Gönderen Konu: kar beyazım corollam ilk kaza ve onarım sonrası aracı teslim aldım  (Okunma sayısı 11949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
        02 Ağustos 2014 tarihinde yani dün liseden sınıf arkadaşımın düğününe gidelim dedik ve yeni tayin yerim Kütahya’nın GEDİZ ilçesinden yola çıktık, SİMAV'ı geçtik ve DEMİRCİ yol ayrımından 5-10 km kadar gitmedik ki, buraya kadar olan yoğun yağış ve bu noktada yağışın henüz başlamasıyla yolun kayganlaşması ve benimde viraja sanırım biraz hızlı girmem neticesinde, araç önce yola dik konumda kaymaya sonrasında sağ tarafta bulunan meyve bahçesinin kenar settine çarparak havada hareketle (zemine temassız) tütün tarlasının içinde bulduk kendimizi. Kaza sırasında ilk aklıma gelen hava yastıklarının sıraya açılmasını beklemek oldu ama hasar alttan geldiğinden açılan hava yastığı olmadı. Emniyet kemerinin bağlı olması sayesinde savrulmalarda araç içi çarpma olmadı.   

Sonrasında kasko poliçesinden bakarak kaza bildirimi yapmak için yol yardımını aramak oldu ve yaklaşık 45 dakika -1 saat kadar sonra telefonu düşürebildim. Görüşmem esnasında telefondaki kişi araç yürür halde ise aracı yürüterek servise götürmemi söyledi. Poliçeyi yaptırdığım acente yetkilisi de aracı jandarma tarafından kaza tutanağı olmadan hareket ettirmem dahilinde, çıkabilecek mekanik arızayı kaskonun ödemeye yapmayacağı ihtimali düşünerek çekici çağırmamı söyledi. Jandarmayı aradığımda kazanın tek taraflı olmasından dolayı kaza mahaline gelemeyeceklerin ve herhangi bir işlem yapma yetkilerinin olmadığını söyledi. Vesselam bir kaç kez farklı illerin jandarmalarıyla ( İl TLF alan kodu-156 00 00'ı arayarak) nasıl olduysa birisi tamam olay yerine ekip gönderiyoruz oldu ki yaklaşık kazadan  2 saatten fazla sonrasında geldi. Sonrasında iyice şiddetini artıran yağış sebebiyle araçtan yolun karşısına geçene kadar sırılsıklam ıslandım bir kaç kez git gel yapınca. Jandarma alkol testine müteakip, gerekli ölçümleri yaparak raporu pazartesi almamı söyledi bende durumu izah ettiğimde 2 saat kadar sonrasında Balıkesir / Sındırgı jandarma trafikten aldım. Jandarmanın kaza tutanağı sonrası yine yol yardımından çekici ve ikame araç talebinde bulundum. Çekici aradıktan 1,5-2 saat sonra geldi, ikame araç için ise aracın yetkili serviste dosyasının açılmasına müteakip verilebileceğini belirttiklerinden alamdım. Düğün yeri olan Sındırgı ilçesine kaza yerinden kalan 46 km yi  5 saat sonra çekiciyle birlikte gittim, çekici kaza yerine en yakın servis olan Balıkesir  Toyota ALTAN'a devam etti. Evet olay buraya kadar aşağı yukarı böyle. Tavsiyelerinize yönelik sorularım;

1. Aracın çekilmesi esnasında kurtarıcı kancası arabanın rot başının olduğu, teker hareketinin olduğu birleşim yerine, "muhterem aks kafasi" mi şasi mi neyse oraya mı takılır da sonra zorla direksiyonun dönmesi zorlaşır ve gacır gucur sesler içerisnde takır takır o vaziyette yukarı çekilir?

2. Aracın yukarıda serbest düşmesi esnasında ön düzen, jantlarda yamulma olma ihtimali ve bunun serviste kontrol edilme ve onarımına bakarlar mı?

3. Fotoğraflarına bakarak öncesi tecrübe veya bilgilerinize dayanarak ne gibi değişim ve onarımlar yapılır?

4. Experin kazada oluşan hasarları görmezden gelerek özellikle yukarıda belirttiğim mekanik sorunları rapora dahil eder mi, oluşan bir hasa varsa giderilir mi? Aracın kaportasıyla ilgili düzeltmeleri yaptıktan sonra test sürüşü falan olur mu araçta oluşabilecek zıplama, aşırı yol dışına çekme gibi sorunları tespit maksadıyla.

