Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #1440 : Aralık 10, 2015, 14:04:43 »
Aynen öyle hocam.

Eğer bu dediğiniz akşam  saatleri içinse açık olan farlar arabayı kapatınca kapıyı açıncaya kadar sönmüyor. En azından benim arabada durum bu şekilde.
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1440 : Aralık 10, 2015, 14:04:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1441 : Aralık 10, 2015, 14:18:49 »
Vavit ağbi arabayı çalıştır, farlar açılsın sonra stop et her şey sönsün ve arabadan çıkmadan kapılar kapalıyken  sellekt yap. Sonra aç kapını zaten açılacaktır. Aynı aracı kullanıyoruz olması lazım sende de.
Bu akşam deneyeyim.Dün akşamda dediğin gibi yaptmıştım aracı stop ettim kısalar açıkken selektör yaptım ve kapıyı açtım farlar komple söndü.Dediklerimi autoda ve manueldede denemiştim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1442 : Aralık 10, 2015, 14:25:02 »
Cavit bey yanlış yaptığınızı tahmin etmiştim zaten.

Kısa farlar filan açık olmayacak.
Şöyle düşünün.
Aracı gündüz veya gece kullanıyorsunuz ve stop ettiniz araçtan çıkacaksınız artık.
Far kolu auto modda olmasın.
ve kısa farlarınız kapalı olacak.
Motoru kapattıktan sonra far kolunu selektör yapıp bırakın ve sonucu görün  :tamam: :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1443 : Aralık 10, 2015, 14:28:00 »

Şöyle düşünün.
Aracı gündüz kullanıyorsunuz ve stop ettiniz araçtan çıkacaksınız artık.
Motoru kapattıktan sonra far kolunu selektör yapıp bırakın ve sonucu görün  :tamam: :tamam:

Gündüz vakti çalışan Follow me mi  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1444 : Aralık 10, 2015, 14:29:21 »

Şöyle düşünün.
Aracı gündüz kullanıyorsunuz ve stop ettiniz araçtan çıkacaksınız artık.

Şimdi daha iyi açıklayıcı oldu bekir bey.Peki gece farlar auto modda olduğu zaman sellektör yapınca devreye girmiyormu illaki manuel moddamı olmalı. :alkis: :tamam:

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1445 : Aralık 10, 2015, 14:29:36 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  Aracın kaç km'ye geldi? "efsane başlık" hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1446 : Aralık 10, 2015, 14:36:42 »
Cavit bey ben hep farlarımı Manuel konumda kullandığım için Auto mod etkilermi hiç bir fikrim yok.

Siz uygun olduğunuzda aslında denemesini yapabilirsiniz.Sizin araçtada var o özellik eminim buna.

Çünkü ben aracı almadan önce araştırmıştım bu olayı.2012 sonrası makyajlı kasa üretimlerde var bu özellik.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2015, 14:37:44
Gündüz vakti çalışan Follow me mi  :islik:

Gündüz veya gece farketmez.
Gerekli düzeltmeyi yaptım Murat Hocam  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2015, 14:38:48
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  Aracın kaç km'ye geldi? "efsane başlık" hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. :)

Araç 22.000 km ye yaklaştı Aytaç Hocam çok şükür  :saygi:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1447 : Aralık 10, 2015, 14:58:33 »
Aracı gündüz veya gece kullanıyorsunuz ve stop ettiniz araçtan çıkacaksınız artık.

