0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bekir Uğur hocam, hayırlı olsun.Yaşadığınız duyguları ben dahil yaşamak isteyen bir çok kişi var. Fotoğrafları bekliyoruz.
ümit hocam soruna artık kesin bir şekilde yanıt verebilirim.çünkü arabayı bugün teslim aldım çok şükür öncelikle şunu söyleyim bana ve bayiye süpriz olan onlarında haberi olmayan iki özellik var arabada.biliyorsunuz navigasyon modülü siparişi vermiştim.ancak gelin görünkü 3 gün önce bayi beni aradı.kötü bir haberimiz var navigasyon modülü çalışmadı abi dediler.bende sebebini sorduğumda aslında avensise uygun modülü sipariş verdik ancak bizde merkeze mail attık cevap bekliyoruz oldu.1 gün sonra beni aradılar ve Mayıs 2014'ten itibaren üretilen avensislerde artık toyota touch değil touch 2 sistemi olduğunu yazmışlar.yani sistemin dış kasası touch gibi ama ekran renk kalitesi ve işletim sistemi hepsi touch 2 olmuş.dolayısıyla buna uygun modül siparişi verilmesi gerekiyormuş.allahtan modül merkezin elinde varmışda hemen yolladılar.uzun lafın kısası şu anda navi-map tuşu çalışıyor ve bastığında direkt navigasyonu açıyor.öyle extra bir tuş yada dokunmatik sensör filan yok.bende servise bu şehir efsanesi nerden geliyo diye sorduğumda eski avensis ve corollada buna uygun sistem yani touch olduğu için extradan ufak bir tuş yada dokunmatik sensör gibi birşey takıyorlarmış.ancak touch 2 lerde öyle bir sorun yokmuş bu nedenle direkt map-navi tuşuna bastığınızda sistem başlıyor.ikinci olay sürücü sol tarafında bir tuş konmuş aynaların sağ-sol yönünü ayarlayan düğmenin yanında.serviste ne olduğunu bulamadı.çok zamanım olmadığı için ben kendim çözerim dedim aldım ve gittim aracı zaten 1 saat oyalanmıştım bayide.tuşa bastığında kilometre göstergesinin sol üst tarafında yeşil bir imleç yanıyor görseniz cruise contorle ait bir şey sanarsınız ama cc kolu sağ alt tarafta ve imleci farklı bir yerde yanıyor bu tuş galiba Toyota Hiluxlarda vardı servis yetkilisi ama öğrenince burayada yazarım bir ara.araçta alışamadığım şeyler (kia ceratodan sonra)zamanla alışıcaz tabi;-debriyajın yukarıda kavraması-araç suv gibi sanki yüksekte kullanıyorum gibi geldi.-depoyu fulledim ama opet 95 oktan aldım.doğrumu yaptım onu bilmiyorum.97 oktanı önermediler servisten.-şu anda göstergede 10.0 litreye geriledi.muhtemelen dahada düşecek.-sessizliği tuhaf geldi sanki motor yok gibi.-gaz pedalı biraz tuhaf geldi.yumuşak yani.ayağım alışamadı bugün ve ilk günden martılar saolsun üzerini pislettiler.nazarı çıktı yani bu arada aracı alana kadar sorularımı cevaplayıp bana yardımcı olan tüm forum üyesi arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.
bir ara forumda makyajlı kasa avensislerde özellikle düşük hızda 40-60 km arasında alltan bir ses geldiğini okumuştum ama az önce bakmama rağmen bulamadım.bu ses nasıl bir sesti arkadaşlar acaba ve neden oluyordu sebebi?şu anda duymadım açıkçası bir ses ama aklıma takıldı...Mesaj Birleştirildi: Temmuz 04, 2014, 09:02:50sol taraftaki dugmenin fonksiyonunu buldum arkadaslar buda aciklamasi.Hiz Sinirlayici fonks dugmesiymis.
bir ara forumda makyajlı kasa avensislerde özellikle düşük hızda 40-60 km arasında alltan bir ses geldiğini okumuştum ama az önce bakmama rağmen bulamadım.bu ses nasıl bir sesti arkadaşlar acaba ve neden oluyordu sebebi?şu anda duymadım açıkçası bir ses ama aklıma takıldı...sol taraftaki dugmenin fonksiyonunu buldum arkadaslar buda aciklamasi.Hiz Sinirlayici fonks dugmesiymis.
bahadır bey kitaçıkdaki resim tuşun kendisini gösteriyor ve tuş aktif olarak çalışıyor zaten.tuşa dokunduğunuz anda göstergelerde yeşil renkli simgesi yanıyor hemen.bi daha dokunduğunuzda sönüyor.daha önceki hatta mayıs 2014 öncesinde gelenlerde o tuşun yeri boşmuş zaten.serviste o yüzden şaşırdı o tuşu gördüğünde.premiumlarda vardı bu tuş normalde dediler.kitapçıkda da zaten açıkça anlatıyor tuşun görevini...
Desenize hız limitleyicisi olan ilk elegant extraya sahip oldunuz Sizin adınıza sevindim hem touch 2 hemde hiz limitleme tuşu için. Ilk gelen makyajli serilerin bazilarinda koltuk ısıtmalı extra alan birine rastlamiştım donanım haberde. Demekki toyota arada bir surpriz yapıyor. Birde far yükseklik ayarinı koysalardi iyi olacakti. Gönül rahatlığıyla xenon dar taktirabilirdik bu sahede.
Maşallah araç çok güzel sanırım inci beyazı benimkide aynı renk jantlar değişmiş 2014 modelde bendeki daha parçalı bir tip jant.Olayı takipteyim hatta en kısa zamanda düğme bölmesini sökmeye niyetlendim iyiden iyiye )Istanbul'dan selamlar
evet ümit hocam inci beyazı.jantlarda 2014 lere özgüymüş.yağmur paçalıkları ve kapı koruma çıtaları taktırdım birde.bana göre bu paralara alınabilecek türkiyedeki en iyi araba.bi arabaya 90-100 bin tl veya daha üzeri para yatırmak ne kadar mantıklı tabi orasıda ayrı bi konu...
Bekir bey otomatik katlanır aynaları eklemişler mi ki, Yani kumanda dan kapıları kitlediğinizde yada akıllık giriş ile kitlediğinizde aynalar katlanıyor mu ?
Evet gerçekten yüksek paralar bunlar, aynı aracı başka ülkede olsanız yarı fiyatına alacaktınız. Umarım kredili ve uzun vadeli değildir, öde öde bitmiyor çünkü