Gönderen Konu: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.  (Okunma sayısı 12304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.
« Yanıtla #40 : Ağustos 14, 2014, 16:37:43 »
Gökhun Bey bakın aynen alıntılıyorum: ....Birde hyundai dizel motorları uzun soluklu değil. 100.000 den sonrası tamamen kumar.

Ben de derim ki bu ifade yanlıştır. Siz burada turbodan değil motor ömründen bahsediyorsunuz. Turboya ise yeni değindiniz. Olay motor ömrü ise katılmıyorum. Şu an standart altı bazı Çin araçları bile (iyilerini tenzih ederim.) yüzbin km lerin üzerlerine çıkabilmekteler. CRDI ler en az dci ler kadar iyi ve uzun kullanım seyrine sahip motorlar olduğunu düşünüyorum.

Yakıt konusuna gelince hemen belirteyim. Benim eski aracım 1.370km ağırlığındaydı  1.5crdi 16V motor idi ve şehir içi yakıt tüketimi mazot 4,40 krş iken şehir içi 30 krş tu.  50tl lik mazot ile şehir içi 200 küsür km yolu gidebiliyordum. Sattığım kişide bu olaya şahit oldu, en son aldığım yakıtın fişini ve şehir içi yaptığım km yi gösterdim. Uzun yolda ise 55lt. deposu tam dolu iken rahatlıkla 1200km görebilen bir araçtır. 5500km kullandım oradan biliyorum.

Hyundai ve Kia nın yanlış değerleri ise sadece bu markala özgü değildir. Linkde de görüldüğü üzere aslında sadece Hyundai ve Kia için belirttiğiniz durum bakın bir çok markada da var.

http://www.gazeteci.tv/yeni-otomobillerde-yakit-tuketimi-yalanlari-soke-edecek-138425h.htm

Anlatmak istediğim burada herkes fikirlerini özgürce paylaşsın ama daha ılımlı ve bir markayı karalamadan. Ben bir çok cerato 1.5crdi gördüm yüzbinlerce km yapmış. Turbo olayında haklı olabilirsiniz, benim aracım 62.000km de olmasına rağmen ve tek elden bilinçli bir şekilde kullanılmasına rağmen ıslık sesi duymaktaydım. Ancak motorunu bir teknisyen olarak ben çok beğenmekteydim. Çok sessizdir ve yakıtı da tekrar belirtiyorum 1.5, 1370kg bir araç olmasına rağmen gayet başarılıdır.

Uzun soluklu değilden kastım turbosuydu. O güne kadar yaptığınız tüm tasarrufu bir anda yokedecek. Ayrıca 100.000 km dediğim iyimser rakamlardı 50 60 bindede gidebilir hiç garantisi yok. Hyundai dizelini kimseye önermem. Yine taksicilerden örnek vereyim bursada benzinli (lpg) kullanıyorlar. Benzinli motorları en az toyota kadar sorunsuz. Tabi evveliyatıda önemli hor kullanışmış her araba sorun çıkartır. 1.3 getz kullandık aldığımızda 20.000 km civarlarındaydı lpg taktırdık sattığımızda 90 bine yaklaşmıştı bakımdan bakıma sanayii ye uğradık.

Şuan 2006 model 1.6 corolla hb kullanıyorum. Aynı istasyon aynı pompa şehir içi 7.5 lt yakıyor. (Benzin) 4-5 kez denendi. Güncel değerler bunlar. Hesaplarsak 37 38 kuruş yakıyor.  Bu değerler bakım zamanı geldiğindeki değerlerdi. Araç yeni bakımdan çıktı tekrar deneyeceğim. 7 lt ye düşmesini umuyorum. (10-40 yağ idi 5-30 tam sentetik kondu, bujiler filtreler kayış vs komple değişti)

Bu yönden baktığımızda hyundai dizel motorları oldukça fazla yakmakta. 30 kr dizel bir araç için çok yüksek rakamlar. Heleki 1.5 dci kullanıcısına uçurum gibi geliyor. Örnek ben :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 14, 2014, 16:37:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 15 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 14, 2014, 17:33:20 »
otomatik olması ve ileride satışınıda düşünürsek Toyota derim.
2006 corolla 1.6 terra otomatik (benzinli :( )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 14, 2014, 18:17:10 »
Bahadır Bey iki hafta önce 2013 model highline cam tavan tam donanım 1.6 tdi golf kullandım. 1.6 benzinli güncel Auris'te kullandım. Bence Auris daha keyifli. :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 16:14:36
Ayrıca golf gereksiz pahalı.

