Gönderen Konu: lovato kit taktırdım  (Okunma sayısı 14241 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
lovato kit taktırdım
« : Eylül 09, 2014, 10:19:05 »
ever arkadaşlar.dün ümranıye candan muhendıslıkte lovato obd akıllı kit taktırdım.54 lt sımıt tank uygulması ile harika oldu.lpg ye geçişi hiç hiiseilmiyor ve gayet sessiz çalışıyor.ilk izlenimlerim bu şekilde.yakıt sarfiyatını ileride yazacagım.

Toyota Club Türkiye

lovato kit taktırdım
« : Eylül 09, 2014, 10:19:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: lovato kit taktırdım
« Yanıtla #1 : Eylül 09, 2014, 10:23:10 »
ever arkadaşlar.dün ümranıye candan muhendıslıkte lovato obd akıllı kit taktırdım.54 lt sımıt tank uygulması ile harika oldu.lpg ye geçişi hiç hiiseilmiyor ve gayet sessiz çalışıyor.ilk izlenimlerim bu şekilde.yakıt sarfiyatını ileride yazacagım.

Hayırlı olsun, benim aracımdaki kit de lovato ve gerçekten enjektörleri sessiz çalışmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2014, 11:44:58 »
ben kendi adıma toyotaya en uygun kit oldugunu düşünüyorum bende de lovato var.güle güle kullanın oldukça sessiz bir kit.alıştıkçada tasarrufunuzu görüceksiniz diye düşünüyorum güzel işçilik orjinal malzeme ile takıldıysada hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.aracınızın lpg li oldugunu çok unutmadan çok sıkıştırmadan keyifli sürüşler dilerim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2014, 23:17:50 »
ARKADAŞLAR BİR SORUM VAR.O KADAR SESSİZ ÇALIŞIYOR Kİ .SİSTEME İLK DOLAN 20 TL LİK GAZ HALA DURUYOR İÇİNDE.65 KM YOL GİTTİM DAHA GİDECEK GİBİ.ARACI DURDUGU YERDEN BENZINE ALDIM SONRA TEKRAR GAZA ÇEKTİM FAKAT GAZA GEÇMEDİ.HAREKET ETTIGIMDE GEÇİYOR.BU SİSTEM BU ŞEKİLDE Mİ ÇALIŞIYOR?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2014, 23:21:59 »
Dıger kıtlerde farketmıyor.Ister hareket etsın ıster dursun lpg den benzıne gecer.Sızın lpg bıtmıs olmasın.Benzınde kalıyorsa tup bıtmıstır
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2014, 23:24:19 »
ARKADAŞLAR BİR SORUM VAR.O KADAR SESSİZ ÇALIŞIYOR Kİ .SİSTEME İLK DOLAN 20 TL LİK GAZ HALA DURUYOR İÇİNDE.65 KM YOL GİTTİM DAHA GİDECEK GİBİ.ARACI DURDUGU YERDEN BENZINE ALDIM SONRA TEKRAR GAZA ÇEKTİM FAKAT GAZA GEÇMEDİ.HAREKET ETTIGIMDE GEÇİYOR.BU SİSTEM BU ŞEKİLDE Mİ ÇALIŞIYOR?
Sistem belli bir oranda subabları beslemek içinde olabilir benzinle çalışıyor diye duydum. Arkadaşım da lovato var klima benzin alıyor her ay klima benzinden harcıyor diyip duruyor. Büyük ihtimal küçük bir oran benzin kulanıyor. ..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2014, 23:25:25 »
aracı ilk çalıştırdıgınızda hemen lpg ye geçmez araç.motor ısınır biraz kendine gelir öle geçer.en saglıklı olanıda budur.ben genelde rolantide motorun biraz kendisine getirilmesi taraftarıyım lpg li araçta.varsın benzin yesin zaten topu topu birtek o an benzin yicek.ben öle yapıyorum şahsen her bindigimde.ama belli bir süre yol aldıktan sonra benzine alıp sonra gaza aldıgında geçmiyorsa gazınız bitmiştir.kırmızı ışık yanmıyormu.ayrıca zaten lpg ye geçmek istediginizde bittiyse müzigi falan kapatın bi dinleyin ötüyor ikaz ediyor olması lazım sistemin bittigine dair.kalkışınız benzinle olur sonra kendiliginden lpg ye geçer eger aracı direk kaldırırsanız durdugu yerden.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2014, 23:42:08 »
Dıger kıtlerde farketmıyor.Ister hareket etsın ıster dursun lpg den benzıne gecer.Sızın lpg bıtmıs olmasın.Benzınde kalıyorsa tup bıtmıstır
lpg bitse alarm ötmeye başlar ama.
DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 10, 2014, 09:44:32 »
hayır beni anlamadınız.yoldan geldim zaten araç lpg de stop etmeden benzıne aldım.sessiz çalıştığını duymak için telrar lpg ye aldım.fakat araç durduğu yerde almadı.sonra lpg bitmiştir dedim hareket ettiğim anda lpg ye adı.sonra bir kez daha denedım yine geçmedi ve yine hareket etmek istediğimde tekrar geçti.acaba bilgisayara mı bağlı hareket ettiğini anlayınca lpg ye geçiyor diye sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 10, 2014, 09:57:59 »
hayır beni anlamadınız.yoldan geldim zaten araç lpg de stop etmeden benzıne aldım.sessiz çalıştığını duymak için telrar lpg ye aldım.fakat araç durduğu yerde almadı.sonra lpg bitmiştir dedim hareket ettiğim anda lpg ye adı.sonra bir kez daha denedım yine geçmedi ve yine hareket etmek istediğimde tekrar geçti.acaba bilgisayara mı bağlı hareket ettiğini anlayınca lpg ye geçiyor diye sordum.
ben de 7 aydır prins kit kullanıyorum daha önce ki araçlarımda da başka kitler kullandım hiç böyle bişey başıma gelmedi, istediğim zaman lpg/benzin geçişini sağlıyorum.
sizin durum ilginç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 10, 2014, 09:59:19 »
Hayırlı olsun...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2014, 10:01:45 »
LPG Candır, gerisi heyecandır.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 17500
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2014, 10:09:49 »
bu arada lovato kiti kaça yaptırdınız acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2014, 11:30:26 »
hayır beni anlamadınız.yoldan geldim zaten araç lpg de stop etmeden benzıne aldm essiz çalıştığını duymak için telrar lpg ye aldım.fakat araç durduğu yerde almadı.sonra lpg bitmiştir dedim hareket ettiğim anda lpg ye adı.sonra bir kez daha denedım yine geçmedi ve yine hareket etmek istediğimde tekrar geçti.acaba bilgisayara mı bağlı hareket ettiğini anlayınca lpg ye geçiyor diye sordum.

arabayi bi yerr cektiniz stopettirmden calisir vaxiyetteyken lpg ye aldiniz gecmedi hareket edincede lpgye mi gecti diyorsunuz.nekadar beklediniz oldugunuz yerde cok mu kisa beklediniz lpgye gecmesini beklerken.lpg sari isigi yada yesilimsi bi renk yanip yanip sonuyomuydu.hareketedincede sabit bir sekilde yanmaya basladi dogrumu anladım
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2014, 11:41:30 »
Emre Bey;

Lovato kitlerde devirli geçiş sistemi vardır. Mesala 1.500 devire ayarlıdır. Aracı çalıştırdınız ve motor ısındı normalde sistem otomatik algılar ve lpgye geçer ama lovatolarda devir 1.500 ü görünce lpg ye geçer. Taktırdığın yerde Ramazan usta var keşke sorsaydın. Bende atiker var fakat sistem lovatodaki gibi devir 1.500 (yada ayarlanan deviri) görmedikce lpgye geçmiyor.
Sizinkide muhtemelen bu şekilde yapılmıştır.

İyi günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim.
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 10, 2014, 11:50:46 »
Emre Bey;

Lovato kitlerde devirli geçiş sistemi vardır. Mesala 1.500 devire ayarlıdır. Aracı çalıştırdınız ve motor ısındı normalde sistem otomatik algılar ve lpgye geçer ama lovatolarda devir 1.500 ü görünce lpg ye geçer. Taktırdığın yerde Ramazan usta var keşke sorsaydın. Bende atiker var fakat sistem lovatodaki gibi devir 1.500 (yada ayarlanan deviri) görmedikce lpgye geçmiyor.

Bende lovato sıralı sistem kullanıyorum. Isıya göre kendisi lpg ye geçmekte. Sizin belirttiğiniz gibi bir durum benim aracımda yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 10, 2014, 11:51:49 »
Emre Bey;

ole bi sart yok tum lovatalarda benimki durdugu yerde motoru isitincada kendiliginden geçiyor. Yeri geliyo acilen hareket etmek zorunda kaliyorum motoru isitmadan pat diye kalktigimdada 3viteste kisa bisure sonra kendiliginden gecmis oluyor.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2014, 11:52:30
Emre Bey;

ole bi sart yok tum lovatalarda benimki durdugu yerde motoru isitincada kendiliginden geçiyor. Yeri geliyo acilen hareket etmek zorunda kaliyorum motoru isitmadan pat diye kalktigimdada 3viteste kisa bisure sonra kendiliginden gecmis oluyor.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2014, 11:59:10 »
Arakadaşlar bu sistem lovatoya has bir sistemdir ilk kendileri yapmıştır. bütün lovatolarda var derken bu şekilde bir sistemden bahsetmek istedim. Herkezin ki bu şekilde çalışacak diye birşey yok. Arkadaşın aracına bu şekilde bir sistem yapılma olasılığı var. Kaldıki devirli geçiş sistemini otomatik geçişe nazaran daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Şahsen öyle kullanmaktayım ve aracım ısınsa dahi 1.500 deviri geçmeden lpg ye geçmiyor benzinde çalışmaya devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2014, 12:05:47 »
Arakadaşlar bu sistem lovatoya has bir sistemdir ilk kendileri yapmıştır. bütün lovatolarda var derken bu şekilde bir sistemden bahsetmek istedim. Herkezin ki bu şekilde çalışacak diye birşey yok. Arkadaşın aracına bu şekilde bir sistem yapılma olasılığı var. Kaldıki devirli geçiş sistemini otomatik geçişe nazaran daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Şahsen öyle kullanmaktayım ve aracım ısınsa dahi 1.500 deviri geçmeden lpg ye geçmiyor benzinde çalışmaya devam ediyor.

rolantide aracin isinmasini beklemek motora yapilcak en guzel islemlerdem biridir benzinle birguzel yogrulmus olur.illaki guzelligi vardir ama bilmedigim bir sistem ve bana suanlik mantikli gelmiyor 1500un altina inince tekrar benzin sanirim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2014, 12:13:10 »
rolantide aracin isinmasini beklemek motora yapilcak en guzel islemlerdem biridir benzinle birguzel yogrulmus olur.illaki guzelligi vardir ama bilmedigim bir sistem ve bana suanlik mantikli gelmiyor 1500un altina inince tekrar benzin sanirim.

Hayır sistem şu;

Araç benzinle çalıştı ve motor ısındı (hareket etmeden). Normalde sistem otomatik lpgye geçer. Bu sistemde devir 1.500 ü görene kadar benzinle çalışmaya devam eder ve gördüğü ana otomatikman lpgye geçer (ister ara gazı ver ister hareket ederek farketmez). Artık kontak kapatana kadar yada benzine geçiş yapana kadar lpg ile çalışmaya devam eder. Aslında çok mantıklı ve güzel bir sistem.
İstanbul altunizade yakınlarında olan varsa kahve içmeye beklerim hazır aracda burdayken sistemi gösterme şansımda olur. İnanıyorum ki   görünce sizde hak vereceksiniz.