Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #140 : Temmuz 03, 2014, 19:37:58 »
Bekir Uğur hocam, hayırlı olsun.

Yaşadığınız duyguları ben dahil yaşamak isteyen bir çok kişi var. :)

Fotoğrafları bekliyoruz.

yüksek bey allah size ve bir çok kişiye daha daha iyilerini nasip etsin inşallah... :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2014, 19:38:21
ümit hocam soruna artık kesin bir şekilde yanıt verebilirim.
çünkü arabayı bugün teslim aldım çok şükür :)
öncelikle şunu söyleyim bana ve bayiye süpriz olan onlarında haberi olmayan iki özellik var arabada.
biliyorsunuz navigasyon modülü siparişi vermiştim.
ancak gelin görünkü 3 gün önce bayi beni aradı.kötü bir haberimiz var navigasyon modülü çalışmadı abi dediler.
bende sebebini sorduğumda aslında avensise uygun modülü sipariş verdik ancak bizde merkeze mail attık cevap bekliyoruz oldu.

1 gün sonra beni aradılar ve Mayıs 2014'ten itibaren üretilen avensislerde artık toyota touch değil touch 2 sistemi olduğunu yazmışlar.
yani sistemin dış kasası touch gibi ama ekran renk kalitesi ve işletim sistemi hepsi touch 2 olmuş.
dolayısıyla buna uygun modül siparişi verilmesi gerekiyormuş.allahtan modül merkezin elinde varmışda hemen yolladılar.
uzun lafın kısası şu anda navi-map tuşu çalışıyor ve bastığında direkt navigasyonu açıyor.
öyle extra bir tuş yada dokunmatik sensör filan yok.
bende servise bu şehir efsanesi nerden geliyo diye sorduğumda eski avensis ve corollada buna uygun sistem yani touch olduğu için extradan ufak bir tuş yada dokunmatik sensör gibi birşey takıyorlarmış.
ancak touch 2 lerde öyle bir sorun yokmuş bu nedenle direkt map-navi tuşuna bastığınızda sistem başlıyor.

ikinci olay sürücü sol tarafında bir tuş konmuş aynaların sağ-sol yönünü ayarlayan düğmenin yanında.
serviste ne olduğunu bulamadı.çok zamanım olmadığı için ben kendim çözerim dedim aldım ve gittim aracı zaten 1 saat oyalanmıştım bayide.
tuşa bastığında kilometre göstergesinin sol üst tarafında yeşil bir imleç yanıyor görseniz cruise contorle ait bir şey sanarsınız ama cc kolu sağ alt tarafta ve imleci farklı bir yerde yanıyor bu tuş galiba Toyota Hiluxlarda vardı servis yetkilisi ama öğrenince burayada yazarım bir ara.

araçta alışamadığım şeyler (kia ceratodan sonra)zamanla alışıcaz tabi;

-debriyajın yukarıda kavraması
-araç suv gibi sanki yüksekte kullanıyorum gibi geldi.
-depoyu fulledim ama opet 95 oktan aldım.doğrumu yaptım onu bilmiyorum.97 oktanı önermediler servisten.
-şu anda göstergede 10.0 litreye geriledi.muhtemelen dahada düşecek.
-sessizliği tuhaf geldi sanki  motor yok gibi.
-gaz pedalı biraz tuhaf geldi.yumuşak yani.ayağım alışamadı bugün  :)

ve ilk günden martılar saolsun üzerini pislettiler.nazarı çıktı yani  :lol:

bu arada aracı alana kadar sorularımı cevaplayıp bana yardımcı olan tüm forum üyesi arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Temmuz 03, 2014, 19:37:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Temmuz 03, 2014, 20:28:50 »
ümit hocam soruna artık kesin bir şekilde yanıt verebilirim.
çünkü arabayı bugün teslim aldım çok şükür :)
öncelikle şunu söyleyim bana ve bayiye süpriz olan onlarında haberi olmayan iki özellik var arabada.
biliyorsunuz navigasyon modülü siparişi vermiştim.
ancak gelin görünkü 3 gün önce bayi beni aradı.kötü bir haberimiz var navigasyon modülü çalışmadı abi dediler.
bende sebebini sorduğumda aslında avensise uygun modülü sipariş verdik ancak bizde merkeze mail attık cevap bekliyoruz oldu.