valla auris hakkında açıkçası pek fikrim yok..ancak golf gerçekten kalitesini hissettiren bir araç..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ağustos 16, 2014, 00:58:06 »
en doyurucu cevaplar ve en fazla katılım bu forumdan geliyor..juke forumundan siftah yok hyundai eh ama burası çok aktif maaşallah...wolkswogen yedek parçaları çok pahalı diye duymuştum ne bileyim genede auris sanki daha ağır basıyor gibi..birde suzuki sx4 diye bir araç varmış 2.eli pek gitmiyormuş ama bilen kullanan çok iyi diyor...fikri olan varmı? yada son çıkan cliolar ? yada reno megane hatchbakler nasıldır acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 16, 2014, 01:03:39 »
en doyurucu cevaplar ve en fazla katılım bu forumdan geliyor..juke forumundan siftah yok hyundai eh ama burası çok aktif maaşallah...wolkswogen yedek parçaları çok pahalı diye duymuştum ne bileyim genede auris sanki daha ağır basıyor gibi..birde suzuki sx4 diye bir araç varmış 2.eli pek gitmiyormuş ama bilen kullanan çok iyi diyor...fikri olan varmı? yada son çıkan cliolar ? yada reno megane hatchbakler nasıldır acaba?
clio ve sx4 ler ileriye dönük çok fazla değer kaybı yaşar açıkçası ben reno grubuna soğuğum megane 2 ler çıkalıdan beri. Tavsiye etmem pek. Ama şu konuda haklarını yiyemem adamlar çok güzel performanslı motorla ekonomik motoru bir arada yapıyolar helal olsun. bir de traktör gibi çalışmasa daha iyi olacak. Totale vurduğumda megane ve clio negatif kalıyor biraz. Benim size önerim honda jazz olur sıfırı yok ama en son piyasaya sürülen serisi gerçekten kaliteli ve güzel yakıt olarak da üzmez. Cam tavanlı falan ciddi anlamda bir bakanı bir daha baktıracak bir araç.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ağustos 16, 2014, 01:40:06 »
Megane 2 sedan öneririm. Hatchbacklerin yol tutuşunu pek beğenmiyorlar. Biz 3 yıl sedan kullandık çok memnun kaldık. 1.5 dci dynamique modeliydi. Dizelde gözünüz kapalı bahsettiğim özellikte bir megane alabilirsiniz. Eğer benzinli derseniz. Auris yada corolla kadar performans alamazsınız. Ama çokta hantal değildir. Yakıt olarak 1.6 corolla auris ile aynı yakar. Bahsettiğiniz megane 3 yani yeni kasa megane ise aynı şekilde dizelleri mükemmel benzinlisi eh işte...

Benim fikrim benzinli alacaksanız honda civic toyota auris corolla, Dizel ise Renault megane yada clioda olabilir. Clio 4 lerin süspansiyonları biraz serttir yol tutuş için. Onun harici bir sıkıntısı yok. turbo benzinlisi çoğu 1.6  2.0 araca nal toplatır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ağustos 18, 2014, 21:30:26 »
ya forumda şu konuyu görünce korktum açıkçası bu kadar ileri derecemi gerçekten..sizce ne yapmalı hoş normal yollarda yapmıyordur umarım eğer durup dururken yapıyorsa gerçekten sorun..kafam karıştı bak şimdi...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=29314.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ağustos 22, 2014, 22:09:11 »
arkadaşlar çok kafam karıştı gerçekten bu ses olayından....tam diyorum aurise karar kıldım ama bu ses olayı ile duyduğum her yeni şey beni uzaklaştırıyor sonra başka yerden o kadar abartıldığı kadar olmadığını duyduğumda da gene gönlüm kayıyor..of ya çok sinir oldum...hyundai i30 mu alsam acaba ne bileyim çok kararsız kaldım gerçekten....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 22, 2014, 22:14:21 »
arkadaşlar çok kafam karıştı gerçekten bu ses olayından....tam diyorum aurise karar kıldım ama bu ses olayı ile duyduğum her yeni şey beni uzaklaştırıyor sonra başka yerden o kadar abartıldığı kadar olmadığını duyduğumda da gene gönlüm kayıyor..of ya çok sinir oldum...hyundai i30 mu alsam acaba ne bileyim çok kararsız kaldım gerçekten....
Ses olayından kastınız nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 22, 2014, 22:15:03 »
I30 dan bence cok ustun bir arac auris onceki kasa i30 dan bahsediyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 22, 2014, 22:21:12 »
Eski İ30 ve Eski Auris'i kiyaslarsak Auris ipi göğüsler.

