolla vardı 2006-2007 yıllarında çift gözlü olanlardan. Sıralı sistem yerine daha ucuz olduğu için o sistemden taktırmıştık. Araba çalıştırdıktan sonra 2500 deviri geçtiği an lpgye geçiyordu. Tabi bu da sıralı sistem gibi sağlıklı olmuyor araç açısından. Motor daha soğukken lpgye geçiyordu. Sıralı sistemde zaten motor ayarlanan sıcaklığa ulaştığında lpgye geçiyor. Eğer sizin araçta sıralı sistem varsa bu 1500 devir olayının esprisi ne onu anlayamadım?

anlatmak istedigim tamda buydu.zaten motor ısınınca gerekli görüldügü anda lpg ye geçiyor araç.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 17:06:37
Oguz bey bekledim baya gecsin diye ama gecmedi.gaz isigi yesil isik yanip sonuyordu.motor zaten sicak.fakat hareket edeyim dedigimde geciyor.aksam bi daha deneyip buraya aktaracam.kadir beyin dedigi gibi olabilir.

sizden denemenizi istedigim olay şu.soguk motorlu aracınıza binin rolantide çalıştırın iyice motor ısınsın bi takip edin kendisi geçecekmi.bu saniyeler içinde olacak birşey degil ama onu söliyim.çokda ahım şahım bir beklemede yapmazsınız ama.o yeşil ışık sürekli yanar hale gelecekmi bi takip edin.arkasından da kontagı kapatın hafif bekleyip birdaha çalıştırın ve kalkış hazırlıgınızı yapıp direk kalkın bi de öle takip edin nezaman geçecek lpg ye bakalım bi.ama ben bir sorun oldugunu düşünmüyorum şuan lpg nizde.bunları deneyip bir paylaşırsanız sevinirim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 10, 2014, 17:15:33 »

Normal sıralı sistemden bir farkı yok. Motor sıcaklığına ulaştığı zaman lpg sistemi devreye giriyor ama benzinle çalışmaya devam ediyor. Deviri ben öyle istediğim için oldu istediğin devire ayarlattırabilirsin yada hiç böyle birşey yapmazsan ayarlı sıcaklığa ulaştığında otomatik geçer. Amacım ilk çalışmada motoru daha fazla benzinle çalışmasını sağlamak özellikle yaz aylarında hava sıcaklığından dolayı çok çabuk geçişler yapıyordu bunu engellemiş oldum.
Son olarak direk aracı çalıştırıp hareket ettiğimde motor ayarlı sıcaklığa ulaştığında otomatik olarak geçiş yapmakta. Bu sistemi kullanmaya başladığım günden bugüne lpg ile ilgili herhangi bir aksaklık yaşamadım buda artısı oldu bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 10, 2014, 18:03:17 »
Normal sıralı sistemden bir farkı yok. Motor sıcaklığına ulaştığı zaman lpg sistemi devreye giriyor ama benzinle çalışmaya devam ediyor. Deviri ben öyle istediğim için oldu istediğin devire ayarlattırabilirsin yada hiç böyle birşey yapmazsan ayarlı sıcaklığa ulaştığında otomatik geçer. Amacım ilk çalışmada motoru daha fazla benzinle çalışmasını sağlamak özellikle yaz aylarında hava sıcaklığından dolayı çok çabuk geçişler yapıyordu bunu engellemiş oldum.
Son olarak direk aracı çalıştırıp hareket ettiğimde motor ayarlı sıcaklığa ulaştığında otomatik olarak geçiş yapmakta. Bu sistemi kullanmaya başladığım günden bugüne lpg ile ilgili herhangi bir aksaklık yaşamadım buda artısı oldu bana.
Bu 1500 devire geldiğinde lpgye geçme olayı olmasaydı da bundan farklı birşey yaşamazdınız bence[emoji6] Siz bu olayın yararı olduğunu düsünüyorsanız saygı duyarım tabiki ama mesela kışın 10-15 dakika hiç kıpırdamadan rolantide duruyor musunuz arabayı çalıştırınca? Kışın ben 5-6 km giderdim ancak geçerdi lpgye sattığım auris. Yani yine 1500 devirin esprisi olmuyor. Hareket ettiğiniz gibi 1500 deviri geçeceksiniz zaten[emoji6] Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 10, 2014, 21:22:06 »
arkadaşlar bugün tekrar tekrar denedim.evimin önüne geldim.durdugu yerde benzine çektim.sonra gaza çektim geçmedi.gaz ısıgı yanıp söndü.gaza hafif dokundum 1000 devire gelince geçti.bunu tekrar tekrar denedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 10, 2014, 21:28:11 »
arkadaşlar bugün tekrar tekrar denedim.evimin önüne geldim.durdugu yerde benzine çektim.sonra gaza çektim geçmedi.gaz ısıgı yanıp söndü.gaza hafif dokundum 1000 devire gelince geçti.bunu tekrar tekrar denedim.
gayet normal emre bey sorun yok.lpgyi kapatip bidaha aciyosunuz sonucta hemen sak diye gecmez sikinti yok.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Eylül 10, 2014, 21:50:00 »
evet ogün hocam yok gibi duruyor.bundan önceki aracım auristi.üzerinde brc vardı gayet iyiydi.onda boyle bısey yoktu.o yüzden kuşkulandım.ama lovato gercekten cok sessizmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 10, 2014, 21:56:06 »
evet ogün hocam yok gibi duruyor.bundan önceki aracım auristi.üzerinde brc vardı gayet iyiydi.onda boyle bısey yoktu.o yüzden kuşkulandım.ama lovato gercekten cok sessizmiş.
brc ye gore sessizdir ve bemce daha iyi bir kitdir lovato.biraz daha benzin yemesi iyidir arabanin cunku senelerce bu kit ile kuru yakit yicek.hemen gecmemesi motor icin buyuk avantaj eminolun.ayrica her sabah araci sole bi rolantide calistirirsaniz bi sure kendiliginden gececektir o aradada benxinle calisir ve motor guzelce temizlenir.kullancagınız günler tabi bu söledigim zorunlu degil motor saglıgı için.yoksa yolda ilerlerken kendiliginden birsüre sonra geçecektir
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2014, 09:25:22 »
Bu 1500 devire geldiğinde lpgye geçme olayı olmasaydı da bundan farklı birşey yaşamazdınız bence[emoji6] Siz bu olayın yararı olduğunu düsünüyorsanız saygı duyarım tabiki ama mesela kışın 10-15 dakika hiç kıpırdamadan rolantide duruyor musunuz arabayı çalıştırınca? Kışın ben 5-6 km giderdim ancak geçerdi lpgye sattığım auris. Yani yine 1500 devirin esprisi olmuyor. Hareket ettiğiniz gibi 1500 deviri geçeceksiniz zaten[emoji6] Saygılar...

