Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1460 : Aralık 10, 2015, 20:17:00 »
Motor bölümündeki sigorta kutusunda abi. Orada sağ tarafta dizili olanlar, tabii bu bölümde sizinkisi bizimkisi ile aynı ise. Sağ taraftaki üstteki 2 adet 10 A lar onun altındaki 2 adet 10A da uzunlar

Kullanma kılavuzundan buldum 49 ve 50 nolu sigortalar kontrol ettim sağlamlar hatta sag sol sigortaların yerlerini değiştirdim maalesef sigortadan değil.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1460 : Aralık 10, 2015, 20:17:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1461 : Aralık 10, 2015, 20:45:01 »
Kullanma kılavuzundan buldum 49 ve 50 nolu sigortalar kontrol ettim sağlamlar hatta sag sol sigortaların yerlerini değiştirdim maalesef sigortadan değil.

Hayırlısı olsun Cavit abi, bak arabayı satmak için bir sebep daha çıktı   :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1462 : Aralık 10, 2015, 21:09:45 »
selamın aleyküm
cevp için allah razı olsun araba evin altında garajda oldugundan her marsta ışıklar yanıyor garajdan cıkana kadar o yüzden demiştim.
saolun,selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1463 : Aralık 10, 2015, 21:55:05 »
Hayırlısı olsun Cavit abi, bak arabayı satmak için bir sebep daha çıktı   :islik: :islik:

Sat kurtul  :rofl: sorunsuz diye aldık kurcalamaktan habire bozuyoruz neyse cumartesi bir sökeyim bakalım problem neredeymiş :islik:

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1464 : Aralık 10, 2015, 22:06:06 »
Belki kendini korumaya almıştır Cavit abi ama saçma bir olay, çünkü yolda falan sıksık selektör  yapılacak bazı zamanlarda demek ki o xenonlar yolda bırakacak adamı, at kurtul xenon onlar :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1465 : Aralık 10, 2015, 22:11:20 »
Belki kendini korumaya almıştır Cavit abi ama saçma bir olay, çünkü yolda falan sıksık selektör  yapılacak bazı zamanlarda demek ki o xenonlar yolda bırakacak adamı, at kurtul xenon onlar :rofl:

Follew me varmı yokmu diye o kadar çok sellektör yaptımki dayanamadı herhalde garibim. :lol: :rofl: :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1466 : Aralık 10, 2015, 22:19:21 »
Follew me varmı yokmu diye o kadar çok sellektör yaptımki dayanamadı herhalde garibim. :lol: :rofl: :(

Valla Cavit abi, bende işten eve gelince bir bakayım deniyeyim çeşitli varyasyonları diye düşünüyordum, gerçi bizde kesin yok ama olsun içimde kalmasın diyordum, senin mesajı okuyunca tırstım kalsın dedim. Allah razı olsun :)

Bu arada bir teşekkür daha, geçenlerde arabaya ön kamera takarken, kısaları yaktım, birde ne duyayım bir vınnn sesi geliyor, dedim bu DRL ler için yaptığım Röle yandı yanacak, senin mesajında xenon trafosu sesi deyince hah dedim demek ki onun sesi :)

Sıkma canını diye yazdım abi, boşver yaa demek ki canı bir yerindeymiş, yolda molda olsa Allah korusun daha fena ya. Her şerde bir hayır vardır  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1467 : Aralık 10, 2015, 22:33:12 »
Problem yok ampül gelene kadar tabiki ampüldense takarım holejenleri devam. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1468 : Aralık 10, 2015, 23:01:17 »
Cavit ağbi Murat bey gerekenleri yazmış. Saygılar.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1469 : Aralık 12, 2015, 11:54:12 »
Bugün xenonları söküp yerlerini değiştirdim ampüller sağlam balanstın biri gitmiş zaten farları açtığımdada balanstan zırlama sesi hiç gelmiyor.Yalaz oto ile irtibata geçtim ellerinde varmış pazartesi kargolayacağım.Orjinal halojen ampüllerini taktım xenondan sonra çok sarı ve çirkin gözüktüler gözüme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1470 : Aralık 12, 2015, 12:05:04 »
Bugün xenonları söküp yerlerini değiştirdim ampüller sağlam balanstın biri gitmiş zaten farları açtığımdada balanstan zırlama sesi hiç gelmiyor.Yalaz oto ile irtibata geçtim ellerinde varmış pazartesi kargolayacağım.Orjinal halojen ampüllerini taktım xenondan sonra çok sarı ve çirkin gözüktüler gözüme.

geçmiş olsun abi tam da sana denk gelmiş problemlileri. dediğniz gibi normalde içine sinek kaçmış gibi vınlıyor balastlar normal çalışması bu şekilde
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1471 : Aralık 14, 2015, 14:43:05 »
Kaan sen Renault ta kapıları kumanda ile kitleyince anahtarsız giriş iptal oluyor demiştin ya bizde yok galiba. Var diye görmüşüm. Olsa iyi olurdu.  Burada 5 gün kullanılmazsa iptal olur diyor