5.  Bu kaza sonrasında benimde tramer kaydım var diyerekten, arada yazacak rakam sizce ne kadar olur?

6. Ve dahası sizin servis ve kaskoya yönelik (bu arada kasko AXA) tecrübe önerileriniz yazabilirseniz müteşekkir kalırım. Paylaşımımı okuyan/değerlendirmede buluna tüm TCT severlere teşekkürlerimi sunarım.

VE FOTOĞRAFLARIMIZ;

TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: KARA BEYAZIM İLK KAZAM ve tavsiyeleriniz
« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2014, 16:58:16 »
Fotolar çok küçük belli olmuyor düzeltirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 03, 2014, 17:04:17 »
hasan bey (toprağım) :) konuyu çok iyi özetlemişsnzi anca konu hakkında yaorum yapamıyacağım...büyük geçmiş olsun resimleride görünce açıkcası içim acıdı...inşallah size ve araçtaki diğer yolculara sevdikerinize herhangi birşey olmamıştır.....büyük geçmiş olsun...rabbim kimseye dert verip derman aratmasın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 03, 2014, 17:07:53 »
Görünürde hiçbir şey yok çekiciyi kim temin etti cebinizden mi karşıladınız... inşallah çok büyük rakamlarla düşmezler.görünürde bir sey yok gibi...heleki hava yastıkları açılmamış yoksa 5 milyar daha düşerlerde gören ağır kaza yaptı zanneder. Rabbim beterinden saklasın gecmiş olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 03, 2014, 17:36:16 »
Fotolar çok küçük belli olmuyor düzeltirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Bir hayli çaba ile düzelttim, fotoğrafların üzerine tıkladığınız takdirde orjinal boyutu görebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 17:38:15
Görünürde hiçbir şey yok çekiciyi kim temin etti cebinizden mi karşıladınız... inşallah çok büyük rakamlarla düşmezler.görünürde bir sey yok gibi...heleki hava yastıkları açılmamış yoksa 5 milyar daha düşerlerde gören ağır kaza yaptı zanneder. Rabbim beterinden saklasın gecmiş olsun.

Fotoğralrın üzerine tıklayarak oluşan hasarı daha net görebilirsiniz. Full kasko yaptırmıştım, kasko klozunda haza yerinden en yakın yetkili servise kadar çekici hizmeti vardı ondan yaralandığımı düşünüyorum en azından şimdilik.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 17:39:31
hasan bey (toprağım) :) konuyu çok iyi özetlemişsnzi anca konu hakkında yaorum yapamıyacağım...büyük geçmiş olsun resimleride görünce açıkcası içim acıdı...inşallah size ve araçtaki diğer yolculara sevdikerinize herhangi birşey olmamıştır.....büyük geçmiş olsun...rabbim kimseye dert verip derman aratmasın....

Çok şükür ne kendimizde ne de yanımda bulunan arkadaşta birşey yok. Emniyet kemerleri bağlıydı. Savrulmanın etkisiyle kapı gözlerindeki 0,5 lt lik sular araç içine yerinden çıkarak savrulmuş.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2014, 17:43:47 »
Geçmiş olsun en kötüsü böyle olsun.resimlerden göründüğü kadarıyla fazla bir şey yok tabiki araç altındaki savrulmadan dolayı oluşmuş ise hasarı ancak servis tespit edebilir.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2014, 18:03:05 »
yahu kaza deyince bende ciddi bişey sandım :) geçmiş olsun. siz sadece yolun dışına çıkmışsınız. arabada şuanda bile sorun olacağını düşünmüyorum.
ön tampon değişebilir. birde alt koruma düşmüş sanırım. eğer varsa lastik veya jantlara bakılır. balansa sokunca hiç bişey kalmaz.

tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2014, 18:41:15 »
geçmiş olsun hasan bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2014, 19:05:08 »
Geçmiş olsun. Çok büyük kazayı çok ucuz atlatmışsınız. (ucuzluktan kastım maddi değil)

Araçtaki masrafı tahmin etmek zor ama tamini 3000 ila 10000 arası çıkar.
Bu kadar geniş söylememin nedenide yürüyen durumunu bilmediğimizden.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2014, 19:08:41 »
Büyük geçmiş olsun. Allah daha kötülerini göstermesin.
Mekanik konusunda da sorun çıkmaz endişelenmenize gerek yok. Servis faturalandıracak kasko ödeyecek. Lastiğe kadar ödeyecek.

