Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #80 : Haziran 19, 2014, 10:52:14 »
Arkadaslar avensislerin eski kasasindaki on farlardaki mercekli aydinlatma sorunu yeni kasalarin merceklerinde devam ediyomu acaba?
Boyle bir sorun yasayan oldumu?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 19, 2014, 10:52:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Haziran 19, 2014, 11:03:39 »
Arkadaslar avensislerin eski kasasindaki on farlardaki mercekli aydinlatma sorunu yeni kasalarin merceklerinde devam ediyomu acaba?
Boyle bir sorun yasayan oldumu?

yok aydınlatma sıkıntı hocam merak etmeyin düzeltmişler  ;) :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Haziran 19, 2014, 12:01:13 »
arkadaşlar avensislerde yol bilgisayarında Ortalama Yakıt Tüketimimi var yoksa Anlık Yakıt Tüketimi mi var?

bu arada siparişi yarın veriyorum kapora yatırıcam bir miktar.

Temmuz ayının ilk 10 günü içinde alıcam aracı kısmetse  :alkis:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Haziran 19, 2014, 12:28:03 »
İkiside mevcut  :tamam:

Hayırlı olsun şimdiden kazasız belasız hayırlı sürüşler
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Haziran 19, 2014, 12:35:03 »
arkadaşlar avensislerde yol bilgisayarında Ortalama Yakıt Tüketimimi var yoksa Anlık Yakıt Tüketimi mi var?

bu arada siparişi yarın veriyorum kapora yatırıcam bir miktar.

Temmuz ayının ilk 10 günü içinde alıcam aracı kısmetse  :alkis:

Hayırlı olsun aracınız, bayiden teslim alırken sağını solunu iyice kontrol edin ne olur ne olmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Haziran 19, 2014, 22:04:34 »
Kaporayı bugün verdim arkadaşlar.
Hayırlısı bakalım artık.
Umarım Allah utandırmaz.
Herhalde araç 7-10 gün süre arasında gelecekmiş.
Yardımı geçen herkese teşekkür ederim tekrar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 19, 2014, 22:40:23 »
hayırlı olsun abi allah kaza bela ceza vermesin inşallah iyi günlerde kullanmak nasip olsun  :) :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Haziran 19, 2014, 23:14:21 »
Hayırlı olsun allah kazasız belasız ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 20, 2014, 00:36:23 »
Sıfır arabada çok başka oluyor, ayni araç olmasina rağmen imrendim :) Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin kardeşim. Yeni kasa avensis duy sesimi 38 ay sonra benimsin ( kredimin bitmesine 38 ay var ) :D :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Haziran 20, 2014, 06:00:45 »
Bahadır hocam bu saatte çevrim içinsin o yüzden sana sorayım :)
Xenon takılabiliyomu bizim araçlara mercek sistemi ve far yıkama olduğuna göre muayeneden sıkıntı çıkmaz ama araçta ecu hatası filan oluyormuş?
Hangi marka tavsiye ediliyor acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Haziran 20, 2014, 08:24:16 »
Bahadır hocam bu saatte çevrim içinsin o yüzden sana sorayım :)
Xenon takılabiliyomu bizim araçlara mercek sistemi ve far yıkama olduğuna göre muayeneden sıkıntı çıkmaz ama araçta ecu hatası filan oluyormuş?
Hangi marka tavsiye ediliyor acaba.

Evde bebek olunca uyku diye bir şey yok, anne gece ben sabah nobeti tutuyorum :) Paşam her sabah 5.30 da kalkar ve oyun ister :)
Zenon olayini geçenlerde bende sordum forumda arkadaşlara. Farlar mercekli oldugu için karşıdaki sürücülerin gözlerini almaz ve muayenede sıkıntı olmaz diye düşünüyordum ama araçta otomatik far yükseklik ayari olmadığı için muayenede sıkıntı olabiliyormuş. Kusurlu geçende var muayeneden orası ayrı. Yetkili servise sordum biz artık bu sebeplerden takmiyoruz dediler. Bu durumda tek seçenek kakiteli bir xenon kiti dışarda taktirmak ilerde muayeneden önce söktürüp eskilerle muayeneden geçmek sonra yeniden xenonlari bağlamak.  Ben böyle yapmayi düşünüyorum, ama araçta lpg yeni takildi ve henuz işletme firsatim olmadığı için ilgilenemedim. Bence bu aracin dış görünüşünü çok bozuyor sap sari ampül üzerine yanan ince ledler. Bu arada lpg dönüşümü düşünüyorsanız araci bayiden almadan dönüşüm uygulatabilirsiniz. 

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2014, 08:25:08
Xenon kit olarak daha önce Philips takılmışti yetkili serviste biraz pahaliydi ama kaliteliydi.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Haziran 20, 2014, 10:17:11 »
Evde bebek olunca uyku diye bir şey yok, anne gece ben sabah nobeti tutuyorum :) Paşam her sabah 5.30 da kalkar ve oyun ister :)
Zenon olayini geçenlerde bende sordum forumda arkadaşlara. Farlar mercekli oldugu için karşıdaki sürücülerin gözlerini almaz ve muayenede sıkıntı olmaz diye düşünüyordum ama araçta otomatik far yükseklik ayari olmadığı için muayenede sıkıntı olabiliyormuş. Kusurlu geçende var muayeneden orası ayrı. Yetkili servise sordum biz artık bu sebeplerden takmiyoruz dediler. Bu durumda tek seçenek kakiteli bir xenon kiti dışarda taktirmak ilerde muayeneden önce söktürüp eskilerle muayeneden geçmek sonra yeniden xenonlari bağlamak.  Ben böyle yapmayi düşünüyorum, ama araçta lpg yeni takildi ve henuz işletme firsatim olmadığı için ilgilenemedim. Bence bu aracin dış görünüşünü çok bozuyor sap sari ampül üzerine yanan ince ledler. Bu arada lpg dönüşümü düşünüyorsanız araci bayiden almadan dönüşüm uygulatabilirsiniz. 

Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2014, 08:25:08
Xenon kit olarak daha önce Philips takılmışti yetkili serviste biraz pahaliydi ama kaliteliydi.

bahadır bey benimde o saatte ayakta olmamın sebebi aynı şeydi zaten  :rofl:

xenon far olayında kendi aracımla 2007 den bu yana 3 kez muayeden xenonlarla geçtim ne mercek var ne far yıkama filan ama geçtim yani.sadece hafif kusur yazılıyor o kadar.bir mahsuru yok yazılsın yani.

ancak araçta herhangi bir sorun yaratırmı yada arıza lambası yakarmı onu bilemiyorum.

mesela Kia Sportage yeni kasalarında xenon orjinalinde yok.taktığın anda arıza lambası yakıyor.

avensiste taktıran olmadımı acaba hiç yada hangi markayı tercih ediliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Haziran 20, 2014, 14:05:37 »

xenon far olayında kendi aracımla 2007 den bu yana 3 kez muayeden xenonlarla geçtim ne mercek var ne far yıkama filan ama geçtim yani.sadece hafif kusur yazılıyor o kadar.bir mahsuru yok yazılsın yani.

ancak araçta herhangi bir sorun yaratırmı yada arıza lambası yakarmı onu bilemiyorum.

mesela Kia Sportage yeni kasalarında xenon orjinalinde yok.taktığın anda arıza lambası yakıyor.

Bekir Uğur Bey merhabalar.

Konunun başından beri takip ediyordum fakat bir şey yazamamıştım.
Aracınız hayırlı olsun, tercihiniz için tebrik ederim.

Bi-xenon far için aşağıdaki link size yol gösterici olabilir.
Gayet hoş görünüyor.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57229.0
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Haziran 20, 2014, 17:21:19 »

Sizinde ayni demek durum :) Sabahin altisinda başka türlü nasıl çevrimiçi olunur :) Xenon işini aracı aldığınız bayiye sorun, onlar takmiuoruz deselerde yetkili serviste çalışan elektrik ustasiyla konuşmayı deneyin, kendileri takmasada ne marka ve nerede yapılabileceği konusunda fikir alırsınız.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Haziran 23, 2014, 13:08:38 »
Aracı tam zamanında almışım, yoksa bu fiyatlarla hayatta binemezdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Haziran 23, 2014, 16:24:55 »
arkadaşlar az önce Avensisimi satın aldığım (teslimat haftaya olacak araç daha gelmedi) bayiye gittik.

yanımda aynı hastanede çalıştığım dr arkadaşım vardı.kendiside 10 ay önce yeni kasa RAV 4 aldı.dizel elegance paket.

her ikimizde sıkı bir pazarlık sonrası toyota touch olan araçlarımıza Touch Go'larda olan navigasyon siparişi verdik.

benim avensisinki pazarlıkla ve peşin olmak üzere aracıda aynı yerden aldığımdan dolayı 1250 tl'ye kadar indiler.

arkadaşım RAV 4'üne ise aynı navigasyon modülü konacak olmasına rağmen en son 1600 tl fiyat verdiler.

neyse cihazlda zaten bu hafta ancak gelir dediler.sadece navigasyon için modül ve dokunmatik bir tuş eklenecek o kadar dediler.

araç geldiğinde görücez bakalım.

güncelleme olayını sordum.3 yılda bir toyota Türkiye'nin güncel harita dağıttığını ve son haritanın bu yıl yayınlandığı için 3 yıl sonra güncelleme

yapabileceğimizi öğrendik.onda da 200 tl gibi bir fiyat söylediler.

geriye kaldı sadece led gündüz farları hayırlısı olsun bakalım.araştırmaya devam  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Haziran 23, 2014, 16:56:16 »
Bekir bey hayırlı olsun.
Navigasyonla ilgili deneyim ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum bilhhasa tuş olayını çok merak ediyorum nereye koyuyorlar ve görüntüyü bozuyormu?
Keyifli sürüşler dilerim
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Haziran 23, 2014, 17:04:30 »
orjinal nav tuşunu dondurucu yapıştırıcıyla sabitleyin o tuşuda onun üstüne yapıştırın tamamdır :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Haziran 23, 2014, 22:51:39 »
arkadaşlar az önce Avensisimi satın aldığım (teslimat haftaya olacak araç daha gelmedi) bayiye gittik.

yanımda aynı hastanede çalıştığım dr arkadaşım vardı.kendiside 10 ay önce yeni kasa RAV 4 aldı.dizel elegance paket.

her ikimizde sıkı bir pazarlık sonrası toyota touch olan araçlarımıza Touch Go'larda olan navigasyon siparişi verdik.

benim avensisinki pazarlıkla ve peşin olmak üzere aracıda aynı yerden aldığımdan dolayı 1250 tl'ye kadar indiler.

arkadaşım RAV 4'üne ise aynı navigasyon modülü konacak olmasına rağmen en son 1600 tl fiyat verdiler.

neyse cihazlda zaten bu hafta ancak gelir dediler.sadece navigasyon için modül ve dokunmatik bir tuş eklenecek o kadar dediler.

araç geldiğinde görücez bakalım.

güncelleme olayını sordum.3 yılda bir toyota Türkiye'nin güncel harita dağıttığını ve son haritanın bu yıl yayınlandığı için 3 yıl sonra güncelleme

yapabileceğimizi öğrendik.onda da 200 tl gibi bir fiyat söylediler.

geriye kaldı sadece led gündüz farları hayırlısı olsun bakalım.araştırmaya devam  :tamam:

3 yılda bir güncelleme mi oha toyota
 :rofl:

kullandığım navigasyon neredeyse 3 ayda bir güncelleniyor ona rağmen yetmiyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Haziran 25, 2014, 15:36:39 »
bugün toyotanın avrupada keni kullandığı orjinal ön ve arka park sensörlerinin montajını açıklayan kılavuzu inceledim.

almanca bir kılavuz ancak resmimler o kadar detaylıki anlamamak mümkün değil.

bu kılavuzu baştan sona inceledim ve bugün ön park sensörünü aracı alacağım bayiyi arayıp iptal ettirdim.

çünkü ön park sensörünü takmak için aracın ön bölgede nerdeyse sökülmedik alan bırakmıyolar.

göstergelerin olduğu panelin bile söküldüğünü görünce resmen içim sızladı diyebilirim.

sıfır km araç bunları hakedemez dedim kendi kendime :kötü:

ön tampon inse yine bi nebze diyecektim ama hiç mantıklı gelmedi bana bu ön park sensörü işi.

arka sensör yeter zaten kamerada var.bu şekilde kullanıcam muhtemelen.

ön göstergeleri,torpidonun sol tarafında bir alanı ve direksiyon altındaki ve yanındaki kaplamalarıda söküp hız ölçüm mili denen bir parçadan ara

kablo ile kablo tesisatı çekiyolarmış sensörlerin beynine.

servisteki ustada kılavuzu görünce şaşırdı abi nerden buldunuz bunu diyor!!!işlemleri onaylayınca vazgçetim ön sensörden.