Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #200 : Ağustos 13, 2014, 16:06:49 »
arkadaşlar Kaput Koruma Filmi yaptıran (tam boy) varmı acaba aranızda?

araç daha yeniyken tam boy yaptırayım diye düşünüyorum.

Bursa Ziebart ile görüştüm.

200 mikron kalınlığı olan poliüretan kendi ürünleri(alman malı) tam kaput için peşin 900 tl

150 mikron kalınlığı olan pvc kendi ürünleri (buda alman malı) tam kaput için peşin 400 tl dediler.

fiyatlar biraz pahalı özellikle 200 mikron olan bence.eğer ön tamponuda isterseniz onada 750 tl tutuyor yaklaşık olarak.

aslında biraz daha pazarlıkla 200 mikron peşin 1500 tl tuatacak ama değermi onu kestiremiyorum.yada sadece ön kaputa yaptırsammı?

koruyucu filmlerde güneşin etkisi ile aracın boyasının diğer yerleri doğal olarak renk tonu değişimine uğrayacak.yani doğal aşınma süreci yaşayacak.

ancak film kaplı olan yerlerde boya ilk günkü gibi kalacak.bu durum araçta 3-4 yıl sonra sırıtma yaparmı onu bilemiyorum  :islik:

birde uygulanan filmler tam şeffaf değil.yani çok hafif sarımtırak renkte oluyor.özellikle bizim araça gibi beyaz renk araçlara uygulandığından sanki

dışarıdan bakan göz hemen renk tonu farkını anlayacak.çok önemlimi değil aslında.kaplama görevini yapsın yeter benim için işin diğer kötü yanı

taş geldiğinde kaportaya eğer filmde bir yırtık yada ezilme olursa tamiri söz konusu değil komple sökülüp yeniden bi daha o kadar para vererek

yeni kaput filminin uygulanması gerekiyor

fikirileriniz nelerdir yada başka önerisi olan acaba???

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ağustos 13, 2014, 16:06:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Ağustos 13, 2014, 16:13:05 »
Sizin de bahsettiğiniz sakıncalar yüzünden ben olsam yaptırmazdım, ona ayrılacak kaynak ile güzel bir boya koruma vs. yapılabilir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10347.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Ağustos 13, 2014, 17:18:59 »
Hocam ben önceki aracıma yaptırdım.  Ama yani çokta gerekli bir şey değil bana göre. Çok fazla uzun yol yapmıyor sadece şehiriiçi takiliyorsaniz hiç taktirmayin. Birde yani o kadar paralara gerek yok. Ben kaputun yarısı ve çamurlukların yarısına yaptırmıştim. Tampon çok önemli değil sonuçta plastik aksam. Ekspertizde bile bakılmiyor. Onu  yerine çamurluklara yaptirin.  Çizilmelere karşı koruyor. İlla ziebart tarzı bir yere gitmenize gerek yok. İşinin ehli bir yerde maksimum 300-400 tl ye yaptırın gitsin. Yazik 1500 nedir hocam  :argh: 500 daha koy lpg taktir onun yerine  :tamam: Birde kaput filmi ile ilgili kötü bir anımı anlatayım. Önceki ,Cruze marka aracima yetkili serviste takılan kaput filmi en üstten soyulmuştu. Sonra tabi garantili olduğu için geri götürdüm falan neyse. Sen tut hayvanat usta falçata ile kes soyulan yeri. Kaputun yarısını boydan boya çiz.  Bir sürü kavga dövüş sonunda arabama cam filmi falan taktilar öyle anlaştık. Bu anlattığım olay yetkili serviste oldu düşünün.  Sonra zaten batıp kapattilar ya neyse. Başınıza böyle bir şey gelirse özellikle dikkatli olun. İş bilmeyen, uyanık geçinen usta bozuntuları falçatayla dalmasın sizin gözünüz gibi baktığıniz araca  >:(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #203 : Ağustos 13, 2014, 17:19:40 »
Sizin de bahsettiğiniz sakıncalar yüzünden ben olsam yaptırmazdım, ona ayrılacak kaynak ile güzel bir boya koruma vs. yapılabilir.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=10347.0

aytaç bey zaten boya korumayı yani Protecti aracı alırken yaptırmıştım.
ancak boya koruma yoldaki mıcır yada taş darbelerine karşı çok korumuyor diye biliyorum.
aslında yaptıran iki arkadaşım var.2 yıldır hiç sorunsuzca kullandılar.googledan arama yaptığımda ise sövende var çok iyi diyende var.
arada kaldım yani biraz...

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 13, 2014, 17:22:35
Hocam ben önceki aracıma yaptırdım.  Ama yani çokta gerekli bir şey değil bana göre. Çok fazla uzun yol yapmıyor sadece şehiriiçi takiliyorsaniz hiç taktirmayin. Birde yani o kadar paralara gerek yok. Ben kaputun yarısı ve çamurlukların yarısına yaptırmıştim. Tampon çok önemli değil sonuçta plastik aksam. Ekspertizde bile bakılmiyor. Onu  yerine çamurluklara yaptirin.  Çizilmelere karşı koruyor. İlla ziebart tarzı bir yere gitmenize gerek yok. İşinin ehli bir yerde maksimum 300-400 tl ye yaptırın gitsin. Yazik 1500 nedir hocam  :argh: 500 daha koy lpg taktir onun yerine  :tamam: Birde kaput filmi ile ilgili kötü bir anımı anlatayım. Önceki ,Cruze marka aracima yetkili serviste takılan kaput filmi en üstten soyulmuştu. Sonra tabi garantili olduğu için geri götürdüm falan neyse. Sen tut hayvanat usta falçata ile kes soyulan yeri. Kaputun yarısını boydan boya çiz.  Bir sürü kavga dövüş sonunda arabama cam filmi falan taktilar öyle anlaştık. Bu anlattığım olay yetkili serviste oldu düşünün.  Sonra zaten batıp kapattilar ya neyse. Başınıza böyle bir şey gelirse özellikle dikkatli olun. İş bilmeyen, uyanık geçinen usta bozuntuları falçatayla dalmasın sizin gözünüz gibi baktığıniz araca  >:(

bahadır bey banada parası biraz fazla gbi geldi.Dün Autokingteydim.Müdürüde tanıdık bir arkadaşım.
onlarda tam boy filmi en son hatır gönül işi 400 tl ye yaparım dedi.3M kullanıyorlarmış.
tampon uygulamasını sağlıklı bulmuyorum dedi.oda sizin gibi çamurluğa yaptır daha mantıklı dedi.
dediğiniz gibi tampon plastik aksam sonuçta.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyotaaaa
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Ağustos 13, 2014, 21:29:34 »
Hayallerimi süsleyen araç 2013 ve üstü avensis gerçekten çok kaliteli bi araç toyotanın şanına yakışacak kalitede bmw 3.20 ile yarışır kalitede bence hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inş. :)
2013 Toyota Auris 1.4d4d otomatik active.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Ağustos 13, 2014, 21:38:46 »
Hayallerimi süsleyen araç 2013 ve üstü avensis gerçekten çok kaliteli bi araç toyotanın şanına yakışacak kalitede bmw 3.20 ile yarışır kalitede bence hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inş. :)
Avensis kaliteli bir araç. Buna katılıyorum.

Ama 3 Serisi ile yarışamaz. Ki zaten öyle bir amacı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Ağustos 13, 2014, 23:50:41 »
2012 avensisler ile 2013 ve 14 avensislerde donanım farkı yok değil mi? ben mi yanlış biliyorum
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Ağustos 14, 2014, 00:02:26 »
2012 avensisler ile 2013 ve 14 avensislerde donanım farkı yok değil mi? ben mi yanlış biliyorum

makyajlı makyajsız arasında donanım farkı var. örneğin touch multimedya sistemi gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Ağustos 14, 2014, 00:04:16 »
makyajlı kasa arasında  fark var mı onu merak ettim..bir yerde sanki öyle bir yorum görmüştüm
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Ağustos 14, 2014, 10:38:06 »
Bekir bey autoking Çavdarlının yanındaki mi? 3M için çok güzel bir fiyat almışsınız bence yapılmasında fayda olabilir. Ama! Protect sistem uygulanmış araç olduğu için kesin yaptırın diyemeyeceğim çünkü protect sistem zaten boyayı koruma amaçlı yapılan bir uygulama. Servise danışmak lazım
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Ağustos 14, 2014, 12:46:23 »
Tas gelincw protech hic birsey yapmaz.Ulkemizdeki asfalt kalitesi ve yol durumu belli.Benim versonun on logo etrafi kapuyun uzeri cogu yerde 100 yakin var tas izi ve rotus yapilmis.Kaput gilmi olsa belirli oranda korurdu.Mikronu inceldikce ne kadar korur bilemem.Sahsrn uzun yol yapiyorsaniz kesin yaptirin.Ondeki aracin tas atmasini keser.Ancak suda var  on kaputa tamboyyerinesiz camurluklarin uc kisimlarida dahil olacak sekilde yarim boy kaputa yaptirin.İnanin pisman olmazsiniz.Film ve malzeme kaliteli ise hic birsey olmazz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Ağustos 14, 2014, 13:58:28 »
Garajınız yoksa yani araç sürekli dışarıda duruyorsa yaptırmayın bence çünkü gündüz güneş gece çiğ derken sararacak film sonra çirkin gözükecek. Şehir içinde herhangi bir problem olmuyor uzun yolda veya yaylaya köye giderken kullanmak için deri maske yaptırın beyaz renk gerektiğinde söküp takarsınız. Ki zaten artık öyle pek de mucurlu taş gelecek yol da pek kalmadı
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #212 : Ağustos 15, 2014, 00:46:30 »
Ben bugün yaptırdım , 3M 60 cm. yaptırıp yaptırmamak arasında çok gidip geldim ama en son Ramazan Bayramı'na giderken ve dönerken Denizli-Antalya şehirler arası yolunun son halini gördükten sonra (ince Zift üzerine kalın tabaka çakıl taşı) kararımı verdim. sağdan gidersen herkesin taşını yiyeceksin , soldan hızlı bir şekilde geçmekte buldum çareyi ki oldukça tehlikeli bir durum oluşturabillir. Görüntü önemli değil film renginde , 300-400 TL hesabı yaparken kaputa taş gelirse içinizde 3000 TL gibi acı verecek ufacık iz.Arkadaşların tavsiyesi gibi : Bence de yarım yaptırın , hatta ön çamurluklara da yaptırın keyfinize bakın. Bırakın sararsın , sonuçta kaput boyanmıyorya. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #213 : Ağustos 15, 2014, 08:55:05 »
Bekir bey autoking Çavdarlının yanındaki mi? 3M için çok güzel bir fiyat almışsınız bence yapılmasında fayda olabilir. Ama! Protect sistem uygulanmış araç olduğu için kesin yaptırın diyemeyeceğim çünkü protect sistem zaten boyayı koruma amaçlı yapılan bir uygulama. Servise danışmak lazım

evet kaan bahsettiğin yer Toyota Çavdarlının yanındaki Autoking.

Yarın tekrar gidip bi görüşücem.eğer gerçekten 3M ise orda yaptırmaya karar verdim.

Yok eger 3M değilse Ziebartta yaptırıcam tam boy olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Ağustos 15, 2014, 09:00:35 »
evet kaan bahsettiğin yer Toyota Çavdarlının yanındaki Autoking.

Yarın tekrar gidip bi görüşücem.eğer gerçekten 3M ise orda yaptırmaya karar verdim.

Yok eger 3M değilse Ziebartta yaptırıcam tam boy olarak.

Tamponları da yaptırmayı düşünüyor musunuz? malum tamponları sürtme ve çizmelere karşı istesek te pek koruyamıyoruz, olmasını istemem tabiki ama olası darbelerde folyo da zarar görecek bence tampon bölgesine yaptırmayın.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Ağustos 15, 2014, 09:14:29 »
Tamponlar gereksiz bence çünkü çok maliyetli. 300 tl'ye ön tampona folyo cektirmektense kaskodan boyatıyorum ben. 2 senedebir tamponları ve marşpiyelleri bu şekilde hallediyorum. Sonuçta kaporta aksamı değiller.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ağustos 15, 2014, 10:33:21 »
Benimde ön tamponu boyatma zamanim gelmiş, bostanci-kartal tarafina yakin autokinglerde boya yaptiran var mi acaba? Memnun kaldilarmi?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #217 : Ağustos 15, 2014, 11:46:22 »
tampon uygulamalarının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
sağlıklı olbilmesi için tamponların ve farların komple sökülüp film uygulamasının bu şekilde yapılması gerekli.
çünkü iç kısımlarına mutlaka çevirme yapmaları gerekiyor.zaten plastik aksam ayrıca.fiyatıda çok şişiriyor.
öteki türlü filmin uç kısımları suyun ve rüzgarın etkisiyle zamanla kalkmaya başlıyor.
işin yoksa git tekrar yapıştır filan.
ayrıca aracın ne tamponu nede farını söktürtmem  :kötü: :kötü:
bu yüzden sadece ön kaputa tam boy olarak uygulama yaptırıcam.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 15, 2014, 16:30:25
Bu arada dün Toyota Touch 2'nin bir özelliğini keşfettim.
Biliyorsunuz aracı alırken biraz paraya kıyıp orjinali olsun diye Navigasyon Modülü taktırmıştın Touch 2'ye.
dün bursanın nadir bilinen yerlerinde bi yer bulmam gerekti.
cidden navigasyon verilen parayı haketti çünkü aynı yeri daha önceki aracımla gittiğimde navigasyonu güncel olmasına rağmen yolu bile
gözükmüyordu.kapısının önüne kadar götürdü.
haritanın üzerinde ayrıca nerdeyse bir çok  POİ noktasını açık konumda çalıştırmama rağmen cihazın işlemcisini muhtemelen iyi bir şey kullanmışlarki
en ufak bi takılma yapmıyor rotadan saptığında yeniden hesaplamayı çok hızlı yapıyor.
ancak özellik olarak esas söylemek istediğim şey şu.
radyo açıkken yada usb den müzik dinlerken naviyi aynı anda açabiliyoruz bu zaten bir çok cihazda olan bir şey.
olmayan özellik ise şu-->navigasyon ekranda iken sizi yönlendiren programın sesi fazla yada az gelirse touch 2'nin üzerindeki volume tuşu sadece
navigasyon programının sesini açıp kapıyor.
arka fondaki radyo yada mp3'lerin sesini sadece direksiyondaki volume tuşu ile değiştirebiliyorsunuz.
bir önceki aracımda bu özelliğin olmamasına çok sinir olurdum.
çünkü navigasyon yönlendiricisinin sesini kısmak istediğmde müziğinde sesi kısılırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #218 : Ağustos 15, 2014, 19:26:48 »
Buna hiç dikkat etmemiştim :) ben genelde direksiyonu kullanıyordum ama bunu deneyeceğim :) bu arada Bursanın neresine gittiniz merak ettim :)

Bu arada gerçekten navigasyon güncel değil denilsede çok hızlı çalışan bi sistemi var bunu denemiştim evimizi işaretledim bana düzgün ve ana yolu gösterdiği halde deneme amaçlı arka sokağa saptım haritada dönüşümü anında algıladı gitmem gereken yönü belirtti :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #219 : Ağustos 15, 2014, 19:43:47 »
Buna hiç dikkat etmemiştim :) ben genelde direksiyonu kullanıyordum ama bunu deneyeceğim :) bu arada Bursanın neresine gittiniz merak ettim :)

Bu arada gerçekten navigasyon güncel değil denilsede çok hızlı çalışan bi sistemi var bunu denemiştim evimizi işaretledim bana düzgün ve ana yolu gösterdiği halde deneme amaçlı arka sokağa saptım haritada dönüşümü anında algıladı gitmem gereken yönü belirtti :)

Kaan sana kim güncel değil dedi bilmiyorum ama dün Kestelde Çimento fabrikasını geçince Alaçam Köyündeki bir adrese gitmem gerekti.
Güncel olmayan harita buysa bunu günceli nasıl onu bilemiyorum.
Ayrıca adres arama tablosu o kadar pratikki sen cadde yada mahalleyi girdiğinde adresine yakın olan kavşakların yada ana dönemeçleri (buralarda bulunan sokak ve adresleri) kendisi listeliyor.
Ayırca şunada dikkat et birde.Bilmiyorum daha önceden araç içi navigasyon kullandınmı ama ben 2008'den bu yana kullanıyorum hiç birinde araç hareketiyle yani yolda giderken sağa sola sapma haricinde düz yolda giderken bile Uyduya göre olan konumun devamlı değiştiği için Touch 2'nin navisinde harita zeminide 3 boyutlu olarak kayma hareketi yapıyor.Bak bu çok orjinal bir şey çünkü nerdeyse çoğu navigasyonda sadece yolda dönüş yaparsan haritanın zemini takıla takıla döner.
ancak bizdekinde sanki harita zemini su gibi kayıyor zaten buda işlemcinin iyi bir şey olduğunu gösteriyor.
Olmazsa bi ara zaman bulursam bu özelliği göstermek için kısa bir video çekip yükleyeceği buraya.