Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #440 : Aralık 16, 2014, 17:53:58 »
Bugün aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar bastım ve hiç ses duymadım.Sürüş anındada aklıma gelip denemedim.Yanlız geçen gün rampa yukarı çıkarken önümdeki araç nazlı nazlı gidiyordu fırsatını buldugumda üçten ikiye alıp yüklendiğimde arabanın hızlanması ve o yokuşu çıkışı beni mest etmişti.İşte 132 beygir bu oluyor herhalde demiştim. :D :rofl: :rofl:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #440 : Aralık 16, 2014, 17:53:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #441 : Aralık 16, 2014, 18:14:21 »
Bugün aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar bastım ve hiç ses duymadım.Sürüş anındada aklıma gelip denemedim.Yanlız geçen gün rampa yukarı çıkarken önümdeki araç nazlı nazlı gidiyordu fırsatını buldugumda üçten ikiye alıp yüklendiğimde arabanın hızlanması ve o yokuşu çıkışı beni mest etmişti.İşte 132 beygir bu oluyor herhalde demiştim. :D :rofl: :rofl:
Cavit eğer paspasınız pedalın altında değilse ve denemenize rağmen  kick-down'un  devreye girmemesi imkansız... çok kolay geçiyor. Gerçi ben de seyir halinde deniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #442 : Aralık 16, 2014, 18:41:30 »
Cavit eğer paspasınız pedalın altında değilse ve denemenize rağmen  kick-down'un  devreye girmemesi imkansız... çok kolay geçiyor. Gerçi ben de seyir halinde deniyorum.

Nizam bey arabayı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basarakdenedim arkadaşların dediği gibi tık sesi gelmedi.Paspaslarımda orjinal  pedal altına kadar girmiyor seyir anında müsait bir yerde deneyeceğim bakalım devreye girecekmi. :tamam:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #443 : Aralık 16, 2014, 19:46:21 »
Nizam bey arabayı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basarakdenedim arkadaşların dediği gibi tık sesi gelmedi.Paspaslarımda orjinal  pedal altına kadar girmiyor seyir anında müsait bir yerde deneyeceğim bakalım devreye girecekmi. :tamam:
Kesin girer. Çünkü o alet efsane değil gerçek [emoji3]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #444 : Aralık 16, 2014, 23:00:09 »
Bu aksam Bursa cevre yoluna cikiyorum sayenizde deneme yapmaya  :alkis:
Merak ettim gercekten nasil bisey oldugunu.
Kaancim
Paylasim icin tesekkur ederim...

Bekir Bey'den ses seda çıkmadı hayırdır inşallah

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2014, 23:02:35

Cavit abi, bende de belirgin bir tık sesi gelmedi, muhtemelen gaz pedalın dibinin bastığı halı kısmını alıştırmak lazım. Baya bir basınca oldu bende de ama tıklamadan oldu :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #445 : Aralık 16, 2014, 23:07:55 »
Bekir Bey'den ses seda çıkmadı hayırdır inşallah

Mesaj Birleştirildi: Aralık 16, 2014, 23:02:35

Roketleyip hava alanına kalkış yapmaya gitti galiba. En son Paris semalarında gören olmuş :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #446 : Aralık 16, 2014, 23:09:59 »
Roketleyip hava alanına kalkış yapmaya gitti galiba. En son Paris semalarında gören olmuş :rofl: :rofl:

:rofl: :rofl: :rofl:

İnşallah böyle komik bir durum olmuştur. İnsan böyle haber alamayınca endişe ediyor. Bi heyecanla denemeye çıkmıştı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #447 : Aralık 16, 2014, 23:56:06 »
kulaklarımın çınladığını hisettim bu gece  :rofl:

şaka bir yana o gece çıkamadım ama bugün terminal yolunda deneme şansım oldu.

4.viteste 3000 devirdeyken yaptığım denemede dip gaz yapma değilde zemindeki halı paspasında biraz daha içine doğru bastırınca gerçekten

Kick Down denen olay neymiş anladım.devir ibresi roket gibi yükselmeye başladı.

murat bey ayrıca speed limitör açıkkende denedim.devreden çıktı bu sefer.

düz vites bir araçta böyle bir özellik koymaları takdir ettim ne diyeyim daha  :alkis:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #448 : Aralık 17, 2014, 00:07:12 »
Gaz pedalının fotoğrafını çekip seri numarasına bakacaktım unuttum. Murat hocam pedal altındaki taban halısı çıkarılabiliyor mu? Çıkarıp deneyeceğim. Bekir beyin söylediklerine ve dün sizin söylediğinze bakarsak araçta böyle bir şey var ve ben aktifleştiremedim  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #449 : Aralık 17, 2014, 00:12:04 »
Gaz pedalının fotoğrafını çekip seri numarasına bakacaktım unuttum. Murat hocam pedal altındaki taban halısı çıkarılabiliyor mu? Çıkarıp deneyeceğim. Bekir beyin söylediklerine ve dün sizin söylediğinze bakarsak araçta böyle bir şey var ve ben aktifleştiremedim  -_-

Çıkarmayı denemedim ben hiç hocam, ama çıkarsa pek hoş olmaz muhtemelen. Araç dururken deneme yapın, bastırın iyicene zaten sert dibine kadar bastırınca pedalın yere değdiği yer az biraz alışma yapıyor halıda iz yapıyor zaten, sonrada denemesini yaparsınız. Ben oldu falan diyorum ama benim oldu demem sadece speed limitörle alakalı şehir içi denemesi, nasip bakalım uzun yola çıkarsam birde o zaman deniyeceğim devir falan ne duruma geliyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #450 : Aralık 17, 2014, 00:35:28 »
Burak bey yanılmıyorsam siz aracım elegant demiştiniz. Elegantlarda hız sabitleyici ve speed limitör olmadığı için bu özellik de yoktur. Kick down un asıl konma sebebi acil durum olduğunda speed limitörü devreden çıkarmak içindir.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #451 : Aralık 17, 2014, 00:48:46 »
Burak bey yanılmıyorsam siz aracım elegant demiştiniz. Elegantlarda hız sabitleyici ve speed limitör olmadığı için bu özellik de yoktur. Kick down un asıl konma sebebi acil durum olduğunda speed limitörü devreden çıkarmak içindir.
Yasin bey aslında var ama yok  :lol: yani hız sabitleyici takılabiliyor. Altyapı var sadece kol yok. Speed limitör'ün de soketi var butonu yok.
Elegant Extra modelinde de speed limitör yok diye biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Murat hocam E.Extra'da kendisi buton yaparak aktifleştirmişti. E.Extra'da varsa Elegant'ta da vardır diye düşünüyorum.

Yine de bu kadar iddialı olmayım. Yarın taban halısını kaldırıp denemeye çalışacağım. Belki söylediğiniz gibi olmayabilir de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #452 : Aralık 17, 2014, 00:52:40 »
Yasin bey aslında var ama yok  :lol: yani hız sabitleyici takılabiliyor. Altyapı var sadece kol yok. Speed limitör'ün de soketi var butonu yok.
Elegant Extra modelinde de speed limitör yok diye biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Murat hocam E.Extra'da kendisi buton yaparak aktifleştirmişti. E.Extra'da varsa Elegant'ta da vardır diye düşünüyorum.

Yine de bu kadar iddialı olmayım. Yarın taban halısını kaldırıp denemeye çalışacağım. Belki söylediğiniz gibi olmayabilir de
O şekilde birçok donanım aktif edilebiliyor ama Toyota bunu opsiyonda sunmadığı için kick down u da koyma olasılığı çok düşük. Ama inşallah vardır da siz de bu özellikten mahrum kalmazsınız :)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #453 : Aralık 17, 2014, 01:06:07 »

Evet benim araçta Speed Limitör yoktu, Ümit Otansev'in paylaşımı ile bende yapmıştım.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #454 : Aralık 19, 2014, 22:00:19 »
tamamen meraktan dolayı bir soru sormak istiyorum.

T27 kasaların arka koltuk başlıklarına ön koltuklardaki gibi, en azından sağ arka ve sol arka koltuklara Aktif Koltuk Başlığı takılabilirmi?

Ön koltuklarda bildiğim kadarıyla bunlar koltuk içlerinde birer mekanizmaya bağlı  :islik: :islik:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #455 : Aralık 19, 2014, 22:37:14 »

T27 kasaların arka koltuk başlıklarına ön koltuklardaki gibi, en azından sağ arka ve sol arka koltuklara Aktif Koltuk Başlığı takılabilirmi?

Ön koltuklarda bildiğim kadarıyla bunlar koltuk içlerinde birer mekanizmaya bağlı  :islik: :islik:

takılsa bile onları tetiklemek için tekrar bir yazılım vs gerekebilir diye düşünüyorum.
premium araçlarda vardır ama
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #456 : Aralık 20, 2014, 09:28:32 »

Bence takilsa bile orijinali kadar verimli olmayabilir. Komplike bir sistem çünkü bu. Bir de çok maliyetli olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #457 : Aralık 22, 2014, 17:12:50 »
arkadaşlar bu sabah arabayı çalıştırdığım.
dışarda sıcaklık 6 derece filandı.
baktımki lastik basınç sensörü ışığı yanıyor.
dışarı çıkıp lastiklere baktım ama gözle anlaşılır bir şey yoktu.
çok önemsemedim.az önce eve gelirken yine yanıyordu ancak yaklaşık 5 km sonra tekrar ışık kendiliğinden söndü.
acaba hava şartlarından dolayımı olmuştur sizce yoksa bi benzinlikte basınçlara bakayımmı tek tek?

bu arada aracın ön kapı içinde lastik basınçları için Ön Taraf 35 Arka Taraf için 34 bar yapın diyor.
Buna göre ayarlamamız gerekiyor sanırsam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #458 : Aralık 22, 2014, 17:34:56 »
arkadaşlar bu sabah arabayı çalıştırdığım.
dışarda sıcaklık 6 derece filandı.
baktımki lastik basınç sensörü ışığı yanıyor.
dışarı çıkıp lastiklere baktım ama gözle anlaşılır bir şey yoktu.
çok önemsemedim.az önce eve gelirken yine yanıyordu ancak yaklaşık 5 km sonra tekrar ışık kendiliğinden söndü.
acaba hava şartlarından dolayımı olmuştur sizce yoksa bi benzinlikte basınçlara bakayımmı tek tek?

bu arada aracın ön kapı içinde lastik basınçları için Ön Taraf 35 Arka Taraf için 34 bar yapın diyor.
Buna göre ayarlamamız gerekiyor sanırsam...

yeni kasalarda basınç sensörü mü var? bilmiyordum :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #459 : Aralık 22, 2014, 17:41:43 »
2012 ve sonrası makyajlı T27 kasalarda var diye biliyorum.

düzeltme:2014'lerde varmıs sadece...