Gönderen Konu: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.  (Okunma sayısı 13409 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.
« : Ağustos 13, 2014, 16:52:05 »
merhaba, kısmetse bu kış yeni bir araba alacağım ancak hangi araba konusunda çok kararsız kaldım Auris kullanıcıları olarak yardımcı olacağınızı ümit ediyorum.kısaca araba geçmişimi anlatayım ilk arabam 2000 model clio hatcback idi sonra 2005 corolla sedan ve bunların hepsi otomatik vites idi kendim bursada yaşadığım için kaydırmayan tam otomatik vites şart.yıllık ortalama 7 bin km yapmaktayım bu yüzden dizel olması şart değil..şimdi sizden ricam şu arada kaldığım araba marka ve modellerinide yazacağım aynı şeyleri o arabaların forumlarındada yazacağım böylece herkesimin düşüncelerinden faydalanmak istiyorum bütçem 50 bin civarı olacak 3 aşağı 5 yukarı bu yazacağım 3 modelede yetecek 2.el araba fiyatlarına bakınca görünen bu..evet şimdi arada kaldığım arabaları yazmaya başlıyorum....

önce toyota auris 2011 ve yukarısı düşünüyoruz 40-45 bin civarı baya var özellikle beyaz çok hoş iç dizaynı hoşumuza gidiyor ama ondada baya sorunlardan bahsediyorlar.

nissan juke...tarzı çok hoşumuza gidiyor bu sefer eşimde kullanacak ehliyeti var ama tecrübe hiç yok..ancak forumlarda bazı sorunlardan bahsediyorlar yakıtı fazlaymış içte kullanılan malzemeler sertmiş vb. şeyler .

ve hyundai i30 son çıkanlar çok fazla özellikli diyorlar segmentin çok üstünde özellikli arabalarmış ama insanlarda biliyorsunuz bir hyundai kalitesiz araba üretir yargısı var..görüntüsü çok hoş arabanın...bilemedim onların genel sorunları elite modelinde üstü açılan camdan sesler geliyormuş birde direksiyonda sıkıntı var diyorlar...

2 senedir arabasızım ve açıkçası araba kullanmayı ve gezmeyi çok özledik o yüzden bazen aklıma acaba dizelmi alsam diyorum yada daha az yakıt tüketen 1,2 corsamı diyorum ama onlarında iç konsol hoşuma gitmiyor...

kısaca böyle sizden özellikle auris konusunda yardımlarınızı düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum soracağınız bir şey olursada lütfen sorun ki siz bana ben size yardımcı olayım şimdiden herkese ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.
« : Ağustos 13, 2014, 16:52:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: ne alacağım konusunda yardımınızı rica ediyorum.
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2014, 16:54:14 »
Yakıt tüketimi çok önemli değilse İ30 alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2014, 16:56:26 »
Benzinli düşünüyorsanız honda veya toyota modellerini tercih etmeniz daha iyi olur. Performans + Düşük yakıttan dolayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 13, 2014, 16:56:35 »
Öncelikle bütçenize bağlı olarak, hangi sınıf araç alacağınıza karar vermelisiniz, daha sonra yıllık yapacağınız km ye göre benzinli veya dizel mi olmalı, manuel veya otomatik mi olmalı, bu kriterleri netleştirirseniz bütçenize uygun aracı daha kolay seçebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 13, 2014, 17:05:52 »
Öncelikle bütçenize bağlı olarak, hangi sınıf araç alacağınıza karar vermelisiniz, daha sonra yıllık yapacağınız km ye göre benzinli veya dizel mi olmalı, manuel veya otomatik mi olmalı, bu kriterleri netleştirirseniz bütçenize uygun aracı daha kolay seçebilirsiniz.

bütçe 3 aracıda karşılıyor yazımdada belirttiğim gibi tam otomatik şart olayın sadece görsellik ve özelliğine bakıp hoşumuza giden 3 araç arasında kaldım bu yüzden de sizlerden özellikle kullandığınız 2011 üstü auris hakkında düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum artı ve eksileriyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2014, 17:55:56 »
İlk önce nissan juke  u bu sınıftan çıkartın en dar araba yakıtı da fazladır... hyundai i30 tasarımı çok hoş hyundai arabaları yakıt cimrisidir aurisden az yakacağı görüşündeyim... maceraya da girme derim... polo 1.2 tdi dizele de bakabilirsiniz yakıt olarak muhteşem polo bunlardan ufaktır. Auris biraz ağır basıyor aralarında malzeme kalitesi olarak başınızı ağrıtmaz...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 13, 2014, 18:01:56 »
Hyundai yakıt tüketimi konusunda hep palavra atan bir firma. Benzinlileri toyotaya kıyasla aynı yakar belki ama performans fakiridir. Dizelleride tam tersi çok performanslı ama yakıtıda ona oranla çok fazla. i30 tercih edilebilir yanları donanımı ve tasarımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2014, 18:22:14 »
Dizelleride tam tersi çok performanslı ama yakıtıda ona oranla çok fazla. i30 tercih edilebilir yanları donanımı ve tasarımı.
Arkadasın accent blue 1.6 dizeli Var çok memnun 20 krş yaktığını söylüyor...Arabada uçuyor... dediğiniz 1.5dizel olabilir
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2014, 18:36:09 »
Arkadasın accent blue 1.6 dizeli Var çok memnun 20 krş yaktığını söylüyor...Arabada uçuyor... dediğiniz 1.5dizel olabilir

Evet 1.5 dizelleri öyle.

Fakat bildiğim kadarıyla 1.6 larıda fazla yakıyor. Şehir dışı 6. vitesten dolayı biraz az yakıyormuş. Az önce fabrika verisine baktım şehir içi 5.2 litre diyorda palavra bence. (i30 da)

Birde hyundai dizel motorları uzun soluklu değil. 100.000 den sonrası tamamen kumar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2014, 19:29:53 »
benzinli için cvt şanzımana sahip bir araç düşünürseniz hem ekonomi hem konfor bir arada yakalayabilirsiniz. bütçenizle yeni kasa civic alabilirsiniz. donanımı beklentinizi karşılar, ayrıca grade logic sistemli şanzımana sahip civic alırsanız yokuşlarda faydasını çok görürsünüz.

corsa'nın iç tasarımını beğenmeyen birine yeni auris'i öneremem zaten. bence tasarımını beğeniyorsanız civic alın. garantisi de devam ediyor olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2014, 20:48:05 »
Bende onu söyleyecektim bütçenizle sıfır araç alabilirsiniz civic veya auris corollanın touch yada active modelleri alınabilir :) sıfır araç daha eğlencelidir :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 157 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2014, 20:48:57 »
Ben de juke u her koşulda elerim, kendim alacak olsam.. donanım konusunda hyundai i30 sizi daha çok tatmin edecektir,cvt şanzımanı da artı yönü.. aynı zamanda yakışıklı da araba.. ama ben makyajlı 2011-2012 aurisleri de çok beğeniyorum..bu aurisler zaten tam otomatik olduğundan kaydırma yapmaz..

Alıp uzun yıllar binecekseniz auris derim..ama 1-2 sene sonra satacaksanız i30 tercih edebilirsiniz.. hyundai yaşlandıkça elden çıkarması daha zor olur diye düşünüyorum(aurise göre)..

hayırlısı olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 13, 2014, 21:04:50 »
Juke kadar tipsiz bir araba gormedim en dolusuna binip yeteri kadar fikir sahibi oldum  ekranli teyp falan vardi çin mali   heryeri
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2014, 21:14:58 »
Juke kadar tipsiz bir araba gormedim en dolusuna binip yeteri kadar fikir sahibi oldum  ekranli teyp falan vardi çin mali   heryeri
Juke lüzumsuz zaten. [emoji4] Ne bayan arabası ne de erkek. Terbiyesiz bir tanım buldum Juke'a. [emoji14]

Bahsedilen fiyata Qasqhai'de bulunabilir. Tabi bi 2.el olur. Ayrıca malzeme kalitesi düşüktür.