Ama yeni kasaları kıyaslarsak Auris'in donanım, tasarım, malzeme kalitesi ve fiyat - performans oranı olarak hiç şansı yok bana kalırsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 22, 2014, 23:36:11 »
i30 alacaksanız eski kasasından alın. bir kere bağımsız süspansiyon var. ağırlık merkezi yere yakın. muhtemelen bu başlıkta yine yazmışımdır. yalıtım konusunda bir şey diyemem ama auris'ten geride olmadığı kesin. donanımı da iyidir. auris'ten daha ucuzdur. vergi dilimi aynı zaten. performansı karşılaştırmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ağustos 22, 2014, 23:40:56 »
i30 alacaksanız eski kasasından alın. bir kere bağımsız süspansiyon var. ağırlık merkezi yere yakın. muhtemelen bu başlıkta yine yazmışımdır. yalıtım konusunda bir şey diyemem ama auris'ten geride olmadığı kesin. donanımı da iyidir. auris'ten daha ucuzdur. vergi dilimi aynı zaten. performansı karşılaştırmaya gerek yok.
Yenisi de bağımsız değil mi?

Bir alternatif de ben sunayım. Ben olsam o fiyata Ford Focus Titanium HB alırdım. Yol tutuş kavramında Auris'i de İ30'u da katlar. Tasarım göreceli tabi ama Focus bence bu iki araçtan da şık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 22, 2014, 23:51:19 »
Yeni kasa da da bağımsız süspansiyon mevcut. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ağustos 24, 2014, 12:28:30 »
Ses olayından kastınız nedir?

ses olayından kastım ön konsoldan gelen seslerden bahsediyorum kronikmiş...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2014, 12:29:44
eski kasaları beğenmiyorum yeni i30 lar güzel ama sanırım aurise göre daha fazla yakıyormuş yorumlar böyle en azından...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 24, 2014, 12:31:22
Yenisi de bağımsız değil mi?

Bir alternatif de ben sunayım. Ben olsam o fiyata Ford Focus Titanium HB alırdım. Yol tutuş kavramında Auris'i de İ30'u da katlar. Tasarım göreceli tabi ama Focus bence bu iki araçtan da şık.
  evet buda alternatifler arasındaydı ama bilmiyorum hiç daha önce ford kullanmadığım için eledim belli geçerli sebebim yoktu esasında yakıt olarak aurisle ve yeni i30 la karşılaştırsak nasıldır acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ağustos 24, 2014, 12:32:38 »

ses olayından kastım ön konsoldan gelen seslerden bahsediyorum kronikmiş...

eski kasaları beğenmiyorum yeni i30 lar güzel ama sanırım aurise göre daha fazla yakıyormuş yorumlar böyle en azından...

Çünkü kalitesiz malzeme kullanılmış Auris'te.

İ30'un iç mekanında daha pahalı bir his var. En azından Auris'teki eğrelti duran estetik yoksunu dijital saat yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ağustos 25, 2014, 09:30:46 »

Uzun yolda güncel i30'un pratikte auristen daha fazla yakıt tüketeceğini zannetmiyorum. Şehir içinde ise belki biraz fark olur ancak unutulmamalıdır ki i30 1.6crdi motor 128bg 260 nm tork değeri var ve auris 1,4 motor 90 bg. 205nm torka sahip. Beygir olarak arada 38 bg ve tork olarakta 55nm tork fazlalığı var. İ30'un gücü çok büyük bir artı. Tabi ihtiyacınız ölçüsünde. 1,4 d4d de gayet yeterli bir motor ancak 1,4 ile 1,6 arasındaki vergilendirme açısından fark yok. Bu auris için oldukça büyük bir eksi. Hem daha küçük bir motor kullanacaksınız hemde daha büyük bir motor ile aynı vergiyi ödeyeceksiniz. Ülkemizde en anlamsız vergilendirmelerden biri 1,4 motordan alınan vergiler olarak düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 25, 2014, 14:14:45 »
2011 Auris kullanıcısı olarak isterim ki dizel Auris almanız olurdu. Lakin otomatik baktığınızdan dolayı size diğerlerinden farklı olarak  C4 önerebilirim. Kendi iş araçlarımız Audi ve Volkswagen belli dönemlerde kullanıyorum. Bence parasının karşılığı değil, Hyundai iyi bir marka ama sadece Amerika'da, Amerika pazarında tutunmak adına inanılmaz donanımlarla piyasada agresifler ama Avrupa için aynı şeyi diyemem tam bir fiyasko bence, Citroen'e gelince Fransızlara karşı inanılmaz derecede ön yargıydım ta ki geçen ay C4 Confort modeli ile Çanakkale'ye gidene kadar. otomatik olması CC olması, dizel olması, ve özellikle süspansiyonlarını çok beğendim. Ses yalıtımı ise bence takdire şayandı. bence pazar araştırmanız dahilinde C4'ü de bir kenarda tutun. Tek eksisi Auris'e göre 5 vites olmasıydı.
Golf'ün  adı var tadı yok
Audi 3 çok dar bir araç
Hyundai, yorgun metal kullanımından dolayı benim için bir seçenek bile değil
C4 - Yargıları yıkıyor. Çıkış trendi içinde olması ve yakıt tasarrufu büyük avantaj
Renault Türkiye satış lideri ve geniş servis ağı olması artı ama bence iç dzayn rezalet
Toyota Auris - Severek aldığım ve severek kullandığım bir araç ama onunda yeni kasasını bu haliyle almam 2011-2013 arası en iyi dönemi auris'in

