Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #100 : Haziran 25, 2014, 15:52:05 »
İyi yapmışsınız. Bance de ön sensör gereksiz, ama tercih edenler oluyor tabi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Haziran 25, 2014, 15:52:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Haziran 25, 2014, 16:07:23 »
Neden öyle dedin be Aytaç, ben heveslendimdi taktırsammı acaba diye?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #102 : Haziran 25, 2014, 16:11:12 »
Neden öyle dedin be Aytaç, ben heveslendimdi taktırsammı acaba diye?

İhtiyaç hissediyorsan taktırabilirsin elbet, ama İstanbul trafiğinde her köşebaşında dibinde araç var iken dıt dıt ötecek bana göre değil. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Haziran 25, 2014, 16:25:30 »
Sistem hep açık kalmıyor herhalde. Bir konuda okumuştum 3 çeşit ön park sensörü çalıması varmış. İstendiğinde kapatılabiliyormuş ta. Neyse bakalım servise yada sanayi ye yolum düşerse sadece sorma amaçlı sorarım  :lol:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #104 : Haziran 25, 2014, 16:28:05 »
Sistem hep açık kalmıyor herhalde. Bir konuda okumuştum 3 çeşit ön park sensörü çalıması varmış. İstendiğinde kapatılabiliyormuş ta. Neyse bakalım servise yada sanayi ye yolum düşerse sadece sorma amaçlı sorarım  :lol:

Önler genelde açma-kapamalı oluyor, açıksa da belli bir hızdan sonra zaten devreden çıkar. Ben daha arkaya bile alışamadım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Haziran 25, 2014, 16:47:41 »
Hayırlı olsun ağabey , severek takip ettiğim araçlardan bir tanesi , inşallah yanılmazsınız.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Haziran 25, 2014, 19:11:48 »
yahu  inanın çok arada kaldım.
aslında on-off düğmeside konuluyor yani isterseniz her yerde dıt dıt ötmüyr ama o kılavuzdaki montaj için sökülmesi gereken yerleri görünce içim eridi resmen.

torpido kapağı,dörtlü düğmesinin olduğı yer,direksiyon altı ve yani,göstergeler dahil olmak üzere.

bir süre sonra buralar bozuk asfaltta çıtır çıtır ses yapacak.benimde en sinirimi bozan şeydir bu sesler.

sağlık olsun artık.kendi aracımda yıllardır kullanıyordum aslında büyük kolaylık ama alışcaz yine bir şekilde çok büyük eksiklik değil...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Haziran 25, 2014, 19:30:29 »
sizinkinde o kılavuzdaki gibi sökme olmayacak,çünkü orjinal sensör değil ki bunlar.ön tamponu sökerler kabloları geçirebilmek için. yada el ile ulaşabiliyorlarsa sökülmez bile alttan korumayı sökerler kabloları ayarlarlar. o kılavuzdaki tamamiyle orjinal. fabrikasyon sensörlerin montajı.mesela bizim araçta ön arka sensör standart,alt donanımlarda yok.onlara takılan sensörlerin yerleri bile farklı.iptal ettirmeyin alışkanlığınız olduysa zorlanırsınız.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Haziran 25, 2014, 21:35:30 »
sizinkinde o kılavuzdaki gibi sökme olmayacak,çünkü orjinal sensör değil ki bunlar.ön tamponu sökerler kabloları geçirebilmek için. yada el ile ulaşabiliyorlarsa sökülmez bile alttan korumayı sökerler kabloları ayarlarlar. o kılavuzdaki tamamiyle orjinal. fabrikasyon sensörlerin montajı.mesela bizim araçta ön arka sensör standart,alt donanımlarda yok.onlara takılan sensörlerin yerleri bile farklı.iptal ettirmeyin alışkanlığınız olduysa zorlanırsınız.

kaan bey serviste montajını yapan ustayada sorduk hatta kılavuzun pdf formatını cep telefonunda olan halinide gösterdim.

ustanın dediği zaten bu şekilde.abi aynı yerleri söküyoruz sadece kablolamasında ufak bi fark var dedi o kadar.

tabi müşteriler bunları bilmediği için taktırmak onlara kolay geliyo sizin gibi bilseler nasıl takıldığını bir çoğu vazgeçer zaten dedi gülümseyerek...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Haziran 26, 2014, 15:07:44 »
bugün toyotanın avrupada keni kullandığı orjinal ön ve arka park sensörlerinin montajını açıklayan kılavuzu inceledim.

almanca bir kılavuz ancak resmimler o kadar detaylıki anlamamak mümkün değil.

bu kılavuzu baştan sona inceledim ve bugün ön park sensörünü aracı alacağım bayiyi arayıp iptal ettirdim.

çünkü ön park sensörünü takmak için aracın ön bölgede nerdeyse sökülmedik alan bırakmıyolar.

göstergelerin olduğu panelin bile söküldüğünü görünce resmen içim sızladı diyebilirim.

sıfır km araç bunları hakedemez dedim kendi kendime :kötü:

ön tampon inse yine bi nebze diyecektim ama hiç mantıklı gelmedi bana bu ön park sensörü işi.

arka sensör yeter zaten kamerada var.bu şekilde kullanıcam muhtemelen.

ön göstergeleri,torpidonun sol tarafında bir alanı ve direksiyon altındaki ve yanındaki kaplamalarıda söküp hız ölçüm mili denen bir parçadan ara

kablo ile kablo tesisatı çekiyolarmış sensörlerin beynine.

servisteki ustada kılavuzu görünce şaşırdı abi nerden buldunuz bunu diyor!!!işlemleri onaylayınca vazgçetim ön sensörden.

Haberim yoktu hu kılavuzdan. Bende 8 li park sensörü taktirdim kendi aracima serviste. 435 tl verdim. Toyota'nın kendi ürünü ku bilnuuorum ama zannedersem değil.  Dediginiz gibi bütün konsolumu söküp taktılarsa kötü :(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #110 : Haziran 26, 2014, 15:19:07 »
Yetkili servisler Cenmax takıyor. Toyota'nın böyle bir orjinal ürünü yok. Ön tarafın takması anlaşılan biraz zahmetli, ama göz görmeyince gönül katlanıyor misali olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Haziran 26, 2014, 15:43:37 »
Yetkili servisler Cenmax takıyor. Toyota'nın böyle bir orjinal ürünü yok. Ön tarafın takması anlaşılan biraz zahmetli, ama göz görmeyince gönül katlanıyor misali olmuş.

aynen öyle.
cenmax takılıyor sensör olarak ancak dediğim gibi türkiye pazarındaki en iyi sensördür cenmax.
kendi kia ceratoma arkadan insignia yüksek süratle vurmuştu hemde 2 sensörde hasarlanmıştı ancak banamısın demedi ve çalışmaya devam etti.
ancak benimde bugün takasa verdiğim ceratoyada kendim 7 yıl önce hem ön hem arka tarafa Cenmax taktırmıştım.
demekki bizimde aracın ön tarafla komple oynadılar valla bilseydim ceratoyuda elletmezdim.
toyotanın kendi orjinal sensörleri bmw-mercedes-audi grubunundaki tamponun içine gömülü olan noktasal sensörleri var.
ancak türkiye toyota bunları getirmiyor.muhtemelen nedeni yüksek ücretleri.
orjinal sensörlerin tanesi yani tampon içine gömülü duranların sadece bir tanesi 200-300 tl aralığında değişiyor çünkü.
bu arada aracım gümrükten çıkışı yapılmış 2 gün önce.bugün merkezdeymiş.

yarın tırla bursa bayisine geliyormuş.
2-3 temmuz tarihinde muhtemelen teslim alıcam kısmetse.
allahın izniye sağ salim gelsinde bi yerinde bi sorun çıkmasın başka birşey istemem  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #112 : Haziran 26, 2014, 15:44:58 »
aynen öyle.
cenmax takılıyor sensör olarak ancak dediğim gibi türkiye pazarındaki en iyi sensördür cenmax.
kendi kia ceratoma arkadan insignia yüksek süratle vurmuştu hemde 2 sensörde hasarlanmıştı ancak banamısın demedi ve çalışmaya devam etti.
ancak benimde bugün takasa verdiğim ceratoyada kendim 7 yıl önce hem ön hem arka tarafa Cenmax taktırmıştım.
demekki bizimde aracın ön tarafla komple oynadılar valla bilseydim ceratoyuda elletmezdim.

bu arada aracım gümrükten çıkışı yapılmış 2 gün önce.bugün merkezdeymiş.

yarın tırla bursa bayisine geliyormuş.
2-3 temmuz tarihinde muhtemelen teslim alıcam kısmetse.
allahın izniye sağ salim gelsinde bi yerinde bi sorun çıkmasın başka birşey istemem  :tamam:

İnşallah sorunsuz teslim alırsınız, siz yine de sağına soluna iyice bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Haziran 26, 2014, 15:56:55 »
arkadaşlar ben size esas önemli olan bişey sorucam unutuyorum hep.

avensislerin motor altında karter koruyucu yokmuş galiba.

bunu servisler ücretlide olsa takabiliyormu yoksa karter koruma adıyla plastik vidalı bir parçamı takıyolar acaba?

gerçek karter koruma saçtan veya ince bir demir plaktan yapılıyor o yüzden soruyorum!

gerçi kaliteli plastikte aynı işi görüyor ama o yüzden soruyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #114 : Haziran 26, 2014, 15:58:04 »
Kısmen var ama tam koruyucu değil, serviste veya sanayi de yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Haziran 26, 2014, 16:01:43 »
Artık iş işten geçti. Takıldi bir defa, birazda fiyatı uygun gelmişti yaptirirken (435 tl). Şöylede bir durum var, ön park sensöründen çok memnunum. Çünkü park konusunda saplantı düzeyindeyim :) Geçenlerde aracimdan sadece 1 metre daha uzun bir alana sadece 2-3 hamlede sorunsuz park ettim. Araçtan indim şoyle bir baktim gerçekten mutlu oldum. Eski araçlarimin  ön tamponları hep çizilirdi park esnasinda bunda neredeyse 10 cm' ye kadar sorunsuz yanaştiriyorum. Hb yada daha kısa bir arabanız varsa gerek yok ama Avensis' te ön park sensörü gercekten rahatlık.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Haziran 26, 2014, 16:02:03 »
Kısmen var ama tam koruyucu değil, serviste veya sanayi de yaptırabilirsiniz.

aytaç bey peki serviste takılanlar muhtemelen plastik olan koruyculardan siz gördünüzmü yada kendi aracınıza taktırdınızmı acaba yeterli gelirmi?

böyle bir ürünmü mesela?

http://eng.auto24.ee/products/detail_product.php?id=626175

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Haziran 26, 2014, 16:08:52 »
arkadaşlar ben size esas önemli olan bişey sorucam unutuyorum hep.

avensislerin motor altında karter koruyucu yokmuş galiba.

bunu servisler ücretlide olsa takabiliyormu yoksa karter koruma adıyla plastik vidalı bir parçamı takıyolar acaba?

gerçek karter koruma saçtan veya ince bir demir plaktan yapılıyor o yüzden soruyorum!

gerçi kaliteli plastikte aynı işi görüyor ama o yüzden soruyorum...
Bizim araçlarda en azından plastik koruma var Bekir bey, opel grubunun altı bom boş. Kaza aninda motorun araçtan kolay ayrılması için takilmiyormuş daha güçlü koruyucular.  Banada mantıklı geldi. Birde venim araçtaki plastik karter koruyucu yada alttaki yalitim malzemesi tan emin olamıyorum, bozuk yollarda çok gürültü yapıyor.  Bariz alttan tikirtilar duyuyorum. Normal sehirler arasi yollarda sorun yok. Servise bir ara soracağım bir çözümü var mi diye. Corolla'da böyle bir sorun yoktu.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #118 : Haziran 26, 2014, 16:10:14 »
Ben taktırmadım ama taktıran arkadaşlardan duyduğuma göre plastik tipi malzeme. Bunu sacdan ve daha dayanıklı malzemeden dışarıda yaptıranlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Haziran 26, 2014, 16:15:44 »
aytaç bey peki serviste takılanlar muhtemelen plastik olan koruyculardan siz gördünüzmü yada kendi aracınıza taktırdınızmı acaba yeterli gelirmi?

böyle bir ürünmü mesela?

http://eng.auto24.ee/products/detail_product.php?id=626175

Eski aracima ilk sahibi (Cruze ) taktırmıştı, yumuşak alaşımlı demirden bir malzeme.Sağlam gözüküyordu. Adana'da toyota opel chevrolet ayni yerde satiliyor ( Onatça) ordan yola çıkarsak takılır diye düşünüyorum. Faturasina baktim 2012 şubat'ta 250 tl ödenmiş. Ama bence köy yollarına falan girmeyecekseniz bence değmez.  Zaten Avensis gibi arabayida dağa taşa vurmayin hocam.
Avensis elegant extra