Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1500 : Aralık 23, 2015, 08:51:22 »
@bahadır ersoy (8305) senin aklindan geceni bende uzun sureur dusunuyorum acikcasi ancak avensisin ses sistemi cokta vasat degil inanki.
Sen bosse'yi dinledikten sonra sana oyle gelmesi dogal.
Bosse'den iyilerini dinlemis biri olarak soyluyorum bunu.
Touch 2 lerin ses cikis gucu 4*45 watt.
Bu deger gayet iyi bir deger ve orjinal bir sistem oldugu icin ve ses islemcisi Panasonic oldugu icin prof.des sistemini gayet rahat kaldirir onu soyleyim sana.
Sonradan takilan double din cihazlarda 4*45 yada 4*50 watt degerleri yazar ama bunlar gercek cikis degerleri degildir.
Olayin kirilma noktasi twitler yada hoparlor olayi degil.
Islemci noktasi yani digital ses islemcisi.
Bu parca eger sonradan senin yapmak istedigin gibi yapildiginda torpido icine veya sag koltuk altina bir islemci takiliyor.
Touch 1 veya Touch 2 den gelen ses verisini kendisi tekrar isleyip ses sistemine dagitiyor.
Burda ikinci kisim
Basliyor.
Sesi arabanin icine verecek olan twit ve hoparlor kismi.
Burda tercih konusu olan marka FOCAL diyebilirim.
Diger ucuncu nokta ses sistemini doserken kullanilacak kablo kalitesi.

Umarim yardimci olabilmisimdir.
Ayrica @Talat Serkes (28471) Ankarada onerecegi ve kendiminde gorustugu bir profosyonel ses sistemi yapimcisi var.Ismi aklima gelmiyor ama kendisi buraya yazabilirse bizide hatirlamis olur sende telefonda gorusmus olursun.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1500 : Aralık 23, 2015, 08:51:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1501 : Aralık 23, 2015, 08:53:24 »
@bahadır ersoy (8305) senin aklindan geceni bende uzun sureur dusunuyorum acikcasi ancak avensisin ses sistemi cokta vasat degil inanki.
Sen bosse'yi dinledikten sonra sana oyle gelmesi dogal.
Bosse'den iyilerini dinlemis biri olarak soyluyorum bunu.
Olayin kirilma noktasi twitler yada hoparlor olayi degil.
Islemci noktasi yani digital ses islemcisi.
Bu parca eger sonradan senin yapmak istedigin gibi yapildiginda torpido icine veya sag koltuk altina bir islemci takiliyor.
Touch 1 veya Touch 2 den gelen ses verisini kendisi tekrar isleyip ses sistemine dagitiyor.
Burda ikinci kisim
Basliyor.
Sesi arabanin icine verecek olan twit ve hoparlor kismi.
Burda tercih konusu olan marka FOCAL diyebilirim.
Diger ucuncu nokta ses sistemini doserken kullanilacak kablo kalitesi.

Umarim yardimci olabilmisimdir.
Ayrica @Talat Serkes (28471) Ankarada onerecegi ve kendiminde gorustugu bir profosyonel ses sistemi yapimcisi var.Ismi aklima gelmiyor ama kendisi buraya yazabilirse bizide hatirlamis olur sende telefonda gorusmus olursun.
Aydın oto Keçiörende.facede aydın oto elektrik yazarsanız uygulama resimleri çıkıyor. Çok bilmiş kendini çok öven bir adam ama işini de yapmıyor değil.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1502 : Aralık 23, 2015, 22:06:25 »
Bekir Hocam kamera hayırlı uğurlu olsun. Bu kamera çalışırken sürekli olarak mavi ışık yayıyor mu? Eğer öyleyse sizi radar sanıp gaz kesecek çok kişi olacaktır. Özellikle gündüzleri kamera da net şekilde görüleceği için. :rofl: :rofl:

Ses sistemi tatmin etmiyorsa şu şekilde bir alternatif var. insigniaya nasıl BOSE sistem koyuyorsalar Toyota nın da JBL ile anlaşması var. Premium ses sistemi yapılabiliyor. İstenirse yaptırılabilir. Tamamen orjinal şekilde oluyor.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1503 : Aralık 23, 2015, 22:09:01 »
Talat ve Bekir hocam teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu iş benim düşündüğumden daha detaylı. Ankara'ya yolum düşerse bahsettiğiniz yere gitmek isterim ama en erken yaz tatili olur. Adana'da bu işi yapan çok ama genelde komple tesisat falan sökuyorlar. Çok apaçi işi oluyor. Bilemedim şimdi uğraşmaya değer mi..Ama Bose beni benden aldı.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1504 : Aralık 23, 2015, 22:09:27 »
Bekir Hocam kamera hayırlı uğurlu olsun. Bu kamera çalışırken sürekli olarak mavi ışık yayıyor mu? Eğer öyleyse sizi radar sanıp gaz kesecek çok kişi olacaktır. Özellikle gündüzleri kamera da net şekilde görüleceği için. :rofl: :rofl:

Ses sistemi tatmin etmiyorsa şu şekilde bir alternatif var. insigniaya nasıl BOSE sistem koyuyorsalar Toyota nın da JBL ile anlaşması var. Premium ses sistemi yapılabiliyor. İstenirse yaptırılabilir. Tamamen orjinal şekilde oluyor.

Henüz kurulumu yapmadım.
Avensise içerden bagaj açma düğmesi yapma projesi var sırada.
Yurt dışından buton ve konnektör siparişi vericem.
Sonrasında @Ahmet Güve (8047) 'nin garajına girip kısmetse montajlamayı yaptıktan sonra ancak bir şeyler söyleyebilirim buda 3 haftayı bulacak çünkü zamanım yok şu sıralar.
Yapılırmı yapılamazmı JBL orjinali gibi orasını tartışmak gerekiyor?
Bildiğim kadarıyla şu anda sadece RAV4'te opsiyonel olarak sunuluyor.
Arkada ufak bir Amplifikatör (dijital ses işlemcisi) var.
Ancak hoparlör sayısı ve kaliteside diğer bir faktör tabiki.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2015, 22:09:49
Talat ve Bekir hocam teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla bu iş benim düşündüğumden daha detaylı. Ankara'ya yolum düşerse bahsettiğiniz yere gitmek isterim ama en erken yaz tatili olur. Adana'da bu işi yapan çok ama genelde komple tesisat falan sökuyorlar. Çok apaçi işi oluyor. Bilemedim şimdi uğraşmaya değer mi..Ama Bose beni benden aldı.

hem daha detaylı hemde pahalı bahadır bey.
iyi bir sistemde en az 3000-4000 tl yi gözden çıkartın derim herşeyi ile beraber.
benim eski aracımda 1200 tl'lik bir sistem yaptırmıştım.Ben ona bile iyi derdim yukarıdaki rakamlarla nasıl bir şey ortaya çıkar siz düşünün artık gerisini  :asikadam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1505 : Aralık 23, 2015, 22:13:01 »
Yapılırmı yapılamazmı JBL orjinali gibi orasını tartışmak gerekiyor?
Bildiğim kadarıyla şu anda sadece RAV4'te opsiyonel olarak sunuluyor.
Arkada ufak bir Amplifikatör (dijital ses işlemcisi) var.
Ancak hoparlör sayısı ve kaliteside diğer bir faktör tabiki.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2015, 22:09:49

Avensis katoloğunda da yazıyordu sanki ama emin olamadım şimdi. 2012 Aurisin kataloğunda var ondan eminim ama.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1506 : Aralık 24, 2015, 10:53:05 »
Bir güncel diyelim
Bizde ayrıntıdayız :)

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1507 : Aralık 24, 2015, 17:03:02 »
3000-4000 lira mı? :) Arabayı satıp İnsignia alırım hazır sistemli :)
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1508 : Aralık 24, 2015, 18:24:14 »
Geçen gün aldığım Blacksys araç içi ön ve arka kameranın kurulumunu bugün eski aracımın ses sistemini yaptırdığım yerde yaptırdım.(Bursa Volume Sound)

Kamerayı açtık daha bismillah daha 100 metre gitmeden kaza olmuş onu kaydettik  :wacko: :wacko:

Görüntü mavimtrak olduğuna bakmayın çünkü cihazın kamera lensindeki mavi koruyucu jelatini çıkartmadan kayıt yapmışım. :rofl:

Ön camdaki HGS etiketi görüntüyü etkilemiyor ancak çıkartmanın yollarını aramaya başladım şimdiden.

Cihazı çakmaklık girişi 5v.

Kamerayı iç dikiz aynasının sağ iç yanına siyah tırtıklı alanın bittiği yere monte ettirdim.Burdan ön camın sağ üst ve arabanın sağ kapı fitil içlerinden arka camın ortasına kadar kablosunu çekip gücüde çakmaklıktan aldık.
Sigortadan devamlı elektrik gelmesini istemedim açıkçası.Çünkü bu işin yaz sıcağı var birde kaçak akım filan olur aklıma bin bir türlü şey geldi.
Bu nedenle kontakt açıldığında kayıta başlıyor ve 3 dk lık bölümler halinde kayıt yapıyor.
ön kamera'nın tek kötü yanı devamlı full hd kayıt yapıyor olması.
dolayısı ile kayıtlar yüksek ebatlı oluyor.
ancak cihazın pc ve iphone yazılımını henüz kurcalayamadım.
Belki menüsünün içinde bi yerlerde gizli olabilir.
ince ayarları buldukça sizlerle paylaşıcam.
Cihaz dünyada 2015 yılı Mart ayında piyasaya çıktı ancak şimdiye kadar 5-6 güncelleme gelmiş yazılımına.
ilerleyen günlerde yaptığım kayıtlarıda paylaşıcam umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1509 : Aralık 24, 2015, 18:30:17 »
Geçen gün aldığım Blacksys araç içi ön ve arka kameranın kurulumunu bugün eski aracımın ses sistemini yaptırdığım yerde yaptırdım.(Bursa Volume Sound)

Kamerayı açtık daha bismillah daha 100 metre gitmeden kaza olmuş onu kaydettik  :wacko: :wacko:

Görüntü mavimtrak olduğuna bakmayın çünkü cihazın kamera lensindeki mavi koruyucu jelatini çıkartmadan kayıt yapmışım. :rofl:

Ön camdaki HGS etiketi görüntüyü etkilemiyor ancak çıkartmanın yollarını aramaya başladım şimdiden.

hgs etiketi için sana yağı üzerinde beklet araç sıcakken daha sonra kredi kartı ile kazı abi.Ziftleri bile bu yolla kazıyorum ki sonra da biz bunu nasıl yiyoruz diyorum.Hakkaten margarin çok zararlı birşey.

Bu arada doğru söylemek gerekirse bu resimden görüntü kalitesi bende hayal kırıklığı yarattı abi.Daha sonra kısa da olsa gece ve gündüz videosu yüklersen daha iyi yorumlayabiliriz.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1510 : Aralık 24, 2015, 18:32:31 »
Talat bunlar henüz cihazın ilk yaptığı ve ayarsız kayıtlar.
bu akşam evde yavaş yavaş kurcalıyorum ve pc programının içinde çok fazla detay var.
Kılavuzunu adam gibi okumam gerekicek galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1511 : Aralık 24, 2015, 18:32:58 »
Talat bunlar henüz cihazın ilk yaptığı ve ayarsız kayıtlar.
bu akşam evde yavaş yavaş kurcalıyorum ve pc programının içinde çok fazla detay var.
Kılavuzunu adam gibi okumam gerekicek galiba.

aynen çünkü çok fazla kumlanma var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1512 : Aralık 25, 2015, 20:06:26 »
arkadaşlar ilk videomu youtube üzerine koyabildim en sonunda.

cihazı iyice çözdüm sayılır artık.

artıları ve eksilerini kullandıkça anladım diyebilirim.

(videoyu 720p yada 1080p'de izlemenizi öneririm,ışık ayarı biraz karanlık olabilir kendim öyle ayarladım)

Şimdi Araç içi Kamera Almak isteyen arkadaşlara bazı önerilerim olucak.

1-forumdonanım haberi araç içi kamera bölümünü takip edenler varsa bilirler o konuda bilirkişi olmuş bir arkadaşımız var.Olgu Bey.

Bilgisayarlada olduğu gibi araç içi kamera işlemcilerinde de tek çekirdek çift çekirdek olayı varmış.

Şu anda sadece çift çekirdekli olarak üretilmiş cihaz Panaroma X2 cihazıymış.ancak bu cihazın şu anda sıfırı yok ve üretilmiyor.

Benim aldığımda tek çekirdekli bir işlemcisi varmış yani.