Bunlar benim yorumlarım kimseyi bağlamaz ama fikir vermesi açısından umarım yardımcı olur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 14:16:56
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-satici-sisman-almayan-pisman-175286337/detay

Sahibinden de göz atarken sizin fiyat aralığınızda yer alan bir Citroen buldum. ilanla alakam yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ağustos 26, 2014, 16:19:12 »
2011 Auris kullanıcısı olarak isterim ki dizel Auris almanız olurdu. Lakin otomatik baktığınızdan dolayı size diğerlerinden farklı olarak  C4 önerebilirim. Kendi iş araçlarımız Audi ve Volkswagen belli dönemlerde kullanıyorum. Bence parasının karşılığı değil, Hyundai iyi bir marka ama sadece Amerika'da, Amerika pazarında tutunmak adına inanılmaz donanımlarla piyasada agresifler ama Avrupa için aynı şeyi diyemem tam bir fiyasko bence, Citroen'e gelince Fransızlara karşı inanılmaz derecede ön yargıydım ta ki geçen ay C4 Confort modeli ile Çanakkale'ye gidene kadar. otomatik olması CC olması, dizel olması, ve özellikle süspansiyonlarını çok beğendim. Ses yalıtımı ise bence takdire şayandı. bence pazar araştırmanız dahilinde C4'ü de bir kenarda tutun. Tek eksisi Auris'e göre 5 vites olmasıydı.
Golf'ün  adı var tadı yok
Audi 3 çok dar bir araç
Hyundai, yorgun metal kullanımından dolayı benim için bir seçenek bile değil
C4 - Yargıları yıkıyor. Çıkış trendi içinde olması ve yakıt tasarrufu büyük avantaj
Renault Türkiye satış lideri ve geniş servis ağı olması artı ama bence iç dzayn rezalet
Toyota Auris - Severek aldığım ve severek kullandığım bir araç ama onunda yeni kasasını bu haliyle almam 2011-2013 arası en iyi dönemi auris'in

Bunlar benim yorumlarım kimseyi bağlamaz ama fikir vermesi açısından umarım yardımcı olur.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 14:16:56
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-satici-sisman-almayan-pisman-175286337/detay

Sahibinden de göz atarken sizin fiyat aralığınızda yer alan bir Citroen buldum. ilanla alakam yoktur.

evet C4 lere bakmıştım ama işte fransız arabası diye elemiştim o zaman...peki dizel yakıtla lpg kullanım arasında ne kadar fark var daha önce hiç kullanmadığım için bilemiyorum yani lpg li aurismi almak mantıklı yoksa dizel c4 mü almak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ağustos 26, 2014, 16:37:45 »
Dizel mi benzin mi? Dizel için hep yıllık km 15.000km yi geçerse... diye başlar kelimeler. Ben buna katılmıyorum. Bence yılda yaptığınız km önemli değil, toplamda kaç bin km satın alacağınız araç ile yol almayı düşündüğünüz önemli. Yılda 10bin km yol yapıyorsanız ve 2 sene sonra aracınızı değiştirmeyi düşünüyorsanız benzin ya da lpg fark etmez. Ancak alacağınız araçla yılı fark etmez en az 50bin km yol yapacaksanız hiç lpg ya da benzinli araç düşünmemenizi öneririm.

Dizel ülkemizde günümüz koşullarında her açıdan mantıklı. Ancak ikinci el oto alırken hangi marka araç olursa olsun servis kayıtlarını mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Hatta bir önceki ve bir sonraki bakımlardaki konulan yağ miktarlarını dahi karşılaştırmanız gerekir. Dizel motorlu bir araç alırken hele ki ikinci elde çok titiz davranılması kişinin yararına olacaktır.