1 gün sonra beni aradılar ve Mayıs 2014'ten itibaren üretilen avensislerde artık toyota touch değil touch 2 sistemi olduğunu yazmışlar.
yani sistemin dış kasası touch gibi ama ekran renk kalitesi ve işletim sistemi hepsi touch 2 olmuş.
dolayısıyla buna uygun modül siparişi verilmesi gerekiyormuş.allahtan modül merkezin elinde varmışda hemen yolladılar.
uzun lafın kısası şu anda navi-map tuşu çalışıyor ve bastığında direkt navigasyonu açıyor.
öyle extra bir tuş yada dokunmatik sensör filan yok.
bende servise bu şehir efsanesi nerden geliyo diye sorduğumda eski avensis ve corollada buna uygun sistem yani touch olduğu için extradan ufak bir tuş yada dokunmatik sensör gibi birşey takıyorlarmış.
ancak touch 2 lerde öyle bir sorun yokmuş bu nedenle direkt map-navi tuşuna bastığınızda sistem başlıyor.

ikinci olay sürücü sol tarafında bir tuş konmuş aynaların sağ-sol yönünü ayarlayan düğmenin yanında.
serviste ne olduğunu bulamadı.çok zamanım olmadığı için ben kendim çözerim dedim aldım ve gittim aracı zaten 1 saat oyalanmıştım bayide.
tuşa bastığında kilometre göstergesinin sol üst tarafında yeşil bir imleç yanıyor görseniz cruise contorle ait bir şey sanarsınız ama cc kolu sağ alt tarafta ve imleci farklı bir yerde yanıyor bu tuş galiba Toyota Hiluxlarda vardı servis yetkilisi ama öğrenince burayada yazarım bir ara.

araçta alışamadığım şeyler (kia ceratodan sonra)zamanla alışıcaz tabi;

-debriyajın yukarıda kavraması
-araç suv gibi sanki yüksekte kullanıyorum gibi geldi.
-depoyu fulledim ama opet 95 oktan aldım.doğrumu yaptım onu bilmiyorum.97 oktanı önermediler servisten.
-şu anda göstergede 10.0 litreye geriledi.muhtemelen dahada düşecek.
-sessizliği tuhaf geldi sanki  motor yok gibi.
-gaz pedalı biraz tuhaf geldi.yumuşak yani.ayağım alışamadı bugün  :)

ve ilk günden martılar saolsun üzerini pislettiler.nazarı çıktı yani  :lol:

bu arada aracı alana kadar sorularımı cevaplayıp bana yardımcı olan tüm forum üyesi arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.

Abi , o bahsettiğin tuşun resmini atar mısın? Kırgızistan'daki Lexus aracımızda da benzer bir tuş var da.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Temmuz 03, 2014, 20:40:03 »
Bekir bey tekrar hayırlı olsun allah tekerini düz bastırsın. Touch2 eklemeleri çok iyi olmuş sanıyorum Corolla ve Auriste olduğu gibi hem Türkçe dil desteği hemde geri viteste kameranın ekran klavuzları da eklenmiştir. Bu arada Mustafa'nın bahsettigi sadece bilinmeyen dügmenin resmini değil aracın iç mekan ve dış mekan resimlerini bekliyoruz özellikle yan profilden yeni jantlar nasıl duruyor merak ediyorum :D
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Temmuz 03, 2014, 20:41:30 »
O tuş hız limitörünün altyapısı olabilir mi acaba ? Sabitleyiciyle benzer ikona sahip demişsiniz. Üst donanımda mevcuttu o özellik ve tuşu da oralarda bir yerdeydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Temmuz 03, 2014, 22:48:31 »
95 oktan almaya devam edin. 97 oktanı supra vb. bir araç aldığınız zaman düşünürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Temmuz 03, 2014, 22:54:56 »
Bende aracimi aldığımda aynı şeyleri yaşamıştım, ama bayiden çıktıktan 1 saat sonra bir kamyon tas fırlatmış ve sol on kapimda pirinç büyüklüğünde boyayı kaldırmıştı. Moralim altüst olmuştu.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 03, 2014, 22:58:05
Söylediğiniz tuş ayna ayar yerinin oradaki ise geçen hafta bayide sordum bu ne diye bana ışık ayarı dediler. Sonra baktım gerçekten aynı işarete benziyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Temmuz 03, 2014, 23:13:31 »
Aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim,keyifli sürüşler.
Ayrıca ek bilgi olarak bende 95 oktan kullanıyorum bir ara 97 denedim bir kaç depo inanın belirgin bir fak yok.
Istanbul'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #147 : Temmuz 04, 2014, 02:57:48 »
bir ara forumda makyajlı kasa avensislerde özellikle düşük hızda 40-60 km arasında alltan bir ses geldiğini okumuştum ama az önce bakmama rağmen

bulamadım.

bu ses nasıl bir sesti arkadaşlar acaba ve neden oluyordu sebebi?şu anda duymadım açıkçası bir ses ama aklıma takıldı...

sol taraftaki dugmenin fonksiyonunu buldum arkadaslar buda aciklamasi.
Hiz Sinirlayici fonks dugmesiymis.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Temmuz 04, 2014, 09:25:51 »
bir ara forumda makyajlı kasa avensislerde özellikle düşük hızda 40-60 km arasında alltan bir ses geldiğini okumuştum ama az önce bakmama rağmen

bulamadım.

bu ses nasıl bir sesti arkadaşlar acaba ve neden oluyordu sebebi?şu anda duymadım açıkçası bir ses ama aklıma takıldı...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2014, 09:02:50

Güle güle kullanın aracınızı. Bence bu ses olayına şimdiden kafanızı takmayın, takarsanız kulaklarınız çok hassas olur rahat edemezsiniz, keyifli sürüşler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Temmuz 04, 2014, 12:30:45 »

bulamadım.

Bekir bey extralarda hiz sinirlayici düğmesi yok diye biliyorum. Kitapcikta verilen resim premium versiyon için olmasin yoksa ben mi yanlış anladım.
Ses mevzusuna gelirsek evet düşük hizlarda mesela parke taşi döşenmiş şehir içi yollarda alttaki motor koruma plastiginden tıkirti geliyor diye düşünüyorum.  Park halindeyken eğilip elimle dokunduğumda orada bir boşluk olduğunu gördüm ben. Ama düzgün asfaltta sıkıntı yok.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Temmuz 04, 2014, 12:51:18 »
bahadır bey kitaçıkdaki resim tuşun kendisini gösteriyor ve tuş aktif olarak çalışıyor zaten.

tuşa dokunduğunuz anda göstergelerde yeşil renkli simgesi yanıyor hemen.bi daha dokunduğunuzda sönüyor.

daha önceki hatta mayıs 2014 öncesinde gelenlerde o tuşun yeri boşmuş zaten.

serviste o yüzden şaşırdı o tuşu gördüğünde.premiumlarda vardı bu tuş normalde dediler.

kitapçıkda da zaten açıkça anlatıyor tuşun görevini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Temmuz 04, 2014, 14:18:42 »
bahadır bey kitaçıkdaki resim tuşun kendisini gösteriyor ve tuş aktif olarak çalışıyor zaten.

tuşa dokunduğunuz anda göstergelerde yeşil renkli simgesi yanıyor hemen.bi daha dokunduğunuzda sönüyor.

daha önceki hatta mayıs 2014 öncesinde gelenlerde o tuşun yeri boşmuş zaten.

serviste o yüzden şaşırdı o tuşu gördüğünde.premiumlarda vardı bu tuş normalde dediler.

kitapçıkda da zaten açıkça anlatıyor tuşun görevini...
Desenize hız limitleyicisi olan ilk elegant extraya sahip oldunuz  :) Sizin adınıza sevindim hem touch 2 hemde hiz limitleme tuşu için. Ilk gelen makyajli serilerin bazilarinda koltuk ısıtmalı extra alan birine rastlamiştım donanım haberde. Demekki toyota arada bir surpriz yapıyor. Birde far yükseklik ayarinı koysalardi iyi olacakti. Gönül rahatlığıyla xenon dar taktirabilirdik bu sahede.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #152 : Temmuz 04, 2014, 15:00:33 »
Desenize hız limitleyicisi olan ilk elegant extraya sahip oldunuz  :) Sizin adınıza sevindim hem touch 2 hemde hiz limitleme tuşu için. Ilk gelen makyajli serilerin bazilarinda koltuk ısıtmalı extra alan birine rastlamiştım donanım haberde. Demekki toyota arada bir surpriz yapıyor. Birde far yükseklik ayarinı koysalardi iyi olacakti. Gönül rahatlığıyla xenon dar taktirabilirdik bu sahede.

bahadır hocam hız limityeciside süpriz oldu benim için ama ben en çok navigasyon modülündeki orjinalliğe bayıldım.
bugün yarım saat Bursa içinde test etme şansım oldu haritası direkt GOOGLE MAPS.
İgo yada Route 66 filan değil.
bu durum harika oldu.harita aracın hareketine o kadar duyarlıki aracın viraj dönmesine hızlanmasında filan haritanın gps konumuda değişiyor.
yani öyle sonradan takılan cihazlardaki gibi sadece aracı gösteren ok işareti hareket etmiyor.
ekrandaki harita komple dönüyor konumunu değiştiriyor.
verdiğim paraya gerçekten değdi.
birşeyin orjinal olması demekki böyle bir şey.
sadece tek sorun hala debriyaj ve gaz ayarına alışamadım.7 yıl dizel araç kullandıktan sonra baya bi tuhaf geldi.
2 kere stop ettirdim yokuşta kendimi acemi sürücüler gibi hissettim yahu  :rofl: :rofl:

xenon olayına gelince illada taktırcam derseniz far yükseklik çok önemli bir ayrıntı değil xenonlar için emin olun.
muayenede filan far yüksekliğin manuelmi otomatikmi olduğuna bakmıyolar bile.far yıkama ve mercek varsa Tuvtürk için önemli olan onlar.
ayrıca xenon taksanız bile farın yükseklik ayarını manuel kendiniz yolculuk esnasında yapabilirsiniz.
ancak ben kesinlikle farları değiştirmem çünkü xenon farı ben 5 yıl kullandım kesinlikle yağmurlu ve sisli havalarda sizi çok tehlikeye atan bir sistem.farınız mercekli olsa bile.çünkü sarı halojen ışığın dalga boyuna göre xenon ampullerin yaydığı ışığın kırılganlığı çok fazla.
düz yolda sözüm yok.daha ileriyi görebiliyorsun ancak ortam her zaman öyle olmuyor.yağmurlu havalarda gerçekten çok kötü aydınlatma oluyor ve kaza yapma riskiniz bence çok fazla.çünkü yere düşen su damlaları xenon ışığı çok fazla kırııyor ve yola aydınlatma düşmüyor bile resmen kör gibi gidiyorsunuz.
benim tavsiyem sarı halojenlere devam edin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #153 : Temmuz 04, 2014, 15:06:12 »
Şimdi kafamızı karıştırdınız tüm avensis çiler olarak.
Acaba bu tuş bizdeki version lardada çalışırmı ?Sanırım check test yapacağız.Lamba aktifse kablo varmı diye arayışa gireceğiz oda varsa daha ileriki aşama buton arayışı olacak.
Ahmet bey bu konuda en yetkin kişi cevapları bekliyoruz sabırsızlıkla.
Aracınız tekrar hayırlı olsun keyifli sürüşler dilerim.
Istanbul'dan selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #154 : Temmuz 04, 2014, 15:49:01 »
Umit bey yanlis anlasilma olmasin diye butonu ve gostergedeki simgesini ve birkaç resim ekliyorum buraya  :alkis: :alkis:
göstergenin üzerindeki yeşil renkte yanan buton hız limitörünün kendisidir.
çok zamanım olmadığı için bugünde hastanede nöbetçiyim bide,aracı henüz hiç kurcalayamadım desem yeridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #155 : Temmuz 04, 2014, 16:13:40 »
Maşallah araç çok güzel sanırım inci beyazı benimkide aynı renk jantlar değişmiş 2014 modelde bendeki daha parçalı bir tip jant.
Olayı takipteyim hatta en kısa zamanda düğme bölmesini sökmeye niyetlendim iyiden iyiye :))
Istanbul'dan selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Temmuz 04, 2014, 16:16:55 »
Maşallah araç çok güzel sanırım inci beyazı benimkide aynı renk jantlar değişmiş 2014 modelde bendeki daha parçalı bir tip jant.
Olayı takipteyim hatta en kısa zamanda düğme bölmesini sökmeye niyetlendim iyiden iyiye :))
Istanbul'dan selamlar

evet ümit hocam inci beyazı.
jantlarda 2014 lere özgüymüş.
yağmur paçalıkları ve kapı koruma çıtaları taktırdım birde.
bana göre bu paralara alınabilecek türkiyedeki en iyi araba.
bi arabaya 90-100 bin tl veya daha üzeri para yatırmak ne kadar mantıklı tabi orasıda ayrı bi konu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Temmuz 04, 2014, 16:21:29 »
evet ümit hocam inci beyazı.
jantlarda 2014 lere özgüymüş.
yağmur paçalıkları ve kapı koruma çıtaları taktırdım birde.
bana göre bu paralara alınabilecek türkiyedeki en iyi araba.
bi arabaya 90-100 bin tl veya daha üzeri para yatırmak ne kadar mantıklı tabi orasıda ayrı bi konu...

Evet gerçekten yüksek paralar bunlar, aynı aracı başka ülkede olsanız yarı fiyatına alacaktınız. Umarım kredili ve uzun vadeli değildir, öde öde bitmiyor çünkü :(
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Temmuz 04, 2014, 16:22:10 »
Bekir bey otomatik katlanır aynaları eklemişler mi ki, Yani kumanda dan kapıları kitlediğinizde yada akıllık giriş ile kitlediğinizde aynalar katlanıyor mu ?
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #159 : Temmuz 04, 2014, 16:37:15 »
Bekir bey otomatik katlanır aynaları eklemişler mi ki, Yani kumanda dan kapıları kitlediğinizde yada akıllık giriş ile kitlediğinizde aynalar katlanıyor mu ?

evet katlanır ayna mevcut.ben düğmesinden pasif duruma getirdim sadece...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2014, 16:38:45
Evet gerçekten yüksek paralar bunlar, aynı aracı başka ülkede olsanız yarı fiyatına alacaktınız. Umarım kredili ve uzun vadeli değildir, öde öde bitmiyor çünkü :(

yok aytaç bey çok küçük bir miktar kredi kullandım.
zaten büyük miktarlarda kredi kullanıp sıfır km araç alanların hali ortada.bir kaç ay sonra Acilll  Satılık diye ilan verip duruyolar malesef...