2-Eğer arka kamera illaki olsun derseniz( ki ben öyle diyenlerdenim,çünkü eski aracımda iki kere gelip arkadan vurmuşlardı,özellikle ikinci kazada karşı tarafa ciddi ciddi mahkeme açmayı düşünmüştüm) arka cama konulacak  kameralarda en kralını koysanız bile genelde 1280*800 çözünürlükte olan kameralar varmış.bunlarında gece çekim kalitesi iyi değil (benim arka kamerada böyle)

3-ön camda ekransız ve şık bir kamera belli olmasın diyorsanız benim aldığım tam isabet ancak üzerinde yazdığı gibi full hd gibi bir çekim yapmıyor onu belirteyim.Kötü değil ama bir kristal veya cam gibide değil çekimleri.
Peki fiyatı niye pahalı?
Sunduğu imkanları iyi.
Wifi üzerinden cep telefonuna kayıt dosyalarını indirip izleyebiliyorsunuz.
Cep telefonu üzerinden cihazın yazılımını güncelleyebiliyorsunuz.
dahili gps olması başka bir artısı.

ancak başka artıları kadar keşke işlemcide çift çekirde olsa o zaman hem ön hemde arka kameranın çekim kalitesi belirgin olarak artacaktı.

ayrıca benim aracın ön camında açık mavi renkli bir cam filmi olduğundan bir miktarda oda kırıyormuş görüntü kalitesini özellikle yeni çıkan araçların bazıların ön camdaki buz çözme rezistansı daha da beter yapıyormuş görüntüyü.

aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1513 : Aralık 25, 2015, 20:22:46 »
arkadaşlar ilk videomu youtube üzerine koyabildim en sonunda.

cihazı iyice çözdüm sayılır artık.

artıları ve eksilerini kullandıkça anladım diyebilirim.

(videoyu 720p yada 1080p'de izlemenizi öneririm,ışık ayarı biraz karanlık olabilir kendim öyle ayarladım)

Şimdi Araç içi Kamera Almak isteyen arkadaşlara bazı önerilerim olucak.

1-forumdonanım haberi araç içi kamera bölümünü takip edenler varsa bilirler o konuda bilirkişi olmuş bir arkadaşımız var.Olgu Bey.

Bilgisayarlada olduğu gibi araç içi kamera işlemcilerinde de tek çekirdek çift çekirdek olayı varmış.

Şu anda sadece çift çekirdekli olarak üretilmiş cihaz Panaroma X2 cihazıymış.ancak bu cihazın şu anda sıfırı yok ve üretilmiyor.

Benim aldığımda tek çekirdekli bir işlemcisi varmış yani.

2-Eğer arka kamera illaki olsun derseniz( ki ben öyle diyenlerdenim,çünkü eski aracımda iki kere gelip arkadan vurmuşlardı,özellikle ikinci kazada karşı tarafa ciddi ciddi mahkeme açmayı düşünmüştüm) arka cama konulacak  kameralarda en kralını koysanız bile genelde 1280*800 çözünürlükte olan kameralar varmış.bunlarında gece çekim kalitesi iyi değil (benim arka kamerada böyle)

3-ön camda ekransız ve şık bir kamera belli olmasın diyorsanız benim aldığım tam isabet ancak üzerinde yazdığı gibi full hd gibi bir çekim yapmıyor onu belirteyim.Kötü değil ama bir kristal veya cam gibide değil çekimleri.
Peki fiyatı niye pahalı?
Sunduğu imkanları iyi.
Wifi üzerinden cep telefonuna kayıt dosyalarını indirip izleyebiliyorsunuz.
Cep telefonu üzerinden cihazın yazılımını güncelleyebiliyorsunuz.
dahili gps olması başka bir artısı.

ancak başka artıları kadar keşke işlemcide çift çekirde olsa o zaman hem ön hemde arka kameranın çekim kalitesi belirgin olarak artacaktı.

ayrıca benim aracın ön camında açık mavi renkli bir cam filmi olduğundan bir miktarda oda kırıyormuş görüntü kalitesini özellikle yeni çıkan araçların bazıların ön camdaki buz çözme rezistansı daha da beter yapıyormuş görüntüyü.

aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Abi ne diyeyim. Cihazın Çin malı ürünlerden tek farkı Wifi ile dosya aktarması ku bunu kartı çıkarıp 5 dakka pc ye atmak oldukça kolay. Kaldı ki kaza anında kartı almak bile yeterli. 
Açık söylemek gerekirse ekranının olmaması çalınmaya karşı kamufle olması dışında ben cihazı yerden yere vurabilirim [emoji56] [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1514 : Aralık 25, 2015, 20:24:41 »
Talat geri iade seçeneğim halen bulunmakta.

İnternet alımlarında 2 hafta olmuş galiba iade süresi.

Satıcıda zaten firma yetkilisi çok ılımlı bir insan.

Geri iade konusunu yarında konuşabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1515 : Aralık 25, 2015, 20:27:40 »
Talat geri iade seçeneğim halen bulunmakta.

İnternet alımlarında 2 hafta olmuş galiba iade süresi.

