Gönderen Konu: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.  (Okunma sayısı 12306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.
« Yanıtla #20 : Ağustos 14, 2014, 10:45:15 »
Gerek eskisi olsun gerek yenisi olsun İ30 Auristen iyi. Ama eski Auris'de eski İ30'dan iyi.

Direksiyon problemini çözmüşlerdi sanırım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59627.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 14, 2014, 10:45:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 14, 2014, 10:57:39 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59627.0
Eğer bu sorunu halen çözemediyseler durum cok kötü. Ciddi bir sorun çünkü. Hyundai bunun yaşanmayacagına garanti veriyorsa alınır. Vermiyorsa alınmaz. Çünkü geyik testinde direksiyonu kitleyen bir araçtan bahsediyoruz. Ciddi bir güvenlik zaafı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 14, 2014, 11:24:11 »
Eğer bu sorunu halen çözemediyseler durum cok kötü. Ciddi bir sorun çünkü. Hyundai bunun yaşanmayacagına garanti veriyorsa alınır. Vermiyorsa alınmaz. Çünkü geyik testinde direksiyonu kitleyen bir araçtan bahsediyoruz. Ciddi bir güvenlik zaafı var.
Öyle bi sorunu olan aracı sahsen kimseye tavsiye etmem.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 14, 2014, 11:31:06 »
Öyle bi sorunu olan aracı sahsen kimseye tavsiye etmem.
Benim haberim vardı bu sorundan ama yüksek hızda böyle yaptığını yeni duydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 14, 2014, 11:33:59 »
O yazdıklarınız içinde en güzeli bence yine auris.Hyundai falan aman diyim...Ama bence 50.000 civarı bi bütçeniz var Audi de düşünün derim ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ilk-sahibinden-kazasiz-boyasiz-audi-a3-cam-tavan-dogus-cikisli-170282246/detay

Kazasız boyasız.A3'lerin tam piyasasını bilmiyorum ama gerçekten kral araba, araştırın derim.Yılda zaten 7.000 km yol yapıyormuşsunuz.Bu motorların ekonomik ve performanslı olduğunu düşünüyorum.Tabi tercih sizin :)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 14, 2014, 11:35:22 »
O yazdıklarınız içinde en güzeli bence yine auris.Hyundai falan aman diyim...Ama bence 50.000 civarı bi bütçeniz var Audi de düşünün derim ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-ilk-sahibinden-kazasiz-boyasiz-audi-a3-cam-tavan-dogus-cikisli-170282246/detay

Kazasız boyasız.A3'lerin tam piyasasını bilmiyorum ama gerçekten kral araba, araştırın derim.Yılda zaten 7.000 km yol yapıyormuşsunuz.Bu motorların ekonomik ve performanslı olduğunu düşünüyorum.Tabi tercih sizin :)
Dolu donanım bulunursa A3 İ30, Auris falan dinlemez ezer geçer. Ama boş olmamak kaydıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 14, 2014, 11:37:37 »
geyik testine pek güvenmem . direksiyonun sorunlu olduğu konusundada şikayet yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 14, 2014, 11:42:43 »
geyik testine pek güvenmem . direksiyonun sorunlu olduğu konusundada şikayet yok.
Neden acaba?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 14, 2014, 11:50:01 »
servo direksiyon  iptal olsa bile direksiyon döner adamlar öyle bir video çekmişlerki arabayı sanki kontrol edemiyor gibi. zaten giderken servo iptal benimde oldu fordda bi sıkıntı yaşamadım 100 km fazla yol gittim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 14, 2014, 12:06:24 »
Güncel hyundai i30 araç olarak gayet güzel, alımlı ve yakıt konusunda da sınıfındaki güncel araçlardan bir farkının olmadığını biliyorum. 50 bin bandında değil belki ama 43-45bin aralığında tereddütsüz alınabilecek bir araç.