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1472 : Aralık 14, 2015, 14:49:34 »
Bu konuyu tartismistik.  Şoför kapısı açılınca tüm kapı kilitleri açılmiyor diye. Aslında kişiselleştirme ile acilabiliyormus iyi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1473 : Aralık 14, 2015, 16:10:51 »
Aracı stop edip belirli kısa sürede şöför kapısını açarsam bende bütün kapıların kilitlerini açıyor.Biraz bekleyipte şöför kapısını açtığımda ise sadece benim kapım açılıyor.Stop edip kapıları açmazsak nasıl çamları açıp kapama da süre tanıyorsa aynı şey kapıların kilitlerindede geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1474 : Aralık 14, 2015, 16:39:08 »
Aracı stop edip belirli kısa sürede şöför kapısını açarsam bende bütün kapıların kilitlerini açıyor.Biraz bekleyipte şöför kapısını açtığımda ise sadece benim kapım açılıyor.Stop edip kapıları açmazsak nasıl çamları açıp kapama da süre tanıyorsa aynı şey kapıların kilitlerindede geçerli.
Bende açmıyor abi kapalı galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1475 : Aralık 14, 2015, 17:48:30 »
@Cavit YORDAM (26016) bey Xenon Balastını halledebildiniz mi?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1476 : Aralık 14, 2015, 20:24:10 »
@Cavit YORDAM (26016) bey Xenon Balastını halledebildiniz mi?
Bugün kargo ile gönderdim. Ellerinde yedek varmış gönderecekler bekir bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1477 : Aralık 15, 2015, 20:13:16 »
Ic aydinlatmalari arka plakaliklara taktigimın aynısı olan Osram 6000K T10 Dipsiz Led ile degistirdim.
On Tavan ve Arka Tavan aydinlatmalarini toplamda 4 adet degistirdim.80 TL ye geldi toplam.
Ancak ledlerin kafa kismi mercekli oldugu icin aracin icinde o kadar guzel bir isik dagilimi olustuki sanki dort koltuga ozel okuma lambasi var gibi gozukuyor.
Aydinlatmalari actigim anda mercegin icinden cikan led isigi direkt kucagimin uzerine dusuyor etrafimda ise hafif bir beyazlik yaratiyor.
Korktugum sey olmadi yani arabanin ici bembeyaz olmadi.

Uzun far olayinda ise yarin dananin kuyrugu kopuyor insallah.gelismeleri burdan paylasicam.

Uzun far olayını nihayet sonlandırdım arkadaşlar.
Şimdi size baştan bu yana uzun farlarla niye uğraşıyorum anlatayım.

Not:Şehir içi kullanımda kimsenin T27 Avensis'lerinin uzun farlardan şikayetçi olacaklarını sanmıyorum.

Sorun benim gibi sabah erken saat karanlığında ve akşam karanlığında şehirler arası yol yapanlar yaşıyor çünkü.

Uzun farları çalıştırdığımda genelde arabayı ilk baştan aldığımdan bu yana uzun farlar bir türlü yola odaklanmıyor ve sanki çakma xenon varmış gibi

gökyüzüne doğru aydınlatma yapıyordu.Farlarmı ayarsız dedik 6 ay önce servise gittim.Bir miktar ayarlama yaptık böyle kullanın dediler ama nafile çok az bir miktar düzelme olmuştu o kadar.

4 aydır İstanbul ve Bursa arasında mekik dokuduğum için karanlık saatlerde yollara çıkıyorum ve uzun far benim için çok önemli hale geliyor.

Neden peki?Çünkü bazı durumlarda yol uygunsa yüksek süratlere çıkıyorum,önümü ve virajları net görmem gerekiyor.Belki standart bir kullanıcıya bu farlar yetebilir ona bir şey diyemem.Ama benim gibi aynı kasa aracı kullanıpta uzun farlardan şikayetçi olan 2 kişi daha mevcut.Demekki sorun sadece bende değil diye düşünüyorum.

Çözüm olarak neler yaptım?
    1-En başta ampullermi yetersiz dedim!
       H9 standart ampuller Lümen değeri Osram ve Philips'te 2100 Lümen.
       H7 veya H4'lerde ise bu değer 1400-1500 lümen civarı yani daha düşük.
       Aslında bizim araçlardaki H9 kullanılan farlar zaten piyasadakilere dahada güçlendirilmiş olarak üretilen ampuller olduğunu öğrendim.

2-Acaba lümen gücümü düşük dedim?Aliexpressten 8000 Lümenlik Philips Lumiled aldık.
       Onlarında soğutma fanı sığmadı kenar kısmı engelliyor montajı devamlı.
       Ancak onunda çözümünü bulduk bu sabah.Bursa'da yeni tanıştığım ancak profosyonel modifiye ve elektronik işleri yapan genç bir Usta ile tanıştım.
       Uzun farların arka yuvası ile oynamak yerine aldığımız ledlerin arka soğutma kısımlarını traşlamak ve yuvaya sığdırmak gibi çok daha mantıklı bir seçenek sundu bana.Zaten devamlı uzun farlar çalışmayacağı için soğutma plakasından 2-3 mm traşlamak sorun olmayacaktı.)
       Ama o ledleri taktırmayacağım arabaya orası ayrı konu.

3-Bugün öğlen arası Çavdarlıya götürdüm aracı.far ayarlarına baktırdım.ve sol taraftaki farın ayar makinasında sıfır çizgisinin baya üzerine olduğu (garantiden değişen fardı,muhtemelen far ayarı yapmadan aracı teslim ettiler bana) sağ taratakinin ise çok az bir miktar yukarıda olduğunu gördük.Şu anda her iki farada sıfır ayarını yaptılar.Bu şekilde bir süre kullanıcam.Duruma göre servis ile tekrar görüşmem gerekebilir.En kötü olmadı Osram H9 65w takıp o şekilde yoluma devam edicem.Üzerindeki orjinalleri H9 Philips 65w.)

4-Esas problemi galiba en sonunda anladım.
       Olay ampul veya lümen olayı filan değil arkadaşlar.Tamamen aracın far tasarımındaki uzun far hüzmesinin yansıtıcı kısmı ile alakalı bir problem.
       Çünkü dün akşamda gittim Osram Night braker Unlimited aldım H11.

eee peki H9'a nasıl girdi diyeceksiniz?Elektrikçi 5 dakikada bitirdi olayı.Aracı dün akşam Bursa Çevre Yoluna çıkardım ve denedim performans ampullerini.+%120 gibi bir değeri vardı.ancak 55 watt.(h11 lerin hepsi 55 watt bu arada.)
Sonuç-->Tam bir rezillik.Aracın eski ampullerini arar oldum.Görüş mesafesi düştü ve daha sönük aydınlatma başladı.
Bu sabah geri çıkardık ve eski Philips H9'ları geri taktırdım.(Ancak elektrikçi takmadan önce uyarmıştı beni.istediğiniz performansı alamazsınız demişti.demekki eleman bir şey bilipte söylemiş bunu)

5-Benim istediğim şey daha ileriyi görebilmekti.Hem daha aydınlık hemde daha ileriyi net bir şekilde görebilmekti.
      Meğerse bunun tek bir çözümü varmış.
      Araca ilave uzun far taktırmak.Ancak bu çözüm şu anda bende dahil olmak üzere herkesin Yookk Artıkk diyeceği bir çözüm olduğu için şu anda bu şekilde aracı kullanmaya devam edicem.(Bu olayın yerden 1 metre yüksekte yapılması gerekiyormuş.İlave bir düğme yada aracın orjinal uzun far koluna montajı yapılabiliyormuş.Veya ekstra bir düğme ile devreye alınıp çıkarılabiliyormuş.Görüş mesafesi bizim aracın ön ızgara ve tampon yapısı dikkaete alındığında 150 metreye kadar uzatabilirmiş.)Zaten bu şekilde Tuvtürk muayenesinden geçme şansıda yok bir aracın  :olmamış: :olmamış:

SONUÇ: Arabamızın farları daha iyi aydınlatsın diye aldığımız ampul veya ledler ne olursa olsun görüş mesafesini değil,zaten gördüğünüz alanın içindeki ışık miktarını arttırıyormuş.Çünkü farın yansıtıcı kısmı değişmiyor.yani daha önceden farınız nereyi aydınlatıyorsa yine aynı noktaları aydınlatıcak ancak lümen gücü yükseldiği için (ledlerde) bir miktar daha parlak göreceğiz o alanları o kadar.(yani benim esas amacım olan daha ilerisi ve daha net diye bir şey olmayacak)

Çözüm 2 ise aracın farlarını komple söküp,profosyonel olarak mercek değişimi ve far tamiri yapan geceucusu.com daki işinde ehil olan arkadaşlardan birine farları gönderip,orjinal kısa fardaki merceği söküp onun yerine Bi-Xenon montaj ve orjinal D1S xenon ampulu takıp işi bitirmek.
Bununda ne gibi sorunu var?
a) servis aracı görür görmez elektriksel olarak garanti dışı bırakıcak.
b)farların içi açılıp oynandığı için farlarda garanti dışı kalıcak.
c)farların içi açıldığı için buğu ve nem yapma olayı olacak.Halbuki çok şükür böyle bir sorunumda yok.

Umarım bu işlere girecek arkadaşlara yeterince aydınlatıcı olmuşumdur.

Edit: mesaj düzenleme
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1478 : Aralık 16, 2015, 14:31:23 »
Güncel
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1479 : Aralık 17, 2015, 10:12:23 »
belki merak edenler vardır diye ampul tipleri-ömürleri ve verdikleri lümen gücü ile alakalı bir tablo ekliyorum.

2012 ve sonrası Avensis'in Uzun farlarda orjinalinde kullandığı H9'ların lümen gücü hepsinden yüksek ancak yüksek watt gücüne bağlı ömrü en kısa olanlarda

H9 diyebilrim.