0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O getirip satanlar zaten , 6 ayda bir giriş çıkış yapmanız gerekiyor diyorlar. Eğer bu şartları kabul edersen alıyorsun.
burada iki husus var. birincisi 6 ayda bir günlük de olsa gir-çık yeter deniliyordu. ikincisi de devlet araca el koyamıyor ve çıkış yapılmasa bile cezaya faiz gelmiyor deniliyordu.şartlar böyle ise gayet mantıklı bir alışveriş.
Bu 6 aylık süre bir ara 1 yıl olacak deniyordu. Gerçekleşti mi bu?Aslında dediğiniz gibiyse gayet mantıklı.6 ayda bi Gürcistana gidilip depo doldurulup, bakım yapılıp, bir de üstüne gezilip Batum pidesi yenip geri dönülebilir.
Enes almaya yakın gördüm bak seni öyle bi yazmışsin ki
zorunlu görev tayinimi trabzona falan çıkartayım da ordan gidip gelmesi de rahat olur alırız bi tane a7 sürerriz keyfini bir yıl binip land cruzere döneriz falan arabayla fantezi yaparız artık nasılsa ucuz
Bence de. [emoji4]Olmadı Gürcistan'dan ucuza alıp burada pahalıya satarız. [emoji2] Ne uyanığım ama ?!
ne uğraşcam milletle kendi keyfime bakarım zaten okulun kalan 5 yılı bitince inşallah doktor olucam maddi kazancım da çok şükür yerinde olacak
Bu tip işlemler yanıltıcı bilgi ve belgeler ile gümrük idaresini yanıltarak işlem yapmak kapsamında kaçakçılık takibatını gerektirir. Hakkınızda 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır..
son noktayı koyayım ben, kanıtlı hemde . daha ötesi yok kimse boşuna hayal kurup bitarafını yırtmasın. dediğim gibi ben Avrupa vatandaşıyım, ben salakmıyım ? ben bilmiyormuyum araç getirmeyi ?http://www.mevzuat.net/fayda/yolcu-beraberi-tasitlar-yabanci-tasitlar-gecici-giris.aspx11- Türkiye’de yaşıyorum yurtdışından geçici araç getirebilir miyim? Türkiye’de yerleşik birisinin yurtdışından geçici olarak araç ithal etmesi mümkün değildir.12- Türkiye’de yaşıyorum, yurtdışında yaşayan akrabam/arkadaşım/eşim vs. burada benim kullanmam için taşıt getirip bana bırakabilir mi? Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik birisinin kullanımına bırakılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde ilgili hakkında 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem yapılır.13- Eşim yabancı, onun adına araç getirebilir miyim? Yabancı olan eşinizin yurtdışından taşıt getirebilmesi için yurtdışında kesintisiz 185 gün bulunması gerekmektedir. Ayrıca turistik kolaylıklar kapsamında yapılan işlemlerde kişinin uyruğunun bir önemi bulunmamakta olup, yurtdışında yerleşik olup olmadığı göz önünde bulundurulur.18- Çifte pasaport sahibiyim. Türkiye’ye giriş yaptığıma ilişkin tüm bilgiler Türk pasaportumda kayıtlı. Diğer pasaportum üzerine kayıt yaptırarak taşıt getirebilir miyim? Bu tip işlemler yanıltıcı bilgi ve belgeler ile gümrük idaresini yanıltarak işlem yapmak kapsamında kaçakçılık takibatını gerektirir. Hakkınızda 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu hükümlerine göre işlem yapılır.
Buradan anladığım , eşi yabancı olan birisi araç getirebiliyor. Doğru mu?Bizim bir kaç abimiz var oradan evlenen , onlar ile anlaşıp getirsek , mevzuat buna ne diyor. Yani onlar getirmiş görünecek , vergi olayı nasıl oluyor. Mesela , 50000 $ lık bir s class getireceğiz , 3200cc , 2010 model ?