0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bi sorum var..Aracı aldım 6 ay kullandım... 6 ay sonrada aracı götürdüm eşime sattım .. aracın kalması mı gerekıyo yoksa??Bu seneryo uygulanabilirmi?
Çoğusu gidip satıp başka araç ile geliyor.
Bir defaya mahsus olabilir ama devamlı olacağını sanmam.
Ya boş verin gitsin.Şu üç günlük fâni dünyanın derdine düştük yok o araba bu araba...Hepsi gelip geçici şeyler.En iyi araba altında ki arabadır.Bir vakit 3-4 tane arabamız vardı.Kötü A4,Passat vb.Şimdi hiç biri yok!!!Aldığınız araçta,işlemde veya başka bir şeyde usulsüz bir şey yapılır hapis yatarsınız,araç elinizden alınır daha başka kötü şeyler olur Allah korusun.Türkiye ve AB'den çalınan bir çok araç Gürcistan'dan çıkıyor.Ne olur,ne olmaz.Hakan Altun herkesin bildiği bir isim onun bar kapısından çalınan jipi Gürcistan'da bulundu...
Şirket olduğu zaman kanunsuz bir durum yok adı üstünde geçici ithalat.Yabancı şirketinTürkiyede şubesi varsa aracını merkezden alabilir bunda sakında yok.
Daha az riskten kastım kanunsuzluk değildi. Geçici ithalat elbette yasal, ancak sadece bu işler için paravan şirket kurma yollarına gidilerek bazı teknik ve mali hususlar atlanarak riske girilebilir.
Dediğin şekilde olursa sıkıntı yok zaten.Ama iş kişisel kullanıma gelince değişiyor.Kuzenim Almanya vatandaşı,babası eniştem Türkiye vatandaşı.Eniştem Türkiye'ye her gelişte araba sıkıntısı yaşadığı için arabasını getirmek istemişti.Eniştem sadece 180 gün ülkede 181 günde Almanya'da aracı bulundurabiliyor.Kuzenim ise örnek olarak çalıştığı şirket 3 yıllığına Türkiye'ye görevli gönderdi.Bu şekilde aracını istediği kadar kullanabilir.Gerekli çalışma izinleri,varsa yaşayacağı ev ile ilgili kontratla beraber GEÇİCİ İTHALAT ile dilediği kadar kullanabilir
Zaten o zaman daha pahalıya mal olur Benim dediğim gerçekten şirketi olanlar içindi.Savaştan sonra ben şirket kuracağım ama ben gerçekten iş yapmayı planlıyorum.
Zaten o zaman daha pahalıya mal olur Benim dediğim gerçekten şirketi olanlar içindi.Savaştan sonra ben şirket kuracağım ama ben gerçekten iş yapmayı planlıyorum.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2014, 12:05:17aynen öyle
Ortak lazım mı?
Abi ne iş kuracaksın?Temizlik adına herbişey yapıyoruz.Ev,ofis,fabrika,adam temizleme gibi her tür hizmet veriyoruz
İş başladığında bakarız neden olmasın.
Arkadaşlar bugün Batum a geçtik eşimle tatil amaçlı... Güzel bir şehir yalnız her yerde merse ve toyota land cruiser vardı...acayip fazla bi şekilde yani..sordum buradan araç alınabiliyor mu die ve 6ay Türkiye'de kalınıyor dendi..sonra girdi çıktı yapacaksınız dediler..yalnız 1 kişi bulduk adam girdi çıktıya gerek kalmayacak şeyler yapabildiğini söylediler adamın numarasını da verdiler:) arayıp sormayı düşünüyorum bakalım nasıl bişeyler oluyormuş bi öğrenelim ve bu arada sarp sınır kapısından geçtikten 3-4km sonra benzin fiyatı 2.33lari mazot 1.89-2lari LPG ise 1.76lari idi... BenZin yani2.89liraya tekabül ediyor 3tl deyin siz...nvalla bizim devlet bizi soyuyor
Biz 2012'de gittiğimizde depoyu fulleyip 3 damacana da doldurup geri dönmüştük. [emoji4] Yanlız orada ister istemez agresif kullanıyorsunuz. Bizim Focus 35 km de 4 litre yakmıştı. [emoji4]
arpa yi ucuza bulunca har vurup harman savurmussunuz
Evet. [emoji4] Birde orada acayip sert kullanıyorlar. Sanırım Giorgi Tevzadze'ye özenmişler.[emoji4]