Gönderen Konu: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay  (Okunma sayısı 155398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay
« Yanıtla #140 : Temmuz 19, 2014, 02:41:53 »
Onun da bir şekilde önüne geçerler.

Vergiye kimse karşı değil. Ama tonla vergi alınıyorsa insan bunun karşılığını da ister. Bu da Türkiye'de maalesef ki yok.
açik vardir yasada getiren getiriyo şuanda sürüyolarda önüne geçilir tabi yakin zamanda o ayri konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmadan yanliş bilgi vermiyelim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Temmuz 19, 2014, 02:41:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 19, 2014, 13:35:03 »
açik vardir yasada getiren getiriyo şuanda sürüyolarda önüne geçilir tabi yakin zamanda o ayri konuyla ilgili tam bilgi sahibi olmadan yanliş bilgi vermiyelim
Malesef hicbir acik yok tum kapilari tutmuslar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #142 : Temmuz 19, 2014, 23:24:33 »
Malesef hicbir acik yok tum kapilari tutmuslar.
bu kadar getiren nasil getiriyo ? Ve bunu ticari olarak yapanlar var adamlar facebooka grup acmis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Temmuz 19, 2014, 23:29:34 »
bu kadar getiren nasil getiriyo ? Ve bunu ticari olarak yapanlar var adamlar facebooka grup acmis
Belki yasadışı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #144 : Temmuz 19, 2014, 23:30:36 »
Belki yasadışı olabilir.
sanmiyorum vardir bir çakaligi hummer bile getirmişler siz marka model soyluyosunuz getiriyolar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #145 : Temmuz 19, 2014, 23:34:40 »
sanmiyorum vardir bir çakaligi hummer bile getirmişler siz marka model soyluyosunuz getiriyolar
Hakikaten alıp kullanılmaya değer bir işse bu alınabilir aslında.

W211 kasa Mercedes'de getirirler değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #146 : Temmuz 19, 2014, 23:54:11 »
Hakikaten alıp kullanılmaya değer bir işse bu alınabilir aslında.

W211 kasa Mercedes'de getirirler değil mi?
marka model siparis veriyosunuz :D öyle yaziyodu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Temmuz 19, 2014, 23:57:37 »
marka model siparis veriyosunuz :D öyle yaziyodu
İyiymiş valla. [emoji2]

Türkiye'de alınıp binilecek seviyede bir W211 için 80 bin'i gözden çıkarmak lazım.

Gürcistan'dan gelen araba 60 bine falan gelecekse çok da avantajlı değil ama 40 bine geliyorsa koşarak gidip almak lazım. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Temmuz 20, 2014, 00:24:27 »
son baktığımda 19 bin dolara 2013 model manuel şanzıman bmw 3.18 d vardı 9 bin km'de araç. daha ne olsun. böyle bir şey alıp "manuel bulamazsınız, getirmiyoruz" diyen bmw audi mercedes bayisinin önüne çekmek gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Temmuz 20, 2014, 00:30:35 »
son baktığımda 19 bin dolara 2013 model manuel şanzıman bmw 3.18 d vardı 9 bin km'de araç. daha ne olsun. böyle bir şey alıp "manuel bulamazsınız, getirmiyoruz" diyen bmw audi mercedes bayisinin önüne çekmek gerek.
Bedava.

19 bin $ demek. Vay be.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Temmuz 20, 2014, 00:36:10 »
Geçen sene Erbil'e gittim. 30 bin usd'ye galeride sıfır Land Cruiser vardı. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Temmuz 20, 2014, 00:37:58 »
30 bın dolara turkıyede benxınlı corolla dızel aurıs alırsın.Adalete bak la.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Temmuz 20, 2014, 00:38:28 »
Geçen sene Erbil'e gittim. 30 bin usd'ye galeride sıfır Land Cruiser vardı. :)
Düz hesap yapıp 65 bin diyelim.

65 Bin' Türkiye'de eski kasası zor bulunur. Güler misin ağlar mısın gibisinden bir sonuç çıkıyor ortaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Temmuz 20, 2014, 08:06:56 »
Arkadaşlar o getirenler muhtemelen kanunsuz getiriyorlardır. Çünkü bu işi çok araştırdık , ya 6 ay meselesine takılıyorsunuz ya da aracın bakanlığın koyduğu değerini ödüyorsunuz.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Temmuz 20, 2014, 11:42:09 »

Hayali  ticaret yapiyorodur onlar. Umut tacirleri.

Yurtdisindan iki  farkli sekilde arac gelir.
1: Yabanci turist kendi arabasiyla gelir Turkyede gezer sonra arabayi getirdigi gibi geri goturur. 1 sene icinde 6aydan fazla kalamaz. 6 ay Turkiyede 6ay yurtdisinda kalmak zorunda.
2: Turkiyede bulunan konsolosluk calisanlari, ogrenciler veyacalisma izni olan yabancilar gecici olarak arac getirebilirler. ulkelerine donduklerinde araci geri goturme zorunlugu bunlar icin de gecerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #155 : Temmuz 20, 2014, 21:50:16 »

Hayali  ticaret yapiyorodur onlar. Umut tacirleri.

Yurtdisindan iki  farkli sekilde arac gelir.
1: Yabanci turist kendi arabasiyla gelir Turkyede gezer sonra arabayi getirdigi gibi geri goturur. 1 sene icinde 6aydan fazla kalamaz. 6 ay Turkiyede 6ay yurtdisinda kalmak zorunda.
2: Turkiyede bulunan konsolosluk calisanlari, ogrenciler veyacalisma izni olan yabancilar gecici olarak arac getirebilirler. ulkelerine donduklerinde araci geri goturme zorunlugu bunlar icin de gecerli.
ben firmanin modifiye ile ilgili piyasada taninan bi yer oldugunu biliyorum oyle dolandiricilik gibi şeyler olcagini sanmam adamlar hummer mustang nissan  getirmisler gurcistan plakali simdide satisa basliycaklarmis facede sayfa acmislar belki sayfayi baskasi acmistir onlarin adina paşam sezer  internete araştirip numarasini bulup aramak lazim burda bu şekilde tahmin etmekle veya suçlamakla olmaz  konuyla ilgilenen varsa arasin ögrensin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Temmuz 20, 2014, 23:18:53 »
ben firmanin modifiye ile ilgili piyasada taninan bi yer oldugunu biliyorum oyle dolandiricilik gibi şeyler olcagini sanmam adamlar hummer mustang nissan  getirmisler gurcistan plakali simdide satisa basliycaklarmis facede sayfa acmislar belki sayfayi baskasi acmistir onlarin adina paşam sezer  internete araştirip numarasini bulup aramak lazim burda bu şekilde tahmin etmekle veya suçlamakla olmaz  konuyla ilgilenen varsa arasin ögrensin

Tanju Colak'tan daha meshur degildirler heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #157 : Temmuz 21, 2014, 01:16:26 »

Tanju Colak'tan daha meshur degildirler heralde.
sormak lazim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Temmuz 21, 2014, 14:47:00 »
Merhaba Arkadaşlar..

Kiminiz belki duymuşsunuzdur yada görmüşsünüzdür. Son Günlerde Gürcistan ülkesinden ülkemize girmiş araçlar var olduğu gibi hala getirmekte olan kişiler ve galeriler var..  Konuyu açmamın sebebi şu ki hiç bir forumda ve internet üzerinde detaylı bilgi yok.. Bu konuyu detaylar için açmak istedim ve bilmeyenlerin detayları buradan öğrenebileceğini düşündüm.. Detayları bilen yada konun gereksiz olduğunu düşünen arkadaşlarımızda olursa şimdiden özür dilerim.. Bilmek isteyenlerde okuya bilir... Kendi arkadaşlarımda olmak üzere Ankara'da bir çok getiren var Ankara'da yaşayanlar görmüşlerdir.. Öncelerden sadece 6 ay süre ile getirilebiliyordu ve tekrar geri gitmek zorundaydı.. şimdi ise sadece 6 ay sonra Sarp sınır kapısından geçiş yapıp geri dönmesi yeterli.. Peki nasıl oluyor bu mesele.. Benim yakın bir arkadaşım aldı geldi 2004 Model 3.20 Bmw Cabrio 5500 Dolar'a yani anlayacağınız yol parası git gel vs hepsi 12500 tl Bu paraya Ülkemizde bu araca binmek imkansız.. Satış Gürcistan yetkili makamlarında adınıza yapılıyor ve istediğiniz şekilde plaka çıkarta biliyorsunuz mesela adı Ahmet mehmet olan bir arkadaş diyelimki Ankaralı AMT 06 plakasını alabılıyor.. Sıgorta kasko ve vergi yok. Aracın satışı yapılıyor ve Türkiyeye geri geliyorsunuz. 6 Ay sonra sarp sınır kapısından çıkıp geri girmeniz yeterli buda Ankara için söylüyorum 900 km gidiş 900 km de dönüş olmak üzere 1800 km yol ve yoldakı yıyecek ıcecek ve yakıt masraflarınızla beraber hemen hemen 700 tl ye Tekamul edıyor 2004 Model bir Bmw nin ise ülkemizdeki yıllık vergisi hemen hemen o rakamlarda zaten.. Doğal olarak verecegınız yol parası yada 6 ayda 1 gun yapacagınız tatıl bizim vergilerimize gidiyor.. Peki aracı aldık ülkemizde üstümüzde vergi borcu vs haciz var diyelim.. Ülkemiz Gürcistan aracı olduğu için araca el konulmuyor.. Diyelim Ceza yediniz ceza gürcistana gidiyor ve 6 ay sonraki girişinizde sizden ödemeniz isteniyor.. Diyelim Allah'ım Korusun kaza yaptık.. Gürcistanda parçalarda Sudan ucuz olduğu için ya parçaları getirtiyorsunuz ya araba yurur haldeyse oraya gıttıgınızde yaptırıyorsunuz yada diyelim araç pert durumda parçaları burada ikinci el olarak satıp kaza yaptınızı bildirip gidip tekrar araç alabiliyorsunuz.. Ben şuan 1998 model Carina E otomatik kullanıcısıyım Allah'ıma çok şükür Şanzumanımda hiç bir problemim yok bir arkadaşım Otomatik 3.20 Şanzumanı aldı geldi kendi aracı için Türk Lirası ile 1000 tl ye mal oldu.. Bende Carina Şanzumanı almayı düşünüyorum.. Şimdi gelelim asıl meseleye

- Öğrendiklerim, Gördüklerim, Duyduklarım bunlardan ibaret.. Ama ben olayı canlı canlı yaşamak ve ülkemizde otomatik şanzıman tamir paralarını düşünerek.. Gürcistana gitmeye karar verdim ve ayın 25 i gibi bayramdan önce gidip gelmek üzere kendi şahsi aracımla bir plan yaptım.. ve şöyle bir şey düşündüm Oraya gideceğim herşeyi birde orda görüp dinleyip gerekirse belgeleyip nasıl oluyor ve nasıl yapılır araba getiremesek bile en azından kendi araçlarımızın parçaları vs vs öğrenip geri geleceğim ben gidene kadar bu konuda merakı olan arkadaşlar yada oradan şunu getirebilirmiyiz diyen arkadaşlar meraklarını ve istediklerini bu başlık altında toplarlarsa bende giderken bir çıktısını alırım orada görür canlı canlı öğrenir döndüğümde sizlerle paylaşırım.

Şuan için benim düşündüğüm Carina için şanzıman far vs gibi parçaları bagaja doldurup gelmek tabiki artı olarak tam dolu depo benzin in ucuz olduğunu herkes bilir orada :))

Sağlıcakla kalın arkadaşlar.

Gürcistan'dan ne zaman haber verceksiniz araç almak için bu konuyu bekliyorumda burda mı yazcaksınız yoksa başka bir konu mu açacaksınız :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Temmuz 21, 2014, 15:53:02 »
konuyu açan üyemiz büyük olasılıkla şu an gürcistan'dadır. oradan dönüşte paylaşacağını söylemişti. bekleyip görelim.