Gönderen Konu: kar beyazım corollam ilk kaza ve onarım sonrası aracı teslim aldım  (Okunma sayısı 11952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: KARA BEYAZIM İLK KAZAM ve tavsiyeleriniz
« Yanıtla #40 : Ağustos 07, 2014, 23:31:57 »
Keçe derken, aldığımdan bu yana böyle, herhangi bir şekilde değişiklik yapmadım.
motor kabutunun altinda keçe olmuyor mu ses yalitimi için sizin arabalarda yok mu acaba
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 07, 2014, 23:31:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 07, 2014, 23:35:14 »
motor kabutunun altinda keçe olmuyor mu ses yalitimi için sizin arabalarda yok mu acaba

Bunda yok, önceki aracımda vardı. Sanırım bunların fabrika çıkışı böyle. Motor aşırı sessiz çalıştığından yalıtıma gerek yok dostum:)

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 07, 2014, 23:37:18
Hocam çok geçmiş olsun.

Allah aşkına 16.000,00 TL'lik ne hasar var ki burada ? Nasıl bir anlayış bu ?

Yerinizde olsam, eğer dışarıda yaptırma maliyeti 2.500,00 TL'ye kadarsa dışarıda yaptırırdım. Zira serviste yaptırırsanız değer kaybınız çok daha fazla olacak.
Bir tampon, sis farı bulmak ve bir kaç ıvır zıvır bulmak çok da zor olmasa gerek.

Sanmıyorum, dışarda değil nerde yaptırırsanız yaptırın masrafın 4-5 binden aşağı olacağını düşünmüyorum. Öncelikle orjinal parçayı servis dışında temin edemiyorsunuz, en basitinden fren balatasını bile.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 07, 2014, 23:45:09 »
Evet kaput izalatoru yok aracta, normalde olmasi gerekli.

Eksperinize Devlet memuru gibi yaklasmayin, soyledikleri yada yazdiklari kanun degildir.

Ayrica eksper ile anlasmazlik halinde, dilediginiz eksperin araciniza bakmasini talep edebilirsiniz bu sizin yasal hakkiniz.Tanidiginiz yada bildiginiz eksperiniz yoksa sigorta sirketiniz ile gorusun, eksperi degistirmek istemezlerse onarim onayini vermeden eksperler dernegi ile gorusun talebiniz uzerine yeni eksper atamasi icin yardimci olacaklardir.

Ayrica aracinizi, tespiti yapilan servisten, dilediginiz servise cektirme hakkina da sahipsiniz, servis, eksper, onarim hakkinda itilafa duserseniz servise araci baska servise cektireceginizi soylemeniz halinde butun yelkenlerin suya inecegine sahit olabilirsiniz.

Boyle bir durumda sizden ekspertiz ucreti, park ucreti vs. ucret talep etmeleri halinde bu ucretleri sizin degil, yasal olarak sigorta sirketinizin odemesi gerektigini hatirlatabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #43 : Ağustos 07, 2014, 23:46:30 »

Öncelikle orjinal parçayı servis dışında temin edemiyorsunuz, en basitinden fren balatasını bile.

Bu bilgiyi nereden edindiniz bilmiyorum ama o eskidendi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 07, 2014, 23:53:25 »

Katılıyorum.

(Örnek teşkil etsin diye konuşuyorum.) Mesela diyelim buji alacağız. İki marka var. Biri Denso diğeri Toyota marka. Aslında ikisi aynı ürün fakat etiketleri farklı. Yani boşuna Toyota logosuna para vermiş oluyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #45 : Ağustos 08, 2014, 00:11:04 »
Katılıyorum.

(Örnek teşkil etsin diye konuşuyorum.) Mesela diyelim buji alacağız. İki marka var. Biri Denso diğeri Toyota marka. Aslında ikisi aynı ürün fakat etiketleri farklı. Yani boşuna Toyota logosuna para vermiş oluyoruz.
Hayir ben onu demek istemedim, orijinal Toyota ambalajli urunude temin edebiliyoruz, yetkili servislere mecburiyet eskidendi.

Artiniz nedir derseniz,

Ayni anda orijinal ve kaliteli muadil parca temini
Ucretsiz kargo
Hizli cevap
Formalitesiz alisveris
Yetkili servisin soguk ortamina gitme zorunlulugu olmamasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ağustos 08, 2014, 00:14:17 »
Hayir ben onu demek istemedim, orijinal Toyota ambalajli urunude temin edebiliyoruz, yetkili servislere mecburiyet eskidendi.

Artiniz nedir derseniz,

Ayni anda orijinal ve kaliteli muadil parca temini
Ucretsiz kargo
Hizli cevap
Formalitesiz alisveris
Yetkili servisin soguk ortamina gitme zorunlulugu olmamasi
Şimdi daha iyi anladım meseleyi.

Peki OEM ürünlerden daha kaliteli aftermarket ürün bulmak mümkün müdür?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #47 : Ağustos 08, 2014, 00:26:24 »
Şimdi daha iyi anladım meseleyi.

