Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293545 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #420 : Aralık 14, 2014, 15:50:40 »
Aynen, ayakta hissediliyor. Dip gaz yapınca bir kademe daha dbe itince tık ediyor :)

Sanırım sizin bindiğiniz araca özel bir durum bu. 0 km. olmasından dolayıdır diye düşünüyorum. Ben de kullanırken hiç öyle bir şey hissetmedim. Şüphelendim, denedim şimdi, ne bir tık sesi ne bir kademe var. Pedal, lineer bir şekilde devam ediyor sonuna kadar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Aralık 14, 2014, 15:50:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Aralık 14, 2014, 16:48:15 »
Aynen, ayakta hissediliyor. Dip gaz yapınca bir kademe daha dbe itince tık ediyor :)

KAAN KARA senin o ayağını yerim ben :) Abicim ne ayak varmış sende, Allah razı olsun ya. Sayende aracı bir özelliğini daha öğrendim. Hatta T27 cilerin çoğusu bile senden öğrendi bu özelliği. Yolda denedim olayı, eskiden de denemiştim ama demek ki çok adam akıllı basmamışım yada araba dururuken habire basınca pedal alıştı. Speed Limitör konumuz vardı, onda da baya tartışmıştık kimse baş edememiş keşfedememişti bu olayı halbuki @Ahmet Güve (8047) hocam böyle bir özellikten bahsetmişti ama olmamıştı. Şimdi AVM den gelirken denedim yolda....SÜPEEEERRRRRR BİNGOOOOOO... Set edilen değeri aşabiliyorum artık bu senin söylediğin TIK olayı ile, hoş bir tıklama hissetmedim ama sanki bir KIRILACAK mış gbi basma olayı oluyor.... Teşekkürler Tekrardan... Araba resmen şahlanıyor

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 16:57:15
Sanırım sizin bindiğiniz araca özel bir durum bu. 0 km. olmasından dolayıdır diye düşünüyorum. Ben de kullanırken hiç öyle bir şey hissetmedim. Şüphelendim, denedim şimdi, ne bir tık sesi ne bir kademe var. Pedal, lineer bir şekilde devam ediyor sonuna kadar.

Can bende bir tık hissetmedim ama sanırım bizim gaz pedalı altındaki yalıtım kaplaması biraz kalın geliyor. İyice basmak lazım, dibine gömmek gerekiyor yada artık teknik servise gidip bir şekilde o pedalı ayarlatmak lazım. Yolda denedim oluyor bu durum  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Aralık 14, 2014, 18:17:57 »
Çok iyi paylaşım gerçekten. Teşekkürler.

Yalnız araba kontrol edilemeyecek şekilde atlamıyor mu dip gaz yapıp setten çıkarınca ?
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Aralık 14, 2014, 18:35:44 »
bende havuzlu paspas var galiba ondan. tık sesi yada hissi vermedi ama dip gaz yapınca araç hafif sarsılıyor çok az, sonra uçuşa geçiyor  :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #424 : Aralık 14, 2014, 18:42:48 »
Çok iyi paylaşım gerçekten. Teşekkürler.

Yalnız araba kontrol edilemeyecek şekilde atlamıyor mu dip gaz yapıp setten çıkarınca ?

Yok ben o şekilde bir zıplama hissetmedim, ama normalden biraz daha hızlanıyor. Ben bu olayı hızı sabitlemede kullandım sadece, şehir içi olunca pek basmadım. Hızı 55 km/h set ettim, zaten set edince gaz pedalına dibine kadar bassanızda araba 55 km/h geçemiyordu, ama daha da dibine kadar basınca bir anda 65 km/h ları buldu. Ekranda set edilen değeri geçtiğinizi gösteren uyarı çıkıyor.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2014, 18:43:28
bende havuzlu paspas var galiba ondan. tık sesi yada hissi vermedi ama dip gaz yapınca araç hafif sarsılıyor çok az, sonra uçuşa geçiyor  :tamam:

Bende de havuzlu paspas var ama paspas pedalların altına kadar girmiyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #425 : Aralık 14, 2014, 20:36:32 »
T27 kullananlar nasıl fark etmediniz bu kick down özelliğini. ben bunu bir ara yazdım. Ama sanırsam daha tecrübeli bir arkadas öyle bir şey yok diyince ben de ısrar etmemiştim. Hatta camry deki özelliğin aynısı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #426 : Aralık 14, 2014, 20:39:14 »
T27 kullananlar nasıl fark etmediniz bu kick down özelliğini. ben bunu bir ara yazdım. Ama sanırsam daha tecrübeli bir arkadas öyle bir şey yok diyince ben de ısrar etmemiştim. Hatta camry deki özelliğin aynısı...

Nizam Bey,

Sizde de TIK sesi gibimi oluyor? Sizin araçta da çok mu dibine kadar basmanız gerekiyor bunu yapabilmek için?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #427 : Aralık 14, 2014, 20:43:12 »
Nizam Bey,

Sizde de TIK sesi gibimi oluyor? Sizin araçta da çok mu dibine kadar basmanız gerekiyor bunu yapabilmek için?

Evet,
Aslında bu otomatik vitesli araçlar için kickdown dügmesi.
Manuele koymasının tek nedeni speed limitörü iptal etmesi için.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #428 : Aralık 14, 2014, 20:46:30 »
Nizam Bey,

Tabi ki murat bey. Ben bunu hemen fark ettim. Arabayı aldığım ilk gün uzun yola gittim. Araba rampada gitmeyince ben de   sonuna kadar bastım[emoji12] . Bir daha basınca tık diye biraz daha ilerdigini çok rahat fark ediyorsunuz zaten. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #429 : Aralık 14, 2014, 20:50:54 »
Bu aksam Bursa cevre yoluna cikiyorum sayenizde deneme yapmaya  :alkis:
Merak ettim gercekten nasil bisey oldugunu.
Kaancim
Paylasim icin tesekkur ederim...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #430 : Aralık 14, 2014, 20:57:10 »
Evet,
Aslında bu otomatik vitesli araçlar için kickdown dügmesi.
Manuele koymasının tek nedeni speed limitörü iptal etmesi için.

Evet Speed Limitör konusuna da yazdım Ahmet Hocam, aynen dediğiniz gibi iptal ediyor. Ama kolay kolay basılacak gibi değil bendeki, baya bir kasmak lazım, kırmazsak iyi :)

Tabi ki murat bey. Ben bunu hemen fark ettim. Arabayı aldığım ilk gün uzun yola gittim. Araba rampada gitmeyince ben de   sonuna kadar bastım[emoji12] . Bir daha basınca tık diye biraz daha ilerdigini çok rahat fark ediyorsunuz zaten. 

Valla Nizam Bey, ben o kadar ilerlediğini hissetmedim, gerçi korkarak bastığımdanmıdır yoksa pedalınkonumu sizlerdeki gibi olmadığındanmıdır nedir. Zaten baksanıza çoğu T27 ci bugün kavradı bu olayı :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • 112 kere teşekkür etti
« Yanıtla #431 : Aralık 14, 2014, 20:57:44 »
Kaancim
Yalnız kick down dan sonra benzini filden daha hızlı içiyor[emoji33]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #432 : Aralık 14, 2014, 20:57:55 »
Kaancim

Hız sabitleyiciyide dene Hocam :) Onuda iptal ediyor  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #433 : Aralık 15, 2014, 00:17:23 »
Aman diyeyim, alışkanlık yapmasın.  :)

Arabaya binen arabadan anlamayan arkadaşlarınız, kickdown'u kastederek "Yauuv, şu geçen yaptığın şeyi yapsana, çok değişik oluyo" da diyebilir.  :P
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #434 : Aralık 15, 2014, 00:33:29 »
Bizim auriscikte de var mı ki acaba böyle bişey. Merak ettim bakalım arabayı ilk aldığımda deneyeyim ama kesin yoktur. Kickdown yapsın diye pedala abanırken pedalı eğmeyelim :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #435 : Aralık 15, 2014, 01:14:18 »
Merhaba arkadaşlar artık e12'yi değiştirmek istiyoruz. Bu konuda da avensisi olan arkadaşlar var link verip ilandaki aracın fiyatı hakkında bilgi almak istiyorum. İkinci el araştırırken banada en yakın ilde bulunan T27'yi dıştan inceleme fırsatı buldum. http://sahibinden.com/191160766

Aslında tesadüfen denk geldi galeri ama aracı siteden araştırdığım için biliyordum galeri isminden de avensisin orada olduğunu biliyordum ve incelemek için gittik galeri oldukça tok satıcı. bana 65bin tl fiyat çekti ve aracın kapılarını açıp inceletme gereksinimi bile duymadı çünkü adamlarda 20ye yakın araç var ve çoğu orta segment araçlar mercedes c serisi vs vs. zaten tok oldukları belliydi. Avensisin yanında dizel passat vardı şöyle bir uzaktan araçlara bakınca avensis bana tasarım anlamında hoş geliyor bu arada comfortline 1.6 dizel passata 85bin çektiler fiyatı duyunca iki yanda duran volvo s60 fiyatını sormak içimden bile gelmedi neyse sonrasında avensisle passatın arka kapı kollarını  çekip hangisinin daha tok olduğuna bakmak istedim galerici hemen atladı araçlarımızın kapıları kitlidir diyerek bende tabi altta kalmamak için araçların kapılarının hangisinin daha tok olduğuna bakıyorum diyerek cevap verdim  yani adam resmen beni orada gerdi gerilim yaşadım :) corolla var alırmısınız dedik bakmadan bişey diyemem dedi avensis nasıl bir umursamaz galericinin elinde diyerek söylenmemek elde değildi. Avensisde krom paket vardı gerçekten aracı çok daha güzel gösteriyor bence. 10bin km temiz araçt ancak galerici ile yıldızımız barışmadı fiyatta bana oldukça yüksek geldi.

Dolaşmaya devam ederken başka bir galeride Citroën c5 denk geldi arac otomatik vites sunroof navigasyon yarı deri koltuk vs vs oldukça doluydu 2012 model ve 30 bin km de idi. 1.6 dizel e-hdi yeni nesil dizel motor varmış aracı çalıştırdılar kaputu açtık ses konusunda d4d nin yanında halt yemiş e-hdi traktör misali gırgır :) galerici genç biriydi hemen atladı tabi bu sesler içeriye hiç gelmiyor ve yol tuşuşu mükemmeldir felan aracı övmeye başladı fiyata 66bin dediler bizim e12ye de 30bine sayacaklardı hiç getirin bakalım dahi demediler ben sadece km bilgisi ve lpg yok die bilgi verdim sadece. iki hafta öncede 2000bin km advance 1.6 cvt corollayı 56 bine verdik dediler uzun lafın kısası c5 baya inceledim donanım olarak doluydu kendine hayran bırakabiliyor birde sunroofu camları ve aynaları kumandayla kapattı eleman alacaktık nerdeyse aracı :) ama 2dk sakin kafayla düşününce uzaklaştık Fransız bu iki gün sonra ne olacağı belli değil servis yüzü sanayi yüzü görmedik. sonuç olarak artık arayışlardayız favorimiz avensis almanların fransızların oyuncakları insanı hemen cezbetsede mantıklı düşünmek gerekiyor.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #436 : Aralık 15, 2014, 15:49:55 »
Vallahi ne yalan söyleyeyim bu kick down olayını bilmiyordum. Güzel paylaşım olmuş, en kısa zamanda denemeye çalışacağım. Teşekkürler.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #437 : Aralık 15, 2014, 17:36:43 »
yorumlardan sonra hissettiğim :D

gerçekte olan

Bunu ben tamamen tesadüfen fark ettim. Yaris Hybrid test sürüşünde bayide geziniyordum baktım Corollalar var Auris TS var arkada köşede sinsi sinsi bir Avensis yatıyor. Aynı Bekir abinin arabasından. Yeni jantlar fln var neyse açtım kapıyı bindim koltuk beni sarmadı düz tabureye oturmuşum gibi geldi ama rahatlığı idealdi. Pedallarına bakayım dedim yumuşak debriyaj pedalı mı var acaba diye düşünüyordum. Sonra vites geçişleri derken gaz pedalına bastım bizim araçtan biraz sert geldi. Neyse o an bizim araç aklıma gelince bi anda kick down yaparken buldum kendimi. Sonra duraksadım. Manuel araç ve kickdown? What? OMG ! gibi garip tepkiler oldu bende sonradan sebebini merak ettim ama foruma yazmayı unuttum. Ta ki Bekir abi yorumlarını paylaşana kadar.

Bizim aracı ilk aldığımızda 100 km de iken ben kickdown kullanmıştım :D çok güzel birşey,roketleme diyenlerde var. Benzin çubuğunun aşağı indiğini gördüm ben :D

Sürekli kullanmamak lazım bence ama ani hızlanmalar için biçilmiş kaftan :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #438 : Aralık 15, 2014, 22:08:37 »
Arkadaşlar Kick Down dedik evraka dedik sevindik ama dün ben tüm akşamı bu pedalı kırarmıyım korkusuna internette araştırmalar yaptım. Ve değişik videolar buldum Amerikada zamanında yaşanmış ölümcül kazalar olduğunu gördüm. Allah korusun diye düşünürken olayın aynısını yaşayan Burak Murat arkadaşımız çıktı geldi,

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=60522.msg866713#msg866713

O konuda da yazdım , videolarını koydum Youtube da videolar var bu konu ile alakalı, gaz pedalı geri çağırmaları ile alakalı.

LÜTFEN ARKADAŞLAR PASPASLARIMIZI SABİTLEYELİM VE GAZ PEDALLARI ALTINA GİREN PASPASLARI KULLANMAYALIM
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #439 : Aralık 16, 2014, 15:30:39 »
Bu denemeleri trafiğe kapalı alanda mı yapsak  :D,
Şaka bir yana çok dikkat çekici bir hatırlatma ve uyarı olmuş. Allah korusun telafisi mümkün olmayan şeyler başımıza gelebilir. Burak beye de çok geçmiş olsun.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"