Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #180 : Temmuz 16, 2014, 17:21:49 »
bugün bir arkadaşa aldık 2008 dizel düz auris.
39 bin tl ye anlaştılar.
ancak araba daha 44 bin kmde.sahibi çok az kullanmış ve paraya çok sıkışmıştı.
araba çok diriydi gerçekten.
kararınız doğru mahir hocam hayırlısı olsun tekrar.
2008 model 39000 mi verdiniz? Bana hic paraya sıkışmış biri gibi gelmedi sahibi :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Temmuz 16, 2014, 17:21:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Temmuz 16, 2014, 18:46:31 »
auris elegant donanım ise bu sıralar normal bir fiyat. comfort olanlar 36-37 bin tl civarında gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Temmuz 16, 2014, 18:48:03 »
2008 model 39000 mi verdiniz? Bana hic paraya sıkışmış biri gibi gelmedi sahibi :)
Fiyatlar çok yükseldi son zamanlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Temmuz 16, 2014, 19:01:40 »
Fiyatlar çok yükseldi son zamanlarda.
Evet gerçekten çok yükseldi ama ben bizlerde yani tüketicilerde de kabahat buluyorum. İnanın bu yüzden araba almayı düşünmüyorum bu fiyatlar böyle gittiği sürece. Arabalara etmeyeceği paralar veriliyor. 2000 model civice astraya golfe 20-22 milyar verip alıyorlar, insanları anlamakta güçlük çekiyorum :) Keza bahsi geçen Auris. Geçen sene maksimum 33-35 civarı giderdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Temmuz 17, 2014, 00:14:36 »
Evet gerçekten çok yükseldi ama ben bizlerde yani tüketicilerde de kabahat buluyorum. İnanın bu yüzden araba almayı düşünmüyorum bu fiyatlar böyle gittiği sürece. Arabalara etmeyeceği paralar veriliyor. 2000 model civice astraya golfe 20-22 milyar verip alıyorlar, insanları anlamakta güçlük çekiyorum :) Keza bahsi geçen Auris. Geçen sene maksimum 33-35 civarı giderdi...

Şu bankalar kredi vermeyi bir kesseler, şimdi 20-25 arası olan araçlar 15'e zor gider...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Temmuz 17, 2014, 00:19:04 »
2004 mode Civic'e 30-33 bin isteyenler var. Zamları fırsat bilip iyice şişirdiler fiyatları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Kan Grubu: A+
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Temmuz 21, 2014, 16:37:49 »
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Temmuz 29, 2014, 11:35:16 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-hicbir-kaza-cizik-vs-yok-ilk-gunki-gibi-127507080/detay
bekir abi elegant extra ama led gündüz farı var  ::)

yasin mesajını yeni gördüm inanki teşekkür ederim ilgin için.

ancak o resimdeki göz yanılmasından başka bir şey değil.

yani bizdekiler gibi halojen gündüz farı.gece çekimi olduğu için sanki ledmiş gibi bütünleşik duruyo ancak dikkatli bakarsan anlaşılıyor gündüz farı

olduğu.

aslında bu gündüz led olayının bir çözümü var ancak xenonmercek.com sitesini yapan arkadaşı daha önceden tanıyordum eski aracımla ilgili baya bi

yazışmıştık.avensise premium paketteki gibi led olayını yapabilirmisin diye sorunca farları söküp kendisine göndermemi tabiki bu sürede arabayı

kullanamayacağız orası ayrı olay.ancak biliyorsunuz bu bir kere içi açılırsa sadece görüntü olsun diye yapılacak bir işlem daha sağlıksız bir şekilde

geri dönüşü olabilir işin birde ECU boyutu var.

bu nedenle bu led olayından vazgeçtim zaten avrupada artık terkedilmeye başlanmış millet halojen gündüz farına dönerken bir

tersine gitmeyelim :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #188 : Temmuz 29, 2014, 12:52:58 »
yasin mesajını yeni gördüm inanki teşekkür ederim ilgin için.

ancak o resimdeki göz yanılmasından başka bir şey değil.

yani bizdekiler gibi halojen gündüz farı.gece çekimi olduğu için sanki ledmiş gibi bütünleşik duruyo ancak dikkatli bakarsan anlaşılıyor gündüz farı

olduğu.

aslında bu gündüz led olayının bir çözümü var ancak xenonmercek.com sitesini yapan arkadaşı daha önceden tanıyordum eski aracımla ilgili baya bi

yazışmıştık.avensise premium paketteki gibi led olayını yapabilirmisin diye sorunca farları söküp kendisine göndermemi tabiki bu sürede arabayı

kullanamayacağız orası ayrı olay.ancak biliyorsunuz bu bir kere içi açılırsa sadece görüntü olsun diye yapılacak bir işlem daha sağlıksız bir şekilde

geri dönüşü olabilir işin birde ECU boyutu var.

bu nedenle bu led olayından vazgeçtim zaten avrupada artık terkedilmeye başlanmış millet halojen gündüz farına dönerken bir

tersine gitmeyelim :rofl:
led olmadıklarını foruma mesajı gönderdikten sonra farkettim açıkçası üzüldüm çünkü benim şuan piyasada en çok hoşuma giden 3 araçtan biri avensis :asikadam: forumda da öyle güzel avensisler görmek istiyorum yani kısacası sen kadar ben de hevesliydim şu led gündüz farı olayına
haklısın abi orjinal farını böyle bir işlem için açman pek de doğru bir hareket olmaz.
bir husus var şuanda avensisle ilgili bence negatif olan eski jantlar çok daha gösterişli ve güzeldi bozmuşlar biraz >:(
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Temmuz 29, 2014, 13:52:15 »
led olmadıklarını foruma mesajı gönderdikten sonra farkettim açıkçası üzüldüm çünkü benim şuan piyasada en çok hoşuma giden 3 araçtan biri avensis :asikadam: forumda da öyle güzel avensisler görmek istiyorum yani kısacası sen kadar ben de hevesliydim şu led gündüz farı olayına
haklısın abi orjinal farını böyle bir işlem için açman pek de doğru bir hareket olmaz.
bir husus var şuanda avensisle ilgili bence negatif olan eski jantlar çok daha gösterişli ve güzeldi bozmuşlar biraz >:(

jantlar konusunda tabiki zevkleri hiç tartışmaya gerek yok.

ben 2013 aralık ayında araca bakmaya gittiğimde bayiye sadece şunu sormuştum-->Başka jant tasarımı opsiyonelde olsa yokmuydu demiştim  :argh:

Ama şimdiki jantlar ise tam benlik diyebilirim.arabayı daha kaslı ve iri gösteriyor sanki.

ancak tercih meselesi birşey diyemem :tamam:

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Avensis 1.6 Elegant extra
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Ağustos 05, 2014, 18:05:17 »
Öncelikle Merhabalar arkadaşlar ;
Fethiyeden selamlar;

2013 model Avensis 1.6 elegant extra aracımın sahibi olarak sizle paylaşmak istediklerim var.
Araç D segment modelleri arasında alınabilecek en uygun tercih edilebilecek araç. Yakıt konusunda arkadaşların aklında sorular olabilir.
çünkü diğer araç modeller gibi 1.6 dizel motora sahip değil. olsaydı peynir ekmek gibi satılacağını düşünüyorum ki ben bile bile daha önce ki arabamdaki
2012 auris 1,6 elegant 132 ps valvematic motordan memnun olduğum için tekrar avensiste de hiç tereddüt etmedim ve aldım.
bu kasaya göre bence motor gücü ve çekişi kötü değil.sadece vites devirini biraz yüksek tutmak gerekiyor o zman araba şaha kalkıyor gidiyor zaten.
lpg olduğu için çokta yakmıyor. lpg olarak 1 ay önce landirenz0 marka lpg sistemi taktırdım. yakıt olarak şehiriçi 28 krş. civarı şehir dışı 21 krş .kadar düştü.
konfor olarak ağırlık olarak ve yola tutunuşu oturuşu süper. avensis için 120 civarında gitmek 80-90 gidiyormuş gibi gitmek demek. sertlik bakımından ise ne çok sert nede çok yumuşak
bence yol tutuşu için olması gerektiği gibi.

-arabadan olumsuz olarak yazabileceğim tek şey kaliper pimlerinden gelen ses idi onuda servis 1000 km bakımında ücretsiz değiştirdi.
başkada sorunum olmadı çok şükür. olmasında...
başka soruları olan arkadaşlar olursa cevaplarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 05, 2014, 19:56:43 »

jantlar konusunda tabiki zevkleri hiç tartışmaya gerek yok.

ben 2013 aralık ayında araca bakmaya gittiğimde bayiye sadece şunu sormuştum-->Başka jant tasarımı opsiyonelde olsa yokmuydu demiştim  :argh:

Ama şimdiki jantlar ise tam benlik diyebilirim.arabayı daha kaslı ve iri gösteriyor sanki.

ancak tercih meselesi birşey diyemem :tamam:

Aracınızdaki jantları bayide gördüm fotodaki gibi değil cidden çok güzel [emoji4]
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Ağustos 05, 2014, 20:48:42 »
Aracınızdaki jantları bayide gördüm fotodaki gibi değil cidden çok güzel [emoji4]
yarın ben de gidiyorum bi bakayım o zaman hatta araba servisteyken ben de bir test sürüşü bile yapabilirim :D
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #193 : Ağustos 06, 2014, 18:37:17 »
Öncelikle Merhabalar arkadaşlar ;
Fethiyeden selamlar;

2013 model Avensis 1.6 elegant extra aracımın sahibi olarak sizle paylaşmak istediklerim var.
Araç D segment modelleri arasında alınabilecek en uygun tercih edilebilecek araç. Yakıt konusunda arkadaşların aklında sorular olabilir.
çünkü diğer araç modeller gibi 1.6 dizel motora sahip değil. olsaydı peynir ekmek gibi satılacağını düşünüyorum ki ben bile bile daha önce ki arabamdaki
2012 auris 1,6 elegant 132 ps valvematic motordan memnun olduğum için tekrar avensiste de hiç tereddüt etmedim ve aldım.
bu kasaya göre bence motor gücü ve çekişi kötü değil.sadece vites devirini biraz yüksek tutmak gerekiyor o zman araba şaha kalkıyor gidiyor zaten.
lpg olduğu için çokta yakmıyor. lpg olarak 1 ay önce landirenz0 marka lpg sistemi taktırdım. yakıt olarak şehiriçi 28 krş. civarı şehir dışı 21 krş .kadar düştü.
konfor olarak ağırlık olarak ve yola tutunuşu oturuşu süper. avensis için 120 civarında gitmek 80-90 gidiyormuş gibi gitmek demek. sertlik bakımından ise ne çok sert nede çok yumuşak
bence yol tutuşu için olması gerektiği gibi.

-arabadan olumsuz olarak yazabileceğim tek şey kaliper pimlerinden gelen ses idi onuda servis 1000 km bakımında ücretsiz değiştirdi.
başkada sorunum olmadı çok şükür. olmasında...
başka soruları olan arkadaşlar olursa cevaplarım.

Durmuş bey merhabalar.
Araç dediğiniz gibi aslında cüssesine göre gayet makul yakıt tüketim değerleri var.
Performansına gelirsek;
                                     -->Bursa ilinde yaşıyorum 15 yıldır.Rampaları fazladır.Bir tek İzmir yolu civarı yani eski adıyla Bursa Ovası denen yer düzlüktür.
                                     -->Hanım ve ufaklığı alıp mudanya ya gidelim dedik akşam üzeri.Yakın bir zamanda 3 serit gidip 3 şerit geliş yapıldı.Harika bir yol.Ancak araç test etmek için süperdir çünkü dik rampası ve tırmanışı var.
                                    -->Aracın içinde ben (100 kg) Hanım (70 kg) Ufaklık (15 kg) mevcut.Rampaya beşinci viteste girdim.hızım 120 km.dikleşmeye başladıkça arkadan ford c-max selektör yaptı.arkadaş kendisi kaşındı benim bir suçum yok 5 ten 3 e aldım.devir bandı 3800-4000 civarına geldi yanlış hatırlamıyorsam. böylece c-max'e el sallayarak mudanyaya ulaştık.
                                    -->yani çok doğru söylüyorsunuz doğru vites doğru devir ve doğru hızda girmek gerekiyor viraj ve rampalara.

-->diğer konu ise yakıt.şu anda değerlerim 7,2-7,4 arasına gidip geliyor.
                                    -->18 gün önce yakıt aldım.49.2 litre.bugün tekrar aldım.51,6 litre.
                                    --> ilk depomda 640 km yol yapmıştım.şehir içi.ikinci depoda yanı bugün biten depoda 665 km yaptım.valla 700 e doğru gidiyoruz  :alkis: :alkis: :alkis:
                                    -->son konu ise Avensiste dizel premium olarak sadece 2.0 var diye biliyordum(yanlış biliyo olabilirim)ancak bugün toyotanın kendi sitesinde Avensis 2.0 dizel elegant extra gördüm 107 bin tl.içimden geçmedi değil şunu 90-95 e verseler(hanımdan habersiz gider alırım diye) tabiki ama şimdilik hayal mahsulü  :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Ağustos 08, 2014, 11:44:22 »
Bekir bey dediklerinize tamamen katılıyorum. size tavsiyem araba biraz daha alıştıktan sonra hemen bir motor garantili lpg taktırmanız.
o zaman dizelden hiçbir farkı kalmayacak yakıt konusunda olsun veya performans konusunda pişman olmayacaksınız.
arabanın benzinli olup uzun ömürlü ve sessiz olması sorunsuz olması her zaman artı olacaktır.

+birde ben daha araştırıp bir türlü cevap bulamadığım xenon hakkında bilgi vereyim.
gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz düşünürseniz. ben taktırdım arıza ışığı gibi hiçbir problem yapmadı çok güzel oldu.
sislerede düşündüm fakat sisler H16 modeli çok zor bulunan bir model ben bulamadım.

+Birde önde gündüz farını beyaz yapayım dedim. 23 ledli bir tane yuvaya uyan ampul buldum ama çalıştırmadı.
daha uyan bir ampul çıkmamış beyaz olarak.

+arka tampondaki sis farını tek yanan tarafı çift yapabilirsiniz. servisteki arkadaşım yapıverdi çok güzel oldu.
hiçbir sorunda olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Ağustos 08, 2014, 12:49:37 »
Bekir abi daha jantlar pek güzel değilmiş gibi bir söylemim olmuştu hepsinden vazgeçtim :) Bayide dün sordum stoklarda avensis kalmadı müşterileri kuyruğa soktuk dediler. Ben de katoloğunu inceledim katalogda bile çok güzel duruyor jantlar eminim araçta daha güzeldirler :)
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ağustos 08, 2014, 14:28:13 »
Merhaba Hocam zenon farları ne marka ve fiyat nedir acaba? Bende taktirmak istiyorum. Servis artık takmıyor. Arka sis farı için araçta teknik alt yapi var mi, sadece ampülü alip takmak yeterli oldu mu? Çok soru sordum yine :) :)

Bekir bey dediklerinize tamamen katılıyorum. size tavsiyem araba biraz daha alıştıktan sonra hemen bir motor garantili lpg taktırmanız.
o zaman dizelden hiçbir farkı kalmayacak yakıt konusunda olsun veya performans konusunda pişman olmayacaksınız.
arabanın benzinli olup uzun ömürlü ve sessiz olması sorunsuz olması her zaman artı olacaktır.

+birde ben daha araştırıp bir türlü cevap bulamadığım xenon hakkında bilgi vereyim.
gönül rahatlığı ile taktırabilirsiniz düşünürseniz. ben taktırdım arıza ışığı gibi hiçbir problem yapmadı çok güzel oldu.
sislerede düşündüm fakat sisler H16 modeli çok zor bulunan bir model ben bulamadım.

+Birde önde gündüz farını beyaz yapayım dedim. 23 ledli bir tane yuvaya uyan ampul buldum ama çalıştırmadı.
daha uyan bir ampul çıkmamış beyaz olarak.

+arka tampondaki sis farını tek yanan tarafı çift yapabilirsiniz. servisteki arkadaşım yapıverdi çok güzel oldu.
hiçbir sorunda olmadı.

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Ağustos 11, 2014, 14:27:08 »
Bahadır bey,

xenon olarak mtec marka kullandım 8000k internette uygun fiyata var.internetten aldım zaten.
evet arka sis yuvaları hazır sadece duy ve ampul takılıyor  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Ağustos 11, 2014, 15:25:53 »
Durmuş bey cevap için teşekkür ederim. İşten vakit bulabildiğim ilk firsatta çıkıp halletmek istiyorum bu xenon işini. Internetten mi sipariş etsem yoksa bir oto- tuning merkezine mi yaptirsam bilemedim  :huh: Aklımda philips yada mtec var. Takan ustaya rica etsem arka siside bağlar inşallah.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Ağustos 12, 2014, 09:54:25 »
Durmuş bey cevap için teşekkür ederim. İşten vakit bulabildiğim ilk firsatta çıkıp halletmek istiyorum bu xenon işini. Internetten mi sipariş etsem yoksa bir oto- tuning merkezine mi yaptirsam bilemedim  :huh: Aklımda philips yada mtec var. Takan ustaya rica etsem arka siside bağlar inşallah.

bizim araçlarda evet mercek sistemi var ancak xenon farların uygulandığı fabrika çıkışı mercek sistemleri bizimkilerden farklı diye biliyorum.

yani zamanla halojen mercek sistemine xenon uygulandığında iç kısmında adını hatırlayamadığım bir parça sorun yaratıyor diye biliyorum.

çünkü orjinal xenon merceklilerde bu parça farklı yapılıyormuş.

yinede iyi araştırın derim.

arka sisleri çift taraflı yapmakta sorun yok.bende servise sormuştum.