Yazları min 45 sn ile 1 dk arasında
Kışları min 2 dk ile 3 dk arasında rolanti gerçek devrini bulana kadar beklerim. Araç tam ısınana kadar da vites geçişleri 2500 geçirmeden yola devam ederim. Kışın dediğin gibi bir esprisi pek olmuyor ama yazın gayet başarılı :tamam:  Kendimce yararlı görüyorum.  :saygi:

Keşke dünyanın en pahalı yakıtını kullanmasak da tek tip yakıtlı araçalar kullanabilsek. Keşke imkanlar el versede hybrid veya elektrikli araçlar kullanabilsek. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 07, 2015, 16:12:51 »
Emre Bey nasıl memnunmusunuz LOVATO dan?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 07, 2015, 16:19:08 »
Emre Bey nasıl memnunmusunuz LOVATO dan?

Hayırdır murat abi sende benim gibi lpg ye sempati duymaya mı başladın :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mayıs 07, 2015, 16:22:05 »
Hayırdır murat abi sende benim gibi lpg ye sempati duymaya mı başladın :)

Mehmet sende mi benzinli kullanıyorsun :) Yaaa aklıma yatmıyor değil, bir yandan da tırsıyorum. Araştırıyorum konulara bakıyorum işte böyle. Aklımda LOVATO var neden bilmiyorum ama sempatim oluştu  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 07, 2015, 16:27:58 »
Mehmet sende mi benzinli kullanıyorsun :) Yaaa aklıma yatmıyor değil, bir yandan da tırsıyorum. Araştırıyorum konulara bakıyorum işte böyle. Aklımda LOVATO var neden bilmiyorum ama sempatim oluştu  :asikadam:

@Murat Köse (28015) İsmi kulağa hoş mu geliyor? davulun sesi de uzaktan hoş gelirmiş. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mayıs 07, 2015, 16:31:17 »
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #37 : Mayıs 07, 2015, 16:37:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mayıs 07, 2015, 16:38:59 »
Yahu gazımı almış gidiyordum ufaktan ufaktan  :P

Önümüz yaz malum, benimde Eylülde muayene olayım var, yazın gezmelerine yetişsin diye düşünüyordum :( offffff şiştim yine

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2015, 16:40:35
çağatay Aktürk (28936) bakıyor bak yukardan, taze gazcı. Nasıl durum Çağatay hocam sende ?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #39 : Mayıs 07, 2015, 16:42:04 »
@Murat Köse (28015) Kite vereceğin 2Bin TL ile benzini al doya doya gez hocam. :islik: