Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293329 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #120 : Haziran 26, 2014, 16:23:48 »
arkadaşlar ben size esas önemli olan bişey sorucam unutuyorum hep.

avensislerin motor altında karter koruyucu yokmuş galiba.

bunu servisler ücretlide olsa takabiliyormu yoksa karter koruma adıyla plastik vidalı bir parçamı takıyolar acaba?

gerçek karter koruma saçtan veya ince bir demir plaktan yapılıyor o yüzden soruyorum!

gerçi kaliteli plastikte aynı işi görüyor ama o yüzden soruyorum...

motor altında saç gibi bir şey var karter korucuya gerek yok bence

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2014, 16:24:20
Haberim yoktu hu kılavuzdan. Bende 8 li park sensörü taktirdim kendi aracima serviste. 435 tl verdim. Toyota'nın kendi ürünü ku bilnuuorum ama zannedersem değil.  Dediginiz gibi bütün konsolumu söküp taktılarsa kötü :(

acaba lpg takılırken de böyle her yerini söküyorlar mı?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Haziran 26, 2014, 16:23:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Haziran 26, 2014, 16:25:06 »

Biraz yanlarda gibi sanki motorun tam altı boş kalıyor benim auris'te öyle :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Haziran 26, 2014, 16:38:05 »

aurise lpg taktırılmasını ocak ayında brc bayiinde dk dk takip ettim avensiste de farklı bişey yapılacağını sanmıyorum aracın heryerini sökme gibi bişey yok sadece göstergeyi koymak için içeriye kablo geçiriyolar onu da arabanın kendi kablo vs geçirilen yerinden geçirip ayna far kontrol grubunun ordaki boş yerlerden birine koyuyolar
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Haziran 26, 2014, 16:42:10 »

Yok hocam sokmüyorlar öyle her yeri rahat ol. İzledim an ve an :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Haziran 26, 2014, 16:54:18 »
arkadaşlar diğer soruya geçiyorum  :alkis: :alkis:

benim kia ceratoyu haftaya bayiye vericem.takasta kullandım yani aracımı.

üzerinde ben uzun bir süredir Audi A8 kornası kullanıyorum.Sesi çok toktur o nedenle almıştım.

kendim Audi servisinden yıllar önce 250 tl para saymıştım.şu anki fiyatı yaklaşık 650 tl.

çünkü japon ve kore araçlarının kornaları çok düt düt misali yani bisiklet gibi.araçların cüsselerine yakışmayan bir korna sesleri var.

aracımı takasa vermeden önce bazı şeyleri sökücem üzerinden.biriside bu çiftli korna.ancak bu toyotanın ecusu biraz nazlıymış hani bide kalkıp bana

elektrik arızası çıkarmasın sonra :olu:

korna değişimi yapan oldumu acaba içinizde?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Haziran 26, 2014, 17:54:52 »
Merhaba arkadaşlar t27 avensisin ön cam su fıskiyeleri resimdeki gibi midir ? Resimlerde kaput üzerinde fıskiye göremedim avensisi inceledim ama o detaya hiç dikkat etmedim avensisin silecekleride resimdeki fıskiye sisteminin kullanıldığı sileceklere benziyor merakımdan kullanıcılarına sormak istedim. Bizim e12 fıskiyeleri kaputun üzerinde nerden baksan kendilerini belli ediyorlar. Bu arada resimdeki fıskiye sistemi merco s-class coupe'ye ait.

| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Haziran 26, 2014, 18:23:06 »
Yok hocam alakası yok. Bildiğimiz 2 tane yerden çatallı su püskürtme var. Kaporta değil plastik yerde iç kısımda  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Haziran 26, 2014, 21:05:02 »
Yeni nesil araçlarda genelde ön kaput altına alınıyor fiskiyeler zaten.Kaput üstü pek kullanılmıyor T27 dede öyle.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Haziran 28, 2014, 12:30:57 »
Aracımız geldi arkadaşlar çok şükür.bir sıkıntı yok gibi duruyor.

Dış koruma ve iç döşeme koruma Toyota Protect ile +2 yıl garanti uzatma yaptırdım.

Arka park sensörü takılacak.Yağmur paçalıkları ve kapı koruma çıtaları takılacak.krom paket almadım benim için

çok önemli değildi çünkü.

Şehir efsanesi haline gelen Navigasyon modülü tuşu diye bir şey yok arkadaşlar onuda söyleyim.

Cihazın üzerinde yer alan Navi-Map tuşunun yanında cihazın dış kasasının altına gizlenen iPhone ekranlarındaki

parmak ucu ısısına göre çalışan bir sensör yerleştiriliyor siz o sensöre parmağınızı dokundurduğunuzda

Navigasyon açılıyor cihazın orijinalliğide bozulmuyor böylece.bakın bu ilandaki avensisede yüklenmiş Navi olayı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2013-model-toyota-avensis-12.000-km-169571636/detay
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Haziran 28, 2014, 13:50:00 »

Dış koruma ve iç döşeme koruma Toyota Protect ile +2 yıl garanti uzatma yaptırdım.

Arka park sensörü takılacak.Yağmur paçalıkları ve kapı koruma çıtaları takılacak.krom paket almadım benim için

Şehir efsanesi haline gelen Navigasyon modülü tuşu diye bir şey yok arkadaşlar onuda söyleyim.

Cihazın üzerinde yer alan Navi-Map tuşunun yanında cihazın dış kasasının altına gizlenen iPhone ekranlarındaki

parmak ucu ısısına göre çalışan bir sensör yerleştiriliyor siz o sensöre parmağınızı dokundurduğunuzda

Navigasyon açılıyor cihazın orijinalliğide bozulmuyor böylece.bakın bu ilandaki avensisede yüklenmiş Navi olayı.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2013-model-toyota-avensis-12.000-km-169571636/detay

hayırlı kazasız sürüşler

benim araçta paçalık var ama sadece ön taraflarında küçük bir şey acaba siz taktırınca bir fotoğraf yükleyebilir misiniz? Bende taktırmayı düşünüyorum çünkü
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Haziran 29, 2014, 20:01:20 »
Toyotanin bundan sonra yeni kasa Avensis üretmeyeceği şeklinde haberler okudum f.donanımhaber'de. Gereksiz bulduğum için yeni konu açmadan buradan sormak istedim.  Konuyu hortlatır gibi oluyorum ama Bekir bey kusura kalmayın.  :blink: Nedir bu konuda sizin fikirleriniz. Ne dersiniz arkadaşlar,, Opel Vectra gibi mi olacak Avensis ?
Herkese hayırlı ramazanla  :saygi:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Haziran 29, 2014, 20:35:37 »
okuduğunuz sitede arkadaşlar yanlış yorumlamışlar. sadece satışların düştüğünden bahsedilen bir haber vardı. avensis'e hybrid seçenek eklenmeyeceğinden bahsedilirken ilerleyen yıllarda sedan hybrid bir aracın avrupa pazarına sunulacağı söylenmiş.

http://www.carscoops.com/2014/06/report-says-toyota-avensis-future-is-in.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #132 : Haziran 29, 2014, 23:02:49 »
Toyotanin bundan sonra yeni kasa Avensis üretmeyeceği şeklinde haberler okudum f.donanımhaber'de. Gereksiz bulduğum için yeni konu açmadan buradan sormak istedim.  Konuyu hortlatır gibi oluyorum ama Bekir bey kusura kalmayın.  :blink: Nedir bu konuda sizin fikirleriniz. Ne dersiniz arkadaşlar,, Opel Vectra gibi mi olacak Avensis ?
Herkese hayırlı ramazanla  :saygi:

inanın bana yok yeni kasası gelicekmiş yok serinin sonu gelmiş yok hybrid modeli gelicekmiş olayları beni çok ilgilendirmiyor.

çünkü ben dış tasarımına uzun süredir hayran olduğum ve güvenlik donanımlarıyla üst segment bir araç aldığımı düşünüyorum.

kia ceratoyu bile 7 yıl kullandıysam avensiside en az 8-10 yıl kullanırım diye düşünüyorum.

yani kısacası aracımın keyfini sürücem  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Haziran 30, 2014, 09:24:37 »
Avensis'in üretimine son verileceğine inanmıyorum, Toyota kendi ayağına kurşun sıkmaz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Haziran 30, 2014, 09:57:22 »
Avensis'in üretimine son verileceğine inanmıyorum, Toyota kendi ayağına kurşun sıkmaz.
Aynen Toyota'nın amiral gemisinin avensis adını bırakacağını hiç sanmıyorum. Opel, vectra yerine insignia'yı piyasaya sürmesi GM başının altından çıkmıştı sanırım stratejik olsa gerek toyotanın böyle bişeye ihtiyacı yok çünkü marka çöküşte değil hatırlarsanız insignia piyasaya çıkarken opel çok zor durumdaydı mali açıdan.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Haziran 30, 2014, 10:35:14 »
bekir bey hayırlı olsun.Ben alalı 1,5 yılı geçti.Her şeyiyle dört dörtlük bir araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Haziran 30, 2014, 10:56:33 »
Toyota gibi bir markanın D segmentinde araç üretmeyecek olması zaten utanç verici olur. Sürekli zararda etse Avensisi yenileyip üretmesi marka imajı açısından çok önemlidir diye düşünüyorum.  Hem üretsinlerki bende yeni kasa Avensis'e geçeyim. Birde 1.6 dizel otomatik getirirseler Türkiye'ye  :asikadam:
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Haziran 30, 2014, 22:57:50 »

Hayırlı olsun Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin.

Allah temiz ikinci elinden bize de nasip etsin.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Temmuz 03, 2014, 19:08:43 »
Bekir bey hayırlı olsun.
Navigasyonla ilgili deneyim ve görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum bilhhasa tuş olayını çok merak ediyorum nereye koyuyorlar ve görüntüyü bozuyormu?
Keyifli sürüşler dilerim

ümit hocam soruna artık kesin bir şekilde yanıt verebilirim.
çünkü arabayı bugün teslim aldım çok şükür :)
öncelikle şunu söyleyim bana ve bayiye süpriz olan onlarında haberi olmayan iki özellik var arabada.
biliyorsunuz navigasyon modülü siparişi vermiştim.
ancak gelin görünkü 3 gün önce bayi beni aradı.kötü bir haberimiz var navigasyon modülü çalışmadı abi dediler.
bende sebebini sorduğumda aslında avensise uygun modülü sipariş verdik ancak bizde merkeze mail attık cevap bekliyoruz oldu.

1 gün sonra beni aradılar ve Mayıs 2014'ten itibaren üretilen avensislerde artık toyota touch değil touch 2 sistemi olduğunu yazmışlar.
yani sistemin dış kasası touch gibi ama ekran renk kalitesi ve işletim sistemi hepsi touch 2 olmuş.
dolayısıyla buna uygun modül siparişi verilmesi gerekiyormuş.allahtan modül merkezin elinde varmışda hemen yolladılar.
uzun lafın kısası şu anda navi-map tuşu çalışıyor ve bastığında direkt navigasyonu açıyor.
öyle extra bir tuş yada dokunmatik sensör filan yok.
bende servise bu şehir efsanesi nerden geliyo diye sorduğumda eski avensis ve corollada buna uygun sistem yani touch olduğu için extradan ufak bir tuş yada dokunmatik sensör gibi birşey takıyorlarmış.
ancak touch 2 lerde öyle bir sorun yokmuş bu nedenle direkt map-navi tuşuna bastığınızda sistem başlıyor.

ikinci olay sürücü sol tarafında bir tuş konmuş aynaların sağ-sol yönünü ayarlayan düğmenin yanında.
serviste ne olduğunu bulamadı.çok zamanım olmadığı için ben kendim çözerim dedim aldım ve gittim aracı zaten 1 saat oyalanmıştım bayide.
tuşa bastığında kilometre göstergesinin sol üst tarafında yeşil bir imleç yanıyor görseniz cruise contorle ait bir şey sanarsınız ama cc kolu sağ alt tarafta ve imleci farklı bir yerde yanıyor bu tuş galiba Toyota Hiluxlarda vardı servis yetkilisi ama öğrenince burayada yazarım bir ara.

araçta alışamadığım şeyler (kia ceratodan sonra)zamanla alışıcaz tabi;

-debriyajın yukarıda kavraması
-araç suv gibi sanki yüksekte kullanıyorum gibi geldi.
-depoyu fulledim ama opet 95 oktan aldım.doğrumu yaptım onu bilmiyorum.97 oktanı önermediler servisten.
-şu anda göstergede 10.0 litreye geriledi.muhtemelen dahada düşecek.
-sessizliği tuhaf geldi sanki  motor yok gibi.
-gaz pedalı biraz tuhaf geldi.yumuşak yani.ayağım alışamadı bugün  :)

ve ilk günden martılar saolsun üzerini pislettiler.nazarı çıktı yani  :lol:

bu arada aracı alana kadar sorularımı cevaplayıp bana yardımcı olan tüm forum üyesi arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Temmuz 03, 2014, 19:24:04 »
Bekir Uğur hocam, hayırlı olsun.

Yaşadığınız duyguları ben dahil yaşamak isteyen bir çok kişi var. :)

Fotoğrafları bekliyoruz.
1.6 VVT-i