0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Neden öyle dedin be Aytaç, ben heveslendimdi taktırsammı acaba diye?
Sistem hep açık kalmıyor herhalde. Bir konuda okumuştum 3 çeşit ön park sensörü çalıması varmış. İstendiğinde kapatılabiliyormuş ta. Neyse bakalım servise yada sanayi ye yolum düşerse sadece sorma amaçlı sorarım
sizinkinde o kılavuzdaki gibi sökme olmayacak,çünkü orjinal sensör değil ki bunlar.ön tamponu sökerler kabloları geçirebilmek için. yada el ile ulaşabiliyorlarsa sökülmez bile alttan korumayı sökerler kabloları ayarlarlar. o kılavuzdaki tamamiyle orjinal. fabrikasyon sensörlerin montajı.mesela bizim araçta ön arka sensör standart,alt donanımlarda yok.onlara takılan sensörlerin yerleri bile farklı.iptal ettirmeyin alışkanlığınız olduysa zorlanırsınız.
bugün toyotanın avrupada keni kullandığı orjinal ön ve arka park sensörlerinin montajını açıklayan kılavuzu inceledim.almanca bir kılavuz ancak resmimler o kadar detaylıki anlamamak mümkün değil.bu kılavuzu baştan sona inceledim ve bugün ön park sensörünü aracı alacağım bayiyi arayıp iptal ettirdim.çünkü ön park sensörünü takmak için aracın ön bölgede nerdeyse sökülmedik alan bırakmıyolar.göstergelerin olduğu panelin bile söküldüğünü görünce resmen içim sızladı diyebilirim.sıfır km araç bunları hakedemez dedim kendi kendime ön tampon inse yine bi nebze diyecektim ama hiç mantıklı gelmedi bana bu ön park sensörü işi.arka sensör yeter zaten kamerada var.bu şekilde kullanıcam muhtemelen.ön göstergeleri,torpidonun sol tarafında bir alanı ve direksiyon altındaki ve yanındaki kaplamalarıda söküp hız ölçüm mili denen bir parçadan ara kablo ile kablo tesisatı çekiyolarmış sensörlerin beynine.servisteki ustada kılavuzu görünce şaşırdı abi nerden buldunuz bunu diyor!!!işlemleri onaylayınca vazgçetim ön sensörden.
Yetkili servisler Cenmax takıyor. Toyota'nın böyle bir orjinal ürünü yok. Ön tarafın takması anlaşılan biraz zahmetli, ama göz görmeyince gönül katlanıyor misali olmuş.
aynen öyle.cenmax takılıyor sensör olarak ancak dediğim gibi türkiye pazarındaki en iyi sensördür cenmax.kendi kia ceratoma arkadan insignia yüksek süratle vurmuştu hemde 2 sensörde hasarlanmıştı ancak banamısın demedi ve çalışmaya devam etti.ancak benimde bugün takasa verdiğim ceratoyada kendim 7 yıl önce hem ön hem arka tarafa Cenmax taktırmıştım.demekki bizimde aracın ön tarafla komple oynadılar valla bilseydim ceratoyuda elletmezdim.bu arada aracım gümrükten çıkışı yapılmış 2 gün önce.bugün merkezdeymiş.yarın tırla bursa bayisine geliyormuş.2-3 temmuz tarihinde muhtemelen teslim alıcam kısmetse.allahın izniye sağ salim gelsinde bi yerinde bi sorun çıkmasın başka birşey istemem
Kısmen var ama tam koruyucu değil, serviste veya sanayi de yaptırabilirsiniz.
arkadaşlar ben size esas önemli olan bişey sorucam unutuyorum hep.avensislerin motor altında karter koruyucu yokmuş galiba.bunu servisler ücretlide olsa takabiliyormu yoksa karter koruma adıyla plastik vidalı bir parçamı takıyolar acaba?gerçek karter koruma saçtan veya ince bir demir plaktan yapılıyor o yüzden soruyorum!gerçi kaliteli plastikte aynı işi görüyor ama o yüzden soruyorum...
aytaç bey peki serviste takılanlar muhtemelen plastik olan koruyculardan siz gördünüzmü yada kendi aracınıza taktırdınızmı acaba yeterli gelirmi?böyle bir ürünmü mesela?http://eng.auto24.ee/products/detail_product.php?id=626175