Satıcıda zaten firma yetkilisi çok ılımlı bir insan.

Geri iade konusunu yarında konuşabilirim.

abi 1080 p izledim /youtube kalite düşürmesini de göz önüne alarak/bu paraya tek kelime çöp diyorum. benim 40 dolarlık kamera açık söyleyeyim bu cihazdan daha iyi harikalar yaratıyor.

sana tavsiyem ver geri bunu
2 adet g1wc al
ikisi max 90 dolar öne ve arkaya tak
al sana ön ve arkada cam gibi görüntü.
kesinlikle geri ver derim abi. görüntü bu fiyata göre konuşursak hayal kırıklığı...

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2015, 20:30:57
şunu net söyleyeyim abi benim 40 dolarlık cihaz daha net kumlanma daha az.... örnek video kanalımda var dur link atayım 

! No longer available

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1516 : Aralık 25, 2015, 20:37:11 »
Bugün Hakan abiyle konuştuk bu konuyu. 2 G1W-C maddi olarak mantıklı ama beraber benim G1W-C yi kurcaladık.
Arkadaki kamerada , kameraya direkt ışık vurunca ya plakayı okumazsa? Onu denemek gerekecek özellikle
Tabiki G1W-C güzel kamera ,f/p ürün. Ben indirimle 38 dolara aldım uygun ama işte arkadaki işlevi nasıl olacak. Denemek lazım
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #1517 : Aralık 25, 2015, 20:39:22 »
Bugün Hakan abiyle konuştuk bu konuyu. 2 G1W-C maddi olarak mantıklı ama beraber benim G1W-C yi kurcaladık.
Arkadaki kamerada , kameraya direkt ışık vurunca ya plakayı okumazsa? Onu denemek gerekecek özellikle
Tabiki G1W-C güzel kamera ,f/p ürün. Ben indirimle 38 dolara aldım uygun ama işte arkadaki işlevi nasıl olacak. Denemek lazım

g1wc de hdr modu var parlamaları bir miktar engelliyor. g1wc olmazsa 80 dolar civarı daha kaliteli lensi olan çin malı ürünler var olguerhan dh forumda hepsini incelemiş zaten.

bence yarından tezi yok kamerayı iade edebiliyorsa etsin bekir abi. kesinlikle....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1518 : Aralık 25, 2015, 20:45:59 »
Talat benim ön camda solar cam filmi olduğu için tabiki bir miktarda etkiliyor olayı.

Olgu bey ile bu akşam telefonda konuştum.

Cam filmini sökün dedi ama yapamam yani.Bir o kadar para verdik o filme.özellikle yaz sıcaklarında bir hayli etkili oluyor.

Ayrıca arka tarafa yeni bir kamera olayı pek mantıklı gelmedi bana.Arkadan gelen araçların ışığı zaten kamerayı kör eder çoğu zaman.

Fotoğrafçılıktan benden çok çok daha iyi anlayan arkadaşlarımız illaki vardır forumda ancak birde şöyle bir durum var.

Lensin iyi bir çekim yapabilmesi için evet işlemci önemlidir ama birde lense dışardan gelen ışık miktarıda çok önemlidir.

Zaten gece ışıksız bir ortamda ve flaş olmadan bir fotoğraf karesi çekseniz ne çıkar? hiç birşey.

dolayısı ile gece karanlığında zaten en iyi kamerada çuvallar.benim kriterim gündüz çekimleri.

Talatında dediği gibi kafama takılan tek bir yer var orasıda pikselleşmeyi benim gözümle görebilmem.

Buda malesef tek çekirdek işlemciden.Kısmet diyelim en kötü ihtimal söküp kutulayıp geri iade...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1519 : Aralık 25, 2015, 20:53:59 »
Görüntüyü izledikten sonra sakın gücenmeyin ama bende pek beğenmedim.Benim için önemli olan görüntünün netliği ve bana lazım olduğunda plakaları okuyabilmesi.Donanim haberde ve fordclubtr.de olgu erhanı bende takip ediyorum hakikaten çok faydalı bilğiler ve testlerle insanlara yardımcı oluyor.Benim kamera bu şubatta iki senelik olacak olgu erhanın o zamanki tavsiyeleri ile almıştım ve halende kullanıyorum.You  tube cavit yordam yazarsanız araçkameram ile paylaştığım görüntüleri izleyebilirsiniz.Kamera modelim GT680w bildiğiniz çin malı o zamanlar 106$ almıştım gps ile beraber. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler