Bende ikiside yok.inerken sellektör yapıyorum kapıyı açınca farlar sönüyor.Sesli aramadada düğmeye basınca dediğiniz gibi uyarı çıkıyor.
Cavit abi mutlaka vardır ya dandikten zaten, sadece kurulum yapmamışsındır belki. Bende ilk aldığım zamanla heyecanla denemiştim olmuştu, BT ile telefon eşleşecek, ve arabaya kayıt ettiğiniz numaraya ses tanımlaması yapacaksınız sadece. Hatırladığım kadarıyla 5-10 kişi falandı herhalde. Yada belki daha fazla.
Ben bu follow me yok herhalde, gerçi bende hiç kapılar açıkken sellektör yapmadım.
Cavit abi mutlaka vardır ya dandikten zaten, sadece kurulum yapmamışsındır belki. Bende ilk aldığım zamanla heyecanla denemiştim olmuştu, BT ile telefon eşleşecek, ve arabaya kayıt ettiğiniz numaraya ses tanımlaması yapacaksınız sadece. Hatırladığım kadarıyla 5-10 kişi falandı herhalde. Yada belki daha fazla.
Ben bu follow me yok herhalde, gerçi bende hiç kapılar açıkken sellektör yapmadım.
Touch ekranda ben böyle bir ayar göremedim ayarlama şansım yok maalesef.Zaten gelen aramalarda sadece ekranda tel numarası yazıyor kişinin isminide yazmıyor buda başka bir problem.
Murat bey
www.geceucusu.com sitesinden ciddi anlamda Pofosyonel çalışan Mahmut bey ve Bursa'daki kendi elektrikçimize danıştım sizin dediğiniz konuyu
montajı yaptırmadan önce.
Her ikisininde verdiği cevap aynı-->Kesinlikle o arka kapak kapanacak.Yoksa uzun farların içinde çok kısa bir zamanda toz ve nem oluşmaya başlar dedi.
Bahsettiğiniz fanlar aslında öyle büyük kocaman şeyler değil aslında.Hatta biz ledleri aküden elektrik alıp yaktığımızda bile yaklaşık 40-50 saniye kadar çalıştırmamıza rağmen çalışmadı.yani hemen devreye giren şeyler değil.
Ledler far yerine tam otursa bile içeriye zamanla sıvı ve nem girişi illaki oluyormuş Murat bey.Bunu engellemenin tek yolu arkadaki toz kapağıymış...
Bizim araçlaın orjinal iki far fiyatı galiba 3500-4000 tl arası olduğunu düşününce bencede mantıklı dedikleri

eğer yaptıracağımız soketler bir an önce gelirse o zaman çok daha mantıklı bir çözüm bulmuş olucaz uzun far olayına ve konu kapanmış olacak.
Çünkü dişi ve erkek H9-H11 soketleri kıvırıp toz kapağının içinde kapatıp saklayacak alan mevcuttu o bölgede...
Cavit ağbi telefon rehberini telefonunun hafızasına aktarırsan arama yapan kişinin ismi de çıkıyor. Ben denedim oldu. Bu follow me home'u bir de Bekir hocanın dediği gibi deneyelim belki oluyordur. Ama sesli aramayı ben bir türlü bulamadım touch ekranda. Zaten '' tırt'' bir sistem bana göre.
Touch ekranda ben böyle bir ayar göremedim ayarlama şansım yok maalesef.Zaten gelen aramalarda sadece ekranda tel numarası yazıyor kişinin isminide yazmıyor buda başka bir problem.
Mesaj Birleştirildi: 09 Ara, 2015 14:01
Hocam sizin araç makyajlı t27 mi acaba? Nasıl yaptinız bu ses tanımlamayı. Anlatırsaniz çok memnun olurum. Bana sürekli lazım oluyor. Sadece 'speed dials' bölümündeki sık aranan kişileri sesli arama yapsam yeter.
Murat bey www.geceucusu.com sitesinden ciddi anlamda Pofosyonel çalışan Mahmut bey ve Bursa'daki kendi elektrikçimize danıştım sizin dediğiniz konuyu
montajı yaptırmadan önce.
Her ikisininde verdiği cevap aynı-->Kesinlikle o arka kapak kapanacak.Yoksa uzun farların içinde çok kısa bir zamanda toz ve nem oluşmaya başlar dedi.
Bahsettiğiniz fanlar aslında öyle büyük kocaman şeyler değil aslında.Hatta biz ledleri aküden elektrik alıp yaktığımızda bile yaklaşık 40-50 saniye kadar çalıştırmamıza rağmen çalışmadı.yani hemen devreye giren şeyler değil.
Ledler far yerine tam otursa bile içeriye zamanla sıvı ve nem girişi illaki oluyormuş Murat bey.Bunu engellemenin tek yolu arkadaki toz kapağıymış...
Bizim araçlaın orjinal iki far fiyatı galiba 3500-4000 tl arası olduğunu düşününce bencede mantıklı dedikleri 
Bu kapak olayını şimdi daha iyi anladım,
https://www.youtube.com/watch?v=ykmZuRtSVh0Ampulün girdiği reflekte kısmı değilde tüm farın içini koruyor gibi bir sistem var. Bizim arka kapaklar böyle kauçuktan falan mı ki? Bu kapaklar olmasa ciddi anlamda toz ve sıvı girer farın içine, ben dediğim gibi sinyal ve parkları gördüm sadece onlar, sadece ampul girecek gibiydi, demek ki bu kısa ve uzunlarda komple farın içine bakılıyor.

Bahadır hocam, bendeki touch ekran falan değil. Sizdeki sistemi bilmiyorum, ama bizdekinden daha gelişmişse mutlaka vardır bu sesli arama
Abi o kapak kapanmazsa sıkıntı. O fan ya da soğutucu zaten dışarıdan çok fazla izole değil. Haliyle içerideki hava soğutmak için kafi gelir. Kaldı ki fan bile var.
Ha kapatmam dersen o kısma şu dahil her şey sıçrar ayrıca toz da girer. O toz ve sivinin far taşının içine girmesi o far için intihar olur
Talatcım

Yaşadık

Bizim uzun farların arkasında kapak falan yok

Kısa farlarda var kapak
Kapak tek abi. O tek kapak 2 ampulü de koruyor. Sorun yok[emoji4]
Kapak tek değil herhalde Talat, 2 adet back cover var....Ama demin Ebaya baktım, bizim farların arkasına, kısa farların orada büyük açıklık var ama uzunlarda diğerleri sinyal ve park ampulleri gibi giriş var.
Evet 2 adet kapak var ama kısa olanlara sadece komple kapama var, uzun farların orada içi kesik boş kapak var
Anlamadığım nokta 2011 Avensis Elegant Extra'da "Follow Me" özelliği var mı yok mu?

Ben de selektörün her türlüsünü denememe rağmen olmadı ama acaba "Tech ile özellik açılacak mı?" diye düşünüyordum.
Murat abi bu şimşek etkisini biz nasıl yapacağız?
Anlamadığım nokta 2011 Avensis Elegant Extra'da "Follow Me" özelliği var mı yok mu?
Ben de selektörün her türlüsünü denememe rağmen olmadı ama acaba "Tech ile özellik açılacak mı?" diye düşünüyordum.
Murat abi bu şimşek etkisini biz nasıl yapacağız? 
Mehmet bey şimşek etkisi benim aldığım Philips Lumiled'ler ile oluyor.
Xenonla filan olmuyor malesef.
Ancak T27'lerin Uzun farların arka kısmı bu ledleri içine alacak kadar daha doğrusu soğutma fan kısmını alacak kadar geniş değil.
Soğutmasız olan ledlerde mevcut aliexpreste.bakarsanız çok sayıda var.65 dolar civarı.
Ancak şimdiden söyleyim para boşa gider o ledlerim ömrü çok kısa oluyor çünkü.
Follow me özelliği T27'lerin makyajlı olan kasalarında var diye biliyorum ben.
Mehmet bey şimşek etkisi benim aldığım Philips Lumiled'ler ile oluyor.
Xenonla filan olmuyor malesef.
Ancak T27'lerin Uzun farların arka kısmı bu ledleri içine alacak kadar daha doğrusu soğutma fan kısmını alacak kadar geniş değil.
Soğutmasız olan ledlerde mevcut aliexpreste.bakarsanız çok sayıda var.65 dolar civarı.
Ancak şimdiden söyleyim para boşa gider o ledlerim ömrü çok kısa oluyor çünkü.
Follow me özelliği T27'lerin makyajlı olan kasalarında var diye biliyorum ben.
Cevabınız için çok teşekkür ederim Bekir Bey,sanırım biz bu işi yapamayacağız, sonradan kaliteli kit ve markalarla Bi-Xenon yapan yerler varmış ama konu hakkında çok bilgim yok.
Az once arabaya binerken kısada olsa çekim yaptım.
Folllow me kapıyı aç kapa ile ilgisi yok.
Motoru stop ettıkten sonra selektör yaptığım andan itibaren devreye giriyor.
Az once arabaya binerken kısada olsa çekim yaptım.
Folllow me kapıyı aç kapa ile ilgisi yok.
Motoru stop ettıkten sonra selektör yaptığım andan itibaren devreye giriyor.
Aracı stop ettiniz farlarınız yanıyor kapıyı açmadan sellektör yapıyorsunuz ve kapıyı açtığınızda farlarınız 10 ila 15 saniye yanmaya devammı ediyor.Ben burda yazdığım gibi yaptığımda kapıyı açar açmaz farlar sönüyor.(far konumu auto.da)
farlar Auto konumunda ise kontak kapandığı anda farlar söner
sizde selektör kolunu kendinize bir kere çekersiniz farlar yanmaya başlar yine. 30 saniye süresi var
bu işlem kapı kapalıyken yapıldığında farları söndürmüyor diye hatırlıyorum ben. emin olamadım şuan.
yada ben hep açıkken mi yaptım.(açık kapalıdan kastım kilitlenme değil)