Peki OEM ürünlerden daha kaliteli aftermarket ürün bulmak mümkün müdür?
Urunden urune degisir, bazi parcalarda OEM'in uzerine parca yok gercekten.Ama sarf malzemede bu tur urunler var.

Hele o Oem kutulu Optifit urunler yokmu? Tam Tofas parcasi, birakin Toyota aracima takmayi Sahin'e bile takmam ama servise gidenlerin yapabilecegi birsey yok, zaten bircogu durumu farketmiyor bile, taa ki frenler ses yapana, silecekler erken bozulana, filtreler erken tikanana kadar.

Konuyu acikladigimiz bazi kullanicilar ise "ben anlamam orijinal, orijinaldir" diyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ağustos 08, 2014, 00:28:15 »
Urunden urune degisir, bazi parcalarda OEM'in uzerine parca yok gercekten.Ama sarf malzemede bu tur urunler var.

Hele o Oem kutulu Optifit urunler yokmu? Tam Tofas parcasi, birakin Toyota aracima takmayi Sahin'e bile takmam ama servise gidenlerin yapabilecegi birsey yok, zaten bircogu durumu farketmiyor bile, taa ki frenler ses yapana, silecekler erken bozulana, filtreler erken tikanana kadar.

Konuyu acikladigimiz bazi kullanicilar ise "ben anlamam orijinal, orijinaldir" diyor :)
Anladım.

Maalesef servisin taktığı parça en iyisidir diye bir anlayış var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20770
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #49 : Ağustos 08, 2014, 00:34:54 »
Öncelikle Cok geçmiş olsun. Bu tür tek taraflı kazalarda öncelikle Polis/Jandarma aranmalı ardından cekici cağırmalı zaten arac trafigi kapatacak şekildeyse Polis/jandarma kendi cekicilerini getirip sizden belirli bir ücret alır ve siz kaskonuzdan 3 gün içinde verilen ücreti alırsınız. Eger trafigi kapatmıyorsa Kendi cekicinizi cagırıp aracınızı tutanak tutulduktan alırsınız sizin cektiginiz fotograflardan cok cekicinin cektigi fotograflar dikkate alınır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 08, 2014, 06:52:28 »

Nerden edindim, geçenlerde aracımın 45.000 bin bakımını yaptırayım dedim, filtre (kabin, hava) orjinal peşine düştüm sonra parçacıların dediği orjinal arıyorsan sevise gideceksin servisten başka bir yerde bulamazsın. Aynı şekilde fren balatası değiştirdim, orjinal alalım dedik baktık BOSH marka ama servistekinin üzerinde TOYOTA logosu mevcut, özel servise neden buna orjinal diyorsun hani üzerinde logo deddiğimizde o da aynı şekilde servisten başka bir yerde orjinal bulamayacağımız ve orjinal istediğimiz taktirde servisten başka yerde olmayacağıydı.
          Konuyu yaptığınız açıklamalar sonrası daha iyi anlamış olduk fakat bu parça teminini Çorum'da sizin belirttiğiniz şekilde yapamadık.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 08, 2014, 10:54:47 »
Büyük geçmiş olsun,Allah beterinden saklasın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 08, 2014, 12:07:24 »
Öncelikle geçmiş olsun bende Kütahya Gedizde ikamet etmekteyim. Geçmiş olsun o yollar zaten çok dar ve eski. Sizin için kötü bir tecrübe olmuş Allah beterinden saklasın.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 08, 2014, 12:27:53 »
çok geçmiş olsun allah kimseye kaza bela vermesin
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ağustos 08, 2014, 19:34:23 »
Öncelikle geçmiş olsun bende Kütahya Gedizde ikamet etmekteyim. Geçmiş olsun o yollar zaten çok dar ve eski. Sizin için kötü bir tecrübe olmuş Allah beterinden saklasın.

Sağol teşekkür ederim. Özelden mesaj gönderdim, buyurun gelin, çayımızı için.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2014, 19:43:49
Sayın Ahmet GÜVE ve Ufuk SÖNMEZ beyler ve diğer üyelerimiz destek ve tecrübelerini esirgemezler de yetkili servisin araçla ilgili almış olduğu ön ekspertiz raporuna dair aracın hasarının boyutunu bizlere açabilirlerse müteşekkir kalırım.

FOTOĞRAFLAR;

1.     

2.     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #55 : Ağustos 08, 2014, 19:52:25 »
Arka travers ve on panelin alt tarafi hasarli sanirim, on panelin alt tarafi fotograf ile ekspertiz edilebilir ama arka travers icin, rot liftinde olculer alinmasi vs. gerekli.

Ben arka traversin ve burclarinin degisimi gerektigine inanmiyorum acikcasi, on taraftada on panelin komple degismesi yerine sadece alt parcasinin degismesi yeterli olabilir birde 57104 pnc li bir on travers yazili bu parcada %90 gereksiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ağustos 08, 2014, 20:24:41 »
Kaporta işçilikleri toplamı'nın alt kısmında yazan parçaları incelediğimde garip geldi; Ön panel komple; 739,58 tl yazmışlar, ön panelde kırık olan yer yok, eğer ki ön tarafta dağılan yeri ön tampon olarak algılamıyorsam.

1. Servisin experi ile telefon görüşmesi yaptım, değişecek parça listesini şuan ki bana verdiği ve size gösterdiğim yukarıdaki halini ve yarın veya yüksek ihtimal pazartesi yapılacak olan kasko firmasının experinin yapacağı listeyi görmek istiyorum diye. Ayrıca benim onayımda olmadan değişime başlanması diye söyledim, o da öncelik bana çıkışmaya kalktı bende , gerekeni söyledi ve "aracı yaptırıp yaptırmayacağımı sordu bende yaptıracağımı fakat yapılacak işlerden haberdar olarak yapılmasını belirttiğimde "tamam o zaman bizi onay için ararsınız" dedi, bende ekper işleminin ne zaman yapılacağını kendileri bildiği için kendilerinin aramasını söyledim ve her iki taraf huzursuz bir şekilde telefonu kapattık. Bana bu listelerden bir çıkarım yapamayacağı, işin maddi anlamda bana yansıyan bir durum olmadığından çok üzerinde durduğumu falan anlatmaya çalışıyor, sanki bedava yapacaklar. ayrıca sizlerinde gördüğü gibi kimi hasar olmayan parçaları değiştirecekler (tozluklar gibi 92,5x2= 185 tl). Peki çıkan bu parçaları ne yapacaklar? Onları da satıp veya başka bir araca değerlendirip bi o kadar da oradan alacaklar. Arka tampon gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ağustos 08, 2014, 20:25:22 »
Tahminimce dışarıda yaptırılmaya kalkılsa parçalarıda Ufuktan alsak herlade 7500 tl işçilik dahil herşeyi halledebilirsiniz.

Tavsiyem yetkili servis dışında anlaşmalı bi servise aracınızı gösterip orda yaptırmanızdır. Özel servis ile de görüşüp parçaları dışarıdan aldınızmı olay tamamdır..

Aracın kasko bedeli ne kadar bu arada?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2014, 20:29:39
Benden sonra msj yazmışsınız.. Servis işlemi garantili yapmak zorunda olduğu için riske atmamak adına kusurlu olan yada olabiliecek her parçanın değişimini talep ediyor bu yüzden bazı parçalar gereksiz gibi gelebilir. Sizin araçta servis ön expertiz yapmış galiba yanlış anlamadıysam , söküm aşamasında genelde ekstra bu listenin dışında şeyler çıkabilirse (servisin gözünden kaçan) fiyat artar ama azaldığını hiç duymadım..

2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ağustos 08, 2014, 20:30:15 »
16000 mi yazıyor orda???

ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ağustos 08, 2014, 20:51:46 »
Tahminimce dışarıda yaptırılmaya kalkılsa parçalarıda Ufuktan alsak herlade 7500 tl işçilik dahil herşeyi halledebilirsiniz.

Tavsiyem yetkili servis dışında anlaşmalı bi servise aracınızı gösterip orda yaptırmanızdır. Özel servis ile de görüşüp parçaları dışarıdan aldınızmı olay tamamdır..

Aracın kasko bedeli ne kadar bu arada?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 08, 2014, 20:29:39
Benden sonra msj yazmışsınız.. Servis işlemi garantili yapmak zorunda olduğu için riske atmamak adına kusurlu olan yada olabiliecek her parçanın değişimini talep ediyor bu yüzden bazı parçalar gereksiz gibi gelebilir. Sizin araçta servis ön expertiz yapmış galiba yanlış anlamadıysam , söküm aşamasında genelde ekstra bu listenin dışında şeyler çıkabilirse (servisin gözünden kaçan) fiyat artar ama azaldığını hiç duymadım..

1.   Belirttiğiniz durumu kafamdan geçiriyorum fakat; kendim askeri personel olduğumdan gerek parçaların tedariki ve işçiliğinin takibini zaman ve izin probleminden dolayı yapmak benim için imkansız gibi,

2.  Maddi olarakta aracı yeni almam sebebiyle borcunun devam etmesi kaynaklı ödeyecek gücümün olmaması,

3.   Ve aracın diyelim ki 16.000 'tl lik tramer hasar kaydıyla birlikte bana satışta kaybettireceği değer ne kadar olur, dışarıda ve yetkili serviste ki onarım farkı bana kar lı olur mu? Satış esnasında aracın değerini bu kaza sonrası % 10'dan daha mı fazla olur, alıcının kazaya ait 90 dan fazla fotoğrafıyla fiyatın ve parçaların şişirilmiş şekliyle bu hale geldiği inancıyla alması daha olası gibi geliyor. Bu sebeplerden ötürü servisten başka bir yerde onarım imkanım bulunmamaktadır görünüyor.