Sağlığınız yerinde olduğu için şükredin gerisi boş.

Sizin aracınızda vsc esp gibi bir sistem yokmu ? varsa onlarda hikayemi yoksa ?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 19:13:39
Tavsiye olarak :  Araç kullanma fobisi oluşabilir öyle olmaması için arkadaşlarınızdan emanet alarak her gün 3-5 km düşük hızda araç kullanın. Ufak kaza yapıp 3-4 ay araç kullanamayan arkadaşlarım var. Araç tamirde iken ara vermekten kaynaklandığını düşünüyorum. Olayın adrelanin ve şoku geçmeden araç kullanmaya başlamanız lazım yoksa zor olur.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2014, 20:47:36 »
Çok geçmiş olsun. Allah korumuş.  Takla atmamaniz büyük şans.  Böyle kazaları gördükçe ESP'nin her arabada zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum. Vsc olsaydi buyuk ihtimalle olmazdı bu savrulma. Çok önemli bir hasar yok gibi gözüküyor ama tabi alt takimlar ve yürüyen kontrol edilmeden bir şey söylemek zor. 2.elde bir kayıp yaşatacak bir durum yok gibi.  Sonuçta boya olmayacak. Size tavsiyem yetkili servisin abartılı fatura çikarmasi konusunda dikkatli olun. Zaten kaskolu diye 1 yerine 5 yazıp aracın tramerde çok şisirilmiş hasarlı görünmesini saglayabiliyorlar.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2014, 20:52:26 »
Geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Arıyorum ama bulamıyorum.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 24 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2014, 21:02:22 »
Gecmis olsun. Cana gelecegine mala gelsin derler.
Veni, Vidi, Vici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2014, 21:24:32 »
yahu kaza deyince bende ciddi bişey sandım :) geçmiş olsun. siz sadece yolun dışına çıkmışsınız. arabada şuanda bile sorun olacağını düşünmüyorum.
ön tampon değişebilir. birde alt koruma düşmüş sanırım. eğer varsa lastik veya jantlara bakılır. balansa sokunca hiç bişey kalmaz.

tekrar geçmiş olsun.

Söylemlerinizin ferahlığı yürüğimdeki katılığı biraz olsun giderdi, yalnız yolun dışına çıkmaktan öte, 1 tam dur zeminde 1 tam tur da yere temas etmeden dönünce, insan arabadan inerken yönünü şaşırıyor.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 21:27:01
Mekanik konusunda da sorun çıkmaz endişelenmenize gerek yok. Servis faturalandıracak kasko ödeyecek. Lastiğe kadar ödeyecek.

Tavsiye olarak :  Araç kullanma fobisi oluşabilir öyle olmaması için arkadaşlarınızdan emanet alarak her gün 3-5 km düşük hızda araç kullanın. Ufak kaza yapıp 3-4 ay araç kullanamayan arkadaşlarım var. Araç tamirde iken ara vermekten kaynaklandığını düşünüyorum. Olayın adrelanin ve şoku geçmeden araç kullanmaya başlamanız lazım yoksa zor olur.

yol sürüş destek sistemi va mıdır nedir bilmiyorum ama sanırım var, 2011 comfort extra, bir an toparlayacak gibi oldu ama, malesef tütün kırmaya tarlanın içinde bulduk kendimizi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 21:29:55
Çok geçmiş olsun. Allah korumuş.  Takla atmamaniz büyük şans.  Böyle kazaları gördükçe ESP'nin her arabada zorunlu olması gerektiğini düşünüyorum. Vsc olsaydi buyuk ihtimalle olmazdı bu savrulma. Çok önemli bir hasar yok gibi gözüküyor ama tabi alt takimlar ve yürüyen kontrol edilmeden bir şey söylemek zor. 2.elde bir kayıp yaşatacak bir durum yok gibi.  Sonuçta boya olmayacak. Size tavsiyem yetkili servisin abartılı fatura çikarmasi konusunda dikkatli olun. Zaten kaskolu diye 1 yerine 5 yazıp aracın tramerde çok şisirilmiş hasarlı görünmesini saglayabiliyorlar.

Ben de aracın 96 kadar detaylı fotoğrafı mevcut, kaskonun şişirilmesiyle ilgili olaya elimden geldiğince müdahale etmeye çalışırım fakat, kafama takılan, exper yyok kardeşim burasının durumu iyi değişmeye gerek yok, söyle böyle yapalım deyipte geriye kazadan eser iz, hasar, arızanın kalması. Hasar olarakta çekici şoförü 5-6 binden aşağı olacağını zannetmiyorum falan dedi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 21:31:18
Herkse iyi dilekleri için teşekkür ederim. Arkadaşlar kasko ve servise yönelik duygu ve düşüncelerini esirgemez, tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 03, 2014, 21:33:22

Bu 7 yıl önceki motosiklet kazasından sonra 2. kazam oldu. Motor kazasında sağ dizde kırık oluşmuştu ve 7 ay yürümedim tam anlamıyla ve sağ diz kırığına yönelik 2. ameliyattan sonra hastaneden geldim ve 1 hafta sonra eşimle Samsundan-Çorum'a motosikletle gtmiştim o yönüyle sıkıntı yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 03, 2014, 21:40:53 »
Cok gecmis olsun abi en buyuk kazan bu olsun
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 03, 2014, 21:49:04 »
Geçmiş olsun resimleri goremiyorum ama bu tur tek tarafli kazalarda ben resim çekmek yeterli diye biliyorum bizim aracada siteden bisey atmislardi kabuta gelmisti resmini cekmistik kabutu degistiemisti kasko  insallah çok bir hasar girmezler ama jantlari degistirirlerse hasar kaydi cok cikabilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 03, 2014, 21:56:02 »
Çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 03, 2014, 22:00:09 »
hasan bey gecmis olsun. Allaha sukur taklasiz durmus arac. araciniz dizel ise vsc olmasi lazim. eger vsc varsa arac kendi ekseninde donecek sekilde kontrolden cikmamasi lazim. ciksa bile en fazla yolun hizasina paralel yonde daha kontrollu bir sekilde sanki yolun cok sagina parketmis gibi cikmasi gerekir . tabi vscnin etkisi lastiklerin durumuyla da alakali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 03, 2014, 23:22:55 »
Klasiktir ama kimseye bir şey olmaması önemli.Araç eski haline gelir neticede.Toplam masraf bence de 3-10 bin lira arası olur gibi
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 04, 2014, 00:59:00 »
Büyük geçmiş olsun arkadaş.Tecrübe olması açısından söylüyorum.
Bir arkadaşım ( tam kaskolu ) aracını kızı kullanırken kaldırıma çarptı ve alt takım paramparça oldu.1.Eksper raporunda aracı perte çıkardılar ( 8bin tl masraflı ) fakat bu eksper raporunun onaylandığı bir üst makam ismini tam bilmiyorum , pert raporunu bozdular ve aracı tamir ettirdiler. Tamirciden çıktıktan 10 km sonra motor biel kolunu kırdı ve tekrar servise gönderdiler. Raporlar tutuldu ve biel kolunun kırılması kızının yaptığı kazadan kaynaklanmadığına karar kılındı.
Aracın yetkili servisi ise garantiden sonra ki bakımlarını yetkili servise yaptırılmadığından dolayı aracı sahiplenmediler. Sonuç aracı 7bin tl ye hurdacıya sattı.
Arkadaşımın aracı skoda favorit 2007 model 240bin km deydi.
Sizin durumunuzla benzeştiği için size bir yol haritası çizer diye bilgileri paylaştım.
Bence tramer sorgulamasını düşünmeyin zira hiçbir sorgulama can kaybının karşılığını ödeyemez.Önemli olan aracınızın tamirinin kaliteli yapılmasıdır.
Tamirden sonra sorun çıkarmamasıdır. Ne kadara mal olursa olsun ve tramerde ne çıkacağı düşünülmeden orijinal parçalarla değişim yapılmasını sağlamalısınız.