Juke fiyatına QQ almak her halükarda daha mantıklı diyorum ben. İsterseniz bir değerlendirin. [emoji6]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2014, 21:16:10 »
Juke lüzumsuz zaten. [emoji4]

Bahsedilen fiyata Qasqhai'de bulunabilir. Tabi bi 2.el olur. Ayrıca malzeme kalitesi düşüktür.

Juke fiyatına QQ almak her halükarda mantıklı diyorum ben. İsterseniz bir değerlendirin. [emoji6]
qq hakkinda bi şey bilmiyorum malesef
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2014, 21:26:04 »
qq hakkinda bi şey bilmiyorum malesef
Eğer değerlendirmeye alınacaksa kısaca bildiklerimi anlatayım.

1.5 dCi motor çok ekonomik. Performansı orta düzeyde. Sadece ilk vitesi hantal. Araç 6 vites olduğundan uzun yolda ekonomik.

Yüksekliği çok iyi. Yola hakim bir şekilde ilerliyorsunuz.

Yol tutusu yüksekligine rağmen iyi. Virajlarda yana yatma eğilimi az.

Araç iyi yol tuttuğu için haliyle süspansiyonları biraz konforsuz. Ama rahatsız edici değil.

Ses yalıtımı ne iyi ne kötü.

Arka diz mesafesi eh işte kıvamında.

Bagaj yeterli.

Benim bindigim araç makyajsız Tekna modeliydi. Donanım olarak gayet tatminkar. Cam tavan, multimedya ekranı gibi donanımlar istiyorsanız üst donanımlar tatmin eder. Ama fiyat yükselir.

İç malzeme kalitesi beklentilerimin çok altında kaldı. Abartısız söylüyorim Micra gibi. Havalandırma mazgalları Logan'a nazire yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2014, 21:30:27 »
arkadaş ne i30'muş ya herkes bir laf atıyor. 1.6 crdi kullanın öyle kulaktan dolma bilgilerle bilgi vermeyin. araba uçuyor resmen donanımsa donanım kaliteyse kalite. alabiliyorsanız vw opeli toyotası nissanı direk eleyin. dizel i30 alın inanın pişman olmazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ağustos 13, 2014, 21:36:42 »
arkadaş ne i30'muş ya herkes bir laf atıyor. 1.6 crdi kullanın öyle kulaktan dolma bilgilerle bilgi vermeyin. araba uçuyor resmen donanımsa donanım kaliteyse kalite. alabiliyorsanız vw opeli toyotası nissanı direk eleyin. dizel i30 alın inanın pişman olmazsınız.
Motoruna yorum yapamam ama donanım ve kalite olarak Auris'i katlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 13, 2014, 23:39:33 »
Motoruna yorum yapamam ama donanım ve kalite olarak Auris'i katlar.
Kasa farkı var olsun bence de 2007 yılında yola çıkan bi model ile 2012 de çıkan araç bir değildir.Bu arada geçenlerde forum da i30 direksiyon kilitlenmesi ile ilgili bi konu vardı araştırın bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 14, 2014, 10:43:05 »
Kasa farkı var olsun bence de 2007 yılında yola çıkan bi model ile 2012 de çıkan araç bir değildir.Bu arada geçenlerde forum da i30 direksiyon kilitlenmesi ile ilgili bi konu vardı araştırın bence.
Gerek eskisi olsun gerek yenisi olsun İ30 Auristen iyi. Ama eski Auris'de eski İ30'dan iyi.

Direksiyon problemini çözmüşlerdi sanırım.