Şöyle bir durum var, gerçi bu durum AUTO  moddan mı kaynaklı bilmiyorum, bende çünkü AUTO  modda kullandım hep, KISA lar kapı açılmadan sönmüyor. Arabayı kapatsanız bile, demin onu demek istemiştim
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1448 : Aralık 10, 2015, 16:59:08 »
Şöyle bir durum var, gerçi bu durum AUTO  moddan mı kaynaklı bilmiyorum, bende çünkü AUTO  modda kullandım hep, KISA lar kapı açılmadan sönmüyor. Arabayı kapatsanız bile, demin onu demek istemiştim

Sadece şöför kapısı abi. Aradan atlayıp diğer kapıdan inersen farlar sabaha kadar yanık kalıyor. Geçen gün park ettim sol kapının açılamayacağı bir yere, atlayıp diğer kapıdan indim, kitledim, arabaya çok kızdım farları kapatmadı diye. Ne yapsam sönmüyor, sonra aklıma geldi, az  açtım kapıyı söndü. Acı bir tecrübeydi  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1449 : Aralık 10, 2015, 17:04:17 »
Şaka maka bir yana biz burda Toyota yada diğer markaları bazen eleştirip bazen göklere çıkartıyoruz ancak bir aracın cidden ECU denen beynini kodlamak yani program yazmak; yani aracın hangi durumda nasıl cevap üreteceğini belirlemek çok çok zor bir iş.

Mehmet beyin bahsettiği şey mesela.
Sadece şöför kapısının açılması durumunda kısa farları söndürme olayını ben 40 yıl düşünsem aklıma gelmez :argh:
Yani diğer kapılarda yanıt vermemesi durumu.
Daha ne incelikler var kim bilir diğer marka ve model araçlarda  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1450 : Aralık 10, 2015, 17:59:19 »
Biraz önce denemeler yaptım toyota benim arabaya koymamış arkadaş bir türlü devreye girmedi.Follow me,yi deneye deneye benim zenonun biri yellow me oldu.Balanstaki zırlama seside duyulmuyor artık ya ampül giiti yada balans >:( :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1451 : Aralık 10, 2015, 18:10:19 »
Biraz önce denemeler yaptım toyota benim arabaya koymamış arkadaş bir türlü devreye girmedi.Follow me,yi deneye deneye benim zenonun biri yellow me oldu.Balanstaki zırlama seside duyulmuyor artık ya ampül giiti yada balans >:( :o

Cavit bey sizin araç 2012 mi?
Bahadır beydeki 2013 mü acaba?,
aklıma sadece bu seçenek geliyor şu anda!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1452 : Aralık 10, 2015, 18:15:57 »
Cavit bey sizin araç 2012 mi?
Bahadır beydeki 2013 mü acaba?,
aklıma sadece bu seçenek geliyor şu anda!

Bekir bey aynen yazdığınız gibi benimki 2012 bahadır beyinki 2013 model.Toyota hersene bir şey eklemiş herhalde !!!.Gerçi kullanmayacağım bir özellik fakat zenonun birinin yanmaması moralimi bozdu doğrusu. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1453 : Aralık 10, 2015, 18:21:57 »
Garantisi halen var sonucta Xenon ampullerin.
Muhtemel ampul olabilir sorun sanki :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1454 : Aralık 10, 2015, 18:35:37 »
Garantisi halen var sonucta Xenon ampullerin.
Muhtemel ampul olabilir sorun sanki :islik:

Biliyorsunuz benim ampüllerde ton farkı vardı, garanti kapsamında ikisinide değiştirdiler.Hatta philips üzerinden çıkıpta gönderdiğim ampülleri bir alt serinin ampülleri demiş.Kutu içeriği herhalde yanlış ambalajlanmış.Garanti kapsamında mutlaka değiştirilerde ellerinde varsa geçen ellerinde yoktu bayağı bekledim.Söküp takmasıda bayağı meşakatli. :sicak:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1455 : Aralık 10, 2015, 19:31:36 »
Cavit ağbi 2012 aynı araçta olmaması cidden garip ama boşver çokta önemli bir özellik değil. Nerdeyse 2 sene oldu arabayı alalı daha yeni meraktan keşfettim var olduğunu. Ama bu Japon kafasını anlamak zor.
 Xenonla ilgili olarak ampulden önce sigortayı kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Geçenlerde benim sağ ön yanmamaya başladı. Önce ampulu sonra ballastı kontrol ettikten sonra sigorta kutusunu açtı elektirikci ve orda soketin yandığını fark ettik.
Bekir bey aynen yazdığınız gibi benimki 2012 bahadır beyinki 2013 model.Toyota hersene bir şey eklemiş herhalde !!!.Gerçi kullanmayacağım bir özellik fakat zenonun birinin yanmaması moralimi bozdu doğrusu. :(

Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2015, 19:36:05
Bekir bey ben surekli auto mod da kullaniyorum. Follow me çalışıyor auto mod da.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1456 : Aralık 10, 2015, 19:41:39 »
Cavit ağbi 2012 aynı araçta olmaması cidden garip ama boşver çokta önemli bir özellik değil. Nerdeyse 2 sene oldu arabayı alalı daha yeni meraktan keşfettim var olduğunu. Ama bu Japon kafasını anlamak zor.
 Xenonla ilgili olarak ampulden önce sigortayı kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Geçenlerde benim sağ ön yanmamaya başladı. Önce ampulu sonra ballastı kontrol ettikten sonra sigorta kutusunu açtı elektirikci ve orda soketin yandığını fark ettik.
Mesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2015, 19:36:05
Bekir bey ben surekli auto mod da kullaniyorum. Follow me çalışıyor auto mod da.

Benim içinde çok önemli bir şey değil zaten daha öncede denemiştim ama kafaya takmamıştım.Burada mevzu olunca deneyeyim dedim.Kısa farların siğortası nerede elektrikçi bakarken hiç dikkat ettinizmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1457 : Aralık 10, 2015, 19:48:59 »
Benim içinde çok önemli bir şey değil zaten daha öncede denemiştim ama kafaya takmamıştım.Burada mevzu olunca deneyeyim dedim.Kısa farların siğortası nerede elektrikçi bakarken hiç dikkat ettinizmi.

Motor bölümündeki sigorta kutusunda abi. Orada sağ tarafta dizili olanlar, tabii bu bölümde sizinkisi bizimkisi ile aynı ise. Sağ taraftaki üstteki 2 adet 10 A lar onun altındaki 2 adet 10A da uzunlar
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1458 : Aralık 10, 2015, 20:02:33 »
Selamın aleyküm muhteremler
benm hanımın arabadada arabayı söndürüp şöför kapısını açınca tırt diye bi ses geliyor araya araya meğerse araba direksiyonu kitliyomuş bulduk bizim aractada bir sorun şuki eğer farlar otomatikteyse mrşa basmadan farları yakıyo bu akü için sorun olmazmı keşke once marş yapıp sonra farları yaksaydı diye düşündüm hep bu arada kıymetli bilgileriniz için Allah hepinziden bin kere razı olsun szlerden çok sey örendim
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1459 : Aralık 10, 2015, 20:15:46 »
Selamın aleyküm muhteremler
benm hanımın arabadada arabayı söndürüp şöför kapısını açınca tırt diye bi ses geliyor araya araya meğerse araba direksiyonu kitliyomuş bulduk bizim aractada bir sorun şuki eğer farlar otomatikteyse mrşa basmadan farları yakıyo bu akü için sorun olmazmı keşke once marş yapıp sonra farları yaksaydı diye düşündüm hep bu arada kıymetli bilgileriniz için Allah hepinziden bin kere razı olsun szlerden çok sey örendim
selametle

Ve AleykümEsselam Ahmet bey.

Auto mod benim bilgim kadarıya biraz Ampul düşmanı bir moddur.Xenon veya Halogen ampul fark etmiyor.
Aküden ziyade ampulun ömründen azalma olur.
Anlamadığım nokta ise gündüz şartlarında Auto modda çalıştırdığınızda dahi kısa farlar yanıyormu yoksa benmi yanlış anladım?  :islik: