Gönderen Konu: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.  (Okunma sayısı 49399 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis "SPEED LIMITOR" aktivasyonu.
« Yanıtla #80 : Temmuz 22, 2014, 23:43:06 »
Bugün deneme imkanım oldu yeni sistemi. Ümit Hocam bakarsa bir yanlış birşey varsa beni bilgilendirirse sevinirim.  :tamam:

1- Sistem çok güzel bir şekilde devreye giriyor. CC ayarlaması gibi gittiğiniz bir hız var diyelim, düğmeye basıp aktive ediyoruz ve CC kolunu aşağıya itince hız limitleme o hızda başlıyor ekrana geliyor. Daha sonra yukarıya ve aşağıya iterek hız limitini arttırıp azaltabiliyorsunuz. Kolu kendinize çekince de deaktive oluyor sistem. Hız limitörü devreden çıkıyor. Yine bir önceki set değerinde ayarlamak için kolu yukarıya itmek yeterli.

2- Yanlız bu sistem bende gaz pedalına sonuna kadar basınca iptal olmadı. Bu kısmı bir kaç kez denedim ne kadar gaza basarsam basayım iptal olmadı sistem ve hız limitini geçemedim. :wacko:

3- Dönerken denemek için bir daha bastım ama devreye girmedi sistem, bir kaç kez bastım bastım olmadı herhalde kablosu yerinden çıktı dedim ama olayı sonradan anlayabildim. Sistem ışıklar yanıyorken devreye girmiyor. Giderken hava aydınlıktı ışıklar devreye girmemişti ve çok kolay çalışmıştı. Arabayı park edip ışıkları kapatınca, Auto konumunda kullanıyorum devamlı, düğmeye basınca sistem çalıştı. İlk mesajda Ümit Bey bahsetmişti bu durumu ama sadece bağlantı yaparken sanmıştım bu olayı. yada ben bir yerlerde yanlış yaptım

Ümit Hocam bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.  :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 22, 2014, 23:43:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 23, 2014, 00:03:06 »
Bugün deneme imkanım oldu yeni sistemi. Ümit Hocam bakarsa bir yanlış birşey varsa beni bilgilendirirse sevinirim.  :tamam:

1- Sistem çok güzel bir şekilde devreye giriyor. CC ayarlaması gibi gittiğiniz bir hız var diyelim, düğmeye basıp aktive ediyoruz ve CC kolunu aşağıya itince hız limitleme o hızda başlıyor ekrana geliyor. Daha sonra yukarıya ve aşağıya iterek hız limitini arttırıp azaltabiliyorsunuz. Kolu kendinize çekince de deaktive oluyor sistem. Hız limitörü devreden çıkıyor. Yine bir önceki set değerinde ayarlamak için kolu yukarıya itmek yeterli.

2- Yanlız bu sistem bende gaz pedalına sonuna kadar basınca iptal olmadı. Bu kısmı bir kaç kez denedim ne kadar gaza basarsam basayım iptal olmadı sistem ve hız limitini geçemedim. :wacko:

3- Dönerken denemek için bir daha bastım ama devreye girmedi sistem, bir kaç kez bastım bastım olmadı herhalde kablosu yerinden çıktı dedim ama olayı sonradan anlayabildim. Sistem ışıklar yanıyorken devreye girmiyor. Giderken hava aydınlıktı ışıklar devreye girmemişti ve çok kolay çalışmıştı. Arabayı park edip ışıkları kapatınca, Auto konumunda kullanıyorum devamlı, düğmeye basınca sistem çalıştı. İlk mesajda Ümit Bey bahsetmişti bu durumu ama sadece bağlantı yaparken sanmıştım bu olayı. yada ben bir yerlerde yanlış yaptım

Ümit Hocam bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.  :saygi:

Murat bey Ümit bey'e sormuşsunuz cevap vermekte kararsız kaldım.
Şaka bir yana gaz pedalının altını kontrol edin paspas dip gazı engelliyor olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 avensis \"SPEED LIMITOR\" aktivasyonu.
« Yanıtla #82 : Temmuz 23, 2014, 00:07:05 »
Murat bey selam
Yen sistemi güle,güle kullanın tekrar.
Ben olayı fark etmedim ışıklar yanarken vs dediğinizi yani çünkü gecede denemiştim eşime göstermek için.Sanıyorum kablolarda bir temassızlık konusu var diye düşünüyorum.
Speed limitor iptali için gaz pedalına sonuna kadar basınca diye Ahmet bey bahsetmişti ancak bende denedim bendede iptal olmuyor.sitemi basitçe CC kolunu kendinize çekerek CC iptal eder gibi edebiliyorsunuz.Ahmet beyle görüşmemizde bu sistemin yani aktive butonunun ilk defa buraya alındığını belirtmişti kendisi ile bu buton toyotalarda normalde direksiyon üzerinde olması gerekiyor diye konuşmuştuk.Ancak sanırım buton buraya alınınca bir şeylerde değiştimi nedir bilemiyorum.Direksiyon üstü sağ alt tarafta radar ve şerit kontrolleri var ancak bendeki araçta burasıda kör tapa ile kapalı.biraz yoğunum bu aralar ilk fırsatta direksiyon üst bölgesinede bir operayon düzenleyeceğim kafamda o var.Bazı sensörler eksik ancak şimdilik onları nasıl halledeceğimi planlıyorum.
Lafı çok uzatmadan sadede gelirsek sizin araçta bir problem yok gaz pedalı iptal etmiyor ya CC on-off tuşu ile yada CC kolunu kendinize çekerek işlevi iptal edebilirsiniz.
Selamlar.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 00:08:46
Ahmet bey selam
Ben kontrol ettim paspas aklıma geldi ama maalesef devreden çıkmıyor sistem.Sanırım bizim araçlarda sistem tuşu olmadığından switch de yok aklıma başka bir şey gelmedi.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #83 : Temmuz 23, 2014, 00:11:34 »
Hmm
Vakit bulursam yarın bi üretim aracı ile bunu test edeyim. Kafama takıldı.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #84 : Temmuz 23, 2014, 00:14:13 »
Sistem swich ile beslenmiyor.
Gaz pedalının konumu ile kickdown yapıldıgını algılayarak iptal ediyor.
Acaba iptal mi edildi?
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Temmuz 23, 2014, 00:15:25 »
Murat bey Ümit bey'e sormuşsunuz cevap vermekte kararsız kaldım.
Şaka bir yana gaz pedalının altını kontrol edin paspas dip gazı engelliyor olabilir.

Estağfirullah Ahmet Hocam, ben Ümit Beyin konusu olunca , içimizdeki bu konuda bilen ve tecrübeli olan, ona sordum ama sizin cevap vermeniz de her zamanki gibi güzel. Aşağıdaki Ümit Beyin mesajını okuyunca demek ki bu sistemde bir gariplik var. Ümit Bey de gaza basınca iptal etmemiş. Aslında bu iptal olayının olması çok iyi olur Allah muhafaza ters bir durumda

Murat bey selam
Yen sistemi güle,güle kullanın tekrar.
Ben olayı fark etmedim ışıklar yanarken vs dediğinizi yani çünkü gecede denemiştim eşime göstermek için.Sanıyorum kablolarda bir temassızlık konusu var diye düşünüyorum.
Speed limitor iptali için gaz pedalına sonuna kadar basınca diye Ahmet bey bahsetmişti ancak bende denedim bendede iptal olmuyor.sitemi basitçe CC kolunu kendinize çekerek CC iptal eder gibi edebiliyorsunuz........
Lafı çok uzatmadan sadede gelirsek sizin araçta bir problem yok gaz pedalı iptal etmiyor ya CC on-off tuşu ile yada CC kolunu kendinize çekerek işlevi iptal edebilirsiniz.
Selamlar.

