Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #240 : Ağustos 23, 2014, 11:59:55 »
Latife yapiyoruz Bekir Bey kazasiz belasiz güzel günlerde kullanın.  :-)

:saygi: :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ağustos 23, 2014, 11:59:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ağustos 23, 2014, 13:06:07 »
Dün yeni kasayı kısa mesafede deneme şansım oldu alt devirlerde gaz tepkisi çok geç geldi bana üst devirlerdede pek kullamadım zira kullandığım güzergahta devamlı radar oluyor hız limiti 70 km idi.dikkatimi çeken motor sesi daha az daha tok kasa daha güzel bu karşılaştırma benim t25 avensise göre tabiki.t25 alt devirlerde bana daha istekli geldi.alınırsa bu kasada en ideali 1.8 olmalı.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #242 : Ağustos 23, 2014, 18:14:22 »
Dün yeni kasayı kısa mesafede deneme şansım oldu alt devirlerde gaz tepkisi çok geç geldi bana üst devirlerdede pek kullamadım zira kullandığım güzergahta devamlı radar oluyor hız limiti 70 km idi.dikkatimi çeken motor sesi daha az daha tok kasa daha güzel bu karşılaştırma benim t25 avensise göre tabiki.t25 alt devirlerde bana daha istekli geldi.alınırsa bu kasada en ideali 1.8 olmalı.

cavit bey keşke ülkemizdeki ötv denen kazıklama sistemi olmasada hepimiz 2.0 litre arabalara binsek.

ancak dünkü seyahitimde yokuş-iniş-viraj ne ararsanız vardı.yarın yine aynı güzergahı geri gidip gelicem işlerimden dolayı.

hani insan şunu içinden geçirmiyor değil "yahu  bide şu arabaya bi turbo koysaydınızda şu alt devir olyınıda halletseydik"  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #243 : Ağustos 23, 2014, 18:18:07 »
cavit bey keşke ülkemizdeki ötv denen kazıklama sistemi olmasada hepimiz 2.0 litre arabalara binsek.

ancak dünkü seyahitimde yokuş-iniş-viraj ne ararsanız vardı.yarın yine aynı güzergahı geri gidip gelicem işlerimden dolayı.

hani insan şunu içinden geçirmiyor değil "yahu  bide şu arabaya bi turbo koysaydınızda şu alt devir olyınıda halletseydik"  :tamam:
Turbo olsa bile turbo lag'den dolayı çok ufak bir gecikme olacak yine. Tabi bu atmosferige göre çok düşük olur o ayrı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #245 : Ağustos 23, 2014, 19:29:22 »
bu kasanın hakkı 2.2 D-CAT

Toyota Avensis 2.2 D-4D Wagon - Acceleration

Toyota Avensis 2.2 D cat combi volle Zwischenbeschleunigung von 120 - 225 kmh
Fena yürüyor valla. [emoji4]

Şu saçma sapan vergi sistemi yüzünden bu motordan mahrum kalıyoruz. Hem tüketimi, performansı iyi hem de emisyonu düşük. Yani emisyon bazında vergilendirme yapılsa şu motora kavuşacağız da nerde o günler. [emoji24]

Edit: Videolar biraz sakat bu arada. Silinmesin? [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #246 : Ağustos 23, 2014, 20:10:29 »

hani insan şunu içinden geçirmiyor değil "yahu  bide şu arabaya bi turbo koysaydınızda şu alt devir olyınıda halletseydik"  :tamam:

Dogru söylüyorsunuz bu sıralar t25 den t27 kasaya(2011 veya 2012 model) bende geçmek istiyorum gönül isterki 2.0 cc almak fakat vergilerden dolayı biraz zor gözüküyor.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Ağustos 23, 2014, 20:15:08 »
Dogru söylüyorsunuz bu sıralar t25 den t27 kasaya(2011 veya 2012 model) bende geçmek istiyorum gönül isterki 2.0 cc almak fakat vergilerden dolayı biraz zor gözüküyor.
Biraz değil bayağı zor maalesef.

Aslında makyajsız kasadaki 1.8 CVT kombinasyonu çok makul duruyor. O da vergi sistemine kurban gitti. Makyajlı da yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #248 : Ağustos 23, 2014, 20:17:26 »
Makyajlıda var :) 1.8 CVT çok iyi :) ama 2.0 multidrive S wagon olsa yada 2.2 d-cat wagon olsa çok iyi olur :) 1.8 de wagon yok :(
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #249 : Ağustos 23, 2014, 20:20:01 »
Makyajlıda var :) 1.8 CVT çok iyi :) ama 2.0 multidrive S wagon olsa yada 2.2 d-cat wagon olsa çok iyi olur :) 1.8 de wagon yok :(
Ben internette bakarken pek rastlamadım.

Wagon olanı da bir ayrı güzel. Hele bir de 2.0 Multidrive S Premium + Siyah renk oldu mu tam benlik. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #250 : Ağustos 25, 2014, 16:12:04 »
arkadaşlar avensislerde 120 km hızı geçtiğinizde oluşan rüzgar sesi çok kısık bir şekilde duyuluyor yani öyle abartı bir rüzgar sesi gelmiyor bunu fark ettinizmi acaba?ayrıca hızımı arttırsam bile seste çok rahatsız edici bir artıs olmuyor.

farklı bir konu daha var.
geçen haftalarda biliyorsunuz tüm türkiyede baya bi yağmur etkisi altındaydı.
o sırada bende aracımı park halinden yürür duruma geçtiğimde aracın tavanındaki suyun bir kısmı ön cama bir kısmıda olduğu gibi arka camın üzerine akmıştı.az bir miktarda değildi hani.
o anda ne tuhaf bir şey ya demiştim eski aracımda bile böyle bir durum olmuyordu.
ancak eski aracımda ön ve arka camların tavanla birleştiği yerdeki plastiklerin üzerinde yarım santim kadar plastik yüksekte bırakılmıştı.
muhtemelen ben o zaman sebebini anlamamıştım bu olayın.demekki tavandaki suyun ön veya arka cama akmasını engellemek için yapılmış bir şeydi.
ancak avensisin önden arkaya doğru tasarımı o kadar pürüssüzki rüzgar sesinin az olmasının bir sebebide galiba bu.
rüzgar sürtünme katsayısı  0,28 ler civarı birşeydi yanlış hatırlamıyorsam.
Mercedes E serisi coupe'da en iyi değere sahip araçtı 0,24,opel insignia 0,27 gibiydi.
benim eski aracımda 120 km yi geçtiğimde sanki rüzgar içeri giriyormuş gibi ciddi ses alırdı ve süratim arttıkça seste artardı.
avensisi almadan önce passat ve skoda superb'de test sürüşü yaptığımda da 120 km hızdan sonra belirgin rüzgar sesi alıyordu arabalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #251 : Ağustos 25, 2014, 16:18:11 »
Rüzgar sesi az da olsa duyuluyor kaçış yok bundan :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Ağustos 25, 2014, 16:19:09 »
Rüzgar sesi az da olsa duyuluyor kaçış yok bundan :)

tabiki yani orası öyle zaten fizik kanunu bu.
sıfır ses diye bir şey hiç bir sey olmayacaktır kanımca...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #253 : Ağustos 25, 2014, 16:40:29 »
tabiki yani orası öyle zaten fizik kanunu bu.
sıfır ses diye bir şey hiç bir sey olmayacaktır kanımca...
Tabi ki öyle. [emoji4]

Peki yol gürültüsü olarak uzun yolda memnun musunuz araçtan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #254 : Ağustos 25, 2014, 16:42:44 »
Bekir bey ses sitemi nasıl 4 kolon + 2 tizz var bildiğim kadarıyla özellikle bass seslerini nasıl algılıyorsunuz boğulma söz konusu mudur sesi arttırınca?
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #255 : Ağustos 25, 2014, 16:47:54 »
Tabi ki öyle. [emoji4]

Peki yol gürültüsü olarak uzun yolda memnun musunuz araçtan?

enes hocam;ben bu aracı almadan çok yakın bir dr arkadaşımda 2010 modeli vardı.bana hep şunu derdi.
sen bu arabayı al uzun yol gitmek nasıl oluyor anlarsın demişti.
gerçektende öyleymiş.araba hiç yormadı beni.3 saat gittim 15 dk dinlenip tekrar 3 saat aynı yolu döndüm.
klima 23-24 derecede kaldı hep gayet dengeli soğutma yapıyor.başağrısı filanda olmadı.
taşlı asfalttada kullandım uzun süre.ancak rahatsızlık verici bir şey olmadı.illaki 17 inç jant olmasından dolayı bir miktar ses oluyor.
motor sesi 120 km hızdan sonra makul şekilde.kesinlikle dizel gibi homurtu sesi gelmiyor arabadan.
aynı konforu benle birlikte arabada oturanlar bile hissetti.zaten bir ara baktım herkes mışıl mışıl uyumuş bile  :tamam: :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2014, 16:53:50
Bekir bey ses sitemi nasıl 4 kolon + 2 tizz var bildiğim kadarıyla özellikle bass seslerini nasıl algılıyorsunuz boğulma söz konusu mudur sesi arttırınca?

selçuk bey bir önceki aracımda profosyonel ses sistemi yapmıştım.1500 tl para harcamıştım 4 yıl önce.
en büyük korkumda yeni alacağım arabada kötü bir ses almamdı.
ancak araçta yeni olacağı için söktürme işi yapmam öyle kullanırım kaderime razı olurum diyordum.
genelde çoğu zaman usb 'den mp3 dinlerim.ara sıra radyo ama ses sistemi beni tatmin etti diyebilirim.
mesela radyolarda öyle mono ve cızırtılı bir ses vermiyor.çok net ve sterio olduğu belli.
tabiki  bunda touch sistemininde etkisi var.
baslar tabiki önceki kendi yaptığım sistem gibi değil ama avensisteki tizler çok daha belirgin eski sistemime göre.
baslar zaten fabrika çıkışı çok iyi demek için arka bagaja yada ön koltuk altına bi yere işlemcili bir amplifikatör lazım.
ama bana yetiyorda artıyor bile şu anda.
memnunum yani sorun yok.
sadece merak ettiğim premium donanımdaki 11 hoparlörden çıkan ses kalitesi!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #256 : Ağustos 25, 2014, 16:55:44 »
enes hocam;ben bu aracı almadan çok yakın bir dr arkadaşımda 2010 modeli vardı.bana hep şunu derdi.
sen bu arabayı al uzun yol gitmek nasıl oluyor anlarsın demişti.
gerçektende öyleymiş.araba hiç yormadı beni.3 saat gittim 15 dk dinlenip tekrar 3 saat aynı yolu döndüm.
klima 23-24 derecede kaldı hep gayet dengeli soğutma yapıyor.başağrısı filanda olmadı.
taşlı asfalttada kullandım uzun süre.ancak rahatsızlık verici bir şey olmadı.illaki 17 inç jant olmasından dolayı bir miktar ses oluyor.
motor sesi 120 km hızdan sonra makul şekilde.kesinlikle dizel gibi homurtu sesi gelmiyor arabadan.
aynı konforu benle birlikte arabada oturanlar bile hissetti.zaten bir ara baktım herkes mışıl mışıl uyumuş bile  :tamam: :tamam:
Bu dediklerinize bakarsak araç konfor ve sessizlik olarak tam benlik. [emoji4]

Zaten benim en çok önem verdiğim konu yol tutuş ve güvenlik olduğundan T27'ye karşı hep bir sempatim olmuştu. [emoji4]

Aracın ses sistemini ben de çok merak ediyorum.

Edit: Yüksek ses seviyelerinde ses çok bozuluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #257 : Ağustos 25, 2014, 17:06:07 »
enes eğer yüksek ses seviyelerinde müzik dinlemekten hoşlanıyorsan piyasadaki tüm fabrika çıkışlı hoparlörü olan araçlar üzer seni.
ben bugüne kadar en yüksek 25.seviyede dinledim avensiste müzik o da bana yetiyor.benim kıstasım orta seviye volüme ancak kaliteli çıkışlardır.
avensisin ses seviyesi galiba 75.seviyeye kadar gidiyior.
bence avensis senin istediğin seviyeleri bir çok araç gibi kaldırmaz.

senin istediğin sistem yeni kasa mazda 6-2.0 litre sport modelinde, Renault Latitude 1.6 Executive Bose Ses Sistemli Modelde mevcut.
istediğin kadar aç sesi hoparlör patlarsa git garantiden değiştir  :tamam:
anlatabildim herhalde  :alkis:
yada yepyeni aracın orasını burasını söktürüp kendin prof. sistem yaptıracaksın.
sonrada orda burda taşlı asfaltta arabanın her yerinden ses gelmeye başlayacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #258 : Ağustos 25, 2014, 17:15:05 »
enes eğer yüksek ses seviyelerinde müzik dinlemekten hoşlanıyorsan piyasadaki tüm fabrika çıkışlı hoparlörü olan araçlar üzer seni.
ben bugüne kadar en yüksek 25.seviyede dinledim avensiste müzik o da bana yetiyor.benim kıstasım orta seviye volüme ancak kaliteli çıkışlardır.
avensisin ses seviyesi galiba 75.seviyeye kadar gidiyior.
bence avensis senin istediğin seviyeleri bir çok araç gibi kaldırmaz.

senin istediğin sistem yeni kasa mazda 6-2.0 litre sport modelinde, Renault Latitude 1.6 Executive Bose Ses Sistemli Modelde mevcut.
istediğin kadar aç sesi hoparlör patlarsa git garantiden değiştir  :tamam:
anlatabildim herhalde  :alkis:
yada yepyeni aracın orasını burasını söktürüp kendin prof. sistem yaptıracaksın.
sonrada orda burda taşlı asfaltta arabanın her yerinden ses gelmeye başlayacak...
Maalesef öyle pis bir huyum var. [emoji4]

Özellikle hareketli parçaları kısık sesle dinlemek Ferrari'ye az yaktırmaya çalışmakla eşdeğer benim için. [emoji4]

VW Golf'teki veya Octavia'daki ses sistemi beni gayet tatmin etmişti. Ford'lardaki Sony ses sistemi zaten çok çok kaliteli.

Sorum şu: T27'nin standart ses sistemi bir Golf veya Octavia kadar iyi mi? Eğer o kadar iyiyse beni paklar. [emoji4]

Özellikle Mercedes E'deki  610W'lık Harman-Kardon LOGIC7'yi dinledikten sonra hiçbir ses sistemini beğenmez olmuştum. Yeni yeni kendime geliyorum. [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ağustos 25, 2014, 17:18:15 »
Bi Golf 7 kadar çıksa yeter Bekir abi :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D