Bu arada zamanında 1.5 crdi motor sahibi olan ve kullanan biri olarak, çok basit ve gerçek dışı yorumlar yapıldığını üzüntü ile okuyorum. Hangi araç yüz bin kilometrelerden sonra gitmiyor. Derseniz ki i30 a 50binlira bağlamak hata veya değil, buna yorum yapılabilir. Piyasası sorgulanabilir? Bahsi geçen araç yeni nesil bir araç. 55 lt. deposu ile 1200km leri gören bir araç.

1.6 crdi ler ise şuan 128 bg. Kaç araç 1.6 dizel ve 128 bg? Lütfen yorum yaparken insaf, izan ve gerçek bilgiler ile yorum yaparsak insanları daha iyi bilgilendirmiş oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 14, 2014, 12:24:24 »
2011 Nissan Juke un musteri memnuniyet anketlerinde motor ve yakit sistemi arizalari, klima, ses yalitimi, elektrik sistemi gibi arizalar ciddi yer tutuyor.   
2012 de sikayetler biraz azalmis ama genede tam olarak hepsi cozulememis.
Eger yeni bir arac piyasaya surulduyse yada arac yeni kasaya gectiyse o aractan en az 1 yil uzak durmakta fayda. Yeni modelde hem istediginiz indirimi alamazsiniz hemde ariza riski artar.
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 14, 2014, 12:35:05 »
2011 Nissan Juke un musteri memnuniyet anketlerinde motor ve yakit sistemi arizalari, klima, ses yalitimi, elektrik sistemi gibi arizalar ciddi yer tutuyor.   
2012 de sikayetler biraz azalmis ama genede tam olarak hepsi cozulememis.
Eger yeni bir arac piyasaya surulduyse yada arac yeni kasaya gectiyse o aractan en az 1 yil uzak durmakta fayda. Yeni modelde hem istediginiz indirimi alamazsiniz hemde ariza riski artar.

Niye ben yeni kasa Auris aldım memnunum,  :) söylediklerinizde kısmen haklı olabilirsiniz ancak genelleme yapmak ne derece doğru..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 14, 2014, 12:44:16 »
Benim tecrübem değil ama güvendiğim bir abim söyledi i30 la 8,5-9 lt/100 km yaktığım yolda makyajlı avensis benzinliyle 7 lt/100 km yakıyorum dedi. Benzinli avensisle dizel i30 hemen hemen aynı yakıyor.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 14, 2014, 12:59:52 »

dediğiniz arabaya baktım ama düz vites benimki kesinlikle tam otomtik olması lazım :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 13:03:08
genel yorumlara baktığımda şunu çıkarıyorum juke kesinlikle tavsiye edilmiyor zaten bu juke ya çok sevildi yada hiç sevilmedi arası yok...i30 donanım olarak auristen daha iyi ama 2011-2012 auris içinde auris daha iyi diyorsunuz anladığım kadarıyla.....yılda 7 bin km ortalama yol yapan biri için i30 yada auris alsa farkeden bir şey olurmu acaba yakıt tüketimi olarak? yada yakıt tüketimini hiç dikkate almamalımıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 14, 2014, 13:23:11 »
dediğiniz arabaya baktım ama düz vites benimki kesinlikle tam otomtik olması lazım :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 13:03:08
genel yorumlara baktığımda şunu çıkarıyorum juke kesinlikle tavsiye edilmiyor zaten bu juke ya çok sevildi yada hiç sevilmedi arası yok...i30 donanım olarak auristen daha iyi ama 2011-2012 auris içinde auris daha iyi diyorsunuz anladığım kadarıyla.....yılda 7 bin km ortalama yol yapan biri için i30 yada auris alsa farkeden bir şey olurmu acaba yakıt tüketimi olarak? yada yakıt tüketimini hiç dikkate almamalımıyım?

Serkan kardeşim ben şunu diyorum.Sanırım hatchback model arıyorsunuz.Şahsen ben hatchback bi araba alacak olsam 1.sıra Audi A3 2.sıra Golf 3.sıra da Auris yazarım.Hyundai diyorsunuz, bana göre kalite olarak toyotanın yanına bile yaklaşamaz tabi bu benim kendi düşüncem.Vermiş olduğum ilan size bi örnek teşkil etmesi içindi.Manuel yada otomatik mi diye bakmadım ancak aracın kilometresi donanımı e tabi birde markası ve tipi göz ününe alırsak gayet güzel bir örnek.A3 lerin piyayası ne kadardır bilmiyorum ama illaki bu donanımlara yakın otomatik bir A3 aranılırsa bulunabilir diye düşünüyorum.Tekrar söylüyorum ben örneğimi bütçeniz doğrultusunda sadece bir emsal teşkil etmesi için verdim.O paraları hyundai veya nissana vermektense öncelik olarak bi audi volkswagen grubundan bi araca bakmak ver ardından toyotaya yönelmek bence en mantıklı tercih olur.Para sizin, zevk sizin umarım istediğiniz gibi bi araç alır gönül rahatlığı ile kazasız belasız binersiniz. ;)
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 14, 2014, 13:27:15 »
Niye ben yeni kasa Auris aldım memnunum,  :) söylediklerinizde kısmen haklı olabilirsiniz ancak genelleme yapmak ne derece doğru..

Bu genelleme dunyaca kabul edilmis ve istatistiklerle kanitlanmis ayrica toyota bu gun dunyanin en guvenilir markasi durumunda dolayisiyla toyota sahiplerinin riski daha az. Bahsettigin arac toyota iq yada toyota venza gibi toyotanin yeni araci degil yillardan beri piyasada olan bir arac dolayisiyla orda da bir avantaj soz konusu.
2009 Toyota Camry 2.4 FW
2011 Toyota Venza 2.7 FW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 14, 2014, 15:10:38 »
Güncel hyundai i30 araç olarak gayet güzel, alımlı ve yakıt konusunda da sınıfındaki güncel araçlardan bir farkının olmadığını biliyorum. 50 bin bandında değil belki ama 43-45bin aralığında tereddütsüz alınabilecek bir araç.

Bu arada zamanında 1.5 crdi motor sahibi olan ve kullanan biri olarak, çok basit ve gerçek dışı yorumlar yapıldığını üzüntü ile okuyorum. Hangi araç yüz bin kilometrelerden sonra gitmiyor. Derseniz ki i30 a 50binlira bağlamak hata veya değil, buna yorum yapılabilir. Piyasası sorgulanabilir? Bahsi geçen araç yeni nesil bir araç. 55 lt. deposu ile 1200km leri gören bir araç.

1.6 crdi ler ise şuan 128 bg. Kaç araç 1.6 dizel ve 128 bg? Lütfen yorum yaparken insaf, izan ve gerçek bilgiler ile yorum yaparsak insanları daha iyi bilgilendirmiş oluruz.

100 bin km den sonra turbo istiyor hyundai araçları. Performansına birşey demiyorum ama benzinli araçlar ile hemen hemen aynı yakıyorlar.  Fabrika verisine bakınca zaten anlaşılıyor. Kaçkez şikayet aldı yalan dolan fabrika yakıt tüketim değerlerinden dolayı. Benden iyi bilmeniz lazım

kaynak : http://wap.ntvmsnbc.com/Haber/Goster/25394948

Renault 1.6 dci motorları 130 bg. Yakında çıkacak olan motoruda 160 bg.  Hem gidiyor hem az yakıyor hemde uzun ömürlü motorları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ağustos 14, 2014, 16:05:53 »
100 bin km den sonra turbo istiyor hyundai araçları. Performansına birşey demiyorum ama benzinli araçlar ile hemen hemen aynı yakıyorlar.  Fabrika verisine bakınca zaten anlaşılıyor. Kaçkez şikayet aldı yalan dolan fabrika yakıt tüketim değerlerinden dolayı. Benden iyi bilmeniz lazım

kaynak : http://wap.ntvmsnbc.com/Haber/Goster/25394948

Renault 1.6 dci motorları 130 bg. Yakında çıkacak olan motoruda 160 bg.  Hem gidiyor hem az yakıyor hemde uzun ömürlü motorları.

Gökhun Bey bakın aynen alıntılıyorum: ....Birde hyundai dizel motorları uzun soluklu değil. 100.000 den sonrası tamamen kumar.

Ben de derim ki bu ifade yanlıştır. Siz burada turbodan değil motor ömründen bahsediyorsunuz. Turboya ise yeni değindiniz. Olay motor ömrü ise katılmıyorum. Şu an standart altı bazı Çin araçları bile (iyilerini tenzih ederim.) yüzbin km lerin üzerlerine çıkabilmekteler. CRDI ler en az dci ler kadar iyi ve uzun kullanım seyrine sahip motorlar olduğunu düşünüyorum.

Yakıt konusuna gelince hemen belirteyim. Benim eski aracım 1.370km ağırlığındaydı  1.5crdi 16V motor idi ve şehir içi yakıt tüketimi mazot 4,40 krş iken şehir içi 30 krş tu.  50tl lik mazot ile şehir içi 200 küsür km yolu gidebiliyordum. Sattığım kişide bu olaya şahit oldu, en son aldığım yakıtın fişini ve şehir içi yaptığım km yi gösterdim. Uzun yolda ise 55lt. deposu tam dolu iken rahatlıkla 1200km görebilen bir araçtır. 5500km kullandım oradan biliyorum.

Hyundai ve Kia nın yanlış değerleri ise sadece bu markala özgü değildir. Linkde de görüldüğü üzere aslında sadece Hyundai ve Kia için belirttiğiniz durum bakın bir çok markada da var.

http://www.gazeteci.tv/yeni-otomobillerde-yakit-tuketimi-yalanlari-soke-edecek-138425h.htm

Anlatmak istediğim burada herkes fikirlerini özgürce paylaşsın ama daha ılımlı ve bir markayı karalamadan. Ben bir çok cerato 1.5crdi gördüm yüzbinlerce km yapmış. Turbo olayında haklı olabilirsiniz, benim aracım 62.000km de olmasına rağmen ve tek elden bilinçli bir şekilde kullanılmasına rağmen ıslık sesi duymaktaydım. Ancak motorunu bir teknisyen olarak ben çok beğenmekteydim. Çok sessizdir ve yakıtı da tekrar belirtiyorum 1.5, 1370kg bir araç olmasına rağmen gayet başarılıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 14, 2014, 16:06:26 »
ben kesinlikle Golf öneririm eğer HB araç aranıyorsa..Kalite açısından piyasadaki çoğu rakibinden önde bence..eğer çok geniş bir bagaj ihtiyacı yoksa kesinlikle düşünülebilir. Golf..
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ağustos 14, 2014, 16:13:45 »
ben kesinlikle Golf öneririm eğer HB araç aranıyorsa..Kalite açısından piyasadaki çoğu rakibinden önde bence..eğer çok geniş bir bagaj ihtiyacı yoksa kesinlikle düşünülebilir. Golf..

Bahadır Bey iki hafta önce 2013 model highline cam tavan tam donanım 1.6 tdi golf kullandım. 1.6 benzinli güncel Auris'te kullandım. Bence Auris daha keyifli. :)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 14, 2014, 16:14:36
Bahadır Bey iki hafta önce 2013 model highline cam tavan tam donanım 1.6 tdi golf kullandım. 1.6 benzinli güncel Auris'te kullandım. Bence Auris daha keyifli. :)

Ayrıca golf gereksiz pahalı.