Selamlar,

Bende herhalde yerinden çıktı sandım ama park edip ışıkları söndürünce basınca hemen çalıştı. Tuhaf yani. Yarın bir daha kabloları kontrol edeyim :tamam: Ama dururken lambaları yakıp çalışıp çalışmadığına bakmadım herhalde :) Hatırlayamadım şimdi iyimi :)

Aynen dediğiniz gibi CC kullanma mantığıyla aynı hareket ediyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #86 : Temmuz 23, 2014, 00:18:07 »
Ben gaz pedalının ani değişimi ile devre dışı kalabilir diye düşündüm ki sanırım böylede olmalı aniden kaçmak gerektiğinde araç tık diye kaldığında garip oluyor insan.Ani değişimler yaptırdım ancak iptal olmadı bende tekrar bir deniyim bakalım.
Teşekkürler bilgi için.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #87 : Temmuz 23, 2014, 00:20:44 »
Acaba 2 tane aynı renk açık yeşil olan kabloları mı bağlayacaktık ki? Gerçi siz denemişsinizdir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #88 : Temmuz 23, 2014, 00:21:56 »
Iptal olmamasının buton ile alakası yok.
Zaten bir kere devreye alın sonrada isterseniz butonu sökün yine çalışır.

Sonuçta buton sürekli "0"
Basılırsa "1" oluyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #89 : Temmuz 23, 2014, 00:24:03 »
Acaba 2 tane aynı renk açık yeşil olan kabloları mı bağlayacaktık ki? Gerçi siz denemişsinizdir.

Sakın!!!
Onlar farlar açıldıgında tuş aydınlatması için.
Sigortayı attırırsınız.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Temmuz 23, 2014, 00:25:57 »
Sakın!!!
Onlar farlar açıldıgında tuş aydınlatması için.
Sigortayı attırırsınız.

:saygi: Kafama takıldı arabaya inip deniyeyim bakayım ışıklar yanık ve yanmadan sistem nasıl işliyor bende.  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 00:37:55
Evet gittim denedim geldim. Aynen dediğim gibi, ışıklar yanıyorken sistem devreye girmiyor ışıkları kapatınca devreye giriyor. Herhalde birşeyleri ters bağladım  :argh: :argh:

5 delik vardı, deliklerden birinin karşısında boş kablosuz du sonra bir atlayıp 2 adet yan yana bağlamıştım  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #91 : Temmuz 23, 2014, 00:52:36 »
en başta boş olan var onu atlayıp yanındaki 2. ve 3. deliklere bağlanacak Murat bey.
Benim araba evin önünde değil deneridm yoksa şimdi benimde aklıma takıldı ama yarın deneyeceğim belkide bende bir hata var
Yarını bekleyin.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Temmuz 23, 2014, 00:54:32 »
en başta boş olan var onu atlayıp yanındaki 2. ve 3. deliklere bağlanacak Murat bey.
Benim araba evin önünde değil deneridm yoksa şimdi benimde aklıma takıldı ama yarın deneyeceğim belkide bende bir hata var
Yarını bekleyin.
Selamlar

Aynen öyle yapmıştım Ümit Hocam.  :tamam: Bir boş ve sonraki 2 delik şeklinde taktım. Tamam nasipse bakalım yarın sizden de son durumu alırız. Gerçi araçlarımızın modelleri farklı belki ECU dan falan değişiklik olmuş birşeydir :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Temmuz 23, 2014, 22:09:30 »
murat bey selam
bugün denedim falar yada parklar yanarken bendede devreye girmiyor.Daha önce fark etmemiştim.
işlerden bakma fırsatım olmadı en kısa zamanda bakıp bağlantıda bir yanlışlık varsa düzelteceğim.
Not:Ahmet bey ile bugün görüşme fırsatım oldu oda negatif uç yanlış yerde bağlı olabilir dedi.Şu anki bağlantının sisteme bir zararı yok ancak inceleyip tekrar bağlantıyı düzelteceğim.
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #94 : Temmuz 23, 2014, 22:13:01 »
murat bey selam
bugün denedim falar yada parklar yanarken bendede devreye girmiyor.Daha önce fark etmemiştim.
işlerden bakma fırsatım olmadı en kısa zamanda bakıp bağlantıda bir yanlışlık varsa düzelteceğim.
Not:Ahmet bey ile bugün görüşme fırsatım oldu oda negatif uç yanlış yerde bağlı olabilir dedi.Şu anki bağlantının sisteme bir zararı yok ancak inceleyip tekrar bağlantıyı düzelteceğim.
selamlar

Ve aleykum selam, Hayırlı Kadir geceleri  :saygi:

