Gönderen Konu: kar beyazım corollam ilk kaza ve onarım sonrası aracı teslim aldım  (Okunma sayısı 11955 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: KARA BEYAZIM İLK KAZAM ve tavsiyeleriniz
« Yanıtla #60 : Ağustos 08, 2014, 21:57:00 »
Değer düşmesi düşünceme göre çok olacak gibi, ama servis bakımlı olacağı için problem büyümez,çünkü neyin değiştiği ve kimin değiştiği belli olacak. Expertizle yada servisle ters gitmeseydiniz keşke, rica şeklinde söyleyince suyuna gidiliyor :) müşteri memnuniyeti için servis çok yardımcı oluyor. Expertiz ustadan yardım alıyor servisle görüşüyor şirketle görüşüyor hallediliyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 08, 2014, 21:57:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ağustos 08, 2014, 22:07:10 »
Tercih sizin tabiki... Özel servis e bırakmanız halinde nasılsa değişecek parçalar belli.. Kasko anlaşmalı olduğu sürece cebinizden para çıkmaz.. Avensis ile yaptığım son kazada bi tanıdık özel servis elemanı geldi olay yerine değişecek parça konusunda hem fikirdik ama ben illa yetkili servis dedim ve sonuç ...

3 parça değişecekti...

Ön tampon , sis farı, far yıkama jeti... 

Özel servis tamirat tutarı :350 tl maksimum

Servis tutarı : tamirat yapmadı hepsi orjinaliyle değişti. 2000 tl parça + 1000 tl işçilik..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 08, 2014, 22:24:21 »
16 bin fatura aracı perte çıkarabilir mi? Nerdeyse bedelinin yarisina denk. Ayrıca gerçekten bu yetkili servisler bu işi abartiyor. Nede olsa müşterinin cebinden para cıkmayacak diye düşünüp şisirdikçe şişiriyorlar faturayı. Dışarda yapılsa eminim bu bedelin yarısından fazla tutmazdı. Ve malesef bu hasar kayıtları araçların 2.el değerini düşürüyor.  >:( Başıma geldi ondan biliyorum.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 08, 2014, 23:20:43 »
ben yeni okudum büyük geçmiş olsun
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 10, 2014, 10:15:52 »
1.   Belirttiğiniz durumu kafamdan geçiriyorum fakat; kendim askeri personel olduğumdan gerek parçaların tedariki ve işçiliğinin takibini zaman ve izin probleminden dolayı yapmak benim için imkansız gibi,

2.  Maddi olarakta aracı yeni almam sebebiyle borcunun devam etmesi kaynaklı ödeyecek gücümün olmaması,

3.   Ve aracın diyelim ki 16.000 'tl lik tramer hasar kaydıyla birlikte bana satışta kaybettireceği değer ne kadar olur, dışarıda ve yetkili serviste ki onarım farkı bana kar lı olur mu? Satış esnasında aracın değerini bu kaza sonrası % 10'dan daha mı fazla olur, alıcının kazaya ait 90 dan fazla fotoğrafıyla fiyatın ve parçaların şişirilmiş şekliyle bu hale geldiği inancıyla alması daha olası gibi geliyor. Bu sebeplerden ötürü servisten başka bir yerde onarım imkanım bulunmamaktadır görünüyor.

Ben olsam yetkili serviste şişmiş faturayla yaptırırım. Hatta arada istediğin şeyler varsa onları da yaptırt. Experinle konuş 4 lastik sıfır taksınlar. xenon far filan yaptır. Listeleri faturaları sakla.

Satarken her ne olursa olsun fiyat aynı etkilenir.

2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 12 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ağustos 10, 2014, 12:17:36 »
Ben olsam yetkili serviste şişmiş faturayla yaptırırım. Hatta arada istediğin şeyler varsa onları da yaptırt. Experinle konuş 4 lastik sıfır taksınlar. xenon far filan yaptır. Listeleri faturaları sakla.

Satarken her ne olursa olsun fiyat aynı etkilenir.
Katiliyorum... Uzun süre kullanacak olsanız da hasarli ve hasar olması muhtemel tum parcalar değişeceğini icin yetkili serviste yapıldığında içiniz rahat edecektir..
Ayrica satacakken talip olanlara veya aracinizin hasarın ı soranlara özel serviste yapılanların yetkili servisten daha iyi ve eksiksiz olduğunu kimseye anlatamazsiniz.. ben şahsen alici olsam disarida 8 bin onarim gören arac yerine yeykili serviste 15 bin onarimli araci tercih ederim, herkes bilir ki yetkili serviste fiyat biraz sismistir..
2012 toyota auris diesel mmt comfort extra ve şimdilik trabzon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: kar beyazım corollam ilk kazam ve tavsiyeleriniz
« Yanıtla #66 : Ağustos 10, 2014, 12:52:26 »
Zaten belli yaştan sonra arabada parça değişmiş olması sorun görünmez. Mesela 7-8 yaşında orijinal salıncak, rotil, amortisör vs olsa ne olur. Çoğu parçayı alan kişi değiştirecek cebinden. Yani bence sorun olmaz.

Kaportada değişen olmayınca vuruk olmadığının ispatı.

Değişeni 1-2 yaşındaki araba için sorun olur belki.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ağustos 11, 2014, 23:57:54 »
Hasan bey son durum nedir ? Aracinizin onarimina onay verdiyseniz kapi citalarinizin sokulup dogru bir sekilde montajini rica etseydiniz, aradan cikardi.Hatirlatmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 12, 2014, 13:30:34 »
Öncelikle hüznümüz devam ediyor, sizlerin tecrübe tavsiyeleri doğrultusunda servisle bir kaç görüşmemiz oldu ve şöyle;

1.     Önce sizlerin görseline sunduğum liste'ye ilave olarak jant kapaklarından sadece 1 tanesinin sağlam olduğunu ve listeye 1 adet kapak değişimi yazdıklarını diğer kırık olanların durumunun ne olacağını sorduğumda onların kaza esnasında kırılıp kırılmadığını sordu bende sinirli ve karalı bir şekilde arabanın kaza öncesi ve kaza sonrası tüm resimlerinin mevcut olduğunu ve o kapakların kaza da kırıldığını söyledim eğer değişim olmaması durumunda kabul etmeyeceğimi söyledim bunun üzerine bu talebimin eksper tarafından kabul edilmeme olasılığının olduğunu söyleyince bende iyice sinir oldum, eksperi bu yönde değerlendirme yaptırması gerekenin kendisi olduğunu söyledim. Daha düne kadar elindeki listenin hemen hemen tümüyle firma eksperi tarafından onaylanacağını ve fiyat konusunda çok değişiklik olmayacağını söyleyen şahıs şimdi 3 tane jant kapağı değişiminden imtina ediyor.

2.   Bir adet lastik ve 1 adet jant yazmışlardı listeye , ben de bunun üzerine 1 adet lastiği değiştirdiklerinde eski lastiklerle birlikte o aracın nasıl yüksek hızda sağlıklı olacağını sordum, değişim yapılacaksa çift olur dedim, 2 adet yapın dedim onlarda (yetkili servis) bunun mümkün olamayacağını söylediler.

3.     Dün (11.08.2014) yaptığımız telefon görüşmesinde firma (AXA) eksperinin araca baktığını hasarın yüksek olmasından dolayı kendisinin direk onay veremeyecği, merkezle yapacağı yazışma sonrası (yaklaşık 1 hafta) servise onarım onayını vereceği bunun üzerine ervisinda asgari 2 hafta onarımının süreceğini söylediler, ve bu şu oluyor ki bugün itibariyle arabam en az 3 hafta daha yok, kaza anından bu yana süreyi hesaplayacak olursak 30-35 gün yapıyor.

4.    Güneşe bırakmaya kıyamadığımız araba bu yılın temmuz ve ağustos güneşimi tepesine tepesine yiyecek demek oluyor.

5. Diyelim ki araç yapıldı ve ben almaya gittim, bana verecekleri faturada beyan edilen ve onardıkları tüm yerleri görmek istediğimde yabani yabani yüzüme bakmazlar herhalde değil mi? Onarım masrafının yekününü tutan alt tarafı lifte kaldırıp görmek arzusundaym. Ha bu arada listede sol sis lambası diye yazmışlar sis lambası yerinde kopmuş (soketi çıkmış) bir vaziyette aracın tekerle kırık yer arasındaydı acaba onu görmediler mi yoksa, gördülerde amaaan nasıl olsa değişecek mi dediler?

Vesselam hasılı kelam durum böyle. Tüm forumdaşlara saygı ve sevgiyle.

TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ağustos 12, 2014, 13:33:59 »
Geçmiş olsun, araca yapılan tüm işlemleri kontrol etmek hakkınız var tabiki. Zaten eksperde bu kontrolleri yapmadan sigorta para ödemez. Bu arada ikame araç aldınız mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 12, 2014, 13:49:53 »
Evet kaza olduğunda yedek araç hakkınız var bunu değerlendirin
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 12, 2014, 14:42:22 »
Öncelikle çok geçmiş olsun, tüketici hakları konusunda medeni seviyelere ulaşmak dileğiyle.

Şimdi daha iyi anladım meseleyi.

Peki OEM ürünlerden daha kaliteli aftermarket ürün bulmak mümkün müdür?
Ufuk arkadaşımız cevap vermiş zaten. Şunu da belirteyim, sırf bunun için üretim yapan ya da belli serilerini bu şekilde üreten firmalar var. Ayrıca orjinal parça demek de çok dar bir ifade değildir, düşünülenden daha geniş bir ifadedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 12, 2014, 16:46:42 »
çok geçmiş olsun, küçük gibi gözüksede büyük kaza atlatmışsınız, daha kötüsü olabilirdi...

geçen yıl bu zamanlar 45.000 km de buna benzer tek taraflı kaza yaptım, traversler  az yamulmuştu düzeltildi, karteri deldim, radyadör alttan hasar aldı,çelik jantım parçalandı,porya,lastik vesaire değişti...

hepsini yetkili servisde kaskoyla değiştirdim, 5 kişilik yol-konaklama-yemek dahil 9.500,00 tl gibi bir rakam hasar kaydım oluştu, varsın oluşsun, varsın yetkiliservisde yapılmış olsun...

ön tampon alttan ezilerek kırılmıştı, tamponun komple değişmesi çok pahalıya maal oldu bana, tamponun kaç parçadan oluştuğunu o zaman anladım, say say bitmedi parçalar...

sizin arka tampona neden değişim verdiler onu anlayamadım, kırık vesaire göremedim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ağustos 12, 2014, 17:53:41 »
Geçmiş olsun, araca yapılan tüm işlemleri kontrol etmek hakkınız var tabiki. Zaten eksperde bu kontrolleri yapmadan sigorta para ödemez. Bu arada ikame araç aldınız mı?

İkame araç kaza yaptığım anda lazım olmuştu malum düğüne gittiğimden, kaza yapınca ikame araç talabimi kasko şirketine ilettiğimde serviste araca yönelik dosya açılmadan ikame araç veremediklerini belirttiler. Şan için aracın zoraki luzümu yok, kasko klozunda 1 (bir) hafta süreli ikame araç almak hakkım varmış.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2014, 17:58:18
çok geçmiş olsun, küçük gibi gözüksede büyük kaza atlatmışsınız, daha kötüsü olabilirdi...

geçen yıl bu zamanlar 45.000 km de buna benzer tek taraflı kaza yaptım, traversler  az yamulmuştu düzeltildi, karteri deldim, radyadör alttan hasar aldı,çelik jantım parçalandı,porya,lastik vesaire değişti...

hepsini yetkili servisde kaskoyla değiştirdim, 5 kişilik yol-konaklama-yemek dahil 9.500,00 tl gibi bir rakam hasar kaydım oluştu, varsın oluşsun, varsın yetkiliservisde yapılmış olsun...

ön tampon alttan ezilerek kırılmıştı, tamponun komple değişmesi çok pahalıya maal oldu bana, tamponun kaç parçadan oluştuğunu o zaman anladım, say say bitmedi parçalar...

sizin arka tampona neden değişim verdiler onu anlayamadım, kırık vesaire göremedim...

Ne anlayamadım, konaklama ve yemek ücretinide mi kaskodan karşılandı? Bi yaşıma daha girdim af buyurun bu konuda bi hayli zayıfım, kaza başa gelmeyince (Alah tekrarını yaşatmasın) bilinmiyor.

Egzosun bulunduğu yerde bağlantı nopktasında kopma var. Az bir de ezik var. Aracın çekici üstündeki fotoğraflara detaylı bakarsanız görebilirsiniz.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 12, 2014, 18:21:34 »

Muhammed bey hangi kasko firması size bu kadar imkanı sağladı??? Gerçekten bende şaşırdım
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ağustos 12, 2014, 18:34:05 »
Muhammed bey hangi kasko firması size bu kadar imkanı sağladı??? Gerçekten bende şaşırdım

Sn barış bey, detaylı yazdım fakar bilgisayarın azizliğine uğradım,

kısaca şöyle belirteyim kaza anonda yolda kalanların hedef noktaya gitmesinde konaklama -ulaşım ücretinide kaskom karşılamıştır, 1 gün sonra 7+7 günlük kiralık araç opsiyonunuda ayağıma kadar getirmiştir... reklam gibi olacak ama allianz dı sigortam...

amasya taşova çıkışı erbaa giriş kaza yapmıştım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ağustos 12, 2014, 19:33:17 »
Sn barış bey, detaylı yazdım fakar bilgisayarın azizliğine uğradım,

kısaca şöyle belirteyim kaza anonda yolda kalanların hedef noktaya gitmesinde konaklama -ulaşım ücretinide kaskom karşılamıştır, 1 gün sonra 7+7 günlük kiralık araç opsiyonunuda ayağıma kadar getirmiştir... reklam gibi olacak ama allianz dı sigortam...

amasya taşova çıkışı erbaa giriş kaza yapmıştım...
Rabbim bir daha göstermesin Muhammed bey alianz ı değerlendireceğiz zor gününüz de sahip çıkmış...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ağustos 12, 2014, 20:04:29 »

Kazaya yönelik servis tarafından ekspertiz kazadan 5 (beş) gün sonra yapıldığından bana da ancak 5 (beş) gün sonra araç alabileceğime yömelik mesaj geldi, arafe günü bulmadığın kınayı bayramda saçına sür demiş atalarımız. Muhammet bey bu arada anladığım kadarıyla aracınızın uğradığı hasar benimkinden daha fazla ama çıkan hasar tutarı benimkinden oldukça az gibi geldi yazdıklarınıza binaen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ağustos 13, 2014, 10:12:32 »
Kazaya yönelik servis tarafından ekspertiz kazadan 5 (beş) gün sonra yapıldığından bana da ancak 5 (beş) gün sonra araç alabileceğime yömelik mesaj geldi, arafe günü bulmadığın kınayı bayramda saçına sür demiş atalarımız. Muhammet bey bu arada anladığım kadarıyla aracınızın uğradığı hasar benimkinden daha fazla ama çıkan hasar tutarı benimkinden oldukça az gibi geldi yazdıklarınıza binaen.

normalde hasarlı aracın ekspertiz yapılmadan ikame araç hizmetini vermiyorlar,

hasar anında acentamı arayarak kazamı bildirdim, trafik ve sonrasında çekici yol yardım geldi, sivasda yetkili servis olmasına rağmen aracımı samsun derindereye çektirtmiştim ki; eksik bir işlem olduğunda ikamet ettiğim istanbuldaki derindereden işlem yapabileyim istedim...

ekspertiz yapılmadan acentam ikame araç için genel merkezle görüşerek işlemi hızlandırmıştı...

hasar içinde çelik jantım 1.250+kdv ve 200+ kdv lastik hasarım vardı, 1 yıl önce kur düşüktü yedek parça fiyatları düşük olmasından kaynaklı olabilir...

işinize yarayacaksa şöyle paylaşım yapayım,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ağustos 13, 2014, 13:18:30 »
Aynı değişen parçalara baktım ve 7 kalem malzemede fiyat farkı + 394 tl gibi bir fark çıkıyor bir yıl içerisinde.

PARÇA ADI                       SİZİN FATURA FİYATI                      BENİM ÖN İNCELEME FİYATI                 FARK

1. Lastik                                 187                                                    261                                              +73

2. Radyatör Davlumbazı          218                                                  280                                               +62

3.  Ön Panel Komple               740                                                   748                                              + 8

4.  Çamurluk Davlumbazı        128                                                   143                                              +15

5.  Darbe Emici Ön Tampon     57                                                       62                                               +5

6.  Tampon Ön                        346                                                    491                                             +145   

7.  Motor Alt Koruma                62                                                     148                                               +86

.     
..
...

gibi sadece belirgin olan parçaların mukayesesini göz önünde bulundurunca tablo bu oluyor.