0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ever arkadaşlar.dün ümranıye candan muhendıslıkte lovato obd akıllı kit taktırdım.54 lt sımıt tank uygulması ile harika oldu.lpg ye geçişi hiç hiiseilmiyor ve gayet sessiz çalışıyor.ilk izlenimlerim bu şekilde.yakıt sarfiyatını ileride yazacagım.
ARKADAŞLAR BİR SORUM VAR.O KADAR SESSİZ ÇALIŞIYOR Kİ .SİSTEME İLK DOLAN 20 TL LİK GAZ HALA DURUYOR İÇİNDE.65 KM YOL GİTTİM DAHA GİDECEK GİBİ.ARACI DURDUGU YERDEN BENZINE ALDIM SONRA TEKRAR GAZA ÇEKTİM FAKAT GAZA GEÇMEDİ.HAREKET ETTIGIMDE GEÇİYOR.BU SİSTEM BU ŞEKİLDE Mİ ÇALIŞIYOR?
Dıger kıtlerde farketmıyor.Ister hareket etsın ıster dursun lpg den benzıne gecer.Sızın lpg bıtmıs olmasın.Benzınde kalıyorsa tup bıtmıstır
hayır beni anlamadınız.yoldan geldim zaten araç lpg de stop etmeden benzıne aldım.sessiz çalıştığını duymak için telrar lpg ye aldım.fakat araç durduğu yerde almadı.sonra lpg bitmiştir dedim hareket ettiğim anda lpg ye adı.sonra bir kez daha denedım yine geçmedi ve yine hareket etmek istediğimde tekrar geçti.acaba bilgisayara mı bağlı hareket ettiğini anlayınca lpg ye geçiyor diye sordum.
hayır beni anlamadınız.yoldan geldim zaten araç lpg de stop etmeden benzıne aldm essiz çalıştığını duymak için telrar lpg ye aldım.fakat araç durduğu yerde almadı.sonra lpg bitmiştir dedim hareket ettiğim anda lpg ye adı.sonra bir kez daha denedım yine geçmedi ve yine hareket etmek istediğimde tekrar geçti.acaba bilgisayara mı bağlı hareket ettiğini anlayınca lpg ye geçiyor diye sordum.
Emre Bey;Lovato kitlerde devirli geçiş sistemi vardır. Mesala 1.500 devire ayarlıdır. Aracı çalıştırdınız ve motor ısındı normalde sistem otomatik algılar ve lpgye geçer ama lovatolarda devir 1.500 ü görünce lpg ye geçer. Taktırdığın yerde Ramazan usta var keşke sorsaydın. Bende atiker var fakat sistem lovatodaki gibi devir 1.500 (yada ayarlanan deviri) görmedikce lpgye geçmiyor. Sizinkide muhtemelen bu şekilde yapılmıştır.İyi günlerde kazasız belasız sürüşler dilerim.
Arakadaşlar bu sistem lovatoya has bir sistemdir ilk kendileri yapmıştır. bütün lovatolarda var derken bu şekilde bir sistemden bahsetmek istedim. Herkezin ki bu şekilde çalışacak diye birşey yok. Arkadaşın aracına bu şekilde bir sistem yapılma olasılığı var. Kaldıki devirli geçiş sistemini otomatik geçişe nazaran daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Şahsen öyle kullanmaktayım ve aracım ısınsa dahi 1.500 deviri geçmeden lpg ye geçmiyor benzinde çalışmaya devam ediyor.
rolantide aracin isinmasini beklemek motora yapilcak en guzel islemlerdem biridir benzinle birguzel yogrulmus olur.illaki guzelligi vardir ama bilmedigim bir sistem ve bana suanlik mantikli gelmiyor 1500un altina inince tekrar benzin sanirim.