Aman diyeyim Ümit Hocam, dikkat edin Sigorta falan attırmayın, gerçi siz tecrübelisiniz. :saygi: Ahmet Bey den haber beklemek lazım en güzeli, oda bugün test edecekti sistemi belki haber gelir.  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 22:16:30
Bu arada aklıma geldi. Bizim düğmelerde ışık yok ya, acaba ışık yanmadığı için sistem düğme bozulmuş deyip devreden çıkartıyormu ki ? Acaba bu boşta kalan diğer ışık kablolarına bir led taksak sıkıntı kaybolurmu ki?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #95 : Temmuz 23, 2014, 22:39:14 »
Murat bey ışık ile sistemin alakası yok.
Ümit abiyede anlattım, şaseesin yanlış uçtan alındı.
Farlar açıldıgında sistem üzerinde başka yerlerdede lamba yandıgından sizin şasenize besleme kaçıyor. O zamanda sistem devreye girmiyor.
Besleme lamba üzerinden şaseye geçerken zor yol oluyor. Onu yerine ECU üzerinden besleme şaseye gidiyor ve limitör çalışmıyor.

Aynı konnektörde bir tane daha şase olmalı ondan ECU ya şase vermelisiniz.

Bugün baktım Corollada limitör tuşu direksiyonda. Ama sürmeye zamanım yoktu.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Temmuz 23, 2014, 22:48:15 »
Ahmet hocam,  :saygi:

Az buçuk devre ve elektrik bilgim var. Yarım imam yarım doktor misali olmıyayım :) Geçenlerde demiştim ya soketteki mevcut dört renk Beyaz- Açık Yeşil-Açık Yeşil- Koyu yeşil olmak üzere 4 kablo var. Tamir etmeye çalıştığım bazı elektronik devrelerde aynı renk kablo varsa vede bizdeki gibi bas bırak buton kullanılıyorsa genelde butonu aynı renk kablolara bağlıyorlar bunda da acaba durum bumudur diye düşünmüştüm. Gerçi siz  daha iyi biliyorsunuz,  direk sigorta atar demiştiniz.

Merakla bekliyorum gelişmeleri inşallah sorunsuzca çalışmaya devam eder sistemimiz belki o zaman bu gaz pedalına tam basınca da devreden çıkma olayı belki çalışır :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #97 : Temmuz 23, 2014, 22:55:33 »
Yarın Ümit abi iftara gelirse zaten dogru uçları bulup kendisine gösteririm.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #98 : Temmuz 27, 2014, 21:51:30 »
Arkadaşlar,
daha önce 2 ve 3. uçları kısa devre edip speed limitor aktive edildiğini yazmıştım.Sağolsun Murat bey araç aydınlatmaları ynarken speed limitor aktive edilmediğini fark etti,kendisine dikkatinden dolayı teşekkür ederim.
Bugün sistemi tekrar inceledim.soketteki 2 nolu uç spped limitor,3 numaralı uç tuş aydınlatması ,4 ve 5 nolu uç şase uçları.
Yani yaptığımız tuş 2 ve 4 nolu uçlar arasına bağlanacak.2 ve 3 nolu uçlara bağlanınca aydınlatmalar yanarken speed limitor devreye alınamıyor.
Bu vesile ile şeker bayramınızı kutlar sizlere ve aile fertlerine mutluluklar dilerim.
Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #99 : Temmuz 27, 2014, 23:57:51 »
Allah razı olsun sizlerinde ramazan bayramı mubarek olsun.  :saygi:

Hemen arabaya gidip kablo uçlarını değiştirdim, elinize emeğinize sağlık tekrardan hemen çalıştı. Sorun yok yani :tamam: Şu gaza basınca devreden çıkma olayıda olsa iyi olacaktı. Memlekete giderken kavşakta bir sıkıntı yaşadım malesef. Tam limitörü açtım kavşaktan dönmem gerekti basıyorum gitmiyor malum ilk açışta 30 km/h a sabitliyor, cc koluyla pasife düşüreyim dedim araki bulasınız cc kolunu  :rofl: direksiyonla beraber döndüğü için bir türlü denk getirip basamadım. Allahtan pek kalabalık bir kavşak değildi otoyol giriş kavşağı idi. Neyse kulağıma küpe oldu bu durum

Herkesin ramazan bayramı mubarek olsun  :saygi:
THE END