0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@bahadır ersoy (8305) senin aklindan geceni bende uzun sureur dusunuyorum acikcasi ancak avensisin ses sistemi cokta vasat degil inanki.Sen bosse'yi dinledikten sonra sana oyle gelmesi dogal.Bosse'den iyilerini dinlemis biri olarak soyluyorum bunu.Olayin kirilma noktasi twitler yada hoparlor olayi degil.Islemci noktasi yani digital ses islemcisi.Bu parca eger sonradan senin yapmak istedigin gibi yapildiginda torpido icine veya sag koltuk altina bir islemci takiliyor.Touch 1 veya Touch 2 den gelen ses verisini kendisi tekrar isleyip ses sistemine dagitiyor.Burda ikinci kisimBasliyor.Sesi arabanin icine verecek olan twit ve hoparlor kismi.Burda tercih konusu olan marka FOCAL diyebilirim.Diger ucuncu nokta ses sistemini doserken kullanilacak kablo kalitesi.Umarim yardimci olabilmisimdir.Ayrica @Talat Serkes (28471) Ankarada onerecegi ve kendiminde gorustugu bir profosyonel ses sistemi yapimcisi var.Ismi aklima gelmiyor ama kendisi buraya yazabilirse bizide hatirlamis olur sende telefonda gorusmus olursun.
Bekir Hocam kamera hayırlı uğurlu olsun. Bu kamera çalışırken sürekli olarak mavi ışık yayıyor mu? Eğer öyleyse sizi radar sanıp gaz kesecek çok kişi olacaktır. Özellikle gündüzleri kamera da net şekilde görüleceği için. Ses sistemi tatmin etmiyorsa şu şekilde bir alternatif var. insigniaya nasıl BOSE sistem koyuyorsalar Toyota nın da JBL ile anlaşması var. Premium ses sistemi yapılabiliyor. İstenirse yaptırılabilir. Tamamen orjinal şekilde oluyor.
Talat ve Bekir hocam teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu iş benim düşündüğumden daha detaylı. Ankara'ya yolum düşerse bahsettiğiniz yere gitmek isterim ama en erken yaz tatili olur. Adana'da bu işi yapan çok ama genelde komple tesisat falan sökuyorlar. Çok apaçi işi oluyor. Bilemedim şimdi uğraşmaya değer mi..Ama Bose beni benden aldı.
Yapılırmı yapılamazmı JBL orjinali gibi orasını tartışmak gerekiyor?Bildiğim kadarıyla şu anda sadece RAV4'te opsiyonel olarak sunuluyor.Arkada ufak bir Amplifikatör (dijital ses işlemcisi) var.Ancak hoparlör sayısı ve kaliteside diğer bir faktör tabiki.Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2015, 22:09:49
Geçen gün aldığım Blacksys araç içi ön ve arka kameranın kurulumunu bugün eski aracımın ses sistemini yaptırdığım yerde yaptırdım.(Bursa Volume Sound)Kamerayı açtık daha bismillah daha 100 metre gitmeden kaza olmuş onu kaydettik Görüntü mavimtrak olduğuna bakmayın çünkü cihazın kamera lensindeki mavi koruyucu jelatini çıkartmadan kayıt yapmışım. Ön camdaki HGS etiketi görüntüyü etkilemiyor ancak çıkartmanın yollarını aramaya başladım şimdiden.
Talat bunlar henüz cihazın ilk yaptığı ve ayarsız kayıtlar.bu akşam evde yavaş yavaş kurcalıyorum ve pc programının içinde çok fazla detay var.Kılavuzunu adam gibi okumam gerekicek galiba.
arkadaşlar ilk videomu youtube üzerine koyabildim en sonunda.cihazı iyice çözdüm sayılır artık.artıları ve eksilerini kullandıkça anladım diyebilirim.//www.youtube.com/watch?v=N3MaCWUh5cg (videoyu 720p yada 1080p'de izlemenizi öneririm,ışık ayarı biraz karanlık olabilir kendim öyle ayarladım)Şimdi Araç içi Kamera Almak isteyen arkadaşlara bazı önerilerim olucak.1-forumdonanım haberi araç içi kamera bölümünü takip edenler varsa bilirler o konuda bilirkişi olmuş bir arkadaşımız var.Olgu Bey. Bilgisayarlada olduğu gibi araç içi kamera işlemcilerinde de tek çekirdek çift çekirdek olayı varmış. Şu anda sadece çift çekirdekli olarak üretilmiş cihaz Panaroma X2 cihazıymış.ancak bu cihazın şu anda sıfırı yok ve üretilmiyor. Benim aldığımda tek çekirdekli bir işlemcisi varmış yani.2-Eğer arka kamera illaki olsun derseniz( ki ben öyle diyenlerdenim,çünkü eski aracımda iki kere gelip arkadan vurmuşlardı,özellikle ikinci kazada karşı tarafa ciddi ciddi mahkeme açmayı düşünmüştüm) arka cama konulacak kameralarda en kralını koysanız bile genelde 1280*800 çözünürlükte olan kameralar varmış.bunlarında gece çekim kalitesi iyi değil (benim arka kamerada böyle)3-ön camda ekransız ve şık bir kamera belli olmasın diyorsanız benim aldığım tam isabet ancak üzerinde yazdığı gibi full hd gibi bir çekim yapmıyor onu belirteyim.Kötü değil ama bir kristal veya cam gibide değil çekimleri.Peki fiyatı niye pahalı?Sunduğu imkanları iyi.Wifi üzerinden cep telefonuna kayıt dosyalarını indirip izleyebiliyorsunuz.Cep telefonu üzerinden cihazın yazılımını güncelleyebiliyorsunuz.dahili gps olması başka bir artısı.ancak başka artıları kadar keşke işlemcide çift çekirde olsa o zaman hem ön hemde arka kameranın çekim kalitesi belirgin olarak artacaktı.ayrıca benim aracın ön camında açık mavi renkli bir cam filmi olduğundan bir miktarda oda kırıyormuş görüntü kalitesini özellikle yeni çıkan araçların bazıların ön camdaki buz çözme rezistansı daha da beter yapıyormuş görüntüyü.aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Talat geri iade seçeneğim halen bulunmakta.İnternet alımlarında 2 hafta olmuş galiba iade süresi.Satıcıda zaten firma yetkilisi çok ılımlı bir insan.Geri iade konusunu yarında konuşabilirim.
Bugün Hakan abiyle konuştuk bu konuyu. 2 G1W-C maddi olarak mantıklı ama beraber benim G1W-C yi kurcaladık. Arkadaki kamerada , kameraya direkt ışık vurunca ya plakayı okumazsa? Onu denemek gerekecek özellikleTabiki G1W-C güzel kamera ,f/p ürün. Ben indirimle 38 dolara aldım uygun ama işte arkadaki işlevi nasıl olacak. Denemek lazım