0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakikaten arkadaşlar Ümit bey nerelerde sebebi özel değilse öğrenebilirmiyiz acaba?kendisinden çok şey öğreneceğimiz bir üyeydi gerçekten
Öğrenebildiğim kadarı ile kendi kararı ile ayrılmış Bende silinmiş üye olarak görünce bir anda yönetime mesaj atmıştım, kavga dövüş falanmı oldu ki diye ama neyse ki değilmiş. Hayırlısı inşallah bizi buralarda çok fazla bekletmeden geri gelir. Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 13:38:18Bu arada Bekir hocam,Sizin aracınızda bu Hız limitleme default olarak vardı, kullanımı nasıl? Gaza tam basınca yada başka bir el ile manuel müdahaleye gerek kalmadan pasif hale düşüyor mu?
evet murat bey orjinalinde üzerinde geldi aracın ama ben hafta sonu 2 kere Bursa-Balıkesir arası git gel yapmama rağmen kullanmadım genelde cruise controlü açtım.ancak bu hafta sonu İstanbul git gel yapıcam orda kullanıcam.gözlemlerimi mutlaka paylaşırım.kullanım kitapçığında çok ayrıntılı bahsetmiyor.hayırlısıyla bi gidip geleyim yazıcam buradan merak etmeyin.ayrıca www.otopark.com sitesini takip edenler varmı bilmiyorum ama benim uzun yıllardır takip ettiğim bir siteydi.sitedeki çocukların testleri ve içten samimi konuşmaları ile diğer bir çok test editöründen farklı olduklarını düşünüyorum.hafta sonu kendilerine Avensisi ne zaman test edeceklerine dair bir mesaj atmıştım.saolsun bugün dönüş yaptılar.Yeni Aurisin testini kısa bir süre önce bitirmişler.Sırada Avensis ve RAV 4 varmış.merakla sonuçlarını bekliyorum.avensisin rakibi üç aracın test videolarınıda ekleyim buraya...http://www.otopark.com/2014/08/19/volkswagen-passat-tdi-comfortline/http://www.otopark.com/2014/08/19/skoda-superb-1-6-tdi-elegance/http://www.otopark.com/2014/08/19/volvo-s60-d2-advance/
Speed Limitör hakkında ara ara yaptığım gözlemlemeleri yazıyorum. Çok faydalı bir özellik, özelliklede dur kalkı olan yerlerde. CC malum frene yada debriyaja ufak bi dokunma ile pasif hale geliyor ve yeniden aktif hale getirmeniz gerekiyor. Birde frenleme yapmıyor.Ama Speed limitör debriyaj vede frenlemeden dolayı pasif hale gelmiyor, size sadece gaza basmak kalıyor. Artı bir güzelliği atıyorum 110 km/h a ayarladınız vede hızlanmak istediniz, pasif hale getirip gaza yükleniyorsunuz 140/ 150 km/h lı hızlara geldiniz, şüpheli bir yerde hemen aktif hale getirip CC kolu ile hemen aracı frenleyip 110 km/h a çekiyor aracınızı Şu an için bizdeki sonradan yapılma sistemde sıkıntı Ahmet Güve Beyin dediği dip gaz yapınca devreden çıkmaması. En çok sizdeki orjinal sistemi merak ediyorum acaba onda bu durum nedir.
AbilerimAz önce Ümit Otansev ile telefonda görüştüm.Kendisinin herkeze çok selamı var.Zaten yakın zamanda yüz yüze görüşmeyi planlıyoruz.
Speed limiti goreni burda bi daha goreceginiz yer ya metro yada halk otobusudur.Bi aradasimizin ehliyeti omurboyu iptal edildi uzerine 3 yilda hapis yatti. Adamin karisi hamile, bisikletle gidip geliyo isine, hali perisan!eee zamaninda yedigin hurmalar sonra bitarafini cirmalar bosuna dememisler.
Bizdeki yani sonradan yapılanda,1- CC yi (Açınca) aktif hale getirince sistem devreden çıkıyor. Başlatmak için tekrardan speed limitör düğmesine basmanız lazım2- CC kolunu kendinize doğru çekerseniz sistem pasif hale geçiyor, kolu yukarı iterseniz set ettiğiniz değerde tekrar aktif hale geliyor, aşağıya iterseniz yeni hızınız ne ise o değere set ediyor.3- Speedlimitör düğmesine açık iken basarsanız devreden çıkıyorSizde olması muhtemel bir seçenek daha var oda dip gaz yada başka bir olay. Bu olay bizde yok sadece yukarıdaki seçenekler var. Yada sizdekinde de dip gaz falan yok sadece bizdeki olanlar var. Merak ettiğim noktada bu kısım. İnşallah denerseniz bilgileneceğim sayenizde
Teşekkürler olay anlaşıldı. [emoji106] demek ki sistem orjinalindede aynı. Dip gazda devreden çıkması bana göre daha iyi olurdu herhangi sıkıntılı bir zaman da panik yapıp elle pasif hale getirmek biraz deneyim gerektirecek.